Alte parcuri de distractie in Europa (non-DLP)
Am fost asta primavara pentru prima oara la Disneyland Paris cu fetitele si ne-a placut mult tuturor. Ne-a deschis apetitul pentru parcuri de distractii si am vrea sa mai incercam si altele.
Pe unde ati fost, ce impresii aveti?
Europa Park, Gardaland, Port Aventura, Mirabilandia, Efteling, la care din ele ati fost si cum a fost?
Puncte de discutie:
-aglomeratie, cozi
-oferte speciale de genul cazare + intrare inclusa in pret
-cate zile ar trebui alocate unui parc ca sa apuci sa te bucuri de toate atractiile parcului si chiar sa te dai de mai multe ori in cele preferate
Altfel, atractiile existente in fiecare parc apar pe site-ul propriu, ce ma intereseaza sunt aspectele nescrise, experientele voastre.
Raspunsuri
Fomalhauti spune:
Ooooo, cu cata placere raspund!
Port Aventura este in Spania, la sud de Barcelona - cel mai bine sa ajunge cu trenul, e gara chiar la Port Aventura. Avantaj major: se poate combina litoralul cu parcul de distractie. Exista hoteluri proprii, cred ca trei, dar mie mi s-au parut scumpe. A, da, lipit de Port Aventura exista si un Aquapark, Park de Caraibe, parca se numeste. E frumos la Port Aventura, unele dintre distractii seamana cu cele de la Disneyland (adica evident e copiata ideea). Spectacolele mi s-au parut mai bune decat la Disneyland (noi am fost in 2005 si 2008) - era un spectacol in care un tip facea tot felul de baloane de sapun, unele atat de mari incat incapea in ele. Apoi este un spectacol cu dansuri de pe continentul american, incepand cu maiasii. Si un spectacol "China Town" pe care l-am vazut de 3 ori si tot nu am inteles cum faceau anumite acrobatii. Si mai este spectacolul "Aloha Tahiti" - merita vazut atat ziua cat si noaptea. Vara exista si un spectacol nocturn. Si inca ceva mi-a placut mai mult decat la Disneyland: mancarea in parc. E mai variata (chinezeasca, mexicana si niste inghetate....).
Noi am avut o oferta de bilete: prima zi, Port Aventura; a doua zi (care cred ca era obligatoriu ziua imediat urmatoare, dar nu sunt sigura) Park de Caraibe, dimineata si dupa ora 18 (parca), atunci cand acesta se inchidea, Port Aventura (se trece direct dintr-un parc intr-altul) si ziua a treia (care putea fi oricand in decurs de 7 zile) unde doresti dintre cele doua parcuri sau in amandoua.
Mirabilandia: in Italia, aproape de Ravenna. Noi am fost de la Rimini, o ora cu "Bonelli Bus" - un autocar special. Am mai scris: nu mergeti cu copii cu inaltimea sub 90 cm, nu e aproape nimic pentru ei. Si luati cu voi neaparat costumul de baie sau haine de schimb - sunt multe distractii unde te uzi. Si la Port Aventura sunt distractii unde te stropesti dar aici te uzi fleasca. Exista chiar si dulapioare speciale la unele distractii unde iti lasi hainele. Si aici exista un Aquapark atasat (noi nu am fost, doua zile nu ni s-au parut suficiente si o ora dus, una intors ni s-a parut cam mult). Exista acum o oferta, cu biletul intri doua zile la rand. Spectacolul nocturn este deosebit. Multe copiate dupa Disney, un spectacol de cascadorie bun si ceva ce seamana ca idee cu Buzz Lightyear.
Acum pap si revin, ca nu am terminat, mai stiu.
Fomalhauti spune:
Fiabilandia, Rimini. Un parc mic dar cu toate ingredientele: cateva chestii in care te dai, spectacole si un spectacol nocturn (fantani cu muzica). O mica piscina si un joc unde te plimbi cu vaporasul si pusti de apa pe un circuit si pe margine sunt alte pusti de apa, pentru doritori. Deci, costum de baie! Se poate vizita intr-o zi. Nu merita vizitat anume, adica mers acolo doar pentru parc, dar daca sunteti pe acolo...Au si foci.
Parc Asterix - Paris. Mare, e nevoie de 2-3 zile pentru adolescenti. Sunt mai multe distractii pentru adolescenti decat la Disneyland dar mai putine pentru copii mici. Oricum, sunt, nu e ca la Mirabilandia. Are si hotel propriu, nu am stat niciodata.
Mer de Sable - Paris. Dragut, mic, cred ca se poate termina intr-o zi dar noi nu am reusit. Totusi nu am revenit, daca nu ai masina proprie transportul este destul de dificil. E un parc pe tema "cowboy", spectacole cu cowboy si indieni calare...
Cam astea sunt parcurile de distractie gen Disneyland unde am fost noi.
Pe langa acestea mai exista niste parcuri care nu sunt strict parcuri de distractie, adica exista si distactii, carusele, masinute, dar si altceva.
France Miniature. Are o parte de reproduceri miniaturale ale unor monumente din Franta. Place si copiilor mici fiindca printre constructii merg trenuri, masini, vapoare pe "mare". Are si ceva distractii, masinute, tobogan mare. Merita vizitat o zi daca esti la Paris.
Italia in Miniatura. Rimini. Prin comparatie cu France Miniature proportia distractiilor e mai mare. Exista si o zona de experimente stiintifice. Si o zona de joaca cu stropit (un castel cu pusti de apa). Din nou, costum de baie! Cu biletul se intra doua zile la rand.
Oltremare. Riccione, Italia. Interesant. Distractie: vaporase cu pusti de apa si pusti de apa pe margine (costum de baie). Locuri de joaca interesante, instructive: pompe de apa si posibilitatea de a regla in diferite feluri nivelul apei pe un traseu - cam greu de explicat dar ii distreaza pe copii. In plus, acvariu, spectacole cu delfini si cu pasari de prada (separat). O plimbare prin lumea dinozaurilor: o sera cu un dinozaur de plastic si un pterodactil dar si doi ditamai crocodilii adevarati. Urme de dinozauri, oua de dinozauri, caca de dinozauri. Pasari de apa, un spectacol cu animale (in italiana, dar copiii s-au distrat chiar daca nu au inteles), o mica ferma, un stup activ in care poti sa te uiti...
Trecem si la Aquapark-uri?
Crinutz spune:
Nu stiu cum este dar am vazut ca exista, se numeste Parcul Asterix, este in apropierea Parisului.
Fomalhauti spune:
Trebuie sa mai scriu neaparat ceva, nu am somn pana nu o fac, e o "obligatie sentimentala": toate parcurile de distractie sunt amuzante pentru copii. In multe exista si personaje, la Port Aventura noi ne-am intalnit cu Pantera Roz (pe care copiii nu o cunosc) si cu Shrek si Fiona. La Parc Asterix exista personajele din benzile desenate si la Mirabilandia si Fiabilandia au personaje proprii.
Cu toate acestea in niciunul din parcurile pe care le-am vizitat eu nu am fost patrunsa de magie ca la Disneyland. Nu stiu cum sa explic fara sa para ciudat, dar eu cand sunt la Disneyland chiar cred in Mickey Mouse si intru incet-incet in pivnita castelului ca sa nu trezesc dragonul. Dincolo de sentimente in niciunul din parcuri nu exista aceeasi grija pentru detaliu (incluzand in detalii si curatenia).
mihaela_s spune:
Noi am fost la www.terramiticapark.com/index.asp?idioma=_ing" target="_blank">Terra Mittica de langa Benidorm, intr-un concediu. Ne-a placut mult si noua si copiilor. E cu tematica istorica, foarte frumos. Cozi nu-mi amintesc sa fi fost atat de mari la la Disney Paris. Noi am locuit undeva la vreo 200 km de Benidorm, am facut o zi de plaja acolo si dupamasa am mers in parc. Nu stiu asadar sa-ti spun de pachete cazare. Cred ca gasesti pe site ceva...Noi am stat cateva ore...dar am reusit sa facem aproape toate atractiile.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
deya spune:
Eu am fost la Siam Park in Tenerife.Nu am cuvinte sa descriu ce copil m-am simtit in toate topoganele de acolo.Acuma nu am fost atenta ce varsta au fetitele,la unele e restrictie.Dezavantajul este ca toate au legatura cu apa.La toate se folosesc colace unde te poti da ori singur ori cate doi sau 3/4.
Intrarea pentru un adult este 32 de euro(cam mult zic eu),la dulap mai dai 8euro da iti dau inapoi 5euro la sfarsitul zilei.Pentru copii era mai putin da nu mai retin.O zi este de ajuns in conditiile in care cel mai mult la coada am stat 15min in plin sezon. Cateva ore 6 cu pauza am acoperit tot parcul.
Mancare este in interior cam scumpa de exeplu o felie de pizz 3euro si ceva.Apa 1,80.
Cornelia spune:
Dar in Legoland - Germania, a fost cineva? M-ar fi tentat pentru la anul. E si mai aproape - noi calatorim cu masina.
Fomalhauti, Disney e magic! Eu m-as duce si singura acolo . Oricum ne-am propus sa revenim si cu Vladimir (am fost de doua ori cu copiii mari).
helbi spune:
Noi am fost in Legoland. Eu am fata si nu e f pasionata de Lego. Totusi, i-a placut f mult. xista si ceva "distractii" pe apa (cam ce se descria mai sus cu pustile), deci ori costume de baie, ori pelerina de ploaie (o potzi cumpara de acolo, e totusi cam scumputza - parca 3 euro a fosta cum 2 ani).
Exista un abonamet pt 1 an care e cu 2,5 Euro mai scump decat intrarea pe 2 zile, si cu care potzi intra tot anul si inca in vreo 2-3 parcuri apartinind Lego si inca un abonament anual (Merlin) care vad ca e cu vreo 16,5 euro mai scump decat intrarea pe 2 zile, dar cu care optzi intra tot anul si al Legoland in Danemarca + odata in acest an la Guardaland in Italia (astea sunt bune, in caz ca planuitzi intr-un an de la cumpararea abon. sa va mai plimbati:-)
Deya, ma bucur ca tzi-a placut la Siam Park.
Mirabilandia i-l recomand si eu cu multa caldura.
In Germania mai exista citeva parcuri de distractii, mai mici decat Europa Park si Legoland, dar care am inteles ca sunt totusi dragute. Unul este Phantasialand linga Köln:
http://www.phantasialand.de/de/home
Mai ales pt cei pasionati de playmobil, exista linga Nürnberg Playmobilland:
http://www.playmobil-funpark.de/
Apoi: Ravensburgerland:
http://www.spieleland.de/spielelandL/
In Hessen, linga Wiesbaden (usor de ajuns de la Frankfurt) exista Taunuswunderland:
http://www.taunuswunderland.de/
Cornelia spune:
Andreia, multumesc! Inclinam pentru cazarea la ei si am vazut ca au biletele pentru doua zile incluse. E super abonamentul, dar nu pentru noi (nu ca n-as vrea sa ma plimb mai des )
Si Playmobil-ul ma atrage, e si foarte aproape, dar ar trebui probabil combinat cu ceva, nu prea merge facut un sejur doar pentru parc.
Edit: De la Europa-Park aveam un album de prezentare in copilarie si il tot rasfoiam, imaginandu-mi ca ajung si eu acolo, la fel ca pe Neckermanne de unde imi alegeam jucarii .
lavi02 spune:
Multumesc tare mult pentru raspunsuri!!!
Si mai astept!
Port Aventura se poate termina in 2 zile sau ii trebuie 3? Ca sa apuci sa te dai de mai multe ori in distractiile preferate si sa vezi si ceva spectacole?
Cum sunt cozile in Port Aventura?
Oare intre Craciun si Anul Nou e OK de mers (am vazut ca sunt in jur de 12 grade iar parcul e deschis)?
La Europa park sau Gardaland a fost cineva?