Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (47)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Brrr...Ninapreda...ce acrituri de medici, sper sa isi dezvaluie bebe surpriza atunci.
Noi am avut o fata la cealalta odisee tot in Marea Britanie careia i s-a spus ca are fetita la eco de 20 de saptamani si a nascut baietel:)

Petro mult curaj! O sa fie bine in excursie!

Am mai primit ieri o sacosa cu hainute de fetita, sunt asa de dulci...cred ca avem prea multe acum si probabil vom mai primi.
Saptamana asta naste o prietena un baietel (al treilea copil) si as vrea sa merg sa o vizitez cu A....sunt tare curioasa ce reactie va avea cand o sa vada bebe mic.

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

miere, verisoarei mele i s-a spus si cu 2 sapt inainte de nastere ca fetita se prezinta bine si ca o va tine curand in brate...iar la nastere surpriza: a fost BAIETEL :)).... varamea e de la alba iulia, dar nu cred ca are importanta locatia, important e aparatul folosit si persoana care il butoneaza...

mie mi-a facut o eco la 16 sapt, medicul consultant, cu un aparat portabil, un ecran f mic..cam cat un A5... a intors monitorul spre mine si mi-a povestit tot ce observa el ca medic..in plus am putut vedea clar fetisoara bebelusului, nasucul, gurita, perfect conturate, barbita, forma capului, perfecta zic eu , ochisorii erau inchisi desigur, am apreciat ca seamana cu socrul meu...ma gandesc ca daca se poate obtine o imagine clara cu un aparat atat de mic ar trebui sa fie si mai clara cu un aparat mai mare si mai performant...acum mai sunt si alte variabile de luat in calcul cat si nesiguranta celui ce face eco...

noi sa fim sanatosi pana la urma...fetite sau baietei tot copii nostri sunt

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

m'am mai eliberat si eu nitel.

Ptiu dar ce de problematice in ale nasterii s'au strins la odiseea aceasta. Las' ca trecem noi toatele cu bine.

Eu inca n'am vorbit cu dr meu de cum nasc ca nu mi s'a parut oportun, am spus ca dupa 30-32 de saptamani si sincera sa fiu am visat azi noapte ca mi'a spus ca pot naste naturel, ptii ce fericita am fost.

Eu nu's traumatizata de altele ci de anestezie , am crezut ca mor dupa anestezia generala si in general de frica nu ca aveam fizic ceva, acu' daca s'ar putea as face epidurala, insa am inteles (fara sa intreb un dr) ca nu se poate ca trebuie sa'ti amorteasca piciorele ceea ce la epidurala nu se poate/nu se intimpla.

Nina bine ai venit, sarcina usoara mai departe

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleza spune:

SALUTARE,
DANA,esti o frumoasa,iar baiatul tau e un scump!Am ramas cu gura cascata cand l-am vazut ce frumos e,si ce ochi are!!Sa-ti traiasca si sa va bucurati de el.Doamne ajuta sa fie bine si cu aceasta sarcina.

LUNY,maaaaama ce peste misto.Sa stii ca l-am chemat si pe sot sa vada captura voastra din poze,ca si el e mare amator de pescareala si tot ce tine de asta.Super pozele.Bine ai venit inapoi si ma bucur ca te-ai distrat.

MIERE,BRAMBU,eu sufar de cand ma stiu de "scenarita",nu stiu de ce asa sunt eu,imi fac tot felul de scenarii horror.

gravi 23+ cu Sara Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleza spune:

Fetele va multumesc mult pt sustinere,in treaba cu colega mea de facultate.

ALINUK ce noroc pe tine ca ai medic frumosca asa ai la ce te uita si poate in travaliu iti mai ia si din dureri cu frumusetera lui.Am glumit!

Aaaaaaaaaaaaaaaaa,stiam eu ca mai era ceva.

BAI FETELOR va rog eu mult nu imi mai ziceti ca ati mancat inghetata din aia Polar la pachet ca lesin pe tastatura aici.Eu nu gasesc nici unde si sunt tare suparata.Cred ca o sa va pun sa-mi trimite-ti prin posta cand o sa se mai racoreasca nitel.

gravi 23+ cu Sara Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Fetelor de la ce varsta a sarcinii ai nevoie de hartie de la medic ca sa poti zbura cu avionul?
Noi am vrea sa facem o excursie cu Sanziana la Disneyland in toamna, si voi avea cam 28-29 de saptamani.
Adeverinta o da ginecologul sau medicul de familie?

Mamica de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca77 spune:

Brambu drag, care mister? ca am strigat pe aici in gura mare ca plec in vacanta . Acum am vazut ca Ralu si Firicel chiar mi-au urat vacanta frumoasa. Fetelor multumesc mult... cu intarziere.

Noi am fost in sudul Frantei, pe Coasta de Azur, a fost superb, cald, soare, mare, plaja, mancare f buna, plimbari la munte, muzee, ne-am odihnit, etc. o sa pun in curand cateva poze pe album.

asa... Altminteri ma bucur ca sunteti bine, ca bebeii cresc cuminti si ca unele din noi si-au mai descoperit culorile de la carucioare. Felicitari dragi celor care si-au aniversat ziua de nastere intre timp si bine ati venit mamicilor care ni s-au alaturat de curand!!

Lia ma bucur tare mult ca esti bine acum si ca bebe creste linistit in burtica ! Sper sa iti fie tot mai bine de acum si grijile si tristetea sa le lasi in spate ...

Dana mult curaj si optimism!! sa treci usor de asteptarea asta pana la rezultatele de la amniocinteza si sa dea DD sa fie totul bine cu puiul tau!

Carola si tie curaj in lupta cu glicemia. Cu putina dieta cred ca ii dai tu de capat!

buun.. sa va zic doua cuvintele si despre Anutza mea. Chiar in ziua cand am plecat in vacanta am fost la eco morfofetala. Acum 3 sapt avea 420 grame, se dezvolta f bine si e perfect sanatoasa. Vestea mai putin buna pe care am aflat-o e ca am placenta anterioara, ceea ce inseamna un travaliu mai dureros decat la cele cu placenta posterioara. Cel putin asa am aflat, ca (virgula) contractiile nu s-ar resimti in burta ci undeva in spate, in rinichi, ceea ce e si mai nasol . Eu sunt fascinata in continuare de nasterea naturala ( nici nu am de ales aici, din fericire) asa ca.. ia ghiciti cu ce o sa imi ocup eu timpul liber? m-am pus pe cautat tehnici si exercitii care sa mareasca rezistenta la durere. Acuma fara gluma, stiu ca in armatele de elita se fac antrenamente pt a mari rezistenta asta la durere in caz de captivitate si tortura, etc. Va tin la curent daca descopar ceva fabulos...

24+ cu Anna

www.psychosomatics.be

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Irina, ce poze faine am vazut! e delicios piciul tau murdarici! iar burtica mi se pare ok, nu e uriasa cum spui tu.. cam asa cred ca voi fi si eu p-atunci, sau chiar mai mare... mie mi s epare ca am o burtica uriasa, stiind cum fu data trecuta..aaa, aceeasi 'scenarita' o am si eu ref la copii
Nina, bine ai venit si sarcina usoara!
arleza
Bianca, daca descoperi ceva miraculos ref la durere, sa ma anunti si pe mine.. la mine starea psihica a fost determinanta, si autocontrolul prin respiratie

Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuknuknuk spune:

mai Bianca, ma pusesi pe ganduri cu placenta asta anterioara. Si eu eram la fel la ultima eco, si ca sa fiu foarte sincera de cand sunt insarcinata eu nu am simtit cotractii decat de vreo 3-4 ori, dar dureri de rinichi mai tot timpul.
Habar nu aveam, ca acele contractii se pot simti altfel la femeile cu plaenta anterioara. Tre sa-mi chestionez dr. cu privire la asta.

arleza, sper sa mai am putere sa-i admir frumusetea, ca in momentele alea...

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Luny da...i-am facut unghiile cu acuarele, mama nebuna ce sunt, apoi el s-a apucat sa se picteze si i-a pictat si lui taica-su dintii in verde:))))

M-ai inebunit cu borsul ala de peste, moama si ce recolta bogata ati avut! fir intins parca se spune nu?

Bianca
, sincer eu nu am auzit de teoria asta. Stiam ca la nastere dc copilul este angajat poserior si nu anterior atunci ai back labor si e al naibii de dureros (am avut asa ceva), de placenta insa nu am auzit, placenta anterioara inseamna ca e pozitionata in fata uterului, oare ce lagtaura ar avea cu rinichii, poate apasa copilul mai puternic si se simte la rinichi?

De asemenea la o placenta anterioara sunt niste riscuri in plus la cezariana pt ca uneori tb sa taie prin ea ca sa ajunga la copil, sau alteori se poate fixa peste cicatricea de la cezariana anterioara.

Uite aici mai multe amanunte
http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/complications/anteriorplacentaexpert/

Eu am placenta posterioara.

Edit: legat de scenarita, noi stam intr-un orasel micut, relativ sigur...
Anul trecut un nebun a inceput sa impuste la nimereala oameni, pe strada unde merg spre gradinita lui fi-miu, oprea masinile si impusca in cap soferii, cred ca vreo 8 sau 9 persoane au murit...apoi s-a sinucis.
Mai, am zis ca inebunesc pana am ajuns la gradinita si mi-am luat copilul in brate...

Asta e o alta chestie de care mi-e frica, mai ales aici in america, se trezeste unul intr-o zi ca are chef de un masacru...evit locurile aglomerate, nici la mall nu ma duc decat f f rar.

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput