Strugurasi de Sept-Oct 2011 (88)
Raspunsuri - Pagina 8
Lali_mete spune:
Maria al meu a fost mai inaltut mereu, si am folosit hainute un pic mai mari.Depinde mult de conformatia copilului si de croiala hainutelor. Unle sunt facute inguste si lungi ,noi nu le-am putut folosi ca al nostru era si lungut si grasut,trebuia sa iau ceva mai mariceele body-urile de ex,sa ii ajunga bine intre craci fara sa ramana cu pieptul gol.Body-urile de la cocodrilo ,de ex,ne-au fost mereu foarte bune,perfecte pentru masurile lui,pe alea le-am luat exact dupa eticheta ca ii veneau.
PArerea mea, hainutele pentru varsta mai maricica,6luni+ ,sa fie luate dupa nastere ,ca nu se stie cum se dezvolta copilasul. Am avut copilasi la "Dovlecei" la categoria pana,care acum,la 1 an si 10 luni,cantaresc cat Paul la un an,sau din contra,care au 16 kg,cat unul de 2,5-3 ani. Mai am o prietena a carei fetita desi e cu 3 saptamani mai mica decat Paul,la nastere au avut paroape aceeasi greutate,acum Paul are 14 kg,fetita are 9,5-10 kg,si e sanatoasa tun,dar a luat putin in greutate.
Helenuta nu am apucat sa te felicit pentru bebe grasunel ! Sper ca esti bine in rest, si doar insomniaca.
Azi noapte am avut niste viseee ,ciudate rau .. Plus ca de la 1 pana la 5.30 am fost la baie de 4 ori ,ca imi venea sa dorm acolo.M-am si speriat cand mi-am dat seama ca merg foarte des,apoi am adunat in gand ce am mancat/baut peste zi : juma' de pepene verde( vre-o 2 kg ingurgitat) , aproape unul galben( cam 1.5kg) , piersici si prune cam cate un kg din fiecare, plus ciorbita,plus 2-3 litri de apa ...si ia uite de unde atata pipilica la mine !
Pentru Raisa
Lali de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si 33+ cu Ioana Teodora
AMR 7 saptamani
Lali_mete spune:
Oooo doamne,azi am schimbat semnatura, 34 de saptamani ,nu imi vine sa cred! Mai e asa de putin,si parca mai am atat de multe de facut !
Pentru Raisa
Lali de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si 34+ cu Ioana Teodora
AMR 6 saptamani
camady spune:
Buna fetelor.
Noi din cauza caldurilor am evadat week asta la slanic moldova.Stam intr-o pensiune ................e raiul pe pamant.Am plecat de la braila cu niste picioare super umflate si dim. cand m-am trezit aveam niste picioare de domnisoara.Nu mai zic de starile de lesin care mi-au disparut complet.In schimb la cat mananc cred c-o sa ma fac obeza.
Fetelor vad ca avem niste sarbatorite.
Theea ptr. ziua de ieri.Sa fii sanatoasa, sa ai o nastere usoara si bebe sanatos.
Rallu . Te asteptam cu vseti noi.Sa ai o zi frumoasa de nastere.
33+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 8 anisori
camady's baby
zubi spune:
nEATZA BURTICI
AZI M-AM TREZIT CU FUNDU-N SUS RAU DE TOT....MA APUC DE CURATENIE,CA SA IMI TREACA, POOOOOP
Zubi, mami34+ cu
minunea mea
Lali_mete spune:
Citeam acum planul de nastere trimis de Ionela ... doamne la cate cpuncte este trecut " veti fi informata de ce se procedeaza asa" iar la noi nu iti spune nimeni nimic.
De exemplu scrie acolo ca nu e necesara indepartarea parului pubian,ci doar in momentul ruperii/taierii epiziotomiei,se epileaza doar zona aceea, dar se cere consimtamantul.La noi te privesc ca pe o ciudata daca ai fost epilata cu 3 zile inainte,la ultimul control,si nu ai mai apucat acum sa o faci,ba mai si rad in scarba acolo,neaparat cu lama si aparatul lor,ca cel adus de tine nu e steril,ce conteaza ca lama lor parca a fost tinuta in ceva corozic si mai mult zgarie si rupe parul decat il taie.
Ruperea sacului amniotic... ei bine,nimeni nu iti spune "stii,trebuie rupt sacul amniotoc/membranele pentru ca ai deja dilatatie X si nu s-a intamplat si asta, ci iti zice "hai pe calul balan ", si te trezesti ca iti curge apa rauri ,si nu stii daca te-ai scapat de pipi sau ti-a rupt membranele.
Nu te intreaba daca vrei axitocina/ocitocina, nu te intreaba daca vrei cateter intravenos,pur si simplu iti cer sa intinzi mana,si te trezesti ca te inteapa,iti pun perfuzia,o spanzura sus,si gata.Daca sti idespre ce este vorba si intrebi bine,daca nu... ura si la gara ,zi merci daca iti vorbeste frumos personalul,daca nu te si inghiontesc din diverse motive...
La noi nu ti se da voie sa bei nimic in timpul travaliului.Nu conteaza cat dureaza. Daca te dezhidratezi foarte tare abea iti tamponeaza buzele cu un pansament inmuiat in apa. De data asta im iiau apa cu mine,si fac urat daca mi-o ia cineva.
Ce alegere a pozitiei nasterii? Treci pe spate acolo,cracaneaza picioarele si ipinge cand iti spune dr-ul,altfel e de rau... Sa mai ceri si sa te plimbi putin,poate te mai lasa durerile? Dar de ce? Sa te apuce nasterea pe jos,nu,nu ,mai bine stai 2-3-10 ore acolo ,pe pat! Si sa nu indraznesti sa pui intrebari pertinente,ca doar nu esti dr! Asta daca nasti cu cine e de garda. Daca nasti cu dr-ul care ti-a urmarit sarcina unele chestii se pot schimba.
Cel putin astea se intamplau in spital cand am nascut eu . Slava Domnului ca eu am fost nitel mai infipta,si puneam intrebari peste intrebari ,eram usor vesela ,nu am dat bani inainte,si totusi s-au purtat frumos cat de cat. Cel putin nu au tipat la mine si nu m-au luat "de sus".
Pentru Raisa
AMR 6 saptamani
didianana spune:
LALI stiu ce vrei sa spui.Eu m-am ras cu 2 zile inainte de ruperea membranelor, si cand am mers, desi imi faceau cezariana, m-au ras, ca am zis ca tot sparg acolo cand am simtit lama aia stupida.Nu i-am inteles scopul nici acum..Deci groaznic ce-i in spitalele noastre..Plus ca mie pozitia pe spate la nastere naturala nici nu mi se pare naturala..deloc..Cum poate sa iti fie mai usor asa?
29+ si mamica fericita de 3+ anisori
Lali_mete spune:
Didi pai nu tie trebuie sa iti fie usor,la dr sa il preia imediat dupa expulzie. Mama,da-o incolo,ea sa stea cum i se spune!
Cand scriu Didi parca o vad pe Didi sin Dexter,desenele animate...parca te si vad cu doua codite blonde,si ochi maari ,albastri ..
Pentru Raisa
AMR 6 saptamani
oanaiasi spune:
Eu azi sunt foarte nervoasa. dupa ce am spalat si intins rufele cainele mi a furat de pe sarma o pereche de pantaloni de pijama..booon, m am dus la el , i am dat 2 peste bot, i am aratat pantalonii si i am mai dat doua spunandu i sa nu mai faca.lipsesc 5 minute si il gasesc langa uscatorul de rufe cu singura mea pereche de pantaloni de gravida in gura...ii rupea.
am vazut negru in fata ochilor. am luat o vergaa, l am batut bine, plangand...sotul meu l a inchis in baraca... dar pantalonii mei sunt rupti.
incepand de azi am hotarat ca mur nu va mai fi liber in curte deloc. o sa stea legat pentru ca am senzatia ca nu pricepe nimic din ceea ce nu are voie sa faca...
oricum, am plans bine...eu care n am mai plans de luni bune de zile, m am enervat, mi a curs si sange din nas si acum ma doare capul...
Oana 30+ cu Maria Ecaterina
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!
Kora_B spune:
Buna, fetelor!
eu tot nu am net acasa asa ca ma chinui sa scriu de pe tel, cat sa raportez ca azi dim aveam acelasi nr de kg ca saptamana trecuta, deci 0g luate saptm asta.
Si mai raportez ca mi-am facut singura injectia de Clexane, si ieri si azi mi-au si cam tremurat mainile de emotii, dar i-am zis ca tb sa pot. Adic daca altele/altii isi pot face injectii singuri eu de ce sa nu pot? asa ca mi le-am facut
si sunt taaare mandra de mine!
Va pe toate si revin luni de la serviciu unde am net!
K.
29+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de 2 ani +
corivio spune:
Salut!
Nu am intrat demult deoarece am fost ocupata cu munca;de acum sunt in concediu asa ca ma voi plictisi mult de tot.
O sa incerc sa imi ocup timpul cu pregatirile pentru bebe.
In alta ordine de idei raportez voi avea o fetita, care are deja 1000 g si e foarte jucausa.
Va pup si ne mai `auzim`.
Corina, 28+ fericita cu