Ati nascut pe cale naturala sau prin cezariana?

Ati nascut pe cale naturala sau prin cezariana? | Autor: Pet

Link direct la acest mesaj

Citeam ieri despre consecintele pozitive/negative ale nasterii pe cale naturala si prin cezariana. Chiar daca am o idee despre majoritatea voturilor, m-ar interesa motivele pentru care ati nascut prin cezariana. Aud tot mai des, povestind experienta mea, afirmatii de tipul "si eu cand o sa nasc o s-o fac prin cezariana". Raman fara cuvinte pentru ca eu am sperat pana in ultima clipa ca Irinuca o sa se decida sa se intoarca "in pozitie". Si ma intreb daca in Romania sau in alte parti poti sa alegi cu asa usurinta modalitatea in care sa nasti... Aici (din cate stiu eu) medicii sunt de acord cu cezariana numai in cazurile in care e strict nevoie.
Pupici la mamici si rontzaieli de obrajori la bb-i.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lena spune:

In Olanda deasemenea nu poti alege tu sa faci cezariana, doctorii intervin numai in cazurile speciale in care chiar nu se poate naste natural din diferite motive, dar te asigur ca-n Romania cu bani poti face orice si chiar doctorii vor sa faca cezariana pentru ca pentru o operatie ca acestea platesti mult si bine plus ca exista mentalitatea si ideea fixa de a naste ca o doamna...de parca celelalte nu ar mai fi doamne...de exemplu sora mea chiar a trebuit sa faca operatie din motive medicale, dar si acum imi tot spune ca prefera sa nasca natural fiindca nu e foarte placut sa ai o taietura, plus ca te refaci mult mai greu...oricum eu am nascut natural, desi a duart foarte mult si a fost greu, dar am avut parte de niste doctori minunati si conditiile din spital, plus sotul care a stat tot timplu cu mine...nu stiu daca in Romania as fi putut sa fac asta.

numai bine si copii cumintzi si sanatosi Lena si mica Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Eu am nascut prin cezarina.Sofia era in pozitie pelviana, eu nu aveam destul lichid, era pericol sa nu sufere bebe-ul,care nu mai crestea de 3 saptamani, am si dioptrii mari...ce mai, o multime de indicatii de cezariana.Dar mi-as fi dorit sa nasc pe cale naturala....

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina spune:

Cezariana.
Mi-am dorit din tot sufletul sa nasc normal dar bebe nu a vrut sa se intoarca - prezentare pelviana .

gianina si bebe Simona Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am nascut normal primul copil si imi doresc sa-l nasc la fel si pe al doilea. Cred ca e bine sa nu intervenim prea mult in firea lucrurilor cum se spune si sa nu actionam contra naturii... Dar nici nu sint de acord cu suferinta, cind se poate evita.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Eu am nascut prima oara natural.Ma rog a spune natural..e intr-un fel un nonsens...am stat la travalui 24 ore,dadusem bani la asistente,dar am stat exact ca vita in grajd.La uin moment dat dupa ce m-a consultat pe masa ginecologica,asistenta a plecat.A ramas sa ma dau eu singura jos de acolo.Aveam niste dureri cumplite.Abea am reusit sa cobor,dar de durere am cazut pe jos.Am zacut acolo in propria balta de sange vreo ora.Apoi m-a taiat peviu si a fost....groaznic!
De aia..uite asta-i motivul ca a doua oara am optat eu pentru cezariana.A fost mult mai simplu.Am dat bani e adevarat,dar nu am mai urlat ca nebuna,cineva s-a ocupat in mod expres de mine.
Asa ca..va rog nu mai condamnati atata "moda asta"cu cezariana.Nu mai vroiam sa ma chinui asaca prima ora cand am fost tratata ca un animal.Ele ascultau "Party in Transilvania"la maxim,iar eu strigam:"sa vina cineva sa ma ajute"....:((
Macar asa am dat 3,5 milioane ,dar am fost ferita de toate magariile!


KORINNA mamika x 2



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Si mie mi se pare cezariana a idee buna, chiar daca te refaci greu dupa. Korrina, e infiorator ce ai patati tu.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Vai Corina e infiorator ce ai patit tu! Imi pare tare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva si te-nteleg foarte bine...Doamne daca se intampla asa ceva in Olanda cred ca vuia presa si televiziunea de asa caz.

Te pup si ai grija de tine, Lena mamica lu'Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Aha, buna remarca Lena!! Dar nu uita ca in tara asta nu se poate vorbi despre civilizatie, asa ca nu ma mira ca nimeni nu vrea sa se intoarca aici.
Doamne, sper sa nu nasc vreodata aici.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

Corina, dar cand ai nascut pentru prima oara? Nu am cuvinte....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu am nascut natural, in Romania. Chiar daca nu a fost cea mai placuta experienta, a fosr foerte departe de ceea ce povesteste Corina. Adica: Civilizat, eu cu sotul meu intr-o "camera de travaliu", nici o vorba urata, anestezie cat incape, etc. Plus o dr. excelenta. Desi nu a stat chiar tot timpul langa mine (nasterea a fost provocata, travaliul a durat cca. 4 ore + inca vreo 2 pana a pornit travaliul), imediat ce ziceam "au" aparea din camera de alaturi. Daca ar fi sa nasc a doua oara tot nasterea naturala as alege-o. Refacerea a fost super rapida (la 5 ore dupa nastere urcam si coboram scari).

Monica (1 an) si Sorana

Mergi la inceput