Strugurasi de Sept-Oct 2011 (88)
Raspunsuri - Pagina 16
seidana spune:
Kora... firma mea are ctr semnat la nivel de ramurainsa nu pricep daca e inca valabil sau nu.. nu scrie ca e expirat.. insa scrie ctr pt 2007 -2010.... deci nu pricep...
si oricum imi e jena si asa sa merg cu legea in mana daca de la buc s-a zis sa nu s-a dat niciodata
Nati pt kg....
Stefy imi pare rau pt problemute... azi sper ca esti mai bine
eu sunt super nervoasa pe mine... ii tot picau frunzele la ginsengul meu, si abia acu am citit ca nu se tine langa geam ( curenti de aer), si saracu ficusel e deja aproape chel...
34+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !
MatzaRebela spune:
buna ziua burtici:)
May si mie imi place melodia aia(o tin minte din filmul 50 first dates(primele 50 de intalniri) dar in ultimul timp m-a stresat unul din vecini cu melodia si nah acum parca nu imi mai e asa draga desi e superba...azinoapte la 12:30 s-a gandit sa dea la maxim melodia de m-am dus la usa la el si i-am spus sa o lase mai incet ca incerc sa dorm si el sta visavi cum ar veni pe scara la et 2(si eu la 3 si se auzeau si cuvinte si tot va dati seama ce "incet" asculta..
Dureri ca la menstra mai am si eu si dureri d mijloc cand stau mult in picioare sau merg mai mult si mai nou vad ca se mai face cate-o braxton hicks si simt o usoara strangere asa
Kora felicitari de curaj, sincer eu as lesina cand imi face cnv o injectie ma uit in partea cealalta:)))) dar cred ca in caz ca ar fii nevoie mi le-ar ace sotul(cand a fost inspital si-a pus o branula singur ca l-au intepat alea de 4 ori si nu-i nimereau vena si cand au nimerit-o s-a dus pana'n muschi nicdecum nu a ramas in vena.....) asa ca din pucntul asta de vedere as fii asigurata
Eu nu stiu ce sa mai pap sa nu mai am arsuri, dupa ce ca eram limitata cu mancarea inainte (nu din cauza vre-unui regim ci din cauza ca ma satur rpd de acelasi fel de mancare .. mananc odata si n-mi mai trrebuie 1-2 luni felul ala) acum mai sunt limitata si de arsuri care sunt groaznice
Pe mine ma dor coastele:((( mi-a impins fiimea toate cele in sus si cum sub coaste nu au loc preseaza pe ele si ma dorrrr de nu mai pot
Maine schimb si semnatura.. ce putin a mai ramas si eu n-am facut mai nimic.. am eu 10 mil dar alea or sa fie vaccinu anti-rh, si chestiute micute pt bebe.. deci nu am de dat la spital nimic nimic:(( ufff si sotul nu mai ia salariu 3 luni=))) superb....
poate reusim sa facem imprumul mai rpd si ne salvam un pic cu banii dac anu... nush ce o sa fac.. probabil bag aurul in amanet si il prelungesc pana pot sa l iau inapoi.. sa vedem... solutii se gasesc
In rest ce sa mai zic.. dormeam si eu bn de dimineata pe la 10:30 si m-a sunat mama si m-a trezit:))) am adormit inapot pana pe la 1:)))) haha ce sa zic... la noapte iar ma uit pe pereti in loc sa dorm
wow si e 2 ceasul.. pfff ma duc la magazin sa iau ce mai am de luat, poate-mi gasesc si cv de mancare . fetita mea scoate picioarele la aer.. mi-a lungit pielea pe partea dreapta:)))) ca si-a schimbat iar pozitia:))) nu ma intrebati cu ce sta in sus ca nu stiu dar stiu ca si-a schimbat pzotia dupa cum ma loveste:))
pupicii
34+cu Kate Rina
ancaroro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui seidana Kora... am citit ctr colectiv la nivel de ramura, mi-am gasit si firma ca a semnat.. pb e ca in ctr scrie clar alb- pe negru ctr valabil 2007-2010.. asa ca sincer nu vad ce sens ar avea sa sunt la itm sa vad daca mai e valabil sau nu.. etc.. insa nu inteleg de ce n unele parti scie totusi 2007-2011 "LISTA Unitatilor din ramura de gospodarie comunala, locativa si transporturi locale (Servicii Comunitare de Utilitati Publice) in care se aplica contractu I colectiv de munca unic la nivel de ramura pe anii 2007-2011," cand in ctr este specificat : CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA UNIC la nivelul ramurii de Gospodarie Comunala, Locativa ~i Transporturi pe anii 2007 - 2010 "'! Poate ne ajuta ANCA??????? Kora lucrezi in domeniu? 34+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa ! |
Seidana, colectiv de munca unic la nivelul ramurii de gospodarie comunala, locativa si transporturi locale (serviciilor comunitare de utilitati publice) pe anii 2007-2011
https://docs.google.com/leaf?id=0BzhL5eaNxr-AMTU3OTRmYzktZjIyMy00NjFlLWE4NzQtMzNkMDY1NjJlZTJi&hl=en_US
Daca angajatorul tau este pe anexa ca si semnatar, nu conteaza ce zic cei de la bucuresti, resurse umane etc. Teoretic ar fi trebuit transpus in contract colectiv la nivel de unitate, dar na, romania.
De la 1 mai s-a schimbat legea sindicatelor. Si nu mai exista notiunea de contract colectiv la nivel national. Cele de ramura / grupuri de unitati se aplica doar la societatile care semneaza. Deci, degeaba este pe ramura de comert contract, daca firma la care lucrati nu este trecuta in anexa.
29+
Bijuteriile mele
ancaroro spune:
Ah, art 81, seidana. De asemenea, art 73, unde scrie ca angajatii au dreptul la 5+10 zile libere platite. Nu specifica mame sau tati, asa ca e valabil pentru toti. Sunt 3 saptamani platite ca si cum ai lucra.
Asta cu 5 zile + inca 10 zile (cu adeverinta de curs de puericultura) libere sunt valabile si la soti. Sa vedeti ei ce contracte au pe la lucru. Sunt in total 15 zile lucratoare libere platite, 3 saptamani in care sa stea acasa cu voi.
29+
Bijuteriile mele
Kora_B spune:
Sei, cntr colectiv de munca la nivelul ramurii de Gospodarie Comunala, Locativa si Transporturi Locale e ptr 2007-2011, asa cum a fost publicat in Monitorul Oficial in aprilie 2007, deci e valabil. Pe site-ul mmuncii apar niste acte aditionale care modifica salariul min de baza, dar cam atat. In plus, cntr colective la nivel de grup de unitati nu poate fi mai putin favorabil decat cel de pe ramura, asa ca oricum te-ai incadra la minimul de conditii din cel de pe ramura, daca exista per unitate cntr colectiv de munca.
Si daca ar fi fost pe 2007-2010, cum apare pe undeva, in cntr e prevazut ca daca nu denunta nici una din parti cntr atunci se prelungeste cu inca 12 luni. Deci, te-ai fi incadrat oricum ptr 2011 sa primesti drepturile mentionate in cntr ca mamica
Lucrez in firme de avocatura de 11 ani, pe financiar, nu ca avocat, dar imi place sa-mi cunosc drepturile (dupa ce mi-am luat-o in freza acum vreo 12 ani) si avand la dispozitie program de legislatie, am plitocit la greu ce tine de drepturile angajatilor, si a mamelor, in special
Sper ca am fost coerenta in mesajul meu, ca nu am timp sa-l recitesc ca tb sa plec. Incerc sa intru mai tarziu din nou, de pe stick-ul de net care are 2 viteze: incet si mai incet
Va
citat din mesajul lui seidana Kora... am citit ctr colectiv la nivel de ramura, mi-am gasit si firma ca a semnat.. pb e ca in ctr scrie clar alb- pe negru ctr valabil 2007-2010.. asa ca sincer nu vad ce sens ar avea sa sunt la itm sa vad daca mai e valabil sau nu.. etc.. insa nu inteleg de ce n unele parti scie totusi 2007-2011 "LISTA Unitatilor din ramura de gospodarie comunala, locativa si transporturi locale (Servicii Comunitare de Utilitati Publice) in care se aplica contractu I colectiv de munca unic la nivel de ramura pe anii 2007-2011," cand in ctr este specificat : CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA UNIC la nivelul ramurii de Gospodarie Comunala, Locativa ~i Transporturi pe anii 2007 - 2010 "'! Poate ne ajuta ANCA??????? Kora lucrezi in domeniu? 34+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa ! |
30+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de 2 ani +
Kora_B spune:
Ups, scuze, abia dupa ce am dat 'trimite un raspuns' la mesajul meu am vazut ca a raspuns si ancaroro
30+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de 2 ani +
seidana spune:
Anca Kora.. multumesc.. in doc tau anca nu gasesc angajatorul ca fiind semnatar, insa pe cel dat de Kora la ministerul muncii da....
o sa vb cu sefa si sefu insa inainte sa nu se supere careva... daca na Bucurestiul nu stie nimik , resursele noastre umane nu iau decizii singure...
ancaroro spune:
Cel de la ministerul muncii e varianta originala, eu am pus cel actualizat in ianuarie 2011. Daca nu mai gasesti firma la semnatari, inseamna ca nu se mai aplica.
29+
Bijuteriile mele
seidana spune:
citat din mesajul lui ancaroro Cel de la ministerul muncii e varianta originala, eu am pus cel actualizat in ianuarie 2011. Daca nu mai gasesti firma la semnatari, inseamna ca nu se mai aplica. 29+ Bijuteriile mele |
anca.. da era vb de actul aditional in 2011, insa in actul adit sunt noii semnatari ? sunt cei de pe lista ta,.... uffff