Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***332***

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

baaai dar stiu ca scriu cand ma apuca
ma scuzati, va incurajez spunandu-va ca plec la pranz la doctor

floric - of, bine ca esti tu atenta si ca ai grija sa faci ce trebuie, sunt convinsa ca o sa se rezolve incet incet

anaan - si noi am revenit la ghete ortopedice pt ca mai nou a inceput sa calce pe interiorul talpii si cand statea pe loc avea picioarele usor in x. saptamana viitoare ma duc sa il vada un ortoped bun sa vedem daca ne recomanda talonete speciale. intre timp nu il mai tzin decat cu ghete de la ortopedia, am renuntat la toate incaltarile fie ele si f trandy

+

Mergi la inceput

anaan - f tare Andrei. adevarul e ca e mai interesant sa nu fi mereu cuminte...na, se plictiseste omul doar de laude

urcatul pe dos in topogan - nu sunt de acord sa ingradesc copilul, se poate ajunge sus si pe alta parte, dar ma scot si din mintii copii de obicei mai mari care urca topoganul prin fata in cea mai mare fuga si trec razant pe langa fi-miu care sta cuminte in fund sus asteptand sa se dea, unul la mana pt ca e frustrant pt el dar e si f periculos, mereu imi sta in gat, sa nu cumva sa il imbranceasca de acolo sus, sau sa nu se dea al meu desi vine vine unul pe contrasens si sa se lovesca rau amandoi.
eu oricum locurile de joaca le vad cam ca o jungla si pe al meu ca un iepurash mic si alb. adevarul e ca al meu merge rar in locuri de genul asta nu prea cumoaste legile. oricum mereu e plin de copii mari de peste 8-9 ani care sunt complet nesupraveghiati si care fac ravagii in puradei sau trec pe alei cu bicicletele la viteze demne de o sosea adevarata.
sunt eu salbatica, sau si voi aveti senzatia ca ati avut noroc ca ati ajuns acasa fara nici o vanataie?

+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Aris, m-ai socat si indignat cu povestile alea, cum maica ma-sii gradinita particulara si sa nu le dea copiilor apa ca sa nu faca mult pishu-n pampers si sa le spuna ca e rusine sa faca kk la gradinita? Haoleeeeeeu, ce le-as desfiinta pe alea, vacile naibii, ar trebui sa le faci reclama proasta si aici pe DC, ca e o sectiune speciala cu gradinitele, sa nu-si mai duca parintii copiii la batjocura pe bani grei!!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

sa va redau si eu conversatia de dimineata.
se trezeste el si vine jos pe scara, stam un pic imbratisati ca asa e el dimineata, ii fac sucul si la un moment dat se ridica si imi zice:
eu nu m-am trezit, plec sa ma culc.
si pleaca sus pe scara.eu ii strig: ai grija. el: am grija la vreo 2 min ma duc si eu sus dupa el ca nu stiam ce face. el in varful patului se ratoieste la mine: de ce ai venit sa ma trezesti? eu: nu am venit sa te trezesc, am venit sa ma schimb, am voie? el: da, dar ai grija!

si uite asa iar am ajuns la 9.15 la gradi

ieri am crezut ca mor de ras tot asa. vine la bucatarie si imi zice: mama vreau culorile. eu: nu mai ai voie cu culorile, de abia am spalat masa si am aruncat apa, ajunge, maine mai colorezi. el: macar un...macar multe!

o sa incep sa imi notez "faza zilei" ca o sa le uit si sunt atat de haioase

+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

aris, inca o data, ce doooor mi-era de tine !!!

Da, si eu am senzatia aia de "uf, am scapat !" cind plecam de la locul de joaca. Si ma scoate din minti ca nu exista locuri de joaca pt copii mici, separat de locurile de joaca pt copiii mari. Si ca parintii isi lasa copiii mari sa vandalizeze de-a dreptul jucariile pt copiii mici.
A mea e si bleaga, si nehotarita, se da deoparte din calea tuturor, de fiecare data ma gindesc ca o adun de pe jos, de pe treptele toboganelor.
Ca sa nu mai spun ce ma enerveaza copiii care arunca cu pietricelele prin tuburile toboganelor, sau care alearga pe afara pe tuburile alea....

Si da, eu recunosc cu mina pe inima ca ma dispera si cei care urca invers, pentru ca in 99% din cazuri pe tobogan exista mai mult de un copil. Eu sincer nu am vazut parc liber in cartier decit inainte de ora 9-9.30, si stau intr-un cartier cu multe parculete de-astea pentru copii....

Aris, eu tin minte cred cum arata prima gradi la care a mers Luca si chiar ma miram ce spatii generoase, mi s-a parut f faina si m-am ofticat cumplit ca in Iasi nu exista asa ceva :)). Dar se pare ca nu aveam motiv sa ma oftic...

Inca nu-mi revin, ca am uitat sa ma minunez cu voce tare data trecuta: 3 doamne la 6 copii? Vreau si eeeuuuuu...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Aris, foarte frumos ai spus de gradinite. Chiar una din alea de 1500 ron se incadreaza cu "succes" in descrierea ta.

eu ma distrez acum, ma uit pe camere si copiii cica sunt la cursul de cooking. Astazi fac briose cu stafide. Le face bucatareasa compozitia si ei se manjesc si mananca stafidele.

Eu chiar sunt ok cu gradinita asta:
- am scapat de pampers in 2 saptamani
- nu ii pedepseste, nu exista scaunul rusinii, colt sau time-out.Au un sistem cu abtibilduri cu Pooh care zambeste si le lipeste pe tricou. daca fac vreo boacana le spune csa se supara ursuletul pe ei si nu mai zambeste. sau le pune cu carioca pe brat (fericiire maxima pentru copii sa fie tatuati) floricele si bucuruze si cand fac prostii cica le da un gandacel (asta e doar la nivel declarativ ca pana acum nu l-am vazut). Stiu de asta cu carioca cu diverse forme ca a fost folosita cand facea pipi la wc si cand era trecerea la chiloti de bbc.
- fac lectii despre diverse chestii. Mi-a explicat educatorea ca la varsta lor nu stau mai mult de 5- 10 minute atenti, dar contribuie si ei acolo
- au serbare. "nu poate Vladimir sa spuna o poezie cap coada, dar trebuie sa aiba si el un rol sa participe"
- cursurile de cooking sunt adevarate spectacole:))
- plansele si fisele cu ce deseneaza/lipeste/modeleaza sunt niste maxgaleli si manjeli, dar sunt ale lui si e mandru de ele si e laudat.
- copiii sunt bibiliti si iubiti. la inceput cat a fost marait l-au tinut in brate non-stop. Si vad pe camera, cand se trezeste de exemplu cum il pupa:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

a, da, faza zilei e una de care uitasem, ca e de mai multe zile....sper ca nu v-am povestit-o deja :)))

In parcare, un "priceput" repara de zor la o masina, ba o mai ambala, ba o mai gidila...
Ilinca:
- Nenea ala st(r)eseaza masina...!

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

sa va redau si eu conversatia de dimineata.
se trezeste el si vine jos pe scara, stam un pic imbratisati ca asa e el dimineata, ii fac sucul si la un moment dat se ridica si imi zice:
eu nu m-am trezit, plec sa ma culc.
si pleaca sus pe scara.eu ii strig: ai grija. el: am grija la vreo 2 min ma duc si eu sus dupa el ca nu stiam ce face. el in varful patului se ratoieste la mine: de ce ai venit sa ma trezesti? eu: nu am venit sa te trezesc, am venit sa ma schimb, am voie? el: da, dar ai grija!

si uite asa iar am ajuns la 9.15 la gradi

ieri am crezut ca mor de ras tot asa. vine la bucatarie si imi zice: mama vreau culorile. eu: nu mai ai voie cu culorile, de abia am spalat masa si am aruncat apa, ajunge, maine mai colorezi. el: macar un...macar multe!

o sa incep sa imi notez "faza zilei" ca o sa le uit si sunt atat de haioase

+

:))) Bestial Vitamina!!!
Da' aia cu imbolnavitul la gradinita ar fi fain sa fie un mit, din pacate majoritatea tufetelor de aici care au dus copilasii la gradinita au experimentat din plin "beneficiile" colectivitatii iar in jurul meu, la fel, cam toti copiii vad ca se imbolnavesc des si cateodata nasol in primul an de gradinita...Vitamina inseamna ca e mai rezistent, mai calit.
Eu as vrea sa o dau din toamna pe Sophiphi la o gradi particulara faina, care e cam 500 lei lunar cu 2 mese/ zi (program pana la 14) dar nu stiu daca o sa ne putem permite. Da' o sa vorbesc cu tupeu cu directoarea gradinitei care mi-e colega la liceul unde predau, sa-mi faca o reducere ca "de bugetar", ca stie ea ce salariu am ca profa...sau o sa-i propun sa fac chestii la schimb, sa-i invat engleza/ franceza/ desen...nu stiu, ceva p' acolo.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

ILINCA, nici Vladimir nu s-a imbolnavit la gradinita. Au sala de triaj si chiar ii trimite acasa daca iivede cu mucii-n barba, rosu-n gat sau alte chestii. Si nu ca e el rezistent dar nici un copil de acolo nu s-a imbolnavit (si au ajuns de la 6 copii la 14). E adevarat ca in fiecare duminica dezinfecteaza gradinita.

Dar tu, chiar ai putea sa vorbesti cu tipa respectiva si sa faci cursuri de limbi straine cu copiii si sa iti faca o reducere. Sau jocuri d-astea de logica, matematica distractiva chestii pentru copii, sau il pui pe husband sa le faca cursuri de teatru si la sf de an sa monteze unspectacol cu copiii. Sigur o sa fie incantata si o sa va faca reducere.

Mergi la inceput

iar, Vitamina zici ca e nascut cu un an inaintea lui Vladimir (desi sunt in aceeasi zi). Foarte tare.

Mergi la inceput