cum ii adormim?

cum ii adormim? | Autor: Midori

Link direct la acest mesaj

Mai nou lui Mi ii place sa adoarma in BRATE !
(nu mai folosesc leaganul de 5-6 luni
Asta o linisteste.
Uneori dureaza 2-3 minute dar alteori nu adoarme imediat, o pun in patut, se ridica in picioare, o mai iau odata cand vad ca nu-si gaseste linistea si tot asa...
Cum procedati in astfel de situatii cand nu adorm imediat?
Ii lasati sa se viermuiasca in pat pana se linistesca singuri
sau ii calmati???

Eu nu mai fac fata kilogramelor (acum are 8kg) si a inceput sa ma doara spatele.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Eu la inceput il tineam langa mine in pat si il mangaiam si ii cantam. Apoi l-am pus la el in patut si la fel il mangaiam (pe nasuc ii place) si ii cantam. Ii mai placea sa ma tina de mana. Acum este de ajuns sa simta pernuta la nasuc si adoarme singur. Doar daca e foarte agitat il mai mangai un pic pana se linisteste si apoi adoarme. I se intampla si lui uneori sa nu adoarma din prima si atunci ii place sa isi ridice capul sa ma vada, si iar il lasa. Tot asa de cateva ori pana adoarme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Julian are 11 luni iar de 2 luni il adorm in brate, mai exact isi pune capul pe umarul meu si pana ajungem in camera doarme, daca nu adoarme asa repede il mai mangai un pic pe spate si pe cap, uneori se tot forfoteste si se micsa si il iau in brate iara si fac o tura doua de casa cu el si in pun iara jos in patut. Am incercat de cateva ori sa il las sa se calmeze singur dar mai rau s-a agitat si a inceput sa tipe. Totul este in functie de copil, incearca sa ii faci o rutina inainte de culcare (baitza, o poveste, ritualul pijamalei sau un cantecel), eu am observat ca de cand are ritual inainte de culcare adoarme mai repede si fara scandal.
Gabbriela & Julian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Ah, noi care am avut atitea probleme cu somnul... De doua luni de zile ne-am intrat in ritm de cazarma :) La 7.20 ii pregatesc biberonul cu lapte + faina de orez (e doar asa, ca chestie, ca ea continua sa suga si ziua si noaptea, dar macar biberonul face parte din ritual), la 7.30 incepe sa-l bea, pina se foieste, una alta, la 8 pregatesc baitza, la 8.20 iese din caditza, si-n 10 minute e-n brate la mine sa-i dau "tzitzic'"... mai papa 1-2 minute, o pun in pat, si ramin linga ea s-o mingii pe frunte si adoarme in maxim 5'.
DAR: toate astea, dupa ce am ajuns in pragul exasperarii cu zbieretele la culcare si-am adoptat metoda lasatului sa plinga. Nu mi-a fost usor... 2 zile ! Atit a tinut-o. Prima zi a plins 20 de minute fix, a doua 10 fix, a treia deloc. Si de-atunci ne intzelegem si noi omeneste...:)

Scuze ca am scris atita :)

Alssa si Clara (11 luni)

http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Pana la 10 luni jumate, Vladut adormea leganat un pic cu perna, apoi a inceput sa adoarma singurel si ziua si seara, totul e sa-i dau in manuta o jucarie cat de mica, de fiecare data alteceva. Cand e foarte obosit adoarme si fara jucarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns foxy spune:

Fetita mea nu a adoarmit singura niciodata.Are acum 20luni si ii place ca sa o tin de mina pina adoarme(in patul/camera ei).M-am intrebat de multe ori unde am gresit de are asa o obisnuinta. Si ma intorc cu gindul chiar la inceput,dupa nastere.Daca adormea in brate o lasam sa doarma fara sa o misc,incepea sa plinga o luam in brate-eu sau altcineva din familie,etc. Dar si faptul ca ,in comparatie cu alti nou-nascuti, ea dormea f. putin,se trezea de multe ori noaptea...
Abia dupa 8luni a inceput sa doarma toata noaptea,si in perioade se trezeste o data pe noapte. Dar cum spuneam,seara nu adoarme singura; bea laptele,ii spun o poveste mica si apoi o tin de mina pina adoarme (uneori chiar o ora).
Salutari de la Cristina si meme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

vad ca eu sunt taaaare norocoasa...Marc,11 luni..cand vine ora somnului il pun in pat ,fac penumbra in camera si fug repede,...daca stau langa el ii arde de harjoanasi functie de cat de obosit este adoarme in max 20 de minute.
Facem asa de cand avea 7 luni,inainte adormea tot singurel dar pe canapea cu mine in camera..si doarme fara probleme de la 5 luni.
Eu dorm cu el noaptea dar din pacate am un somn atat de profundincat se intampla sa nu.l aud imediat cand miorlaie(de altfel foarte rar)asa ca ii las doua sticle de 250 ml(una cu lapte si una cu suc) la indemana si dimineata sau cand il invelesc noaptea sunt GOALE !!!

ei..ce spuneti fetelor??

pupici la bebici,
anca si Marc-cumintelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

inca o ciudatenie??? de.a lui Marc..din prima clipa cand a luat un obiect in mana(o soseta) el si.a pus.o pe ochi si de atunci nu poate adormi fara sa.si acopere chipul,chiar si noaptea.Asa ca are pernuta lui(o chestie extrem de mica si subtire)care arata patetic de atata spalat dar fara de care ...nu stiu ce m.as face.
Asa fac si puiutii vostri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Mai Anca ,

m-am distrat copios cu biberoanele care i le lasi la indemana.
de cand bea singur?

C& Midori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia spune:

Pe Ana Maria o adorm cel mai des la san.
Dar uneori reusim si numai cu plimbatul prin casa, cu ea culcata in brate si leganata usor, ii mai cant si un cantecel...
Acum mai nou, ca ma pregatesc sa o intarc si n-o mai pun asa des la san, s-a facut o hoata. Trebuie sa ne prefacem ca ne culcam si noi ca sa reusim s-o adormim pe ea. Asa ca intindem patul, o punem intre noi, stingem lumina si gata, atipeste in sfarsit. Dupa aceea o mutam la ea in patut. Faza nasoala e ca, cu tot ritualul asta, ne ia de obicei si pe noi somnul... si-am mai avea ceva treburi de facut prin casa...
Vezi ca e important sa fie lumina stinsa sau cel putin cat mai intuneric seara cand incerci sa il culci, ca sa se prinda ca a venit noaptea si ca e timpul de culcare.

Cu drag, Amelia si Ana Maria (1 an si 2 luni).

www.par.univie.ac.at/~aj/AnaMaria

Dincolo de nori este intotdeauna soare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

alexutza incepuse sa adoarma numai in bratze sau la tzitzi...acum nu mai vrea sa suga de la mine, asa ca a trebuit sa o las sa adoarma singurica. ii potrivesc lumina sa nu fie prea puternica, ii pun o muzica linistita si nani bun, de la 22 pana la 9. a trebuit sa "muncim" putzin la programul asta, dar functioneaza. inainte de nani ne jucam muuuuult, apoi baitza in apa calda si papa bun (asta e doar parerea mea:))) si apoi nani.

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
http://community.webshots.com/user/alinanunta

Mergi la inceput