Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(34)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Fluturasha: De ce spui tu ca pusul pe olita reprezinta un chin? Ca doar nu pune nimeni cu forta copilul... Asa cum il pui in patut, pe covor, in scaun de masa etc, asa il pui si pe olita. Ca nu va scapa de pampers pana mai tarziu, chiar daca ii pui olita, e adevarat, abia dupa doi ani incepe sa fie activ controlul sfincterului, dar nici sa vorbim de chin. Eu o pun si daca o prind inainte de a face, sta fara probleme, daca o prind dupa, nu sta deloc, se ridica in picioare! Nu o pun decat cand o aud ca se screme, deci stiu sigur ca urmeaza sa faca, dar uneori sunt eu prea inceata si deja isi da drumul.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

N-am mai scris de ceva vreme (destul de multa, asta este), dar am citit ce s-a scris.

Fiindca tot vorbiti de olita, vin si eu cu o intrebare: ce facem in cazul in care la cresa nu accepta copii care inca folosesc pampersul? Eu ma tot gandesc la chestia asta de ceva vreme, mai ales ca va trebui sa o dau pe Cristiana la cresa probabil cu vreo 2-3 luni inainte de a implini 2 ani, macar sa se obisnuiasa un pic cu programul pana revin eu la job. De bona nu vreau sa vorbesc, pur si simplu ideea nu imi surade deloc, dar deloc. Motive personale. Iar bunici la care sa apelez nu am. Tata nu si-a crescut nici copiii lui, a fost mai mult pe santiere, iar socrii ... mai bine nu (oricum nu stau in Bucuresti si ar insemmna sa-mi vad copila la sfarsitul saptamanii). Plus ca nu vreau nici sa creez, nici sa-mi creez obligatii, indiferent cine ce zice.

Intrebarea nu e aiurea pusa, am discutat cu o tanti care imi povestea de o cresa la care nu sunt acceptati copiii daca nu fac / spun cand fac la olita. Aici in Bucuresti.

Mami de Cristiana (29.12.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacat spune:

salutare barlog,
nu am mai intrat de mult caci a fost admiterea la noi, acum e perioada de restante siar in we am tot avut aniversari asa ca nu prea am avut timp de net.

Noi suntem bine, Elfica multumim de intrebare.

Manzului i-a dat si al doilea incisiv inferior si acum il chinuie cei de sus.
Oare toti dintii vor iesi asa cu cantec?
Raducu se ridica si sta bine in picioare, dar asezatul e inca o problema (la inceput am avut impresia ca se pricepe, dar ... nu). Face ca mai toti picii, cu picioarele tepene isi da drumul in fundulet.
Eu tot incerc sa-i arat cum trebuie indoiti genunchii si daca il tin de manute asa se lasa, pe vine, dar daca se tine el de altceva isi da drumul si cade, pac in fund.
Tot e bine, ca si-a luat cateva cazaturi, dand cu capul, noroc ca il tin pe un neopren.

Mergi la inceput

De fapt trebuie sa-l invat sa faca prize cu mainile din ce in ce mai jos pe masura ce se lasa, ca eu cand il tin de maini si se aseaza ii las mainile in jos.
El inca nu poate face genoflexiunea fara sa se tina cu mainile de cava. Nu are echilibru si de aceea nu ii vine sa dea drumul la manute si ramane cu ele agatat sus si cand sunt intinse la maxim isi da drumul in fund.

Cu olita... delicat subiect, fiecare trebuie sa se informeze si sa isi faca propria parere.
Uneori se impune o masura din cauze organizatorice cum e cea ridicata de Amelia. Poate ca mamica vrei sa-l inveti mai tarziu, dar daca e nevoie mai devreme...?
Eu inca nu m-am hotarat, dar cred ca pana la anu' nu iau olita.

Mergi la inceput

manzul meu nu prea mai face nazuri la mancare.
A reinceput sa accepte legumele cu ou, dar carnea nu ii place.
Cand ii pun carnea sau ficatul, legumele le mananca cu fructe sau cu iaurt.

Cu somnicul de noapte (culcarea la 22.00 si trezirea la 6.00-6.30, cu mese din 2 in 2 ore) nici-o schimbare .
Sunt cheauna, mai ales in zilele in care plec devreme de acasa.
Dar somnul de dupa micul dejun (9.30-10.00) s-a prelungit la 2 ore, chiar 2,5 ore. Cel de dupa amiaza (17-18) a ramas de 1 ora. Si nu mai exista cel de la pranz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

elfica, eu cred ca Fluturasha se refera la faptul ca mai tarziu, nu acum, ci cd trec de un an, e greu pt ei sa se tina si devine 'stresant' obiectul olita. Daca citesti ce spun psihologii, intelegi mai bine ce vrea ea sa spuna. eu am citit, dar am si vorbit cu un psiholog si mi-a explicat f multe. Nici nu ne dam seama ce complexa e 'problema' olitei. Dar asa cum noi am fost pusi de mici, si nu avem cine stie ce probleme (imi place mie sa cred ca n-am ), eu cred ca fiecare face cum simte.
Amelia, eu stiu gradinita particulara, f scumpa (adica peste 500 euro/luna) care nu primeste copii cu pampers. Este ok sa incepi mai devreme sa o inveti cu olita dc vrei sa o dai la cresa. Oricum, mie mi se pare mai usor cu pampersul pt ingrijitoare, decat cu pusul la olita. ca la pampers dc ai timp sa schimbi copilul acum sau peste 5 -10 minute, nu e bai. Dar dc cere si tu esti ocupata cu alt copil, nu prea vad cum sa se tina copilul.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Inacat, la fel si noi cu somnul. Se culca pe la 22 si pana la24-01 se trezeste de vateva ori. Se ridica in fund si tipa dupa mine. Suge cu fundul in sus, se frichineste putin si adoarme. am renuntat sa-l mai pun in patut, ca ma enervez cd se trezeste d en-ori. De la 24,01 doarme cam 2 ore si apoi iar se trezeste din ora in ora

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturasha23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elfica

Fluturasha: De ce spui tu ca pusul pe olita reprezinta un chin? Ca doar nu pune nimeni cu forta copilul... Asa cum il pui in patut, pe covor, in scaun de masa etc, asa il pui si pe olita. Ca nu va scapa de pampers pana mai tarziu, chiar daca ii pui olita, e adevarat, abia dupa doi ani incepe sa fie activ controlul sfincterului, dar nici sa vorbim de chin. Eu o pun si daca o prind inainte de a face, sta fara probleme, daca o prind dupa, nu sta deloc, se ridica in picioare! Nu o pun decat cand o aud ca se screme, deci stiu sigur ca urmeaza sa faca, dar uneori sunt eu prea inceata si deja isi da drumul.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

Dupa parerea mea reprezinta un chin de lunga durata atat pentru copil cat si pentru parinti atata vreme cat copilul nu are control asupra sfincterului. Eu inteleg ca vrei sa grabesti lucrurile, dar eu nu cred ca mai devreme de 1 an jumate aproximativ vrei avea rezultatele dorite. Si atunci nu vad rostul pentru care sa vanezi cate un "kk" cand o vezi pe Iulia ca se screme pana cand va face ea un an si mai bine - spre 2, caci nu cred ca va stii din proprie initiativa sa se duca la olita la 1 an sau cand va merge si isi va da pampersul jos si va reusi sa se "tina" in tot acest timp. Asta e strict parerea mea, dupa ce am citit multe carti despre psihologia copilului. As putea sa mai scriu multe, ideea e aceeasi. Am si eu o curiozitate, ce tinta temporala aveti, cele care ati inceput operatiunea asta si daca considerati ca merita chinul cand ei oricum nu sunt pregatiti pentru asta? Parerea mea e sa mai cititi referitor la subiect, dar fiecare isi cunoaste copilul mai bine si stie ce poate si mai ales cand poate.

Mergi la inceput

Fetelor, hai sa va spun ceva ce nu credeam macar ca voi gandi.
Si anume un al doilea bebe

Bravegirl, cand spuneai ca nu ai mai dormit de 3-4 ani... cam asa cred ca as ajunge si eu. Deja s-au facut 8 luni, nu ar mai fi mult, nu?

Am o prietena cu un pici de 4 ani si unul de 2 in aceiasi situatie, dar zicea ca oricum noi, ca mame, nu mai dormim niciodata ca inainte de a deveni mame.
Cica si ea acum abia, si doar cand pleaca de acasa fara copii, doarme noaptea cap-coada, altfel sa trezeste macar de control, chiar daca pustii dorm linistiti.

Asa ca ce ziceti? sunt nebuna?

Cu sotul am stabilit ca subiectul sa-l dezvoltam de la anu', ca sa vedem cum stam cu banii, ce se mai intampla cu criza asta (eu am salariu de ras), acum doar coace la mine in cap. Si bineinteles pun in balanta toate variantele .
Eu ma apropii de 40 si ma gandesc ca mai tarziu nu mai e indicat, asa ca ori acum ori deloc. Mai ales ca am avut si sarcina cu ceva probleme si emotii.

In fine, voi vedea, dar cat de curand stiti ca este recomandata o noua sarcina dupa nastere?
Ca daca ne hotaram pentru eu vreau cat mai curand posibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Inacat, daca va doriti, go for it! Eu iti urez sa vi se indeplineasca cand vreti voi!

Eu am nascut la 36 de ani jumate, natural, e drept cam greu, si mai ales la 42+ sapt. Dar asta a fost cazul meu, cu ceva probleme legate de varice si altele. Acum la 35+ se recomanda cezariana, asa ca poate se scapa mai usor (si nu cu asemenea perioada de asteptare).
Daca as fi mai tinerica m-as incumeta si eu poate, dar la varsta si antecedentele mele ... Nu mai zic de rh, ca ma ia capul (mi s-a recomandat sa nu mai fac bb din cauza asta, ca pot aparea malformatii grave) ...

Mami de Cristiana (29.12.2010)

Mergi la inceput