am nevoie de un sfat urgent ...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iriinutzza spune:

tin sa va multumesc pentru sfaturii...
M-am casatorit la 21 de ani (prea tanara consider eu acum)dupa nici-un an de relatie, toate bune si frumoase pana dupa cununia civila cand sotul meu a inceput sa se impuna , sa ma jigneasca si sa ma faca sa imi dau seama cu ce fel de om m.am maritat.Datorii peste datori(joaca la pariuri sportive cum am mai spus), aur la amanet , salarii cheltuite si rate neplatite, minciuni.L.am iertat,am sperat ca se schimba si nimic.Locuim cu parintii mei la tara , nu ne deranjaza noi stam sus iar ei jos ceva mai in spate , avem intrari separate si ne intalnim la masa,tatal meu fiind preot in sat a mai auzit saracul una , alta... a tinut in el si nu mi-a zis nimic , pana am rabufnit eu (am incercat sa ii menajez pe ai mei cat am putut) atunci cand nu am mai putut iar tatal meu stia chiar mai multe , mi-a zis ca ma sustine in tot ceea ce fac si ca sunt copilul lui oricum. Cu tatal meu s-a mai cerata , ei fiind barbati si-au permis mai multe dar cu maica-mea nu au fost probleme pana ieri.Aseara am ajuns acasa pe la ora 23:30 si surpriza l-am gasit acasa , nu plecase , nu mi-a zis nimic eara foarte linistit , azi am vb cu mama si saraca plangea si imi spunea sa ma gandesc bine la viata mea ca nu e om langa care sa stau , ca nu ma merita , ca nu imi vrea raul , ca nu am avut o sarbatoare frumoasa (tin sa va spun ca la noi de craciun, paste e tot cearta) , o onomastica(de ziua mea toti prietenii erau langa mine si imi cantau la multi ani numai el nu, era plecat cu baietii la pariuri si cafele) si ca ce ma fac eu cand nu or mai fi ei.NU inteleg ce se intampla cu mine de ce imi pare rau de el cand el nu se gandeste la mine? de ce nu pleaca el cand i s-au aruncat astfel de vorbe(si eu i-am zis sa plece de vre-o doua ori si nimic) , oare ma iubeste ??? nu stiu ce sa mai cred...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

irinuta, NU te iubeste, pur si simplu iubeste confortul si comoditatea pe care i le oferi; adica e multumit ca vine acasa, gaseste mancarea facuta, rufele spalate, treburile casei rezolvate si el vine ca la hotel, sa manance, sa doarma si sa-si schimbe hainele.

asta nu e sot adevarat, e un trantor si un profitor.
ma mir ca nu-i crapa obrazul de rusine in fata tatalui tau, care este preot. si in general, ar trebui sa respecte si sa aprecieze faptul ca parintii vostri v-au oferit posibilitatea unui acoperis deasupra capului, ajutor in gospodarie, etc.

parintii tai au mare dreptate, asculta-i, roaga-i sa te ajute in decizia pe care o vei lua. cu asa un sot, eu nu vad cu ochi buni aceasta casnicie; ce-o sa te faci daca apare un copilas ? cu ce bani il vei creste, daca el toaca totul la pariuri?
de ce nu vrei sa intelegi ca nu merita sa suferi pentru un om care nu te respecta nici cat negru sub unghie ?

lasa rusinea de gura lumii deoparte, stiu ca la tara e mai greu, toti stiu ce fac ceilalti, barfele circula rapid. ce preferi, sa fii barfita ca ai divortat pentru ca sotul e un nesabuit, sau sa fii barfita ca esti o sotie neglijata, inselata cu una si cu alta ?
si daca acum se poarta asa cu tine, fara pic de rusine si jena fata de parintii tai, cum crezi ca se va purta cand ai tai nu vor mai fi ?

tu, daca ai avea o fata, ai lasa-o sa se chinuie asa langa un astfel de specimen ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

trebuie sa fiti fermi,altfel e putin probabil sa plece...de ce ar pleca in alta parte(poate nici nu are alternativa)daca aici are totul pe tava?
Pana la urma fiind casa parintilor tai si el neavand nici un drept de proprietate ai tai pot sa il dea afara(chiar daca ar fi urat si v-ar sti tot satul,daca nu intelege de voarba buna se poate apela la politie).presupun ca au dat o declaratie de luare in spatiu cand v-ati casatorit pt ca el sa isi schimbe bltetinul-declaratia respectiva poate fi revocata. Apropo de acte, certificatul de casatorie pune-l bine,ca in cazul in care pleaca sa ramana la tine.Iti trebuie daca vrei sa depui actele pt divort.
In momentul asta este foarte probabil ca el sa nu creada ca mama ta a vorbit serios. In primul rand tu trebuie sa-i spui ca asa nu se mai poate si ca trebuie sa plece/plecati din casa pana se lamuresc lucrurile.Daca nu te respecti pe tine suficient incat sa nu stai cu un om care nu te respecta,gandeaste-te macar la ai tai care nu merita sa aiba o situatie de conflict in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Irinutza, din ce povestesti tu aici, sotul tau nu e altceva decat o putoare egoista(imi cer scuze pentru termenul dur, dar nu ma pot abtine). Bucura-te ca nu aveti copii impreuna, ca era mai complicata situatia. Lasa-l sa plece si vezi-ti de viata ta, ca esti tanara si iti vei gasi pe cineva care sa te respecte si sa te iubeasca cu adevarat. Iti pare rau de el? Pentru ce? Gandeste-te la cuvintele grele pe care ti le-a aruncat, la comportamentul lui fata de tine si fata de parintii tai. Lui nu-i pare rau ca va face viata amara si ca se poarta ca un trantor. Asa vrea sa traiasca, treaba lui, dar sa traiasca o astfel de viata in alta parte, departe de voi, cu cine l-o tolera. Daca tu crezi ca sotul tau se va schimba dupa ce pleaca de la ai tai, te imbeti cu apa rece. Parerea mea. Bafta multa si o viata frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

pai tu ai nevoie de cineva ca el??
gandeste-te ce veti face mai tarziu? ce te asteapta pe tine mai tarziu, in viata alaturi de el?????

eu in timpul facultatii am fost impreuna cu un baiat pe care l-am iubit foarte mult, vorbeam de casatorie... juca si el aceste "jocuri de noroc"..intr-o seara (noapte chiar) am mers cu el...a pierdut toti banii...Pe drum spre casa l-am intrebat ce av face cand vom avea copii..daca el da banii pe jocuri de noroc...mi-a raspuns " pai ai sa lucrezi si tu"...i-am spus atunci ADIO si nu regret nimic..
Azi am un copil si cateodata ma gandesc cum ar fi fost ca acest copilas sa il fi avut pe "V" tata si ma iau fiorii..

Tu trebuie sa stii ce vrei, dar gandeste-te daca intr-adevar ai nevoie de asemenea "specimen" langa tine...
Gandeste-te mai tarziu ce repercursiuni ar putea avea in viata voastra...

Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Mergi la inceput