Sezatoarea canadiana (214)
Raspunsuri - Pagina 19
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina023 Seara buna, dragelor (sau mai bine sa spun buna dimineata )! Va salut de pe meleaguri canadiene...in sfarsit. Si noi avem scolarel care incepe clasa de acuille de luni (Doamne ajuta!). Celei mici inca nu i-am gasit gradi, insa sper sa-i gasesc si ei cat de curand (stiu, sunt optimista). In alta ordine de idei, am vazut ca discutati despre zacusti. De unde cumparati voi legumele pt asa ceva? Eu ce-am vazut in magazine nu mi-a lasat tocmai o impresie buna (ma refer aici strict la legume si fructe), insa as vrea totusi sa face catev ceva pt iarna. Aaaa...si unde le depozitati atunci cand stateati la apartament? (pt fetele care stau la casa). In rest...toate bune la noi, slava Domnului. In seara asta am dat TELP-ul la McGill si daca am rezultat bun (aflu miercuri) poate reusesc deja sa ma inscriu la cursuri (Zava, e musai sa vii la o praji...iti sunt datoare!!). Va pup si va doresc weekend placut! Si sunt pe receptie privind intalnirea! Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003) Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag! Povestea nasterii Anei ************************** |
Bine ati venit !
Eu iti raspund cu zacusca, ca tocmai ce am facut o tura. Mi-a facut pofta Exclusive cu ghebele, si cum Euromix-ul de care zicea Codritu e unul din stopurile mele la cumparaturi am luat ghebe de acolo.
Pentru zacusca de vinete am luat vinete din piata Marche de Ouest, la fel si ardeii si rosiile. Ca pret sunt la fel poate chiar mai scumpe decat in magazine, dar la gust se vede diferenta.
Nu-s ca cele din Romania, ca dupa doua luni acolo imi venea sa plang aici, nici apa de la robinet nu mai puteam sa o beau, si nu mi-s cine stie ce sclifosita la mancare.
Dar zacusca a iesit suuuuuper buna, si aia de ghebe si aia de vinete. Plus ca am pus si vinete la congelator, de obicei le luam deja coapte si cojite de la Adonis, un alt magazin de referinta unde gasesti branza ca cea de acasa (baladi e preferata mea ) dar mult mai scumpa.
Mai poti sa iei legume de la ferme, CGE mi se pare ca are una chiar langa ea, in Laval, dar pierzi timpul sa cauti ferma, sa vezi ce legume au, poate doar daca vrei asa o iesire sau e aproape de tine.
Le las pe fete sa zica de pietele din centru care sunt mai aprovizionate si poate mai ieftine fata de ce avem noi in West, depinde unde stai tu acum.
De pastrat, eu le pastrez in frigider pe termen lung si pe counter-ul de la bucatarie pe termen scurt, mai ales daca sunt mai verzi.
Am incercat cu ceapa si cartofii in garaj, nu merge, se strica repede, zicea barbate-miu ca a vazut la nu stiu ce vecin o lada de lemn pentru pastrat legumele, cica la ei se pastreaza, nu stiu, deocamdata nu dau 40 de dolari pe o lada de lemn.
Inca ceva, am facut si gem de prune cu niste prune mari si tari asa ca merele, made in USA scria pe ele, le-am luat ca erau in special la Adonis 0.79 libra, le-am lasat vreo doua zile pe counter, sa se mai inmoaie, si nimic. Pana la urma le-am dat prin masina de tocat (eu am electrica, de fapt e accesoriu la Kitchen Aid-ul ala destept, mare inventie !!), le-am fiert si am pus si un pic de fructoza la sfarsit, a iesit un magiun super !!!
Scuze ca m-am intins, dar nu stiu ce m-a apucat cu conservaraiele anul asta, cred ca tot influenta de la Romania, acum m-am linistit, luni incepe scoala si pentru mine
alina023 spune:
Diana, multumesc mult pentru detalii.
Noi am fost azi in Marche Jean Talon si mi-au placut mult fructele si legumele de acolo. Semanau foarte mult cu cele din Romania si la pret erau cam la fel ca cele de la Sami. Si erau majoritatea fermieri care-si vindeau productia proprie. Tare pitoreasca piata! Mi-a placut!
Carmen, se pot face studii si in engleza, da. :) Imi pare rau ca se prelungeste asa mult totul la voi... Nici nu-mi pot imagina prin ce stres treceti.. Sper sa primiti totusi o veste buna cat mai curand.
Pupici!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
carmençita spune:
Bine ai venit Alina, tu in ce zona stai?
Vad ca ai gasit ghebe, Exclusive, eu am intrat intr-o charcuterie, italiana, chiar langa biserica romaneasca de pe Uper Lachine si am vazut acolo ghebe in borcan cu ulei.
Eu nu fac zacusca, nu prea se mananca la mine, si nici dulceturi, gemuri, magiunuri sau altele. Am in debara dulceata de nuci si de zmeura din Ro, sta acolo din decembrie anul tcut, nu exagerez, dar ai mei nu mananca, eu nu mananc, ce am mai dat pe la musafiri.
Noi tocmai ce am venit de la cabana, ne-a placut zona de munte, liniste, am pescuit, am facut baie in lac, am vizitat un pic prin zona si gata de luni la munca pentru ca s-au terminat zilele de concediu pana in aprilie anul viitor.
Incepem si noi scoala, cel mare in secundara 4, Dana, ai tai copii au inceput colegiul, sau nu inca? Tu ce mai faci cu spatele? Sper ca esti ok.
Ati marcat oferta de la tabletele Hp? Cica din cauza ca nu se vand, in competitia cu ipad-ul, au redus pretul si nu le mai fabrica. Mi-am luat si eu una de 32 gb cu 150, super pret. Cea de 16 gb era 99, insa nu mai avea nicaieri in stoc.
O duminica placuta,
Carmencita
Cristian 4 ani si Alex 15 ani
delphin spune:
:))) Tablete HP erau garla la Quebec ville cu 99, in 7'. Nu mi-am luat ca eu vreau in 10'.
Despre gemuri si alte alea nu ma bag ca nu fac neam. Dar am hotarat ca ne facem potager in Ca :)))
Marche Jean Talon mi-a placut si mie, tare pitoresc e. Nu stiu daca e cel mai ieftin, cred insa ca e un loc turistic foarte cautat si cred ca si preturile sunt putin mai maricele.
Ce vroiam sa va intreb, la ferma cand mergeti, cum sunt preturile fata de marche, magazin? Sau cand le culegi singura, la ce pret le face. Eu am cumparat des bluets in ille d'orleans de la ferma cu acelasi pret ca in marche Jean Talon, chiar am luat si mai ieftine de la IGA, in promotie sa ficem.
Eu peste un Adonis nu am dat, dar nici nu l-am cautat. Acum parca regret
carmençita spune:
Delphina, eu de 10 mi-am luat, ecranul efectiv are 9,7 inch, poate ce ai vazut tu erau tablete android, eu stiu ca Hp aveau in proiect o tableta de 7 insa se pare ca nu o sa vada lumina zilei. Cea pe care am luat-o eu avea pret normal de 499 CAD.
Am uitat sa-ti zic, sa-ti fie de bine vacanta si tie si celorlalte fete.
Eu am pus sa fac paine la masina de paine si am pus si tarate de grau si fungi de ovaz, nu e prima data cand fac si iese super, pufoasa asa si are o texture diferita, nici nu se usuca asa ca painea normala.
Carmençita
Cristian 4 ani si Alex 15 ani
delphin spune:
Pai in cazul asta vreau si eu . Poate mai treci pe aici si-mi zici si mie de unde ai luat-o.
CARMEN? voi a-ti luat contact cu biroul de emigrari de la Viena ca sa vedeti ce se intampla cu dosarul vostru? chiar atat timp la province nu e normal. Normal poate fi pt. resortisantiii africani.
mikiion spune:
Alina,
Bine ai venit in Canada!!! Sa vi se indeplineasca toate visurile!!!!!
Sper sa gasesti si gradinita. Ce scoala incepi?( cum am lasat balta FB nu eram la curent ca ati ajuns)
Eu nu fac conserve, dar in general lumea ia marfa din Jean Talon. ( vine mama si o pun sa imi faca cate ceva, in cantitati mici, asa ca ma intereseaza subiectul)E ceva mai ieftin decat in pietele de cartier( eu am una langa Galerie d'Anjou care e ceva mai scumpa). In perioada asta uneori e mai ieftin sau cam la fel ca multe fruterii( Sami, 440). Sotul ia de la Sami uneori, dar eu nu am ajuns acolo. Insa iarna esti complet dependent de magazine. Daca vii inperioada asta a anului iti poti face iluzii. De prin decembrie nu mai gasesti aproape nimic facut in Canada, in afara de radacinoase si cartofi si ceapa.
La ferme am fost doar la mere, mai scumpe decat daca le luam din piata :) Acum ne-a invitat cineva la struguri.... Dar mai vedem...
Despre loc pentru tinut conservele. La ce te referi? La borcanele pentru iarna? Sau la legumele proaspete cumparate? Pai aici depinde cat de cald faci in casa. Ca daca tii cam 23-24 maximum atunci merge si in bucatarie sau in dulapul de pe coridor( eu mereu am avut un dulap pe coridor...) Acolo tin cele cumparate( mazare, fasole conserva, bulion) care sunt de rezerva. Coridorul( holul dintre camere) e mereu mai rece, nu are incalzire.
Dar cele proaspete, e important sa nu iei prea multe. Pentru in afara de frigider u prea ai unde sa le pui. Eu pana si cartofii am inceput sa-i tin in frigider. Eu i-am cam eliminat din alimentatie si mereu cumparam si se stricau pana foloseam eu unul sau doi la o supa....
Mult succes la scoala la copil. Nu lasa balta nici tu franceza, vei avea nevoi sa il ajuti si pe copil la lectii.
Carmen Sper sa rezolvati cu dosarul cat mai repede. Asa sunt acum termenele lungi sau esti tu o exceptie. Pana si eu am mers mai repede in 2003. In 3 luni aveam data interviului. Din momentul cand ai interviul cat mai dureaza?
Diana . Mult succes la scoala. Aveti chef de un ecomuseum? Am vrea sa mergem pt ca nu am fost niciodata. Dar pt noi e la fel de departe cat pana la Granby!!!!
Carmencita cand mai mancam impreuna?
Simmona sa iti fie de bine vacanta no.2. Da, e trist, m-a intors pe dos . Era preferatul meu de ani de zile. Si sa se duca asa in doua luni
Si ca sa fac numaratoarea si eu. Incepe cine maternelle ( de 5 ani): Eu, monicutza, finuta de Kristin? Eu sunt asa de stresata ca imi vine sa deschid un topic nou: maternelle in Canada 2011.
A folosit cineva serviciul de traiteur de la scoala? La Montreal. Se lauda ca e foarte santé.... dar mi-ar fi mai usor si mie, mai ales ca Marc a mancat bine la gradinita, intre copii, comparativ cu acasa. Plus ca nu au microunde la scoala lui Marc. Ar insemna sa manace mereu ceva rece. Mai e solutia pe termen scurt cu luatul copilului acasa de sot si dat sa manance. Dar asta daca nu are el un alt proiect care sa il faca sa nu aiba timp sa manace nici el. Ce mi-ar fi placut sa fiu langa casa cu jobul. As fi venit sa il iau acasa.....
Uf ce vreme urata, n-am iesit azi din casa
mikiion spune:
Am uitat sa spun. Saptamana viitoare e Fête de la famille de Laval. La Centre de la nature. http://www.ville.laval.qc.ca/wlav3/index.php?pid=403
By
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mikiion Si ca sa fac numaratoarea si eu. Incepe cine maternelle ( de 5 ani): Eu, monicutza, finuta de Kristin? Eu sunt asa de stresata ca imi vine sa deschid un topic nou: maternelle in Canada 2011. A folosit cineva serviciul de traiteur de la scoala? La Montreal. Se lauda ca e foarte santé.... dar mi-ar fi mai usor si mie, mai ales ca Marc a mancat bine la gradinita, intre copii, comparativ cu acasa. Plus ca nu au microunde la scoala lui Marc. Ar insemna sa manace mereu ceva rece. Mai e solutia pe termen scurt cu luatul copilului acasa de sot si dat sa manance. Dar asta daca nu are el un alt proiect care sa il faca sa nu aiba timp sa manace nici el. Ce mi-ar fi placut sa fiu langa casa cu jobul. As fi venit sa il iau acasa..... |
Da, mi-amintesc cind l-am dus e Radu la Maternelle... OMG ce trece timpul! Da' incearca sa te stresezi mai putin, e f. mult ca la gradi. De fapt, experienta mea zice ca scoala incepe abia printr-a cincea :) Serv. traiteur eu am folosit mereu, aveam o lista cu fo 6 meniuri pt fiecare zi si alegeam de acolo pe fo 2 luni inainte. Lunea si vinera trebuia sa aleagga neaparat ceva, pe principiul ca lunea e dupa duminica si n-am chef dum. seara de facut boite a lunch. Asijderi pt vineri, sint obosita joi seara si nu fac boite a lunch.
Nu te coplica cu luatul la prinz, lasa-l sa se obisnuiasca cu copiii. Parerea mea.
Pup,
S.
Anda Panda spune:
salut tuturor / am fost ocupata in ultimul timp, dar nu ca mi-am gasit serv, doar am fost in interviuri, nimic concret, oferte am citeva, mai am interviuri. astept sa le termin si apoi sa vad ce decid.
fac fursecuri o data la 3 zile si copiii tot nu se satura
am facut dulceata de cirese si de afine cu capsuni.
as fi vrut sa fac zacusca dar nu stiu si nu cred ca am timp.
cu toate astea tb sa pun muraturi in apa cu sare - castraveti cu conopida si gogonele cu varza.
va pup si bafta tuturor prichindeilor care incep scoala
va pup
anda