Romania, reclamata la CEDO din cauza cainilor vaga

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

In momentul in care persoana careia incerc sa ii explic ca un ciine gindeste altfel decit un om repeta, iar si iar, ca acest animal, ciinele, este nascut sa muste si sa ucida, daca se poate, oameni....ma retrag din dialog.
In momentul in care spui ca toti ciinii musca, indiferent in ce conditii s-au nascut, au crescut si traiesc, dialogul este inutil.
In momentul in care consideri ca resturile date de pensionari ciinilor de la bloc inseamna o viata "in puf" pentru acesti ciini, care nu mai pot de bine si nici capul nu-i doare, dialogul este inutil.
In momentul in care "gras" inseamna "viata buna", MacDonalds-ul devine Bio si, din nou, dialogul este inutil....

Ca si atunci cind replica este "decit sa murim eu sau copilul, mai bine moare javra". Dialogul este inutil.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

E dreptul tau si ti-l respect

*Blackmoon Lady 12+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

In momentul in care persoana careia incerc sa ii explic ca un ciine gindeste altfel decit un om repeta, iar si iar, ca acest animal, ciinele, este nascut sa muste si sa ucida, daca se poate, oameni....ma retrag din dialog.

Iti respect decizia de nu a mai continua dialogul,e dreptul tau,insa ma vad nevoita sa imi apar ideile,caci "imi pui cuvinte in gura"!
Da, un caine gandeste altfel decat un om,deoarece e caine..cainele reactioneaza la stimuli,impulsuri..si instinct.Oamenii gandesc,deobicei, logic..cainii nu au gandire logica..daca mai combati si ideea asta..cred ca ma retrag io
Nu am spus ca un caine este nascut sa muste si ucida...am spus ca o are in instinct...in caz de i se pare ..actioneaza,fara a se gandi

Citat:
In momentul in care spui ca toti ciinii musca, indiferent in ce conditii s-au nascut, au crescut si traiesc, dialogul este inutil.

Daca tu spui ca un caine nu musca...deci e ca si cum ai spune pamantul e patrat.Poate nu e agresiv..caci a fost antrenat,dresat,traieste intr-un mediu primitor...dar de muscat toti cainii musca,pe bune acum!Ei reactioneaza din instinct,repet!

Citat:
In momentul in care consideri ca resturile date de pensionari ciinilor de la bloc inseamna o viata "in puf" pentru acesti ciini, care nu mai pot de bine si nici capul nu-i doare, dialogul este inutil.

Iarasi o fraza pe care ai interpretat-o gresit...eu nu ma refeream la viatza cainelui..ci la relatia de atasament caine vagabont-persoane care ii hranesc periodic(festinul sau saracia mesei in sine nefiind relevanta) ci doar reactia animalului/atasamentul/loialitatea.

Citat:
In momentul in care "gras" inseamna "viata buna", MacDonalds-ul devine Bio si, din nou, dialogul este inutil....

Asta nush de unde ai scos-o..dar e aberanta din start.

Citat:
Ca si atunci cind replica este "decit sa murim eu sau copilul, mai bine moare javra". Dialogul este inutil.

As schimba cuvantul javra,in rest ii dau dreptate!Prefer eu sa traiesc si copilul,in locul cainelui.Adica daca un caine/haita ne-ar ataca,pe mine si copilul meu,m-as apara cum pot iar daca SE IMPUNE da, L-AS OMORI!Punct!

*Blackmoon Lady 12+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui soricica
statistic sunt mai multe violuri de copii , batrani si trafic de copii, decat oameni muscati de caini.

Ei, nu zau?

In 2010 in intreaga Romanie s-au consemnat:
- www.antena3.ro/romania/statistica-6-violuri-pe-zi-inregistrate-de-la-inceputul-anului-in-romania-129168.html" target="_blank">2532 violuri
- www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Retelele_de_socializare-calea_spre_traficul_de_copii_0_504549992.html" target="_blank">307 copii recrutati si fortati sa se prostitueze ori sa cerseasca

In timp ce tot in 2010, dar NUMAI in Bucuresti:
- www.mediafax.ro/social/aproape-1-500-de-bucuresteni-muscati-de-cainii-fara-stapan-in-ianuarie-si-februarie-8097364" target="_blank">13.220 persoane au fost muscate de caini!
La nivelul intregii tari numarul este de cateva ori mai mare.

Nu mai faceti comparatii intre caini si violatori, copii ai strazii sau cersetori! Caci se intorc impotriva voastra cu cifre.

Asadar, corectez fraza ta complet eronata:
Statistic sunt de zeci de ori mai multi oameni muscati de caini decat violuri de copii, batrani si trafic de copii.

Sa revenim asadar la subiectul principal, ce facem cu javrele cainii comunitari?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui XIO
calul nu era agresiv si nu a fost vreodata, a uscat-o pe femeie din greseala.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Banuiesc ca faptul asta ii va face femeii mult mai usoara viata cu o singura mana.

Rmiris, nu despre asta e vorba.... E vorba despre faptul ca femeia aia isi cunostea calul, il iubea; a gresit, ea ! pentru ca a fi om inseamna a avea mai multa minte. Cu siguranta stia ca a fost un moment in care nu trebuia sa intervina asa, si totusi a facut-o, poate din imprudenta, poate din instinct, poate pentru ca isi iubea animalul si nu vroia sa il vada ranit.
Este un caz particular.
Si este de admirat faptul ca femeia recunoaste asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Lady, si noi putem sa muscam, ca deh, avem dinti. Dar fiind cu totii suma bagajului genetic si a educatiei primite, si a experientelor traite...iaca nu ne muscam intre noi.
Asa si ciinii...da, au "dotarea" sa muste, si totusi aleg sa o faca mult mai rar decit ar putea.Nu stiu, am impresia ca e un dialog al surzilor.

Iar cu viata in puf...tu singura ai spus ca vorbesti de ciinii "pupati in poponet" de locatarii care ii hranesc in fata blocului, ca nu toti maninca la ghena. De aici am tras eu concluzia ca pentru tine, a pupa in poponet un ciine inseamna a-i oferi resturile de mincare de la masa ta. Ori este fals, nu degeaba trancaneste toata lumea cu sfaturi sa nu iti iei ciine daca nu ai timp si rabdare sa ii dedici. Ok, sa cresti un ciine nu e totuna cu a creste un copil, insa nici ciinele nu creste "sanatos" daca sta in lant sau sta singur toata ziua sau daca este ignorat...

Si vroiam sa fac si eu o precizare, caci desigur ca s-a inteles gresit ceea ce am vrut eu sa spun. Nu am spus ca e anormal sa alegi viata copilului tau in locul vietii ciinelui, dar spun ca daca toate exemplele si tot dialogul se rezuma la replica extrema "decit sa moara copilul meu, mai bine moare ciinele", inseamna ca nu exista nici un pic de bunavointa si de deschidere si de intelegere, ci revenim iar la atitudinea "nu-mi pasa ce si cum, dar faceti CEVA cu ei". Absolut neconstructiva, si generatoare de conflicte si abuzuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soricica spune:

referitor, la statistica:

"Anul precedent a fost înregistrat cel mai mare num#259;r de persoane agresate de câinii comunitari, din anul 2004 #351;i pân#259; în prezent, adic#259; 13.220 de persoane", e vorba de adunare....

Statistica socanta! De la inceputul anului, in fiecare zi s-au inregistrat cate 6 violuri in tara, acum ramane sa inmultesti si sa afli singur numarul real de violuri .

ma bucur nespus ca te preocupa situatia cainilor , insa m-as bucura si mai mult sa vad ca actionezi in consecinta.

de la vorbe pana la fapte e drum lung...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:

"Anul precedent a fost înregistrat cel mai mare num#259;r de persoane agresate de câinii comunitari, din anul 2004 si pana în prezent, adica 13.220 de persoane", e vorba de adunare....

Vrei sa spui ca cifra aceea e rezultata din adunarea intre...nr de persoane muscate anual,pe perioada 2004-anul curent?! Serios?? Eu cred ca astea sunt numere anuale,iar 2004-anul curent e perioada luata in analiza,ca si comparatii intre inregistrarile anuale,NU ADUNAREA UNOR CIFRE ANUALE!
Ce relevanta are adunarea respectiva,daca ar fi asa?Comparativ cu ce?!Cu adunarea rezultata din anii 2000,2001,2002,2003 sau din toata istoria cainilor fara stapan din Romania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:

"Anul precedent a fost înregistrat cel mai mare numa;r de persoane agresate de câinii comunitari, din anul 2004 - 351 pâna în prezent, adica; 13.220 de persoane", e vorba de adunare....

[

La ce an si la ce zona se refera citatul pe care l-ai postat.
Pentru ca uite ce-am gasit eu, referitor NUMAI LA BUCURESTI si NUMAI LA PRIMELE DOUA LUNI ale anului:

Vineri, 25 martie 2011,
Prefectura Capitalei a anuntat vineri ca 1.468 de persoane au fost muscate de caini fara stapan in ianuarie si februarie 2011 in Bucuresti, conform datelor oferite de Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals", prin Centrul Antirabic, potrivit Agepres. Dintre acestia, 274 sunt copii.

Daca presupunem ca se mentine media lunara, NUMAI IN BUCURESTI PANA LA SFARITUL ANULUI riscam sa avem aproape 9000 de oameni muscati de caini vagabonzi. Si statistica se refera doar la cei muscati iar dintre acestia doar cei care s-au prezentat la boli infectioase.
Asa ca ar fi intresant sa stim de unde ai datele pe care le-ai postat si la ce anume se refera pentru ca sunt greu daca nu imposibil de corelat cu cele date publicitatii de prefectura Bucuresti.

Edit: am gasit eu citatul complet, practic citam DIN ACEEASI SURSA, tu ai ales sa trunchezi si sa interpretezi in asa fel incat sa-ti argumentezi puntul de vedere.
13220 sunt cei muscati si tratati la centrul antirabic din Bucuresti in anul 2010.

"Aproape 1500 de persoane muscate de caini fara stapan in primele 2 luni din 2011
1468 de persoane au fost muscate de caini f#259;r#259; stapan în numai primele doua luni ale anului 2011, conform datelor oferite de Institutul National de Boli Infectioase « Prof. Dr. Matei Bala » - Centrul Antirabic.
Dintre acestia 274 sunt copii. In anul precedent s-au inregistrat cel mai mare numar de persoane agresate de cainii comunitari, tratate la Centrul Antirabic, din 2004 si pana in prezent, adica 13.220 persoane."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soricica spune:

citatul meu era de aici :

În lunile ianuarie #351;i februarie, 1.468 de persoane din care 274 de copii au fost mu#351;cate de câinii f#259;r#259; st#259;pân. Anul precedent a fost înregistrat cel mai mare num#259;r de persoane agresate de câinii comunitari, din anul 2004 #351;i pân#259; în prezent, adic#259; 13.220 de persoane, potrivit unui comunicat transmis vineri de Prefectur#259;.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:

citatul meu era de aici :

În lunile ianuarie si februarie, 1.468 de persoane din care 274 de copii au fost mscate de câinii fara stapan. Anul precedent a fost înregistrat cel mai mare numar de persoane agresate de câinii comunitari, din anul 2004 si pâna în prezent, adica 13.220 de persoane, potrivit unui comunicat transmis vineri de Prefectura.

Anul precedent a fost înregistrat cel mai mare numar de persoane agresate de câinii comunitari,adica 13.220 de persoane.

Adica numarul persoanelor muscate de cainii vagabonzi e in crestere,statistica anuala spunand ca anul 2010 a fost topul anilor 2004-2010,nu scrie nicaieri de vreo adunare-acolo.

Mergi la inceput