Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***332***

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Discutie cu Andrei la 12 noaptea:
- Andrei, ce fac copiii cuminti la ora asta?
- Fac nani!
- Si atunci tu de ce nu te culci?!
- Nu place cuminte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Mucalesc (= multumesc), d-na prof.!

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Mucalesc (= multumesc), d-na prof.!

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Plashiere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Citat:
citat din mesajul lui denisamada

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

[quote]citat din mesajul lui Anaan

Grupa pregatitoare poate fi indrumata de o invatatoare sau de o educatoare ( asa prevede legea). In practica, tinde sa se mearga pe indrumarea ei de catre invatatoare, pentru ca e o grupa de acomodare si e axata mai mult pe invatare decat pe joaca ( cel putin asa e ideea la mine la scoala).

Dar unde se desfasoara "ostilitatile"? La gradi sau la scoala? Eu am inteles ca la scoala.

S-a stabilit ca la scoala, fiindca la gradinite e mare problema cu spatiul (la nivel national) si fiindca la scoala e atmosfera mai propice pentru invatat ( mai liniste, dotari mai potrivite etc.).

No, vezi?! De-aia iegzistio, sa-ti spun

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Denisamada, ai un pm

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Denisamada, ai un pm

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Pm back!

Cu ocazia asta vad si io daca mi-a "luat" poza!

Mergi la inceput

Da-da-da! Uite piticul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Asa fetelor, cand sa plec spre casa, deschid fuga [pt 2-3 in forumul].. eee, da cu cat s-a scris [si CE] nu pot, mai sed oleaca.

So, pe rand:

1. Subiectul mai usor [si placut mie :)] este faza cu topoganul si urcatul invers. Mi-a placut muuuult cum a scris ilinca despre datul genetic, chiar as putea sa ma "laud" ca am depasit-o: eu PERSONAL i-am invatat si incurajat pe copii sa urce asa, din 2 motive: sa le dezvolt placerea de chestii caraghioase si sa le dezvolt curajul si muschii. Insa, eu am inteles ce a suparat-o pe catisoara: Cand sunt copii urcati deja la pct de start pe topogan, atunci nu este ok sa urce alt copil de jos in sus, si tolerarea unui parinte arata aroganta, adica ii se pare normal ca al sau copil sa ii tina pe toti ceilalti pe loc doar ca are el chef sa urce invers, si de n ori. Nu mai pomenim de posibile accidente, dc vreun copil isi da totusi drumul de sus... Asa ca eu zic ca e fff misto sportul asta, dar cand e topoganul liber. Si apropo, eram prin liceu, cl XII parca, si venind prin parc am gasit liber, pe la ora 2 [normal!!!] as aca eu si prietena mea ne-am apucat sa ne dam in leagane sa facem concurs. Cand, pac, apar 2 babe pe acolo si privindu-ne zic dezamagite: "ia uite domne, cu tzatzele in piept, cum se dau in leagan..."... Si eu raspund: "le bagam acum in buzunar, dc asta-i problema".. Normal, au comentat: si mai sunt si nesimtite pe deasupra" Ahh, abia astept si pe bb3 sa-l fac sa urce invers pe topogan, are el tendinta, dar nu reuseste decat 1-2 pasi. Parca v+t au putut amandoi pe la 3-4 ani, ca isi luau avant. Pt mine, "acea reusita" a fost ca un mare pas, similar cu: si pe la 1 an, copilul a inceput sa mearga!"

2. Subiectul mai greu: inapreda, facultate, multinationale, serv la stat. Booon, deci sa va scriu... Revin.

Poze cu noi

Veronica-Elena 13 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Am revenit.

Facultate: teoretic, e ok oricand sa faci o facultate, DAR, aici e un DAR, de la o anunmita varsta simti ca ai deja o experienta ce te ajuta sa faci doar o supracalificare, nu o intreaga facultate, asa cum scria denisamada, un fel de specializare, 1 an max, mai ales ca sunt variante de master ce accepta mai multe facultati de baza, poti face master in ase cu faculatate de automatica, de ex, s.a. Sau ceva online. E vorba SI de timpul tau, acum cu familie si copil, e mai greu sa zburzi toata ziua bunaziua [si pe gratis] la facultate, mai ales laboratoare cu prezenta obligatorie, proiecte etc. E mult mai simplu cu un curs de specializare.

Serv la stat vs multinationale: Am lucrat la ambele. 7 ani am predat la facultate [de stat], si de 10 ani lucrez in multinationala. Desigur, avantaje si dezavantaje sunt peste tot. De placut ce faci, e posibil in ambele variante. DAR: ce facem cu balanta avantajelor si dezavantajelor per total? AICI intervine personalitatea interioara a fiecaruia, dorintele, nazuintele. Sunt oameni pt care linistea e mai presus decat concedii [in fiecare an, sau cat mai des] in Italia, Grecia, etc. Sunt altii pt care din contra, concediile cat mai variate si exotice reprezinta un target, si un exponent al succesului personal. Altii, nu tanjesc dupa concedii, dar tanjesc dupa haine mereu la moda. Din acest motiv, FIECARE trebuie sa isi cantareasca propriile dorinte. ABIA DUPA, va putea alege corect un drum. Ideal nu este nici un loc de munca, fiti siguri de asta! Ideal este insa sa gasesti acea varianta cat mai "appropiate" de interiorul tau. Pt mine, de ex, mi-a placut mult sa predau, insa.. era sal mic. Asa ca la 30 de ani m-am "urnit" din loc si m-am angajat la firma multinationala. Am continuat placerea predatului sub forma de meditatii. Dar, mi-am largit unioversul capabilitatilor, si financiare, si de knowledge profesional, si de perceptie si rezonanta cu oamenii mai tineri, mai "internationalizati". Eu, daca si azi lucram doar la stat, nu as fi putut sa merg vreodata, de ex, cu voi, in vreo excursie [nici macar de 2 zile, nu vb de tari straine]. Nu puteam da copiii in tabere, sporturi etc. Si ca veni vorba de bani, inapreda se mira ca oamenii o percep "cu bani". Eu cred ca lasa asa impresia din 2 motive: se imbraca f trendy si are idei capitaliste :). Asa ca.. pt inapreda, SI daca ar angaja-o cineva maine la stat, eu nu o vad pe termen lung fericita. Nu se pupa cu gandurile ei "aparte si revolutionare". Poate sa dezvolte faza cu cosmetica, adica sa adauge si alte activitati firmei ei..., cre dca ar fi mai bine. Si vien intrebarea ei: "dupa niste ani, eu ce voi fi fost? Unde m-am pierdut?" Ee, aici tine iar de compatibilitatea drumului ales si firea ta. Daca vei fi multumita ca ai extins o afacere si se tine pe picioare, vei purta in tine reusita unui patron, daca insa vei dori o recunoastere profesionala, atunci..., poate te-ai putea orienta spre job alternativ, part-time, intr-o multinationala. Desi, in general, multinationalele nu accepta part-time, dar depinde si de activitatea pe care ai avea-o. Eu nu stiu ce anume ai studiat tu [scuze, poate ai scris mai de mult], dar poate ai gasi ceva gen "asistenta in marketing/sau consultant vestimentar", mie mi se pare ca tu ai ceva idei, viziune, curaj... Cum Pisik face aranjamente pt evenimente, tu ai putea fi consilerul vestimentar al lor... nu?

Afacere particulara: cred ca e ok de incercat INSA doar pt cei ce nu sunt singuri. Eu una, nu am absolut nici o ruda si deci, mi-ar fi teama sa trec prin acel prim an de care pomenea Aris, sa nu am minima siguranta a zilei de maine, macar pt copii [ca eu, si-asa sunt grasuta ]. Eu nici macar de imprumutat nu am de la cine, decat sume max de 1-2 mil, pt cateva zile, daca imi intarzie salariul, altfel nu.

Asa ca... gandeste-te bine inapreda, dar cert este ca ceva trebuie sa schimbi in viata ta. Demult te "vad" usor deprimata despre tine insati si asta nu e ok.

pup.

Poze cu noi

Veronica-Elena 13 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

anca, ai scris foarte frumos despre rolul si locul pe care il are serviciul in viata unui om

Mergi la inceput