Romania, reclamata la CEDO din cauza cainilor vaga
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramiris
Lucrurile nu se vor schimba decat atunci cand daunele vor fi platite de cei responsabili. Asa ca "plateste Romania" adica noi toti si nimeni nu se alege macar cu o mustrare scrisa n-o sa aiba nici un efect. Crezi ca autoritatile locale o sa sufere prea tare ca platesc din bugetul primariei 9000 euro daune? Ia sa fi platit macar 10% primarul din buzunarelul personal.. |
pai daca toti cei 13 mii muscati de caini in Bucuresti dau statul roman in judecata sunt peste 100 de milioane de euro pe an, nu cred ca e o suma neglijabila.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui speed pai daca toti cei 13 mii muscati de caini in Bucuresti dau statul roman in judecata sunt peste 100 de milioane de euro pe an, nu cred ca e o suma neglijabila. |
Corect, daca pui problema asa nu pot decat sa-ti dau dreptate
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Uite asta actiune, sa se uneasca cei 13.000 si sa profite de precedentul creat, sa faca o actiune comuna si sa solicite daune.
Ar trebui sa se mobilizeze cineva cu expertiza juridica in sensul asta, daca tot e vorba de actionat. Cred ca si cu 1% din suma ca si comision s-ar declara multumit avocatul care i-ar reprezenta pe toti muscatii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/daniela_b/daniela_b.jpg)
daniela_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Daniela, abia recent a inceput activitatea si da rezultate, inca foarte bine. repet, daca ai curiozitatea vei vedea, cum vad ca nu o ai, nu ma deranjez nici eu ... ... Cu rezultate extrem de imbucuratoare. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
Stai si tu, flexata
![](icon_smile_big.gif)
De unde stii tu ca nu am avut/am curiozitatea sa ma interesez si sa deschid linkuri astfel incit poti spune mai apoi( superior?
![](icon_smile.gif)
Ba spui ca rezultatele sint imbucuratoare, ba ca scoateti apa cu pipeta.
Cind veti iesi din cutiuta veti intelege ca prin acest efort colectiv ( absolut laudabil omeneste vorbind!) + ura indreptata impotriva celor care nu aduc oase si resturi de prin frigider prin parcuri si nu se pupa in bot cu ciinii, nu faceti decit sa inrautatiti situatia.
In locul fiecarui catel salvat de pe strazi va fi adus cel putin unul in loc.
Solutia cea mai buna e cea care functioneaza in ambele sensuri si nu are legatura cu omorirea ciinilor dar nici cu adoptiile cu pipeta.
Nu e treaba mea si nici a ta sa gasim solutia ci a autoritatilor, autoritati care se amuza teribil privind taraboiul cu ciinii comunitari, taraboi la care nu participa decit cind e cazul sa mai ia ceva fonduri pentru implementarea unor solutii blinde, de bun simt, sa-i multumeasca un pic si pe aia si pe ailalti. Pina data viitoare.
Nici nu ma mai obosesc
![](icon_smile_big.gif)
To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce
![](images/user_woman.png)
AdiS spune:
Corect, daca pui problema asa nu pot decat sa-ti dau dreptate. Uite asta actiune, sa se uneasca cei 13.000 si sa profite de precedentul creat, sa faca o actiune comuna si sa solicite daune. |
Ideea ar fi ca dupa o asemenea actiune, contribuabilii si media sa declanseze un tambalau asa de mare incat sa forteze autoritatile pentru a lua masuri palpabile si a nu mai fura cu seninatate.
![](images/user_woman.png)
michelle-usa spune:
pana cand oamenii nu se vor unii, nu se va face nimic.
Eu cand am fost la Eforie si am facut plangere impotriva cainilor vagabonzi, nimeni de pe strada mea nu a vrut sa o semneze.
Oamenii ziceau ca ei nu vor sa se puna rau cu primarul, sa le vada numele pe lista, ca si asa nimic nu se va face, ca suntem prea mici....
Asa ca autoritatile imi rideau in nas zicand ca nu e adevarat, ca nu exista asa ceva, ca nimeni altcineva nu se plange.
Imi venea sa mor de ciuda, de inconstienta oamenilor si de nepasarea lor.
Mie imi era frica sa ies cu copilul la plimbare,sau sa fac cumparaturi, din cauza cainiloor, iar unii vecini le dadeau mancare pe la colturi.
Tata in Valcea, ca administrator de bloc a facut numeroase plangeri dar prea putini l-au sustinut. Asa ca situatia nu s-a schimbat de anii de zile.
9000 cat a luat romanca aceea sunt putini dar totusi daca toti care au fost muscati ar lua acesti bani , contribuabilii poate ca ar face ceva sa nu mai plateasca si s-ar lua "alesii" la intrebari de cum sunt folositi banii lor.
Amenzi si destituiri din functii pentru cei care trebuie sa se ocupe de situatie si nu vor sa o faca.
cei care sunt impotriva la euthanasiere, trebuie sa inteleaga ca situatia e iesita de sub control.
Nu se pot face adaposturi pentru atitia caini, nu se pot adopta atitia caini, multi dintre ei care au stat o viatza pe strada si sunt salbatici...
Nu exista alta cale!
In orice tara civilizata se euthanasiaza cainii care sutn gasiti pe strada vagabonzi, care apoi nu sunt ridicati/adoptati in "n" zile.
Nimeni nu-i tine cu anii in adaposturi, nimeni nu plateste din buzunar pentru asta...oricat de mari iubitori de caini sunt.
michelle
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Daniela, eu ceeam ca se subinteleg anumite lucruri;
-pipeta era pt ca degeaba n chinuim noi si salvam bietele suflete cand la fiecare cate aoptat un roman inapoiat arunca 3 catei pe strada. e a si cum ai avea un cos de rufe si pe msura ce speli din ele sotul tot aduce altele. daca nu le speli se face morman, deci nu poti spune ca muncesti fara folos, dar trebuie sa spele si sotul ca sa terminati.No, asa e si cu cateiipana nu educi populatia munca ong-urilor e cu pipeta.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Nu stiu de unde ai dedus ca e o insumare. Anul trecut (2010)- cel mai mare numar din 2004 incoace - adica 13.220. Prefectura = Prefectura Bucuresti - adica cifrele se refera la Bucuresti, nu la toata tara. Deci: 2010 - Bucuresti - 13.220 persoane muscate de caini fara stapan care s-au tratat la centrul antirabic. Daca tot vrei o medie zilnica s-o compari cu cea a violurilor este vorba de 36 muscati /zi, nu stiu de ce ar avea vreo relevanta insa tu ne-ai cerut sa facem calculele ceva mai sus. |
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
XIO draga, este copilareste sa aduci in discutie copiii si batranii, boschetarii si mai stiu eu ce. E... de gradinita, ca sa spun asa. Ca si cum tu i-ai face observatie unui copilas ca a scuipat-o pe d-na educatoare si el ti-ar raspunde "da' si Mihaita a scuipat-o..."
AICI, ACUM, se discuta despre cainii vagabonzi si PUNCT. Ce am propus eu ii viza pe acestia, nu pe saraci si pe cei mai mult decat saraci.
Ma bucur sa vad ca sunt si altii care gandesc rational ( pentru fetele respective) si care pot fi cumva la mijloc - nici criminali (otrava, lopata sau mai stiu eu ce), nici excesiv de iubitori.
Si putin off-topic: crezi ca eu n-am avut animale in casa? Am avut, in ordine, pui de gaina, pisici, caini si iepuri. La bloc, sa fim intelese.
Stii cati pui de pisica sunt abandonati in Braila in perioada fatarii? Zeci. Stii cum ajung acei pui? Nu, nu stii. Stii cate zeci de lei am alocat eu, din buget sau nebuget, ca sunt "pe podul lui Tulai" cu finantele, pentru ingrijirea lor? Nu stii. Si nici nu te intereseaza sa stii.
Stii ca, cel putin pentru pisici, atunci cand am avut o problema, nici asociatiile nu m-au putut ajuta? Ca sunt prea aglomerate, ca sunt pe punctul de a fi evacuate, ca nu preiau animale din alte localitati/judete...
Ce reiese de aici? Ca nici macar aceste asociatii/fundatii/organizatii nu mai pot face fatza problemei.
/Off-topic incheiat/
Referitor la muscaturi, cauta pe Internet, te rog, si vezi cati copii au fost muscati de maidanezi.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
O intrebare pentru iubitorii de animale, revoltati in stil "XIO" de solutia propusa de mine sau de alte solutii, care nu sunt neaparat inumane:
Care este maximumul de animale vagaboande - caini si/sau pisici - pe care ati fi de acord sa le adoptati? Ganditi-va bine inainte de a raspunde, pentru ca ingrijirea unui animal presupune aceleasi lucruri pe care le presupune ingrijirea unui copil. Dragoste, mancare, servicii medicale.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
Fomalhauti spune:
Initial mi s-a parut un subiect interesant, am si scris ceva, dar chiar nu m-a bagat nimeni in seama.
Nu stiu sigur daca autoarea a vrut un nou subiect despre ce sa facem cu cainii fara stapan de pe strazi sau un subiect despre cheltuieli pe care le suportam fara sa dorim si pentru care exista un vinovat clar, care ar putea fi tras la raspundere. Vi se pare ca ar fi multi bani daca toti cei muscati ar da statul/primaria in judecata. Dar nu stiti ca noi platim deja o groaza de bani pentru procese judecate aiurea de judecatori mituiti, procese legate de proprietati, de exemplu. Mai platim bani unor hoti, unor talhari si unor betivi fiindca politia s-a purtat urat cu ei sau nu au avut conditii "decente" la inchisoare.
Chiar e o problema si despre asta credeam eu ca discutam....
Dar se pare ca numai eu am sesizat aspectul asta, altii vor sa discute despre caini. Eu am intrat initial la discutiile despre caini dar apoi am renuntat.
Dar acum, ca tot am intrat imi spun (repet adica) niste pareri.
1. Solutia pe care multi o doriti, omorarea, s-a practicat in Bucuresti (si in alte orase, dar nu stiu cat) timp de 7-8 ani. Timp de 7-8 ani s-au strans cainii, au fost dusi in niste adaposturi (asa-zise), tinuti o saptamana si omorati (nu neaparat eutansiati) dupa aceea. Voi ziceti "nu s-a facut cum trebuie, eu vreau sa se faca asa cum trebuie". Discutati concret: se poate sau nu se poate aplica mai bine (sau mult mai bine) decat s-a facut? Da, teorii exista. Discutati problema banilor. Pai costa. A costat timp de 7-8 ani. O sa ziceti ca e mai costisitor sa fie tinuti in adaposturi. Exista ceva discutii in acest sens. Nu vreau decat sa atrag atentia ca la strans + castrat + eliberat sau tinut in adaposturi contribuie multe ONG-uri si persoane particulare. Eutanasierea (sau omorarea cu lopata) ar fi o treaba strict platita de primarii.
2. Tot o tineti cu ideea ca mai bine dai bani pentru copii decat pentru caini. Oameni buni! Fiecare isi da banii personali, obtinuti cinstit sau necinstit, pe ceea ce doreste. Unii salveaza copii bolnavi, unii ajuta batrani, unii isi ajuta rudele care nu sunt neaparat neajutorate, unii ajuta animale (caini sau animale salbatice), altii isi cumpara masini cu fotolii de piele sau telefoane cu diamante. Unii isi arunca banii la cazinouri (ati auzit de zeci de mii de euro intr-o noapte?) si altii platesc "prostituate de lux". Sunt banii fiecaruia si fiecare face ce vrea cu ei. Asa ca nu mi se pare in regula sa acuzam niste persoane particulare care isi investesc banii personali in problema cainilor fara stapan. Daca nu vreti caini pe strada ar trebui sa le fiti recunoscatori (recunoscatoare), macar sa ziceti "Bravo lor, ce bine ar fi daca ar fi mai multi ca ei." Ar trebui sa spuneti ca ar fi bine daca ar fi mai multe persoane ca Xio fiindca atunci problema cainilor fara stapan nu ar mai exista. Sunt discutii despre silicoane, despre haine scumpe, despre excursii si nimeni nu spune "Vai, mai bine ati dona banii pentru copii." Si mi se pare normal sa nu se spuna asta, este treaba personala a fiecaruia ce face cu banii personali. In schimb va tot luati de cei care cheltuiesc bani pentru caini desi ei contribuie mult, putin, fiecare cat poate la o problema care va supara.
Daca va spun ca eu am 5 caini luati de pe strada o sa ma intrebati de ce nu donez pentru "o cauza mai buna" banii pe care ii dau pe mancare, vaccinare (si salvat un caine de jigodie - nu aveti idee cat costa asta si de multe ori nici nu reuseste....). De ce nu imi spuneti acelasi lucru cand scriu despre Disneyland? Ca mai bine as da banii pe altceva? De ce nu imi spuneti cand scriu mesaje kilometrice despre parcuri de distractie ca mai bine donam banii?
Nu ar fi mai frumos si corect sa spuneti "Ne bucuram ca faci asta, ar fi bine daca mai multi ar fi ca tine."? Nu vreau sa ma admirati, nici pe mine, nici pe altii ca mine, nici pe altii care nu au 5 ci 50 de caini in gospodaria proprie (da, sunt oameni cu multi bani si fac si alte lucruri cu ei, de exemplu, se duc pana la Paris sa cumpere o rochie ca trebuie sa mearga la o nunta - nu e fantezie, e un caz concret, doar numarul cainilor s-ar putea sa fie mai mare decat cel estimat de mine). Nu vreau sa ne admirati, vreau doar sa intelegeti ca suntem oameni care chiar facem ceva in problema care va supara. Ma refer acum mai ales la toate mesajele urate adresate lui Xio.