cum ii adormim?
Raspunsuri - Pagina 2
Bobita spune:
Eu de la 2 luni o adormeam leganat pe o perna, pe picioare,asa se linistea si ii cintam.
La 2 ani s-a dezvatat singura.
Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229
ciupercar spune:
Rebecca adoarme singura. De la o luna doarme singura in camera. Avem un ritual inainte de culcare: baita, pe la 8.30, masaj, imbracat, papa (tzitzi + formula) si gata! in pat.
Nu adoarme imediat, dar eu ies din camera ca altfel are chef de joaca. Dupa vreo jumatate de ora, timp in care sta in picioare in patut si canta, danseaza, se aseaza, iar se ridica...oboseste. Isi pune singura suzeta in gura, isi ia prosopelul (fara de care nu adoarme, si daca nu-si gaseste suzeta isi baga prosopul in gura si-l suge), si-l trage pe fata si adoarme. Nu adoarme cu el pe toata fata, macar pana la gurita, dar sa-l simta ea pe fata. Si de catva timp se intoarce pe o parte si adoarme asa, parca ar fi un om mare.
Dar ce ma mira cel mai mult la ea este felul in care reuseste sa se scoale dimineata: imediat cum s-a trezit este in fundulezt. Nici nu deschide bine ochisorii si este deja in fund. Eu nu stiu de unde mosteneste rapiditatea asta, ca de la noi nu.
renisor spune:
Cunosc problema f bine.puiutul meu nu vrea numai in brate sa adoarma,si-n plus trebuie sa si dansez cu ea.Si dureaza vreo 20 minute.Spatele ma doare si pe mine ingrozitor.
mi-e mila sa o las sa plinga in patut.Vreo doua zile am reusit sa o adorm cu ceai dar dupa o ora se trezea ca era plin pampersul ( asa mult ceai bea)Nici eu nu stiu ce sa fac.Mai nou folosim un marsupiu( banuiesc ca asa se zice) si asa spatele meu e mai protejat.Dar totusi sunt optimista ca intr-o zi se va invata singura sa adoarma
ungureaa spune:
Eu pe Gabriel al meu scump l-am cam obisnuit sa adoarma singur in pat de cind are 2-3 luni, cind a scapat de colici (cind le avea, imi era mila de el si dormeam cu el in pat). De atunci, seara il hranesc, mai vorbesc cu el, apoi ii spun ca e ora de somn, ii curat gingiile, ii dau apa, il pup pe frunte si apoi plec lasind doar lumina de veghe. El mai "vorbeste" citeva minute apoi adoarme. Nu mai plinge deloc (decit in cazuri foarte rare cind il doare ceva).
Deci trebuie rutina si apoi lasat singur, dupa "noapte buna" nu mai trebuie ridicat in brate sau jucat cu el.
Succes !
Adina si Gabriel