o palma - motiv de divort?

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Offf, stiu ca o sa ma doara post-ul asta, dar, here goes...:

1. In primul rand apropos de "o palma = divort?"

Cel mai bun exemplu de casnicie reusita este pentru mine mariajul lui taica-meu cu cea de-a doua sotie. Cu toate astea... Acum 17 ani am fost martora (de fapt motivul) pentru singura palma dintre ei. Dupa un chef la care tata cam trasese la masea, si-a amintit ca eu ar trebui sa iau numai 10 la scoala si s-a apucat la 12 noaptea sa-mi tina un perdaf. Sotia lui (cu care am avut o relatie ffff spinoasa de la inceput) i-a zis sa ma lase si sa se duca la culcare (nush ce-a apucat-o sa-mi tina partea...) si omu' suparat pe viatza i-a tras o palma. Ea s-a shucarit si nu i-a mai vorbit, tata a plecat la culcare cu capul intre umeri, iar a doua zi (si probabil inca ceva vreme dupa) nu stia cum sa se mai revanseze.

Dar! Cuplul lor e unul formidabil, se iubesc, si se vede pe ei cat de tare, au 60 de ani el si 50 ea, si inca se giugiulesc, se tachineaza, pur si simplu se iubesc. Deciziile le iau impreuna, nu stiu, pentru mine sunt un cuplu model!

Nu stiu, citind tot acest topic, stau si ma intreb, daca ea nu l-ar fi iertat? Nu ar fi fost pacat? Intre ei, in 25 + de ani de casnicie nu a existat decat acea palma. Oare ar fi meritat o ruptura? Nu e oligatoriu sa urmeze si altele (palme), asa cum tot scriu multe alarmiste. (Scuze, dar char nu e obligatoriu!)

2. Feminism?

Tot apare pe-aici "nici un barbat nu are voie sa dea intr-o femeie". Pai nu va suparati, dar asta este discriminare! Unde scrie ca femeia este atat de slaba? Singure ne punem in pozitie de inferioritate!

Ne dam rotunde ca suntem pe picior de egalitate cu barbatii, dar apoi ne dam seama ca ne gasim implinirea in casnicie si maternitate, si apoi ne plangem cand dam de greu, de cratita, de smotru si de scutece, si le reprosam asta! Pai asta cam denota fatarnicie! Lipsa de consecventa.

Eu una lucrez in constructii ca inginer sef de santier. Inutil sa spun ca am in subordine numai barbati. Pe care nu-i umilesc numai ca sa-i provoc, pe care incerc sa-i inteleg, le cunosc familiile si problemele tuturor, ii ajut pe cat pot sa si le rezolve, si le vad reactiile cand cineva ii calca in picioare (si profesional si personal)! Ii stiu cat de capabili de devotament sunt. Trebuie doar respectati. Si de ce sa nu recunoastem ca sunt multe femei care exact aici tintesc? Mizand pe faptul ca ele sunt "sexul slab" si "doar n-o sa aiba tupeu sa dea in mine" lovesc unde-i doare mai tare si dupa tz ani de trai in comun cam stii unde doare! Si surpriza! Uneori nu tine!

Ca revers al medaliei, liceul l-am facut la Pedagogic. Un liceu cu 98% fete. Si pot sa va spun ca uneori (nu generalizez, promit!) sunt ca niste diavoli, nu stiu cum altfel sa le calific! Doamne! Sunt unele atat de rele de gura ca intr-adevar iti vine sa le joci marunt in picioare. Si chiar au talent la "facut pe cineva muci din vorbe".
Imi cer scuze pentru limbaj, dar cred ca ele sunt parte din motivul pentru care am ales o cariera cu putine femei.

3. Sunt foarte curioasa sa vizitez si e bula asta magica in care traiesc majoritatea celor care au raspuns la topicul asta, bula in care niciodata nimeni nu isi iese din pepeni, unde absolut toate conflictele se rezolva atat de pasnic, si unde curge numai lapte si miere. Diabetic de dulce bula asta!

Nu ma intelegeti gresit, si eu am iesit dintr-o relatie, la a treia palma. Pentru ca, sincer, aia a fost singura neprovocata. Pe celelalte le-am cerut, Doamne, cum le-am cerut! In orice caz, eu mi-a invatat lectia, si mi-am corectat comportamentul, m-am purtat altfel in urmatoarea relatie (care se pare ca tot dureaza...). Chiar cred ca mi-a folosit ca lectie de viata, pentru ca daca bagam capul in nisip ca strutul si nu imi constientizam partea de vina, riscam sa pierd si ce am acum. Nu intotdeauna e bine sa arunci intreaga vina pe umerii celuilalt, fiindca nu intotdeauna e exclusiv vina lui. Si e bine sa ne dam seama ca gresim si noi. Sigurca nu trebuie sa se ajunga aici, dar daca se tot ignora in mod repetat anumite semnale de alarma, ei bine, se ajunge, asta se poate repara, sau nu, dar nu exista o reteta universal valabila!

Si chiar nu cred in replica aia: "Nimic din ce ai facut nu justifica o palma!". Eu una nu i-as spune-o fiica-mei, care, apropos, e pe drum de 36+ saptamani. I-as spune sa cantareasca situatia la rece. Daca considera ca a fost un gest gratuit, sa renunte instant la relatia respectiva, dar daca in simte ca si ea are ceva de invatat, o concluzie de tras, ceva de reparat in comportamentul ei, sa o faca de urgenta, si sa nu-si repete greseala, cu respectivul, sau cu urmatorul, dupa caz!

4. Eu chiar apreciez curajul sotului lui "Basilique" de a se baga in viespar pentru a-si recupera sotia!

5. Marius, respect!

Acum, sa cada pietrele!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:
citat din mesajul lui BlackCat4evR
Nu ma intelegeti gresit, si eu am iesit dintr-o relatie, la a treia palma. Pentru ca, sincer, aia a fost singura neprovocata. Pe celelalte le-am cerut, Doamne, cum le-am cerut! In orice caz, eu mi-a invatat lectia, si mi-am corectat comportamentul, m-am purtat altfel in urmatoarea relatie (care se pare ca tot dureaza...). Chiar cred ca mi-a folosit ca lectie de viata, pentru ca daca bagam capul in nisip ca strutul si nu imi constientizam partea de vina, riscam sa pierd si ce am acum. Nu intotdeauna e bine sa arunci intreaga vina pe umerii celuilalt, fiindca nu intotdeauna e exclusiv vina lui. Si e bine sa ne dam seama ca gresim si noi. Sigurca nu trebuie sa se ajunga aici, dar daca se tot ignora in mod repetat anumite semnale de alarma, ei bine, se ajunge, asta se poate repara, sau nu, dar nu exista o reteta universal valabila!

blackcat, am o curiozitate: ce inseamna ca ai cerut palmele? Ce anume trebuie sa faca o femeie "ca sa ceara" palme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Asta vroiam si eu sa intreb, ca am o vaga banuiala ca la cat sunt de rea de gura am un barbat incredibil. Daca ar fi fost unul pe modelul "asta cere palme" cred ca as fi avut portia asigurata zilnic

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
Nu ma intelegeti gresit, si eu am iesit dintr-o relatie, la a treia palma. Pentru ca, sincer, aia a fost singura neprovocata. Pe celelalte le-am cerut, Doamne, cum le-am cerut! In orice caz, eu mi-a invatat lectia, si mi-am corectat comportamentul, m-am purtat altfel in urmatoarea relatie (care se pare ca tot dureaza...). Chiar cred ca mi-a folosit ca lectie de viata, pentru ca daca bagam capul in nisip ca strutul si nu imi constientizam partea de vina, riscam sa pierd si ce am acum.

e foarte frumoasa povestea ta. poate si ceva de invatat din ea...
referitor la acest pasaj insa...lasa-ma sa nu-ti dau dreptate.
o sa vezi dupa ce se naste bb....
poate ai noroc si e un pui cuminte doarme, mananca, se kk....
eu nu am avut norocul asta....a urlat incontinuu...si ziua si noaptea.
pana la 11 luni.
fara ajutor eram chiauna de somn iar daca cineva indraznea sa-mi zica dute mai incolo...sa te fereasca sfantul! ca doar nu era sa tip la copil... dar daca sotul meu nu ar fi inteles situatia si mi-ar fi dat o palma...hmmm 1. cred ca dormeam vreo 2 zile iar 2. cred ca ma mai vedea doar in poze.
O femeie ca si un barbat sunt oameni... aduna frustrari...cu copii, cu banii, serviciul...etc etc...daca nu reusesti sa te controlezi si recurgi la gestul de "a da" inseamna din punctul meu de vedere ca ai coborat pe cea mai joasa treapta a civilizatiei. Nu esti om. Doar animalele actioneaza din instinct.
Pt mine una...a fost o scapare, mi-am pierdut "capul", ai "ceruto", am fost beat, sunt doar scuze pt confortul psihic al celui care a dat. Nu conteaza aici daca este vb de un barbat sau o femeie.
In primul rand....esti om

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui BlackCat4evR

Offf, stiu ca o sa ma doara post-ul asta, dar, here goes...:

1. In primul rand apropos de "o palma = divort?"

Cel mai bun exemplu de casnicie reusita este pentru mine mariajul lui taica-meu cu cea de-a doua sotie. Cu toate astea... Acum 17 ani am fost martora (de fapt motivul) pentru singura palma dintre ei. Dupa un chef la care tata cam trasese la masea, si-a amintit ca eu ar trebui sa iau numai 10 la scoala si s-a apucat la 12 noaptea sa-mi tina un perdaf. Sotia lui (cu care am avut o relatie ffff spinoasa de la inceput) i-a zis sa ma lase si sa se duca la culcare (nush ce-a apucat-o sa-mi tina partea...) si omu' suparat pe viatza i-a tras o palma. Ea s-a shucarit si nu i-a mai vorbit, tata a plecat la culcare cu capul intre umeri, iar a doua zi (si probabil inca ceva vreme dupa) nu stia cum sa se mai revanseze.

Dar! Cuplul lor e unul formidabil, se iubesc, si se vede pe ei cat de tare, au 60 de ani el si 50 ea, si inca se giugiulesc, se tachineaza, pur si simplu se iubesc. Deciziile le iau impreuna, nu stiu, pentru mine sunt un cuplu model!

Nu stiu, citind tot acest topic, stau si ma intreb, daca ea nu l-ar fi iertat? Nu ar fi fost pacat? Intre ei, in 25 + de ani de casnicie nu a existat decat acea palma. Oare ar fi meritat o ruptura? Nu e oligatoriu sa urmeze si altele (palme), asa cum tot scriu multe alarmiste. (Scuze, dar char nu e obligatoriu!)

2. Feminism?

Tot apare pe-aici "nici un barbat nu are voie sa dea intr-o femeie". Pai nu va suparati, dar asta este discriminare! Unde scrie ca femeia este atat de slaba? Singure ne punem in pozitie de inferioritate!

Ne dam rotunde ca suntem pe picior de egalitate cu barbatii, dar apoi ne dam seama ca ne gasim implinirea in casnicie si maternitate, si apoi ne plangem cand dam de greu, de cratita, de smotru si de scutece, si le reprosam asta! Pai asta cam denota fatarnicie! Lipsa de consecventa.

Eu una lucrez in constructii ca inginer sef de santier. Inutil sa spun ca am in subordine numai barbati. Pe care nu-i umilesc numai ca sa-i provoc, pe care incerc sa-i inteleg, le cunosc familiile si problemele tuturor, ii ajut pe cat pot sa si le rezolve, si le vad reactiile cand cineva ii calca in picioare (si profesional si personal)! Ii stiu cat de capabili de devotament sunt. Trebuie doar respectati. Si de ce sa nu recunoastem ca sunt multe femei care exact aici tintesc? Mizand pe faptul ca ele sunt "sexul slab" si "doar n-o sa aiba tupeu sa dea in mine" lovesc unde-i doare mai tare si dupa tz ani de trai in comun cam stii unde doare! Si surpriza! Uneori nu tine!

Ca revers al medaliei, liceul l-am facut la Pedagogic. Un liceu cu 98% fete. Si pot sa va spun ca uneori (nu generalizez, promit!) sunt ca niste diavoli, nu stiu cum altfel sa le calific! Doamne! Sunt unele atat de rele de gura ca intr-adevar iti vine sa le joci marunt in picioare. Si chiar au talent la "facut pe cineva muci din vorbe".
Imi cer scuze pentru limbaj, dar cred ca ele sunt parte din motivul pentru care am ales o cariera cu putine femei.

3. Sunt foarte curioasa sa vizitez si e bula asta magica in care traiesc majoritatea celor care au raspuns la topicul asta, bula in care niciodata nimeni nu isi iese din pepeni, unde absolut toate conflictele se rezolva atat de pasnic, si unde curge numai lapte si miere. Diabetic de dulce bula asta!

Si chiar nu cred in replica aia: "Nimic din ce ai facut nu justifica o palma!". Eu una nu i-as spune-o fiica-mei, care, apropos, e pe drum de 36+ saptamani. I-as spune sa cantareasca situatia la rece. Daca considera ca a fost un gest gratuit, sa renunte instant la relatia respectiva, dar daca in simte ca si ea are ceva de invatat, o concluzie de tras, ceva de reparat in comportamentul ei, sa o faca de urgenta, si sa nu-si repete greseala, cu respectivul, sau cu urmatorul, dupa caz!

4. Eu chiar apreciez curajul sotului lui "Basilique" de a se baga in viespar pentru a-si recupera sotia!

5. Marius, respect!

Acum, sa cada pietrele!!!

Aiurea, prostii de pe vremea cand femeia "isi stia locul" si ala era la cratita. Dar nu contest ca exista oameni masochisti, carora le place sa fie batuti, am vazut la televizor, am citit pe internet. Restul insa, in marea majoritate considera bataia ceva umilitor, chiar si o palma.

Daca tie una ti se pare ok, nu e la fel pentru toata lumea. Eu sa fiu sincera cred ca m-as apuca sa trag si eu palme inapoi, nu as accepta sa fiu tratata in felul asta. Am baieti, dar daca as fi avut fata tot la fel ii spuneam: fugi mama cat mai departe, acu o palma, maine un topor, ca deh nu se stie, creste doza ca la droguri.

Daca te-ai obisnuit cu palma, nu ti se mai pare asa excitant, vrei deja cu o bata stiu si eu . Dar nu te erija in femeia concilianta care lasa de la ea, doar ca o palma nu inseamna nimic, nu pentru tine. Pentru altii inseamna totul.

Mergi la inceput

Ok, pai s-o luam cu inceputul.

Cum le-am cerut? (palmele)

Pur si simplu refulam asupra lui. Omul incerca sa "paraseasca arena", dar ma duceam dupa el si ii strigam ca fuge sa se ascunda. Tot ce nu era bine era vina lui, ii reprosam cele mai idioate chestii, sincer, eram o scorpie. Chiar il provocam sa ma loveasca, daca altfel nu se simte suficient de barbat. El a fost unul dintre cei care a "invatat metoda". La un moment dat am realizat cum il umleam si am inceput sa ma controlez. A treia palma a intervenit dupa vreo 2 ani de liniste si pace, timp in care eu imi reparasem comportamentul. A fost singura metoda ca sa iasa dintr-o conversatie in contradictoriu, nu cearta sau mai stiu eu ce. Si atunci s-a terminat.

Nu am intentionat niciodata sa sugerez ca violenta e ok. asa ca fazele cu masochismul si cu locul femeii e la cratita sunt gratuite.

Dar violenta e de mai multe feluri, si uneori, o vorba aruncata aiurea e mult mai rea ca o palma, hai sa facem o paralela cu metodele de educat copii: toata lumea a renuntat la ideea ca "bataia e rupta din rai". De ce? Pentru ca nu are efect! Nu corecteaza un comportament gresit, nu se invata nimic bun din asta. Dar de cate ori nu am auzit pe cineva cu replica: "Mai bine imi dadea o palma decat sa-mi spuna ce mi-a spus! O suportam ma usor!". Hai sa recunoastem ca vorbele pot face cel putin tot atata rau ca si actele de violenta.

Si in general armele asa se impart: forta fizica la barbati, forta limbii la femei.

Ideea este ca intr-o casnicie NU trebuie folosite aceste arme! Asta incerc sa spun! Ideea de cuplu are la baza un parteneriat, o echipa, ori daca ajungi sa folosesti armele in cadrul echipei, impotriva camaradului, asta e o problema. Insa e o problema pe care fiecare cuplu aflat in situatia asta trebuie s-o gestioneze si sa faca niste alegeri, sa traga unele concluzii si sa actioneze in consecinta.

Intr-adevar, pentru anumite cupluri o palma poate fi jignirea suprema, si momentul nu poate fi depasit. Dar exista si cazuri in care cei doi si-au constientizat probemele si LE-AU REZOLVAT.

Chiar nu suport situatiile in care femei care au o multime de posibilitati stau si incaseaza, din diverse motive puerile, "ca il iubesc", "ca era nervos", "ca era alcoolizat", "ca ce ma fac cu copii",etc. si suporta abuzuri repetate si umilinte fizice sau verbale, carora de obicei le sunt martori exact acei copii pe care, vezi Doamne, ii protejaza de trauma unui divort... Asta e patologic, asta e masochism, daca vreti. Dar o palma poate fi transata in asa fel incat sa nu se mai repete, atata timp cat se doreste asta de ambele parti.

Nu cred in sabloane, nu toate femeile sunt la fel, nu toti barbatii sunt la fel, nu toate cuplurile sunt la fel, si situatii care pot parea similare, nu sunt. Si nici solutiile nu pot fi similare.

Oricum, sunt curioasa de mor sa stiu cum s-a rezolvat la cei doi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

blackcat, eu sunt o persoana impulsiva, care refuleaza asupra sotului. Mai ales de vreun an incoace, de cand am trecut printr-o mare pierdere, imi sare mustarul imediat. Si stii ce face el? Se uita la mine si tace, ma lasa sa ma linistesc iar daca pun intrebari cretine imi raspunde f frumos. Daca insist, daca merg dupa el in alta camera (adica daca "mi-o caut", cum ai zice tu), incepe sa rada si imi spune ca el ma iubeste si cand sunt uracioasa. Cam asta primesc eu in loc de o palma .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

As vrea sa stiu si eu de ce numai femeile "o cer"? Barbatii care vin pe 3 carari, sau stau la calculator si joaca jocuri in timp ce copilul plinge si multe alte, nu se cheama ca "o cer"? Dar eu nu am auzit nici o femeie sa le dea palme barbatilor care "o cer" si n-am auzit nici un barbat sa divorteze pentru ca a fost palmuit sau batut de nevasta, pe cind de situatia inversa e plina lumea. Intr-o relatie civilizata nu exista batai.

Mergi la inceput

Este super! Si va doresc sa va mearga la fel de bine mereu.

Relatia pe care o am acum e cam in genul asta: nu ne refulam frustrarile unul pe celalalt, si chiar daca uneori discutam in contradictoriu nu se mai ajunge la certuri. Pur si simplu cerem o "pauza de calmare de 15 - 30 de minute" pe care o fructificam la max. Apoi discutiile se poarta altfel. Dar EU POT FACE ASTA PENTRU CA MI-AM INVATAT LECTIA!
Daca nu as fi constientizat candva ca greseam, probabil as fi continuat in acelasi fel (ca o scorpie). Am invatat ca o relatie nu e un razboi al puterii, pe care eu o manifestam din gura, si el din palme. Aici vad eu de fapt problema, de ce sa apelam la arme, in cadrul echipei, ASTA se poate repara. Sigur ca daca degenereaza, e nociv.

Si pentru Letitia, da, e mai rar intalnit ca o femeie sa-l ia la palme, dar de incasat cu facaletul sau cu tigaia nu ai auzit? Eu da!

Ideea este ca aceste manifestari, in cazul in care NU asta e obisnuinta, denota ceva adanc in dinamica cuplului. Ceva a escaladat pana la punctul limita. Nu trebuie sa se ajunga la ele! Dar daca s-a ajuns, eu cred ca intrebarile trebuie sa si le puna amandoi. Si sa decida in ce masura pot depasi momentul sau nu. Pentru ca nici o atitudine de genul "te iert, dar nu te uit, si am eu grija sa o scoti pe nas" nu e ok.

Repet, eu ma refer la "o palma" ca incident izolat, nu la abuzul repetat sau alte comportamente degenerate!

Mergi la inceput

Partea cu "E super!... " era pentru Balanta_tm.

Mergi la inceput