Nasterea la Arcadia - Iasi (12)
Raspunsuri - Pagina 12
clauditza89 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_iulia FETELOR !!!!!! Am venit acum de la ecograf si mi-a zis ca fetita mea e de fapt BAIATTTTT.Acum am 31 de sapt si 2 zile ,bebe are 1700 de grame si indicii de rezistenta sunt buni,asa a zis d-na dr.M-a intrebat ce inaltime am si i-am zis 1,56 m si ea mi-a zis ca daca bebe va depasi ecografic 2500 g nu ma lasa sa nasc natural ,mi-a zis in continuare sa stau cat mai mult in pat ,sa nu stric acum la urma ...aseara am simtit asa ca niste intepaturi in jos asa nu stiu cum sa explic ,dr a zis ca-s contactii Braxton -Hicks si ca ar trebui sa iau 2 no-spa pe zi .In concluzie bebe este f bine mai ramane sa fiu si eu cuminte .Aaaaa si mi-a zis sa sun la Arcadia sa-mi schimb data consultului pteanestezic ,mai devreme . Mai am o intrebare ,daca ma poate lamuri cineva ,am sunat azi la fetele de la consiliere sa intreb pt consultul preanestezic pt ce specialitate sa iau trimitere de la M F si mi-a zis sa iau pt ginecologie ,sper sa fie buna si sa nu ma puna sa platesc ca fac un scandalllll.Nu prea mi se pare mie normal sa te duci la medicul anestezist si la e k g cu trimitere pt gineco... voi cum ati procedat? De acum o sa ma gandesc la un nume de baietel ,initial alesesem Andrei dar parca imi place si Petru ,va comunic cand ma hotarasc |
39+ CUCEZAR GABRIEL
madline82 spune:
Claudia, nu te necaji, pana pe 7 aug sunt multe zile, sigur nasti pana atunci, poate zilele astea, ca de obicei dupa un control pe masa mai apar si altele..:).Daca nu, alege-o pe cacicovschi,e f buna si profesional si ca persoana!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
ionelamaria spune:
salut
Sunt singura acasa.... si ma dau pe net la orizontala. Moaaaaama ce fain e
Oana-ma bucur ca sunteti ok. Vad ca ai primit raspunsuri de la fete despre alaptat. Eu adaug doar: teama ta e fireasca pentru orice mamica la inceput de drum... dar, te rog sa ma crezi, e legata doar de noutatea situatiei si de starea hormonal-emotionala... nicidecum de cantitatea de lapte. Nu incerca sa impuyi program copilului. Daca peste cateva luni programul poate fi stresant pentru copil, acum are efecte negative si asupra alaptatului in general. Lactatia se instaleaza in cateva saptamani... pai... cum sa stie organismul can/cat trebuie daca nu lasi sa afle? .
Erau pe piata niste chestii de plastic pentru formarea mamelonului. Nu am folosit, dar poate merita... caut un link ceva
Se numesc :"scoici de formare mamelon"asa arata
Lena fluctuatii de 1kg + - apar de dimineata pana seara ... astea nu sunt de luat in seama. Una peste alta si bebeii au pusee de crestere, si in burtica si afara. Cand cresc , cand dezvolta simturi si stationeaza in greutate/lungime... etc
Iulia, ce rasturnare de situatie. Pigmeii nasc naturalsi ei nu prtea depasesc 1,5 m. Ce inaltime are sotul tau? E foarte inalt? solid? Daca e mediu , sau chiar mai mic de inaltime decat media... eu spun ca nu ai de ce-ti face griji, deocamdata. E drept ca la inaltimea ta, un bebe de 4 kg e mare... dar pana atunci mai e. Suntr multi factori: capacitatea organismului tau de adaptare in travaliu, soldurile... car se lateste bazinul in sarcina...
Camelia Cu vaccinurile e greu. Practic, majoritatea bolilor pentru care suntem vaccinati erau deja rare la introducerea vaccinurilor si rata aparitiei lo nu a mai scazut semnificativ dupa vaccinarea in masa. farmacia e o industrie si trebuie sa scoata profit. Daca facem sau nu vaccinuri copiilor e o alegere personala, dar oare de ce in germania niciun medic nu isi asuma raspunderea pentru efectele adverse? La ei , daca vrei, faci vaccin si iti asumi consecintele, daca nu... e ok... numai sa nu-si asume ei. Noi suntem o tara subdezvoltata, un proces cu o firma producatoare sau un medic sa castiga greu, suntem o populatie numai buna de vaccinat. Pe partea cealalata si nivelul de dezvoltare e diferit si suntem mai expusi decat ei. De aici si chestia cu alegerea personala. Una petse alta, odata cu dezvoltarea au disparut si bolile astea... nu odata cu vaccinarea. O fi bun? o fi rea? nu am certitudini.... am doar INTREBARI
Cum spuneam.... eu nu am avut puterea sa spun nu vaccinurilor la primul bebe, stiam si mai putine despre vaccinuri atunci. Acum sunt ferm convinsa ca alegerea cea mai ok ar fi sa nu le fac ( alegerea cea mai buna pentru mine si copilul meu) . Imi doresc sa am puterea sa lupt pentru asta . Nu stiu daca voi avea puterea.
Personal cred ca nimeni nu bse ia dupa o postare pe net sa faca sau sa nu faca vaccinuri. Eu nu m-as lua dupa postarea mea, spre exemp[lu.... dar da, citind o postare ca a mea am inceput sa ma informez... sa caut eu... sa-mi pun intrebari. Probabil fiecare dintre noi , citind aceleasi informatii ar lua hotarari diferite.
Postarea mea, pe multe persoane nu le va influenta deloc... iar pentru celelalte , cred eu, va starni curiozitatea... Imi doresc sa cred ca, un numar cat mai mare de parinti va lua decizii informate.... indiferent care e decizia...
Clau, iti inteleg teama... e aiurea rau sa nasti cu un medic necunoscut, mai ales prima oara. "sport "vad ca faci deja...mai gasesti tu si alte sporturi, poate poate
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 26+ cu
iulia_iulia spune:
Camelia ,Mada la Arcadia se mai schimba ceva in fiecare luna sau la 2 luni asa ,eu am semnat pe 6 iulie si fusesem cu o zi inainte sa cer o anexa a contractului sa o citesc in tihna acasa si eventual sa vin cu intrebari a 2-a zi ,si a 2-a zi cand m-am dus m-au luat de la usa ,stiti este o modificare ,modificarea consta ca in contractul standard se include cazare in rezerva cu 2 paturi (pt 2 lehuze ),o alta modificare e asta cu biletul de trimitere pt consultul preanestezic ,la mine scrie in contract ca daca nu am B T platesc consultul si mai e ceva in plus tot in ziua in care o sa fac consultul preanestezic o sa am o intalnire si cu un medic ginecolog angajat Arcadia ca fie la curent si cu cazul meu ,chestia asta din urma nu o stia dr mea ,cand i-am spus azi a ramas f mirata .
Ionela ce comica ai fost cu pigmeii ,am ras de m-am prapadit ,sotul meu are 1,77 m ,iar in legatura cu sexul copilului ,eu personal imi doream f mult baiat ,m-am adaptat mai cu greu la gandul ca e fetita si acum cand asimilasem ideea s-a rasturnat situatia ,ei ma rog ,sanatos sa fie si sa ajung cu sarcina asta macar pana la 38 de sapt !!!
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui iulia_iulia Camelia ,Mada la Arcadia se mai schimba ceva in fiecare luna sau la 2 luni asa ,eu am semnat pe 6 iulie si fusesem cu o zi inainte sa cer o anexa a contractului sa o citesc in tihna acasa si eventual sa vin cu intrebari a 2-a zi ,si a 2-a zi cand m-am dus m-au luat de la usa ,stiti este o modificare ,modificarea consta ca in contractul standard se include cazare in rezerva cu 2 paturi (pt 2 lehuze ),o alta modificare e asta cu biletul de trimitere pt consultul preanestezic ,la mine scrie in contract ca daca nu am B T platesc consultul si mai e ceva in plus tot in ziua in care o sa fac consultul preanestezic o sa am o intalnire si cu un medic ginecolog angajat Arcadia ca fie la curent si cu cazul meu ,chestia asta din urma nu o stia dr mea ,cand i-am spus azi a ramas f mirata . Ionela ce comica ai fost cu pigmeii ,am ras de m-am prapadit ,sotul meu are 1,77 m ,iar in legatura cu sexul copilului ,eu personal imi doream f mult baiat ,m-am adaptat mai cu greu la gandul ca e fetita si acum cand asimilasem ideea s-a rasturnat situatia ,ei ma rog ,sanatos sa fie si sa ajung cu sarcina asta macar pana la 38 de sapt !!! |
Pai la inaltimea asta....( a sotului zic) eu iti urez nastere naturala usoara. Are inaltime medie sotul tau... chiar nu ai de ce-ti face griji.
Asta cu pigmeii da, e comica... Nasica lu fiu-meu nu are nici 1,50 ( are 1, 49) si asa i-a spuus medicul ei iar mie mi-a placut teribil comparatia.
Despre inaltinea ei , eu mereu ii spun la revedere si sa cresti mare... sau d'ástea( noi suntem foarte bune prietene si ne permitem)
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui iulia_iulia Ionela cumatra ta a nascut natural ? cate kg a avut copilasul? |
Din pacate raspunsul pe care ti-l voi da nu e cel pe care as vrea eu sa-l dau. A ajuns la cezariana. Fetita era mare ( vreo 3,5kg) si bazinul eu nu s-a marit.... dilatatia era mica ... a nascut in spitalul de la birlad ( vai de el spital, ca pt ceza a trebuit sa cumpere sotul ei solutie de dezinfectat sala de nasteri si nu aveau asistentele spirt sau vata macar), iar medicul ei nu lucra acolo, venea de la iasi si mai asista nasteeri acolo ... asa ca a fost un cumul de factori... ea mica, bebe mare, medic grabit, organism cu reactie intarziata. Principalul e ca macar a incercat... nu s-a plecat de la ideea: esti mica=ceza.
iulia_iulia spune:
Ionela si eu as vrea sa incerc ,nu asa repede la cutit ,apropo de comparatia ta cu pigmeii eu faceam comparatie cu tiganii ,aia fac copii de la 12 ani si f inalte nu sunt si fac si cate o droaie de copii...
oana.irina spune:
Ionela, observ ca incep sa se formeze mameloanele. Fetita trage din ce in ce mai bine, sunt atat de mandra de ea! Nici nu imi mai vine sa ma mulg pt completare cand vad cum se goleste sanul.
Claudia, mai e atat de putin! Cu siguranta ca o sa va descurcati bine si fara tati. Al nostru e plecat in timpul zilei, uneori ajunge seara tarziu. De exemplu aseara a ajuns pe la 10 acasa, si la 2 noaptea a plecat la Buc, ca sa poata fi la 7 dimineata acolo. Mi-e mila de el cu naveta asta, dar zice ca ii e dor de Maria si nu poate sta singur la M.
Mama ma ajuta in sensul ca face ordine prin casa, mancare, spala rufe, calca, dar de fata numai eu ma ocup. O supravegheaza cat mai trag si eu un pui de somn. Azi a schimbat-o de pampers prima data si a uitat sa o dea cu crema la fundulet.
Daca ai nevoie de ajutor, cam acest tip de ajutor iti trebuie. De baiat o sa vezi ca numai tu o sa te ocupi. Si la mine nu va sta mama mereu. MAine dupa-amiaza pleaca acasa si se intoarce duminica sau luni. Apoi va mai lipsi alte cateva zile pt ca are tot felul de treburi de rezolvat.
Prima baita... regret ca nu am filmat-o din pricina ca a fost o adevarata scena. Am pus cadita pe pat, am pregatit toate cele si am adus apa. Deodata, vad cum se inunda patul. Curgea apa intr-o veselie din cada. Uitasem sa ii punem furtunul acela de evacuare. Noroc ca am fost eu inspirata sa astern o folie de plastic sub cadita. Nu va puteti inchipui cum faceam toti trei, nestiind ce sa facem mai intai sa scoatem copilul afara din cada, sa scoatem cada cu totul, sa strangem apa de pe jos..... Magic a fost!
Acum am pus ceiucul de galbenele la fiert, e prima baie cu reteta Ionelei. Azi am primit si uleiul de migdale dulci pe care il comandasem pe net, si l-am neutralizat deja. Am combinat din ochi in parti aprox egale: ulei de migdale dulci presat la rece, ulei de galbenele organic (de acesta am pus mai putin) si ulei de masline extravirgin. Sper sa ii placa bebelusei. Am luat si unt de shea organic, si o sa amestec in palma si putin unt cu ulei in timpul masajului. Pana acum, adica 2 baite am spalat-o cu sampon Klorane si pe cap si pe corp si am masat-o cu ulei 0+ Chico.
La baita ii place, se mai maraie, dar cred ca tot de placere.