Strumfi de iul-aug 2007 (220)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

X-ray nu intra in panica! Tin pumnii sa fie OK cu sotul. Care e urmatorul pas? face biopsie sau nu e cazul? si-au dat seama de ce natura e? cum au descoperit-o la rinichi, prin ce tip de investigatie? Te pup si va doresc sa fie totul bine.

Dana si tie iti tin pumniisa iasa bine cu extirparea alunitei. O trimit la analiza sper, nu? Vreau sa te rog sa imi dai si mie mai multe date de coontact ale doctoritei din floreasca unde ai fost pe PM ca si eu trebuie sa merg si pentrumine si pentru Iris care are un mare nev pigmentar pe fata, congenital si as vrea sa i-l vada. Daca nu prezita risc operatiunea eu i l-as scoate. Insa nu vrea ea, imi spune ca cum ar mai fi ea "Irisuca cuca muca" fara alunita?!? Ca e a ei de la Dumnezeu si sa i-o las acolo
Sper sa fie totul bine in final si cu Eric

Michy, vestea proasta ma implica direct, pe mine si toata familia mea mare (sotul si fetele). Dar sunt convinsa ca va exista o rezolvare. Nu am avut eu niciodata familie mare ca sa ma ajute, dar Dumnezeu nu m-a lasat niciodata. Si tot ce mi-am dorit cu ardoare mi s-a indeplinit. E o cumpana mare in viata mea, pe care o voi trece cu bine atata timp cat vom ramane toti sanatosi la minte si la trup. si mai departe vom vedea. Una dintre putinele mele calitati e ca stiu sa-mi iau suturi in fund de la viata, ca duc la tavaleala si, ca oricat de jos as cadea, ma ridic, ma scutur de praf si o iau de la capat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

LA MULTI ANI Sophie!!!!!
X-Ray, sananate multa sotului. te cred ca esti bulversata, cine n-ar fi!bine ca ati luat-o din timp. doamne ajuta sa fie bine!

eu m-am programat joia viitoare la un control pt alunite. cine stie cu ce "noutati" ma intorc!la naiba, ca numai la ce e mai rau ne gandim

Emanciparea femeii este o PROSTIE!
Locul ei e in bucatarie ... picior peste picior, cu un pahar de vin in mana,
privindu-si sotul cum gateste cina!"

Mergi la inceput

La multi ani Sophie!!!

eu am iar o perioada mai dificila cu Iris. Imi face zilnic criza de nervi, tranteste prin casa, darama obiectele, altoieste la modul cel mai serios pe oricine e prin preajma ei, inclusiv pe mine si nu e deloc cooperanta.
Parca a innebunit. Are impresia ca eu ii impun anumite lucruri si imi tot spune ca pe ea a facut-o Dumnezeu si pe mine m-a ales doar ca s-o cresc si s-o iubesc, sa fiu mamica ei si sa nu o mai oblig sa faca lucruri ca trebuie si ea sa faca ce vrea.

Degeaba ii spun ca eu doar o ajut, sppunandu-i si explicandu-i ce e bine si ce e rau, pentru ca apoi ea sa aleaga singura ce face.
Nu stiu am senzatia ca ea nu pricepe ca noi suntem parintii ei si s-a nascut din noi. Ieri urla la mine de fata cu tac'su: "mama eu nu stiu de ce te-ai casatorit tu cu tata! Nu puteai sa-ti iei si tu alt sot, care sa fie mai bun si sa ma lase sa fac ce vreau eu?" sotul a dormit in alta camera pt ca a fost fff racit. Ma intreaba iris "mama de ce dormiti separat? nu te-ai casatorit cu el?" Ii raspund ca da, dar e bolnav. La care ea: "credeam ca te-ai hotarat sa iei alt sot mai bun cum mine"
Cand face crize de nervi urla ca o vrea pe mama ei. eu ii spun ca eu sunt aia. si ea urla si plange ca nu eu, ca trebuie sa fie pe pamantul asta o mama buna pentru ea, ca ea vrea o mama buna nu ca mine. Imi vine sa mor cand o aud.
cu greu imi pot pastra calmul sa nu ridic tonul la ea mai ales cand loveste persoanele din jur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

salutare

La multi ani sarbatoritilor de ieri si de azi:

Andrei
Kevin
Stefania
Sophie
Alina

sa fiti sanatosi, dragilor si sa aveti numai clipe senine si fericite in viata voastra!

Alina, imi pare rau pentru vestile proaste, eu sper sa ramaneti doar cu o sperietura si atat. nu ma pricep la vorbe prea mari, insa suntem alaturi de tine . Doamne ajuta!

Kariris . Sper sa treceti cu bine si de hopul acesta, nu stiu despre ce e vorba, insa ma bucur ca privesti cu optimism si stii ca veti razbi pana la urma.
am ramas masca la replicile fetelor tale, sunt micute si parca nu te astepti la asa vorbe mari din gura lor. te cred ca te mahnesc .
poate ca te vad pe tine suparata si potrivesc si ele lucrurile dupa cum le duce mintea lor de copii de 4 ani.

stiu ca nu te consoleaza cu nimic, dar si eu am o perioada cand am mult de furca cu D, la el e totul pe dos, toate trebuie facute cum vrea el, ne da ordine si daca nu ne executam iese cu scandal, ne bate, ne musca, urla din senin...doar ce l-a muscat cainele si i-am tot explicat ca s-a intamplat pentru ca a necajit cainele si i-a luat lucrurile din fata. si el continua sa-l altoiasca pe bietul caine si sa incerce sa-i ia mancarea din bot, pentru ca "asa vrea el" - si mi-e tare teama ca animalul n-o sa fie la fel de tolerant ca mine. motiv pt care am un stres in plus si cu asta.

revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Alina, cu siguranta o sa fie bine, sunt convinsa

Vivela , mai stiu eu pe unul care este in "crize".

Toata lumea, sau mai bine zis cei din jur cu copii mai mari de 6 ani:
Stai linistita, o sa treaca si asta cum a trecut criza de 2, de 3 ani, e doar o perioada, criza de 4 ani"
Pe buneeeee? Dar randul meu sa fac criza cand este?????

Mergi la inceput

Bunica era pe patul de moarte. Isi cheama nepotul la capataiul ei si spune
-Eu pot muri de acum in orice moment asa ca vreau ca tu sa mostenesti averea mea. Vila, ferma, herghelia de cai, tractorul si toate animalele de casa, plus cele 22 de milioane. Tote vor fi ale tale.
-Wow! exclama nepotul. Multumesc bunico! Nu stiam ca ai asa o avere. Unde este ferma de care vorbesti?
Bunica raspunde dandu-si ultima suflare
-Pe Facebook.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

X-ray imi dau seama cat sunteti de bulversati. Iti doresc multa putere sa treceti peste cu bine. Bine ca ati descoperit-o din timp.

Kariris te inteleg perfect ca te supara vorbele lui IRis. Mie o singura data mi-a strigat Daria pe drum ca se duce la magazin sa cumpere alta mama si atat de prost m-am simtit, desi stiam ca e doar un copil nu realizeaza dimensiunea mesajelor m-a durut. Si, la fel m-am intrebat si eu daca intelege ca noi ii suntem parinti indiferent ce face/zice?
M-a vazut insa ca m-am suparat, de fapt i-am si zis explicit ca m-au durut vorbele ei si de atunci nu a mai scos asa perle.
Iti scriu acum un PM.

un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)

Mergi la inceput

Cu Karina nu am probleme de genul asta. Dar Iris, culmea, Iris cu care m-am purtat tot timpul cu manusi pentru ca am sesizat ca e mai sensibila psihic tocmai ea imi toaca acum nervii. din orice se enerveaza, cu sau fara motiv, devine violenta si daca nu isi varsa nervii pe obiectele/oamenii din jur se musca de manutza pana ii da sangele. La gradinita a muscat-o pe Karina de mana in microbus in drum spre muzeu. Si cand au intrebat-o educatoarele de ce a muscat-o a raspuns senina: "pentru ca e sora mea! ce ai fi vrut sa musc alt copil? eu stiu ca nu am voie sa musc alti copii!" au pus-o la colt in clasa cand au ajuns si rezultatul a fost: " lasa, ca daca tot m-ai pus tu sa stau eu la colt, mie imi place aici, ca ma joc cu degetelele, numar pe degetele, spun poezii, cant si nici nu mai vreau sa plec de aici. aici sa imi aduci si mancarea!"
La gradinita la ziua lor: cati ani ati implinit azi? Karina: patru. Iris: patru ani si 9 luni. Pai cum iris? Nu sunteti gemene? Iris: ba da, doar ca eu am mai trait 9 luni si la mama in burta! deci eu sunt mai mare putin.
astea-s faze haioase, dar marea majoritate imi pun creierii pe bigudiuri. Nu face crize de rasfat ci sufera, plange pana oboseste si apoi ii tece din te miri ce. Daca incerc sa o calmez cu blandete si rabdare, se inrautateste situatia asa ca o las sa se potoleasca singura, dar mi se rupe sufletul. Nu stiu de unde vin nervii astia ai ei.

Sa vedeti cum e cand urla la ghermanesti prin curte cat o tine gura: asta nu e casa mea! vreau la mine acasa! Asta nu e mama mea! vreau si eu o mama buna care sa ma iubeasca si sa ma lase sa fac ce vreau eu! Imi vine sa intru in pamant de rusine si uneori chiar ma bufneste plansul cand aud comentariile la adresa mea. Noroc cu Karina care vine langa mine si imi spune: "lasa mamico ca te iubesc eu! e nebuna Iris, a innebunit de tot"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Kari, sunt convinsa, ca si tu dealtfel, ca Iris nu constientizeaza ce scoate pe gurita .

Luca una doua, ma scoate din gasca lui de prieteni si imi spune ca nu mai este prietenul meu, sau ca sunt o mama rea.
Ma vede suparata si ori vine si zice scuzeee, ori ca a glumit, dar peste ceva vreme iar sunt o mama rea.

Eu am observat, cand ma vede ca ma consum, ca ma dor vb lui, el se "distreaza", cand ignor ceea ce zic, nu mai repeta sau cere scuze.
Incearca si tu sa nu te mai consumi in fata ei, sa nu te vada macar ca te deranjeaza vb ei...nu stiu ce sa zic

Mergi la inceput

kariris,. cred ca e greu sa gestionezi situatii de genul asta. dar pana la urma e doar un copil, orice ar spune! nu pot decat sa-mi imaginez cat te doare ca-ti spune asa ceva. trecand peste toate, are niste replici si o gandire foarte mature. mi se pare "ciudat" ca ies din gura unui copil de 4 ani ("si 9 luni").

Mergi la inceput