Super Pufi de ian-feb 2010 (34)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorina_bz
Imi cam place si mie sondajul...

Din prima lista...
la punctul 5 - baitza...duce si aduce caditza cu apa din baie in camera, si-mi toarna gel, sa spal copilul.
Celelalte puncte...ii sunt straine.

Din a doua lista...
- se joaca cu ea
- ma insoteste mereu la doctor, ca iris nu statea singura in scaun in spate, ca sa pot conduce eu...

Cam atat.

Sorina, mami de Diana si Iris

Sorina, tu vb serios? Nu face nimic altceva? De ce? Il inteapa la mana?
Adica nu ii dai copilul in brate si ii zici ca pute si sa se duca sa il schimbe ca tu nu ai chef acum? Io asa fac. Pe bune. Acum n-am chef, du-te tu....
La fel si seara la baie si la orice altceva. Uneori pot, uneori nu am chef, uneori nu mai pot, uneori mi se pare ca e ok sa faca el, uneori se ofera el, mi-a zis de mai multe ori, ca ma uitam la vreun film/serial, hai ca ii fac eu baie in seara asta si il culc, stai si tu linistita.
Nu ca il laud, dar mie asa mi se pare normal. Ca doar amandoi l-am facut, amandoi lucram, amandoi il iubim de nu mai putem....nu vad nici un motiv ca unul sa faca mai mult in cele 4 ore cat stam cu copilul acasa.
p.s. taica-miu, adica bunicul lui Dani, cand vine la noi si vede ca Dani are pampersul plin zice....hai dani cu bunicu'ca astia, (parintii tai) n-au chef sa iti schimbe pampersul, hai sa te spele bunicu'.....si se duce sa il schimbe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

a propos de scaun in spate, mi-am amintit ce vroiam sa zic, Tomaca pe noi ne bate gandul la un d-asta ptr calatorii: http://www.cel.ro/dvd-player-portabil/dvd-player-portabil-lg-dp581-l/

mi se pare cel mai ok ca aer ecranul un pic mai mare fata de majoritatea care il au de 7" si nu are butoane pe el sa apese Yannis sa stinga tot si sa seteze ce vrea el e totul pe touch screen treb sa dai intr-un colt sa intri in meniu de butoane active pe touch screen sper sa nu dibuiasca manevra...poate ajuta la drum , bagati la bugetu de vacanta...
Acuma, depinde daca se uita la ceva, iti pot incarca eu fulmulete educative de copii

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

Si tu crezi cumva ca sotul meu e altfel? Crezi ca ii gateste lui Yannis? biberon ii mai face dar si acum ma intreaba.."si cat ii pun?"

Deci....sondaj...cati tatici

1. gatesc pentru bebelusi?
2. administreaza medicamente/vitamine corect?
3. scot singuri copilul la plimbare?
4. hranesc copilul cu solide? (si nu ma refer la "un iaurt", "biscuiti sarati" si alte snacksuri)
5. se ocupa de decalotat la baietei, curatzat cu grija la fetite, baitza, curatzat urechi /diverse, aplicat cremutze...d-ale ingrijirii personale.
6. duc singuri copilul la doctor pentru consult/vaccin?

Al meu sotz e nu la toate cele de mai sus, el numai:

- il schimba de pampers
- ii face baie numai cand e bine dispus si are chef
- ii ia temperatura
- ii tine masca ptr aerosoli dar nu are idee ce solutie se pune in aerosoli etc
- ii da iaurt sau biscuiti sau pufuleti
- se joaca cu el
- il plimba prin jurul mesei la restaurant sa termin io de mancat
- sta cu el la tuns
- ma insoteste uneori la doctor
...cam astea...

de Yannis

Nu face nimic organizat. Doar in wk cand suntem doar noi, participa la baie, schimbat copilul, asezat in scaun de masa, schimbat daca nu pot singura de cand m-am operat. In rest timpul liber, mai putin al lui decat al meu dupa servici se ocupa cu plimbatul si jucatul cu Tudor. Cam asta face cand vine de la servici, mananca si iese cu el afara (de cele mai multe ori sunt si eu tot dupa servici). A mai mers si cu el singur cand m-am recuperat dupa operatie.

Atunci cand mergem undeva sta mai mult el cu Tudor decat eu care ma ocup de chestii admin. De dat mancare, nu are agerime. A mai incercat, dar nu-i intelege limbajul. Asa din mancarea lui de adult ii da atunci cand cere Tudor.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Citat:

a propos de scaun in spate, mi-am amintit ce vroiam sa zic, Tomaca pe noi ne bate gandul la un d-asta ptr calatorii: http://www.cel.ro/dvd-player-portabil/dvd-player-portabil-lg-dp581-l/

mi se pare cel mai ok ca aer ecranul un pic mai mare fata de majoritatea care il au de 7" si nu are butoane pe el sa apese Yannis sa stinga tot si sa seteze ce vrea el e totul pe touch screen treb sa dai intr-un colt sa intri in meniu de butoane active pe touch screen sper sa nu dibuiasca manevra...poate ajuta la drum , bagati la bugetu de vacanta...
Acuma, depinde daca se uita la ceva, iti pot incarca eu fulmulete educative de copii

de Yannis

merci. O sa evaluam.

Nu pot sa spun ca se uita la ceva anume. Doar la bebetv dar nu mai mult de 5 minute. i-am pus odata un film la calculator, dar nu a fost f captivat. Era mai mic oricum.

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Citat:

de Yannis

merci. O sa evaluam.

Nu pot sa spun ca se uita la ceva anume. Doar la bebetv dar nu mai mult de 5 minute. i-am pus odata un film la calculator, dar nu a fost f captivat. Era mai mic oricum.

Povestea unui Dor

Astea bebe TV si tom si jerry , din cele scurte nu au avut succes la noi
eu am incercat cu educative ptr copii:
Brainy Baby
Baby Einstain
cu tot ce inseamna Disney...toate 101 dalmatieni, alba ca zapada, bambi, cartea junglei etc pana a fost dragoste la prima vedere cu Winnie the Pooh si acuma stii cum e? nu se poate fara Winnie! cand nu ii punem deloc cere. oricum mai non stop cere, cauta telecomenzile deschide TV-ul, mai greu sa dea pe DVD si sa deschida si DVD-ul, dar stie exact care e telecomanda DVD-ului si dupa ce deschide TV -ul ma alearga cu telecomanda DVD-ului, mi-l aduce pe Winnie animalu de plush sa imi arate ce vrea sa vada, etc
Vorba sotului, ajungem si in America cu WInnie the Pooh!
A mai facut si multe filme...
Daca nu era cu imunitatea la pamant acum io il duceam la cinema ca a aparut un nou film cu Winnie

Mai sta si la educative, la cele cu mijloace de transport ca e mai tehnic si cu roti si ii place

de Yannis

Mergi la inceput

Eu ma gandisem si la Asta pentru drum
Edit: nu stiu de ce nu merge ca am mai incercat. Poate e o conspiratie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Citat:

Din prima lista...
la punctul 5 - baitza...duce si aduce caditza cu apa din baie in camera, si-mi toarna gel, sa spal copilul.

Din a doua lista...
- se joaca cu ea
- ma insoteste mereu la doctor, ca iris nu statea singura in scaun in spate, ca sa pot conduce eu...

Cam atat.

Adica nu ii dai copilul in brate si ii zici ca pute si sa se duca sa il schimbe ca tu nu ai chef acum? Io asa fac. Pe bune. Acum n-am chef, du-te tu....
La fel si seara la baie si la orice altceva. Uneori pot, uneori nu am chef, uneori nu mai pot, uneori mi se pare ca e ok sa faca el, uneori se ofera el, mi-a zis de mai multe ori, ca ma uitam la vreun film/serial, hai ca ii fac eu baie in seara asta si il culc, stai si tu linistita.
Nu ca il laud, dar mie asa mi se pare normal. Ca doar amandoi l-am facut, amandoi lucram, amandoi il iubim de nu mai putem....nu vad nici un motiv ca unul sa faca mai mult in cele 4 ore cat stam cu copilul acasa.
p.s. taica-miu, adica bunicul lui Dani, cand vine la noi si vede ca Dani are pampersul plin zice....hai dani cu bunicu'ca astia, (parintii tai) n-au chef sa iti schimbe pampersul, hai sa te spele bunicu'.....si se duce sa il schimbe.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Ma bag si eu ca musca-n lapte pt nici al meu nu a schimbat vreodata pampersi. Nu stiu de ce... pur si simplu nu mi se pare o chestie atat de importanta. Poate pt ca nici nu ar avea cand. Pleaca dimineata si cum spuneam de cele mai multe ori vine de la serv direct in parc dupa noi. Intram impreuna in casa pe la 9-9.30 seara. Sau se mai intampla cateodata sa vina la masa de pranz acasa. Ce sa-i fac?... sa-l iau de la usa "hai sa-l schimbi si tu pe fi-tu ca a facut kk pe el"?

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Ma bag si eu ca musca-n lapte pt nici al meu nu a schimbat vreodata pampersi. Nu stiu de ce... pur si simplu nu mi se pare o chestie atat de importanta. Poate pt ca nici nu ar avea cand. Pleaca dimineata si cum spuneam de cele mai multe ori vine de la serv direct in parc dupa noi. Intram impreuna in casa pe la 9-9.30 seara. Sau se mai intampla cateodata sa vina la masa de pranz acasa. Ce sa-i fac?... sa-l iau de la usa "hai sa-l schimbi si tu pe fi-tu ca a facut kk pe el"?

Ai dreptate si tu. Serviciul ne ucide!
Dar sambata si duminica? Daca tu iesi pe undeva, la cumparaturi, si el sta cu copilul...presupun ca nu ramane nemancat/neschimbat....

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Din prima lista...

Din a doua lista...
- se joaca cu ea

Cam atat.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Aham, cam asa si eu...mi-e aiurea sa...stii eu am stat acasa si el vine rupt si tot lui ii pun in carca, ok e epuizant sa stai acasa cu copilul dar el daca nu sta zi de zi cum stau eu nu are cum sa stie asta, poate presupune ca e greu dar nu STIE exact cum este si din afara pare ca am ceva cu el ca-i pun copilu in brate cand vine rupt sau ca-s nesimtita...

Oricum, ziceai cu cei care te critica ptr ca nu il implici...eu cred ca atata timp cat nu te doboara cele pe care le ai de facut si cumva iti iese tot cu plus..(vezi soacra) nu are rost sa te ambitionezi sa il implici, nu ai face decat sa aduci tensiune, unii barbati asa sunt, asa i-am luat, asa i-am crescut/obisnuit (noi, mamele lor etc) incat...chiar nu se mai schimba la varsta asta, ii si vad, frustrati, neintelesi..."femeia asta e nebuna! ce vrea de la mine!" cam asa e la ei ce e la altii "normal". Fiecare are plusuri si minusuri, al meu face surprize frumoase, aduce bani in casa, are grija de noi cum poate el mai mult si mai bine, ne iubeste, o arata des si frumos etc

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:

Citat:

Ai dreptate si tu. Serviciul ne ucide!
Dar sambata si duminica? Daca tu iesi pe undeva, la cumparaturi, si el sta cu copilul...presupun ca nu ramane nemancat/neschimbat....

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Daca nu sunt eu acasa (sau sunt dar nu pot) il hraneste/schimba mamaia care sta tot timpul cu noi si care a preluat din atributiile lui tati. Sincer... nu ma deranjeaza. Atata timp cat toata lumea e multumita ce rost are sa ma agit?

Mergi la inceput