Licurici de ianuarie-februarie 2009 (148)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

cat despre kilogramele in plus
fetele nu va stresati
la primul bebe am dat jos intr-un an
acu in 3 luni
deci nu se compara
veti vedea

Mergi la inceput

miere multa bafta cu operatiunea olita
eu am incercat toate modalitatile si nu am reusit inca
desi facem dimineata la oala si pipi de pe noapte si singurul kk de pe zi
da inca nu zice cand face pipi decat dupa ce face in pampers imi arata spre el
poate mai incercam

Mergi la inceput

vero nastere usoara
si ai grija de tyine
ca tre sa fii odihnita
pt bebe 2
sa ai putere si pt el
lasa ca alice uita ca nu ai timpul pt ea ca si pana acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Offf operatiunea olita o sa ma aduca la disperare . De prin februarie am inceput si tot nu o scoatem la capat. Cand se cere, cand nu, cand face la olita cand nu. Mai nou a invatat sa faca si din picioate la WC pipi. Daca ar fi doar in fundul gol prin casa s-ar aseza pe olita la timp. Daca are chilotei atunci uneori uita sa se ceara la timp, mai ales daca se joaca. In somn clar nu se cere.

Afara mai face la copac, mai nu. Deci umblam cu haine de schimb dupa noi, cu pungi sa strangem ca dupa catei si din astea. Poate ajung sa vad si zilele cand scapam de tot de pampers si accidente. Ca acum avem zile si zile . Nu stiu cum altii invata in cateva zile ca noi nu mai reusim. Si speram sa am si eu macar vreo 2-3 luni pauza la pampersi pana vine cel mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

La noi e dezastru cu facutul la olita/wc . Nu vrea si gata, stie toata teoria, se aseaza, se screme, se sterge, tragea apa si apoi se spala pe maini, dar nu face nimic. Cand il vad ca vrea sa faca ii spun sa mergem la olita/wc, iar el fuge si se inchide intr-o camera si mai iese de acolo dupa ce a terminat treaba Nu pot sa inteleg, niciodata nu l-am fortat, certat...mai stiu eu ce ca sa zici ca l-am traumatizat cumva. mereu a mers cu mine la baie si a vazut cum sta treaba...nu stiu cum o sa o scoatem la capat.
Fetelor, la voi e bine, sunteti pe drumul cel bun, al meu nu vrea nici pace sa spuna

de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 20+ cu

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Nici la noi nu a functionat "operatiunea potty-training", asa ca luam o pauza de o luna si revenim. Daca nu e copilul pregatit, nu e si gata, mai asteptam un pic.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Lisa draga mea, stiu cum e la inceput dar o sa treaca, vei vedea. Nu te lasa influentata de mama ta, e vorba de colici probabil. Vor trece. Ai rabdare. Fii tare ca o sa treaca repede repede vei vedea, iti amintesti ca ma incurajai si tu pe mine, si ma ajuta...pup fata

Noi facem mereu la olita, dar noaptea facem in pampers. Eu zic ca trebuie sa fie momentul potrivit pentr fiecare si se va dezvata in 2 zile, nu mai mult

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

lisa robert sugea si la ora, nu doar la 2 ore :)
o fi un puseu de crestere, nu te lasa influentata

mai noi nu am insistat deloc cu olita (eu o detest, de fapt operatiunea de curatire dupa)
am cumparat de la ikea o chestie ca o cutie antiderapanta pe care o fosim sa ajunga la chiuveta cand se spala pe maini si pe dinti si sa se urce pe WC si i-am luat reductor care are incorpoarat un colac mai moale

i-am zis ca pipi baietii il fac in picioare si doar pt kk stam acolo (asta ca sa evit acidentele ca se punea pt kk si facea pe chilot pipi)

apoi sa nu radeti da de cate ori era sotu acasa ii trimiteam sa faca pipi impreuna

puterea exemplului e mare

cand avem noi alte necesitati la baie ii spunem ce facem si ca asa fac toti oamenii etc

apoi am inventat o poveste cu taurul care facea pe el si calu si magarul nu vroiau sa se joace cu el ca miroase urat

i-am dat exemple de copii care nu mai fac ei (prieteni, verisorul de la gradinita etc) si ca cei care fac sunt mici (bb, si el e baiatel nu mai e bb)

dc il apuca afara incercam sa gasim o locatie cu wc si stie ca acolo il jut eu ca nu are voie sa puna mana pe nimic;
dc nu, pt pipi il duc la un copac mai ferit ceva; kk am vazut ca poate sa se abtina pana ajunge la un wc; la pipi nu prea mult totusi

noi ii mai punem pamapers doar noaptea; estimez ca doar un pipi mai face asa ca mai asept sa il scot si pe asta

asa accidente nu am mai avut de cateva saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Ce simpatice sunteti cu olita.
Imi aduceti aminte cum imi spunea Ilinca seara: "am facut kk la olita. sa te bucuri."

Copiii mei sunt la tara. Mi-e tare dor de ei.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

salutare!

gata, am scapat de tot de bubele alea ingrozitoare, vreau sa le uit si eu si el!!!
acum a redevenit copilul de dinainte, papa cu pofta de toate
azi a mancat o mancarica de vinete cu legume, ca o zacusca asa, delicioasa,, a ras 2 portii, nu se mai oprea

cu olita si noi stam f prost, sta pe ea cate o jum de ora si face tot pe jos, la 1 metru de ea, si la 2 minute dupa ce se ridica...

dar i-am luat pampers mai ieftini din kaufland, din aia cu iepuras verde pe ei, care nu sunt nici prosti ca altii, dar nici asa absorbanti ca pampers..in ideea ca o sa se simta incomod dupa ce face in ei sa vedem...
azi a vazut ca un prieten de-al lui de la bloc a facut pe afara, si a cerut si el , langa el, dar nu facut nimic..macar a vazut ca se poate face si afara..poate asa o sa vrea...

lisa, sigur e intr-un puseu de crestere, alapteaza-l la cerere! e mai greu acum, o perioada, dar se face el mare
porumbita, ca de obicei, inventiva, iar o sa te copiez, ca si cu adormitul si altele
selene, vad ca nu prea mai scrii, ce faceti voi?
ledi, voi?

Mergi la inceput