Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (32)
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
pisucmic spune:
Neata si de la noi!
Irinuca draga, tu parca o alaptezi exclusiv pe Daria, nu? Ce e in neregula cu pediatrii astia de recomanda asa devreme diversificarea la bb-ii alaptati? N-au o viata sa pape de toate? Ai vazut ce zice OMS, discutiile de pe Mamici in curs de perfectionare pe FB si tot ce mai e pe net; diversificarea prea rapida poate produce alergii si alte probleme mai tarziu (gen boala celiaca etc). De ce sa ne grabim daca avem laptic si, se stie, acesta e suficient bebelui pana la 6 luni (chiar pana la 9-12, dar sa nu exageram).
Scrish, chiar, tu ce ai mai decis cu diversificarea? Ai mai fost la dna dr Jianu?
Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu! Mami de dragalas Petru Constantin (02.04.2011)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/yvyana/yvyana.jpg)
yvyana spune:
Da, ai dreptate pisucmic in ceea ce-i priveste pe medicii pediatri/(dar mai ales) MF - si cunosc multe mamici care il au pe bebe in evidenta doar la MF ... toti se grabesc cu diversificarea.
Si mie mi-a recomandat MF cand am fost sa-i fac vaccinul sa incep sa-i dau supa de legume si cu putina carne mixata si nu avea decat 3 luni jumatate pitica mea (se presupunea ca suc de mar/morcov/citrice ii dau deja
). Stia deja, insa i-am repetat ca o alaptez exclusiv pana la 6 luni...a insistat ca citez : "e bine sa se obisnuiasca si cu alte gusturi"... WHAT??? asta era argumentul?
Evident ca pediatra mi-a spus sa o alaptez exclusiv pana la 6 luni... eu intrebam daca sa-i dau ceai/apa pe canicula asta si a zis : CATEGORIC NU, atata timp cat e alaptata la cerere! Nu are nevoie decat de laptele meu si am din belsug, multumesc lui Dumnezeu!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/strumphitza/strumphitza.jpg)
strumphitza spune:
Buna dimineata
Niste ploaie si nori cine doreste ca de asta am in dimineata asta si e prea mult pentru mine deja, m-am saturat vreau si eu soare si cald sa o imbrac pe piscoata in rochietele
Mi-am facut si eu un espresso ca sunt cam chiauna, am dormit iar pe bucati, a 2 a noapte nu a mai fost ca prima plina de "succesuri" s-a trezit mandra mea la 3 jumate si plangea tare de m-am trezit si ma gandeam ca nu aud bine, ca ce mi-am spus eu , ca si a 2a noapte o sa fie ca prima cand a dormit fara nicio o trezire si fara plans, asta din cate stiu eu ca de trezit poate s-o fi trezit si prima noapte dar nu a plans sa o si aud
si iaca nu a mai tinut figura, dar nu-i asa rau ma gandesc, am sarit din pat precum spuneam, la 3 jumate si am venit sa vad care-i baiu` si ea plangea cu ochii inchisi , i-am bagat suzi in gura , am leganat-o putin asa am pus mana pe ea si o ushhhuiam si a adormit la loc, am iesit tiptil din camera, intuneric bezna , bine ca pe hol am o lumina de veghe si am vazut cum sa ies din camera si nu mi-am spart capu`
numa bine am ajuns in pat , am auzit-o scancind, dar nu m-am mai ridicat, am stat sa astept sa vad daca incepe iar a plange, nu a mai plans, cred ca atunci o pierduse iar pe suzi din gurita si de aia, deci trebuie neaparat sa scapam de suzi, dar nu stiu cum ca ea pe zi se linisteste si se pune singurica la somn cu suzi in gura
dar gasim noi cumva o cale, sa vedem.. lucram si la asta
am dormit apoi de la 4 pana la 5.40 cand iar plangea , m-am ridicat si am venit la ea si am leganat-o asa pe loc cu mana pe ea si nu i-am mai bagat suzi in gura
si a adormit la loc imediat, cred ca visase ceva de s-a trezit plangand ... nu stiu de ce. M-am intors la loc in pat la barbat si el sforaia cu drag si spor, sa nu mai spun ca toata noaptea si-a luat shuturi in dos sa se intoarca sa nu mai sforaie
si cand am vazut ca iar sforaie am spus ca sa il las in pace ca si asa mai era numai o ora pana suna alarma sa mearga la munca, m-am dus in patul mare in camera la piscoata si am dormit acolo pana la 7 jumate , cand am sarit ca arsa ca Nick nu s-a trezit sa se duca la munca, daca eu l-am lasat sa doarma singur el cand a sunat alarma s-a intors pe partea cealalta si a mai tras un pui de nani de juma de ora
pai te cred ca era obosit de cate ori l-am trezit azi noapte
i-am dat de papa la piscoata
ca imi curgeau sanii ca la robinet, nu facea fata donsoara sa inghita ca dadea si pe afara la cat laptic era in tziti
Cam astea-s aventurile din a 2a noapte de nani singurica , sper sa scapam de suzi si sa nu mai planga deloc noaptea
Ma duc sa imi beau cafeluta si astept o feliuta de tort de la sarbatoritii nostri, din cate stiu numai o Ilinca avem , de Somleac, deci mami cu 5 floricele, asteptam de baut
si sa mai treci pe la noi sa ne mai povestesti ce mai faceti ca de mult nu ai mai dat pe aici, cred ca sunteti in concediu ori prea ocupati cu casuta, e gata ?
Anda daca nu ai prmit user si parola o sa iti trimit eu acum
Miki tu ce faci, esti la mama la racoare si nu ne mai spui nimic? Nepotica cum mai e ? tot in spital? sper sa vii cu vesti bune cat mai curand
Yasmi, deja primul nivel la casuta super, cand e gata si ce decoratiuni visezi pentru amenajare?
Madutza, inca la mare la soare ? asteptam sa vii sa ne spui cum a fost si cum i-a placut Catalinei apa si plaja ?
Gata ma duc sa imi beau restul de cafeluta si apoi mai vad ce mai fac , trebuie sa ies dar nu am nici un chef
asa as mai dormi vreo 2 ore pe putin, poate trag si eu un somnic mai tarziu cand o face nani piscotel
O zi buna si racoroasa va doresc
_
Happy Mummy of Sophia Nicole (02.04.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anda15/anda15.jpg)
anda15 spune:
Strumph, multumesc pt user+parola.
Am pus poze cu bebele meu
Acum ma uit la celelalte minuni fericita de
Alexandru (11.04.2011)
scrish spune:
irinuca merci mult de info! ma bate si pe mine gandul sa ma apuc cu luca de o activitate de genul asta dar inclin catre aqua gym....ma mai gandesc!
pisuc nu am mai fost, acum vineri mergem si facem si vaccin. efectiv sunt in pom cu diversificarea asta, culmea e ca am ajuns si pe site-uri gen babble (care imi inspira destula incredere) sa citesc k in cazul copiilor hraniti cu LP e ok sa se inceapa diversificarea la 4 luni cu lucruri cat mai light. dau peste tot felul de informatii contradictorii si pe cuvant ca nu stiu dupa care sa ma mai iau. in mod clar cred ca e vorba si de "mode" in alimentatie care se schimba pe perioade. incep sa cred, si nu stiu daca e bine, ca e relativ ok sa incepi diversificarea oricand intre 4 si 6 luni atata timp cat observi la bebelus cateva din semnele clare : sa fi disparut reflexul de a scoate tot din gurita, sa fie interesat de ce mananca adultii, sa stea in fundulet. adaptat la cazul meu, pe luca il doare in cot de ce mananc eu :) e mai interesat de ce beau. evident ca nici in fund nu sta si inca impinge cu limba.
nici nu vreau sa ma bat cu pumnii in piept ca "am citit eu domne pe net ce zice oms" fata de un pediatru renumit pentru ca experienta mea de a creste un copil e de 4 luni, iar a lui de o viata. oricum, vreau sa vad cum decurg lucrurile pentru ca in principiu nu as vrea sa o schimb, imi place mult de ea si imi inspira incredere. m-am gandit ca in ce priveste diversificarea pot sa zic k ea si sa fac k mine, sa incep pe la 5 luni si ei sa ii spun ca nu am reusit sa ii dau de mancare pentru ca luca nu era interesat....nu stiu, chiar sunt in pom
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxy_s/roxy_s.jpg)
roxy_s spune:
neata fetele
n-am mai apucat sa intru zilele astea ca am fost tot pe drumuri. si a fost o calduraaa....
luni am fost plecate de la 9.30 la 19 la ai mei. am mers pe jos o ora dus si o ora intors
luni am vazut-o prima oara pe bebelina cum se da de-a rostogolul de pe spate pe burtica apoi iar pe spate apoi iar pe burtica...pana ajunge in capatul patului si nu mai are unde se duce.
am inceput sa baricadez patul sa nu cada pentru ca a inceput sa se si tarasca in fata si cateodata se da si in spate de ajunge pe marginea patului, nu stiu cum .
si de cateva zile isi suge degetul de la picior asa comica este cum trage de el sa-i ajunga la gurita.
bb_yasmi ieri m-am gandit la voi ca a fost ziua lui Lucas. La multi ani! pentru pui mic si cumintel, sa creasca mare si sa va bucurati de el
ally am vazut pozele . sunteti asa frumosi toti 3 si bineinteles atractia este Edy. este un dulce, face niste mutrite scmpici
antguess casuta prinde contur, ce frumos tu o sa fi o mireasa superba, imi place rochia dar vorba madutzei, trena se da jos?(poate ai scris dar inca n-am citit) micuta este o dulceata bucalata
atat am citit deocamdata. dar stati asa ca termin eu ca vad ca n-ati scois mult.
toate mamicile si bebeii dulci.
Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/strumphitza/strumphitza.jpg)
strumphitza spune:
Deci nu vrea nimeni ploaia asta nu ? bine bine... o sa va rugati voi de mine sa va trimit macar cativa stropi si nu o sa mai vin cu oferta asta super promotionala
, 2 in 1, adica gri si urat cu ploaie
Anda ai un flacau scump si dulceee mi-a placut aia in care e imbracat intr-un costumas galben, e ca un puisor de paste
sa va traiasca si sa creasca mare sanatos
Roxy, deci te plimbasi nu gluma , cred ca ai mai slabit vreo 2 kile acum chiar ca esti scandurica
te-am vazut in ultima poza pe care ai pus-o duminica, zici va esti o pustoaica cu un bebe al unei prietene/vecine in brate
bai cum sunt unii, scanduri si ii bate vantu si altii(eu
) de fac gaura unde se aseaza
deci se vede ca ma roade invidia , nu ?
Felicitari pentru tumbe
si sa ii faci poza cu degetelele in gura
si eu abia astept sa o vad ca isi rontzaie degetelele de la picioare ca-s scumpi tare cand fac asta
Magnolia, am vazut ca ai pus 2 pozici noi dar nu prea mai treci pe la noi , de ce? nu mai ai de spus nimic ? ce mai face printesa, cum e cu papica?
vad ca stai undeva pe langa mare, in ce directie dinspre Londra ?
Andreea, de ce nu mai treci pe aici, stai toata ziulica in parc ? bebe Rares ce mai face? tot agatat de tziti este ? doarme toata noaptea sau inca il mai alaptezi si pe timpul noptii ?
haimai treci pe aici sa ne mai spui de voi
Monas, mami scumpa de gemenasi, ne mai citesti ? daca da eu te rog mult mult sa vii sa ne mai spui de voi si sa ne arati minunile , cred ca au crescut mult si eu-s curioasa, stii doar te asteptam , da ?
Irinuca, pozici de la mare nu ai ? cum i-a placut Dariei ? vad ca nu ai bagat-o nici macar cu piciorusele in apa ca era rece, dar tu ai facut baita ?
Alexina, ce faci ? esti pe silent ? sper ca nu 40 zile
glumesc, hai sa ne mai spui de voi si ce face balerina, cum ii place la buni la aer curat ?
in ce parte a Sucvei esti ? stai pana in sept acolo ca poate te mai prind si ne vedem cand vin in ro ?
_
strumphitza spune:
Dinora, nimic nou pe la voi? sau esti toata ziulica pe afara pe la plimbari cu bebe Julius? sa mai treci pe aici sa ne spui ce mai faceti si sa ne arati pozici noi cu bebe
Madu81, vad ca ai disaprut si tu ... da nu in ceata cred ca e canicula si nu ai de unde ceata hai sa vii sa ne spui de bebe Adam si de nazdravaniile lui si cum mai e vremea pe la BT ca vorbeam aseara cu sora mea pe skype si spunea ca transpira si sub limba cu gura inchisa
foarte cald si naucitor, nu mai are rabdare sa vina toamna
Moulineta, eu inca astept pozicile promise inca singurle acasa sau s-a intors tati din delegatii ?
dyadya, cred ca e saptamana de cand nu ai mai trecut pe aici, toate bune si frumoase? bebe Crstian e ok sau iar e racit si cu mucusori ?
Copiloi ca tot sunt la caiptolul Ieshi, tu ce mai faci si ce mai spui ? nu vii sa ne-o arati pe printesa in pozici noi ? hai te rogggggggg
Ioanna, hai lasa bucatareala si smotru , azi e sarbatoare , deci ia treci mataluta la dat raportu pozici noi cu zambarici nu ai ?
_
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxy_s/roxy_s.jpg)
roxy_s spune:
strumphitza
la cat am transpirat chiar ma mir ca n-am mai slabit dar nici nu mai vreau deloc.
sa stii ca am fost cu camera pe ea cand era cu picorusul in gura dar ce crezi ca a mai facut ceva? statea si se uita la camera cand o filmam, de zici ca stia ca o filmez.
de obicei o filmez fara sa ma vada ca altfel nu mai face nici o schema nimic
lasa ca tot o prind eu si va arat
Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)
copiloi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui strumphitza Copiloi ca tot sunt la caiptolul Ieshi, tu ce mai faci si ce mai spui ? nu vii sa ne-o arati pe printesa in pozici noi ? ![]() ![]() ![]() _ Happy Mummy of ![]() |
Tocmai incarcam niste poze noi cand ma strigai
![](icon_smile.gif)
Eu sunt ocupata/stresata ci teza de doctorat pe care tre s-o termin cat mai repede. In plus, suntem pe ultima suta de metri cu amenajarea apart. nou si intr-o luna sper sa ne mutam
![](punk.gif)
Cu fata ma ajuta mama (in cursul saptamanii) si bona (in weekend) ca sa pot lucra.
Despre Dorothea: e bine, vesela, scumpa, ghidusha
![](icon_smile.gif)
Ii mai dau si san, dar baza e lapte praf. Inca nu am inceput diversificarea si nici nu ma grabesc.
Sper ca sunteti cu toate bine. Am mai citit in diagonala din cand in cand, dar nu reusesc sa tin pasu cu voi. Important sa ne fie bebeii sanatosi
![](icon_smile.gif)
Pupici la toate!