Nasterea la Arcadia - Iasi (12)
Raspunsuri - Pagina 3
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madline82 Neata si eu zic! As vrea si eu cura..dar acuma pe alaptat maninc mai mutl ca pe sarcina..off, din 19 kg cat am pus, am reusit doar 10 sa dau jos..restul cred ca vor ramane in istorie!! Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011 |
Te cred ca e greu... eu la 7 luni dupa nastere aveam cu -26kg fata de ziua in care am plecat la maternitate si cu 10 kg mai putin decat cand am ramas insarcinata. Cum?
Raspunsul numarul 1 e ÄLAPTAT LA CERERE. cat a vrut cand a vrut cum a vrut bebe
2 . alimentatia: cred ca 6 luni am mancat numai supe de legume cu piept de pui fara pic de grasime. Lapte de 1,5 , gratar de pui, si fructe si legume proaspete ( asta chiar mai tarziu). Ala plata cat incapea . Si pt ca tot simteam nevoia sa rontai mancam saratelele alea rotunde ca discurile cu chimen( ca tot e bun chimenul si pt bebe) de-mi trosneau falcile.
Gras, prajit, sosuri, fripturi, paine, paste etc nici nu am gustat. fibre din cereale integrale numai in iaur degresat. Cantitativ... cat aveam nevoie...
Astfel, neoferind grasimi organismului a topit tot ce a gasit ca sa mentina lactatia ok. Si a fost ok ca Mihnea a crescut bine, mereu pe media varstei
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 26+ cu
oana.irina spune:
Merci fetele pt incurajari!
Am sunat-o pe A. sa nu mai cumpere niciun lapte nik. La care ea, aproape siderata: ”Si ce dai copilului, femeie???” Ei, o sa vada ea acasa ce-i dau.
Ceaiul din patuc e usor indulcit. Nu ii inteleg rostul..,dar in fine, eu nu ii mai dau ever.
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui oana.irina Merci fetele pt incurajari! Am sunat-o pe A. sa nu mai cumpere niciun lapte nik. La care ea, aproape siderata: ”Si ce dai copilului, femeie???” Ei, o sa vada ea acasa ce-i dau. Ceaiul din patuc e usor indulcit. Nu ii inteleg rostul..,dar in fine, eu nu ii mai dau ever. Mamica Mariei Antonia - nascuta la 22.07.2011 |
Imi place de tine! Mamica curajoasa! sa ramai pe baricade.... ce-ti spune instinctul e perfect.... nu teama.... instinctul
ionelamaria spune:
Oana, probabil e indulcit cu glucoza sa nu scada bebe in greutate in spital, sa dea bine la foaie.... acasa e treaba ta... si sa stii ca acasa e posibil sa scada pana la 10% din greutatea initiala in prima sapt apoi va incepe sa creasca... sa nu te sperii.... nu e laptele tau.... e acomodarea la alimentatia noua. Pana acum primea totul de-a gata, acum are de munca
oana.irina spune:
Claudia, cum mai esti? Predam stafeta, ce zici? Dar mai bine ia si te mai bucura de Cezarica in burtica, asa cum te sfatuia si Ionela. O sa iti fie dor de burtica miscatoare. Eu mai am si acum tendinta de a-mi urmari miscarile din burtica, chiar si cand bebelusa e cu mine.
oana.irina spune:
Oana, probabil e indulcit cu glucoza sa nu scada bebe in greutate in spital, sa dea bine la foaie.... acasa e treaba ta... si sa stii ca acasa e posibil sa scada pana la 10% din greutatea initiala in prima sapt apoi va incepe sa creasca... sa nu te sperii.... nu e laptele tau.... e acomodarea la alimentatia noua. Pana acum primea totulde-a gata, acum are de munca |
Laptele meu e atat de.... galben. Pare atat de bun, fata de asta sintetic! Cu siguranta ca e infinit mai bun, dar zic si asa dupa cum arata. O s-o pun la san mereu la fiecare masa, dupa care ma storc. Si completare ii dau lapte de-l meu. Oare ii bun asa? Macar pana mai prinde ea puteri sa traga mai cu putere.
Pe mine ma doare capul ingrozitor. Tensiunea e buna, mi-au luat-o dimineata. Sigur e de la anestezie. Ca din cauza asta am si vomat duminica si eram atat de lesinata.
lisa27 spune:
Buna dimineata!
Mai un pic si ajungi acasa cu bebelina ta..
Fetele ce stiti despre vaccinul antitetanic? M-a sunat doctorita de familie sa merg la ea la cabinet sa mi-l faca...si nu stiu ce sa fac...Voi l-ati facut? stiti ceva despre asta?
madline82 spune:
citat din mesajul lui oana.irina [quote] Laptele meu e atat de.... galben. Pare atat de bun, fata de asta sintetic! Cu siguranta ca e infinit mai bun, dar zic si asa dupa cum arata. O s-o pun la san mereu la fiecare masa, dupa care ma storc. Si completare ii dau lapte de-l meu. Oare ii bun asa? Macar pana mai prinde ea puteri sa traga mai cu putere. Pe mine ma doare capul ingrozitor. Tensiunea e buna, mi-au luat-o dimineata. Sigur e de la anestezie. Ca din cauza asta am si vomat duminica si eram atat de lesinata. Mamica Mariei Antonia - nascuta la 22.07.2011 |
Oana colostru e f galben, ca un unt topit, vei vedea ca dupa vreo sapt se mai deschide la cul, e f gras colostru si ar fi pacat ca fata sa nu beneficieze de el la maxim!
Ma bucur ca veniti acasa!Cred ca abia astepti!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
madline82 spune:
Ionela, nu stiu cum ai rezistat tentatiei, eu am o pofta nebuna de p[aine, desi pe sarcina nu ma omoram, si mai maninc si dulciuri destul de multe...stiu ca nu e bine dar parca sunt dependenta, intru in sevraj daca nu...
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
ionelamaria spune:
oana, laptele tau e foarte galben pentru ca e foarte gras. Asta e de bine. Cat despre stors si dat cu bibe. Eu spun ca e mai bine sa-i dai cu o lingurita de silicon daca tii neaparat. La bibe e dezavantajul ca nu realizeaza cand sunt satui ( isi dau seama mai greu). E ca atunci cand mananci foarte repede, n-ai patit sa simti dupa ca iti explodeaza stomacul? e pentru ca ai mancat mai repede decat a putut organismul sa trimita semnale ca ajunge. Daca vezi ca regurgiteaza dupa masa nu-i mai da nimic in plus decat a supt ea. Ai incredere ca stie cand e satula
Lisa, "sigur ca trebuie sa faci vaccin antitetanic" daca iti propui sa nasti in caruta sau pe marginea drumului sau mai stiu eu unde. Cat despre vaccin in sine.... isi asuma medicul de familie consecintele unor eventuale stari febrile post-vaccinare??? Ala are sens la femeile de la tara care nasc pe unde apuca. Tu nici macar la spital de stat nu nasti.... la ce sa-l faci? Riscul sa faci tetanos la nastere e 0 in conditiile date, dar riscul de efecte adverse de la vaccin e foarte real
Eu nu l-as face. Nu l-am facut nici la prima sarcina... Putini medici de familie il mai propun