o palma - motiv de divort?
Raspunsuri - Pagina 23
BlackCat4evR spune:
Si inca ceva, am o prietena foarte buna care se purta cu fostul intr-un mod similar cu ce povestea balanta_tm. Dar o facea urat, il umilea si in public, si ii facea multe faze nasoale, despre care ii atrageam toti cei din jus atentia. De ce le facea? Pentru ca putea. Pur si smplu. Omul nu a atins-o nici cu o floare, in schimb, intr-o zi a plecat, in 3 luni era insurat, intr-un an a avut prmul copil... Cat a plans prietena mea dupa el? Mai bine de 3 ani. Si de ce? Pentru ca ea "isi arata muschii... limbii".
babyblue spune:
si dc ti ai invatat lectia si cu toate asta vine o zi in care pur si simplu iti pierzi controlul, dintr-un motiv anume, maxim de stresant??????
ce se intampla? ti-o iei si inseamna ca ti-o meriti ca ai cautat o si ai uitat sa fii ok?mergi la risc?
e cu dus si intors.
sunt total de acord ca o femeie NU trebuie sa tipe si sa toace din gura pana la exasperare,la fel ca si un barbat. sa nu se poarte isteric. dar....cu toate astea, indif de situatie, cred ca violenta NU trebuie sa existe.
si eu cred la fel ca fetele, ca o palma atrage dupa sine si pe alta...sunt rarisime cazuri in care o palma ramane una singura. trebuie sa te gandesti ff adanc dc continui...pt ca iti pierzi niste ani din viata, testand dc mai apare sau nu si a doua palma.
_
Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
BlackCat4evR spune:
"si dc ti ai invatat lectia si cu toate asta vine o zi in care pur si simplu iti pierzi controlul, dintr-un motiv anume, maxim de stresant??????"
Atunci inseamna ca problema nu a fost rezolvata ci doar ingropata sub pres.
"e cu dus si intors.
sunt total de acord ca o femeie NU trebuie sa tipe si sa toace din gura pana la exasperare,la fel ca si un barbat. sa nu se poarte isteric. dar....cu toate astea, indif de situatie, cred ca violenta NU trebuie sa existe."
Ei, vezi? aici e problema. Ca din pacate suntem putine cele care recunosc ca violenta este de doua feluri, dar care ranesc la fel de tare: cea verbala, si cea fizica. Amandoua traumatizeaza in mod egal. Si daca toate sustinem sus si tare ca o palma este de neacceptat din partea unui barbat, avem in acelasi timp fatarnicia de a nu recunoaste ca si violenta verbala (la care unele apelam in divergente) chiar poate lasa urme in sufletul cuiva.
"si eu cred la fel ca fetele, ca o palma atrage dupa sine si pe alta...sunt rarisime cazuri in care o palma ramane una singura. trebuie sa te gandesti ff adanc dc continui...pt ca iti pierzi niste ani din viata, testand dc mai apare sau nu si a doua palma."
Pai vezi? Exact asta spun si eu! ca trebuie sa te gandesti ff adanc daca continui sau nu. Eu am incercat sa dau doua exemple, unul in care nu s-a reparat situatia, fiecare a plecat pe drumul sau, si unul in care o palma a fost singura pata pe o relatie frumoasa si implinita, de mai bine de 25 de ani dar pe care si-au dorit amandoi s-o curete si sa-si ramana aproape.
Repet, nu sunt de acord cu violenta repetata, cu abuzul care devine in unele familii obisnuinta. Vreau doar sa spun ca o palma e un semnal de alarma (ce-i drept, extrem, bine ar fi sa dam atentie mesajelor care preced asta, dar uneori n-o facem). O data tras, acest semnal poate insemna o ruptura definitiva sau o cale de a repara ceva ce merita pastrat, in orice caz, decizia trebuie cantarita, nu pur si simplu "Zbing-zbang, pa!"
Cat despre anii pierduti, nu stiu ce sa zic, oricum viata e o loterie, te poti trezi cu surprize oricand, sub orice forma, si dintr-o data totul se naruie in jurul tau ca un castel de carti de joc. Traind, riscam sa suferim, sa pierdem. Dar "riscam" si sa fim fericiti, sa avem ce ne dorim si... ce sa mai zic, doza de risc pe care si-o asuma fiecare e personala. Nu exista retete universale.
Nu crezi ca e un risc mai mare sa te urci in fiecare zi la volan? (da, stiu, e o paralela fortata...)
en_kvinna spune:
Am observat ca iesirile verbale a femeilor sunt ridicate in slavi si e ceva de care sa fi mandra mai ales cand el nu riposteaza. eEu vad asta ca un abuz psahic la care el e supus si care tot o forma de violenta e chiar si atunci cand el nu zice nimic. De ce violenta asta este ceva cu care sa ne mandrim? Oare asa cum barbatilor li se cerere sa se controleze indiferent de situatie de ce nu se cere si femeilor abuzatoare sa se controleze. De ce femeii ii este permis si tolerat un astfel de comportament de catre...noi? In timp ce pe barbati ii facem troaca de porci?
BlackCat4evR spune:
DAAAAA! DA!
Asa e! Tot incerc sa trag atentia asupra lucrului asta, dar incepusem sa cred ca esuez lamentabil!
balanta_tm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BlackCat4evR Si inca ceva, am o prietena foarte buna care se purta cu fostul intr-un mod similar cu ce povestea balanta_tm. Dar o facea urat, il umilea si in public, si ii facea multe faze nasoale, despre care ii atrageam toti cei din jus atentia. De ce le facea? Pentru ca putea. Pur si smplu. Omul nu a atins-o nici cu o floare, in schimb, intr-o zi a plecat, in 3 luni era insurat, intr-un an a avut prmul copil... Cat a plans prietena mea dupa el? Mai bine de 3 ani. Si de ce? Pentru ca ea "isi arata muschii... limbii". |
Cred ca nu ai inteles ce am scris. Eu nu il umilesc pe sotul meu si in nici un caz nu fac figuri in public, asa ca nu stiu cum de ce ma compari cu prietena ta.
Daca ex-sotul prietenei s-a insurat in doar 3 luni, indraznesc sa cred ca nu a iubit-o prea mult pe prietena ta, asa ca nu stiu despre ce vorbim aici...
BlackCat4evR spune:
Ok, balanta_tm nu asta a fost intentia mea. Ceea ce vroiam sa spun este ca in plus fata de ce povestesti tu, ea mai facea si altele, cu umilitul in public si toate cele. Nu voi compara vreodata doua situatii.
Relatia lor a durat 5 sau 6 ani, fptul ca el a rezistat eroic langa ea, mie imi da de gandit ca o iubea. Pur si simplu a ajuns la capatul puterii. El s-a purtat, in lumina acestui forum ireprosabil, nu? nu a lovit-o macar o data, tot mereu incerca sa faca pace, si vezi tu? cand nu a mai putut a plecat. In timp record si-a refacut viata. (si nu, nu o cunostea pe sotia lui dinainte de despartire). Parerea mea e ca intre ei, el a fost cel abuzat.
en_kvinna a punctat foarte bine aspectul: atunci cand o femeie abuzeaza verbal de partener, e "impulsiva". Atunci cand barbatul abuzeaza fizic de partenera, e "animal". Dar ABUZUL este tot ABUZ, si, indiferent ce forma imbraca, lasa urme! De ce unul e "mai acceptabil" decat celalalt?
Si ca sa inchei, sper foarte mult sa depasiti, tu si sotul tau, impreuna, ca o echipa, momentul greu prin care treci si care te face sa te porti "impulsiv" cu el. Poate nu merita, indiferent daca le duce cu delicatete. Si daca va fi cazul, sper sa fii capabila sa-i raspunzi cu aceeasi moneda, si sa-l sustii tot asa de frumos cum o face el acum cu tine.
balanta_tm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BlackCat4evR Ok, balanta_tm nu asta a fost intentia mea. Ceea ce vroiam sa spun este ca in plus fata de ce povestesti tu, ea mai facea si altele, cu umilitul in public si toate cele. Nu voi compara vreodata doua situatii. Si ca sa inchei, sper foarte mult sa depasiti, tu si sotul tau, impreuna, ca o echipa, momentul greu prin care treci si care te face sa te porti "impulsiv" cu el. Poate nu merita, indiferent daca le duce cu delicatete. Si daca va fi cazul, sper sa fii capabila sa-i raspunzi cu aceeasi moneda, si sa-l sustii tot asa de frumos cum o face el acum cu tine. |
Tu poti sa speri ce vrei legat de mine, fiindca oricum nu stii nimic despre mine si despre relatia mea, plus ca nu am cerut sfaturi. Multumesc pt grija ce mi-o porti, dar nu e nevoie .
monicabo spune:
Da, este groaznic si abuzul verbal, vorbele urate, tipete, urlete, care lasa rani adanci in suflet... La fel si cel fizic...
Si nu, nu sunt de acord nici cu femeile "cu gura mare", care-si jignesc barbatii, ii umilesc, etc.
Dar nici cu barbatii mitocani, care isi jignesc sotiile, le bat, le umilesc, le desconsidera.
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
BlackCat4evR spune:
Da, intr-adevar, nu stiu altceva despre voi decat ceea ce ai spus tu:
"blackcat, eu sunt o persoana impulsiva, care refuleaza asupra sotului. Mai ales de vreun an incoace, de cand am trecut printr-o mare pierdere, imi sare mustarul imediat. Si stii ce face el? Se uita la mine si tace, ma lasa sa ma linistesc iar daca pun intrebari cretine imi raspunde f frumos. Daca insist, daca merg dupa el in alta camera (adica daca "mi-o caut", cum ai zice tu), incepe sa rada si imi spune ca el ma iubeste si cand sunt uracioasa. Cam asta primesc eu in loc de o palma ."
Nu am vrut sa intru in contradictie cu tine, asa ca am incecat sa-ti trimit niste ganduri bune. Daca tu crezi ca am depasit limita, imi cer scuze, nu asta a fost intentia.