Retezat

Retezat | Autor: roli25

Link direct la acest mesaj

Cine a fost in Retezat, imi da si mie niste sfaturi si info?
Ma gandesc sa merg cu picii la vreo pensiune, situata intr-un sat la cat mai mare altitudine, de unde sa pot face cu ei drumetii usoare, nu traseele clasice, care nu-s de nasul lor inca.

Am vazut ceva pensiuni prin Rausor, Nucsoara, dar nu-mi dau seama cam la ce altitudine sunt...ca daca sunt chiar la poalele muntelui, e mult de urcat prin padure ca sa vezi cate ceva....ca sa fiu mai clara, ma intereseaza daca gasesc pensiuni in zona de gol alpin, cum sunt cele din Apuseni (Marisel, Scarisoara).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Am fost cu muuulti ani in urma in Retezat. Am amintiri placute, pesisajul este extraordinar, insa traseele nu sunt clar pt copii de 4 ani. Asta daca vrei sa si ajungi la capatul lor. Din pacate nu-mi amintesc cum se numea cabana unde am stat, dar stiu ca era in creierii muntilor, adica am urcat mult cu rucsacul mare in spate pana la ea...
Nu vreau sa te descurajez, dar daca ar fi sa aleg in locul tau as alege mai degraba Arieseni, Cetatile Ponorului, etc
Anul asta debutam si noi cu cei mici pe trasee si am ales zona Bran-Moeciu.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Cam asa imi imaginam si eu, numai ca ma bate sotul la cap cu Retezatul. Stiu ca-s trasee lungi si daca nu mergi suficient de mult nu vezi nimic, iar cu picii in conditiile pe care le ofera cabanele este exclus...tb sa mai studiez problema

Mergi la inceput

Pe de alta parte as vrea si niste sugestii de pensiuni in Apuseni. Rustic! Nu cu locuri de joaca, piscine si jacuzzi, doar curat si cu baie si cat mai departe de civilizatie.
Si care sa ofere si mancare, ca am tot gasit cu bucatarie, sa-ti gatesti singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Au bucatarie sa-ti gatesti singur, dar cred ca si fac mancare. Acum 5 ani am nimerit noi pe la Pestera Ursilor si ne-am cazat la o familie in sat. Aveau casa de oaspeti cu doua camere la parter (la etaj nu am fost) deservite de o baie si o bucatarie cu loc de luat masa. Dimineata le-am incalzit eu copiilor un lapte, am facut o cafea...la pranz mancam pe unde nimeream (picnic e cel mai bine) iar pentru seara ne-a pregatit gazda supa de gaina cu taietei de casa si friptura cu piureu si niste muraturi...delicioase. Ne-au mai dat oamenii miere ca aveau albine si lapre de la vacuta din ograda, dar copiii mei au refuzat sa bea laptele (au zis ca e stricat...era doar adevarat).
Sfatul meu e sa vorbesti din timp la pensiunile care iti plac. Noi am anuntat ora aproximativ la care ajungem, stiau cati suntem, ne-au intrebat daca dorim ceva anume...iar pretul stiu ca m-a impresionat cat de mic a fost. Pentru lapte si miere au refuzat sa ia ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Roli -exclus Retezat cu copilasi asa mici !
eu am fost la 25 ani si tot mi s-a parut greu in conditiile in care pe vremea aceea anual faceam cate un munte!Retezatul este f.schimbator( poti prinde ploaie mai mereu).Cabanele de care ziceai tu sunt situate in locuri de unde incep traseele spre varfuri/lacurile glaciare.De ex. Pietrele care a ars acu' cativa ani dar e refacuta ( insa nuuu recomand) si Gentiana parca pe traseul spre Bucura sau Galesul am uitat traseele. Este greu de urcat si pana la Pietrele( se urca o parte pe drum -prost) si apoi destul de pieptis prin padure.Este frumos , mirific dar pt. adulti sau copii de liceu .Cand am fost noi ( cu cortul-ce timpuri) erau niste copii din Cluj de liceu cu corturile cu diriginta lor faceau trasee zilnic. S-au descurcat perfect dar erau mari si superbine organizati.
Referitor la a doua locatie este mult mai ok .Am scris tot aici intr-un post despre Apuseni cateva impresii.Recomand Pensiunea Danciu este stradal insa nu deranjeaza zgomotul masinilor dar se pot face usoare drumetii de acolo si apoi plecand cu masina si urcand pe ici pe colo. Au mancare buna multe din ograda lor , totul proaspat si bun. Singura pb. este ca pe vara cred ca e ocupat demult tot tot. Au cateva chestiute in curte ca loc de joaca dar unele sunt din lemn .Nu e nimic de fitza dar sunt niste oameni de calitate si cu bun simt.
Am mai stat in diverse parti dar fara masa mancam noi pe ici pe colo.
Uite aici in topicul asta am scris si eu la sfarsit cate ceva.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=141833&whichpage=1

Mergi la inceput

Va multumesc pt. sfaturi. Am studiat bine problema si am gasit niste locuri absolut minunate in Apusenii de nord, pe langa Padis.
Retezatul il facem mai intai in doi si peste cativa ani cu copiii.
Dar tura asta vreau neaparat sa scot copiii la munte, asa ca ramane in Apuseni.
Nu stiu cand plecam, dar oricum promit info cand revin. Locurile sunt promitatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

E superb in Apuseni, sa mergeti sa vedeti Cetatile Ponorului (se poate si cu copii mici). Locurile sunt minunate, vacanta frumoasa!

P.S. noi am fost deja de 5 ori langa Padis, in Glavoiu - asa se cheama camparea - SUPERB!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns himera spune:

Buna seara
Subiectul vostru mi-a trezit si mie interesul deoarece si eu vreau sa ajung in Retezat, dar am remarcat ca nu gasesc pensiuni la altitudini dorite de noi.Ne-am gandit ca poate nu sunt pensiuni ca sa nu fie distrusa zona, deoarece dupa cum ati remarcat si voi ca civilizatia distruge salbaticia pe are o cautam cu totii.
Pentru Apuseni votez si eu, e superba zona, gasesti cazari si poti face trasee, dar personal cred ca e dificil cu pici de 3-4 ani sa faci Cetatile Ponorului, poti sa-i duci pana la intrare, sa urci putin, ar e dificil pentru ai urca la balcoane si mai e un aspect, in zona sunt vipere , un copil poate oricand sa ne scape din ochi si sa alerge pe zone periculoase, de aceea cred ca recomandat sa-i plimbam in zone inalte, sa le cultivam gustul pentru salbaticie si natural, dar sa nu ne stricam concediul din cauza riscurilor din jur. O seara buna:)

Mergi la inceput