Iul-Aug 2011-Bv Ramo,Oana,Savy&MihaV!Hai MihaH(76)
Raspunsuri - Pagina 19
Ireth spune:
Felicitari Alexutza! 
te cred ca nu mai ai stare, nici eu n-as avea in locul tau ![]()
Dar vorba fetelor - profita! du-te si te plimba, iesi in parc, dormi, mananca ce vrei! ca dupa... ![]()
Asteptam vestea cea mare
sa ne dai de stire, da? 
37+ 
adra_bell spune:
Nastere usoara, Alexutza! Mult curaj, vai, imi aduc aminte ca eu eram aproape lesinata de emotii, si nu stiu cum am ajuns pe masa de operatie, probabil ca m-am suit singura, dar nu-mi amintesc:))
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
adra_bell spune:
Am scos si noi salteaua si patutul din debara, a venit un prieten si a dat alte gauri in patut, astfel incat sa fie la nivel cu patul meu, sa-l fac co-sleeper. Eva a fost ca o pisica cand se aduce ceva nou in casa, s-a tot invartit pe langa patut si a tinut sa se asigure ca acolo o sa doarma Filip, iar ea o sa doarma cu mine-n pat. Numai ca vrea sa doarma ea langa Filip.
S-ar putea sa ne cam luptam, ma tot intreaba daca poate sa-i dea si ea lapte, i-am zis ca nu, doar eu am lapte pentru Filip si insista sa cumparam biberon (ii zice suzeta mare cu lapte) ca sa-i dea si ea.
Mai am de spalat lenjeria, lateralele patutului (care-s roz:D), si s afac doua cearceafuri pentru carucior, am un material dragut cu ursuleti, dar mi s-a rupt acul de la masina de cusut
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
al3xutza_81 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ireth Felicitari Alexutza! ![]() te cred ca nu mai ai stare, nici eu n-as avea in locul tau Dar vorba fetelor - profita! du-te si te plimba, iesi in parc, dormi, mananca ce vrei! ca dupa... Asteptam vestea cea mare ![]() 37+ ![]() |
mersi Ireth
! adevarul e ca am un tonus de invidiat! adrenalina | Citat: |
| citat din mesajul lui adra_bell Nastere usoara, Alexutza! Mult curaj, vai, imi aduc aminte ca eu eram aproape lesinata de emotii, si nu stiu cum am ajuns pe masa de operatie, probabil ca m-am suit singura, dar nu-mi amintesc:)) blog asteptandu-l pe Filip (august 2011) The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world |
mersi adra_bell
! sunt sigura ca si la mine va fi la fel! voi incerca sa pastrez in memorie doar momentul intalnirii cu bebelina! altceva nu din operatiunea asta!Cu drag,
Alexandra, cea mai fericita
cu
Anastasia (DPN 28 iulie 2011)
Burtocika spune:
| citat din mesajul lui Ireth Buna seara fetelor! ce faceti in seara asta? Are si o lista care se numeste "instructiunile bebelusului". Am citit acolo niste chestii care nu prea le-am inteles: - in primul rand, salteaua patutului trebuie inclinata la 30 de grade!! mi-a aratat Alex cam cat inseamna asta si... mi se pare foarte foarte mult 30 de grade! adica inteleg logica, dar nu la 30 de grade... acolo un 10, hai maxim 15 grade, inteleg (apropo, cum pot sa fac asta?) - pentru baia bebelusului de sub o luna, apa de baie trebuie fiarta si racita, deci nu apa de la robinet. Voi folositi asa ceva? - de asemenea, tot la bebelusii de sub o luna, e recomandat cand fierbi apa sa folosesti tarate(pe care apoi le strecori, evident). Am mai auzit chestia asta, dar am considerat-o babism, sincer. Voi ce ziceti? |
N-am citit mai departe, probabil deja ti-au raspuns alte fete:
- salteaua se poate inclina punand sub ea o perna, dar numai daca e rigida salteaua; daca e mai moale, trebuie sa pui o scandura intre perna si saltea, ca sa nu se deformeze; cam 30 de grade cred ca am avut si noi, oricum e ochiometric, ca doar n-o sa masori cu raportorul
- Cu fiertul apei ... eu nu m-am stresat; nici cu taratele
Irina (2006) si
37+ cu 
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
Burtocika spune:
| citat din mesajul lui al3xutza_81 cum alegem medicul pediatru, pentru ca dr. mea de familie nu are studiile necesare! ma gandesc ca tre sa fie de specialitate, cu referinte bune si mai ales aproape de casa! ma gandesc ca am abonament la medlife si as putea sa aleg pe cineva de acolo in in sistemul privat cred ca e putin mai dificil sa iti inscrii copilul la ei! apropos?! locuieste cineva in dr. taberei, sau sector 6, care are un astfel de medic? |
In principiu este recomandat, dar nu obligatoriu, ca medicul de familie la care vei inscrie copilul sa fie de specialitate pediatru. Altfel, de fiecare data cand copilul va avea o problema (si nu va amagiti ca nu va avea, macar raceli si tot fac destule, indiferent ca au fost alaptati sau nu), te vei duce la pediatru, nu la medicul de familie; pediatrul NU iti da retete compensate, analize gratuite etc., deci daca vrei din astea va trebui sa mai bati un drum la medicul de familie, care nu intotdeauna e dispus sa asculte de recomandarile pediatrului ... Si cand ai copilul bolnav, numai de drumuri pe la medici nu-ti arde !
La fel, in primul an de viata este recomandabil ca pediatrul sa aiba disponibilitatea sa vina acasa; este foarte frustrant sa te duci la cabinet cu un bb de 2-3 saptamani si sa-i dai programul peste cap asteptand pe la usi, basca virusii care bantuie prin policlinici, adusi de copiii mai mari !
Dr. Stanciu este foarte bine cotat, dar sa nu va faceti iluzii ca vine acasa, este extrem de solicitat. Mie mi-a fost recomandat de o colega si am citit despre el pe forum, asa ca m-am dus la el ca la pomul laudat. Am fost foarte dezamagita, incepand de la dificultatea obtinerii unei programari, continuand cu timpul de asteptare in cabinetul improvizat intr-un apartament de bloc, impreuna cu alti copii bolnavi, si culminand cu o consultatie super-rapida, de 5 minute, in care am primit tot felul de remarci acide de genul "hainutele pt copii trebuie sa fie omologate" (adica vezi Doamne, copilul meu era imbracat prea putin "fitzos" pt Domnia-Sa
). Asta si pt ca nu ne-am dus cu nici un plic, ci am platit consultatia la cabinetul privat ...La Medlife trebuie sa-i faciabonament si copilului daca vrei sa beneficieze de medic pediatru / de familie fara bani ... Nu stiu sa recomand pe nimeni in sectorul 6, incearca la subiectul despre Medlife sau despre medicii pediatri ... Dar pregateste-te sa dai bani multi la ML !!!
Cel mai bine este sa cautati printre prietenii care au deja copii, sa va recomande ei un pediatru bun in zona voastra ...
Irina (2006) si
37+ cu 
al3xutza_81 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Burtocika
In principiu este recomandat, dar nu obligatoriu, ca medicul de familie la care vei inscrie copilul sa fie de specialitate pediatru. Altfel, de fiecare data cand copilul va avea o problema (si nu va amagiti ca nu va avea, macar raceli si tot fac destule, indiferent ca au fost alaptati sau nu), te vei duce la pediatru, nu la medicul de familie; pediatrul NU iti da retete compensate, analize gratuite etc., deci daca vrei din astea va trebui sa mai bati un drum la medicul de familie, care nu intotdeauna e dispus sa asculte de recomandarile pediatrului ... Si cand ai copilul bolnav, numai de drumuri pe la medici nu-ti arde ! La fel, in primul an de viata este recomandabil ca pediatrul sa aiba disponibilitatea sa vina acasa; este foarte frustrant sa te duci la cabinet cu un bb de 2-3 saptamani si sa-i dai programul peste cap asteptand pe la usi, basca virusii care bantuie prin policlinici, adusi de copiii mai mari ! Dr. Stanciu este foarte bine cotat, dar sa nu va faceti iluzii ca vine acasa, este extrem de solicitat. Mie mi-a fost recomandat de o colega si am citit despre el pe forum, asa ca m-am dus la el ca la pomul laudat. Am fost foarte dezamagita, incepand de la dificultatea obtinerii unei programari, continuand cu timpul de asteptare in cabinetul improvizat intr-un apartament de bloc, impreuna cu alti copii bolnavi, si culminand cu o consultatie super-rapida, de 5 minute, in care am primit tot felul de remarci acide de genul "hainutele pt copii trebuie sa fie omologate" (adica vezi Doamne, copilul meu era imbracat prea putin "fitzos" pt Domnia-Sa ). Asta si pt ca nu ne-am dus cu nici un plic, ci am platit consultatia la cabinetul privat ...La Medlife trebuie sa-i faciabonament si copilului daca vrei sa beneficieze de medic pediatru / de familie fara bani ... Nu stiu sa recomand pe nimeni in sectorul 6, incearca la subiectul despre Medlife sau despre medicii pediatri ... Dar pregateste-te sa dai bani multi la ML !!! Cel mai bine este sa cautati printre prietenii care au deja copii, sa va recomande ei un pediatru bun in zona voastra ... ***************************** Irina (2006) si 37+ cu ![]() www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ? www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele |
Multumesc pt. raspuns
! La medlife o sa o inscriu sigur cand o sa implinesc termenul de un an (ab. e facut pe firma) si atunci renunt eu si o inscriu pe ea. Pana atunci cautam prin prieteni, vecini pe cineva disponibil si cu referinte cat de cat.Cu drag,
Alexandra, cea mai fericita
cu
Anastasia (DPN 28 iulie 2011)
Burtocika spune:
| citat din mesajul lui Ireth Anaemi, cum pot sa fac cu doctorul pediatru? dupa ce nasc, ma duc cu bebe la purtator la cabinet, si ma inscriu? sau cum? e obligatoriu sa vina acasa? ca am vazut pe site-ul ei niste preturi...mama mama. A, si examinarea la clinica costa? Te intreb pentru ca n-am nici cea mai vaga idee cum trebuie sa procedez (si nu ma refer strict la ea, ci la orice doctor pediatru, care sunt pasii de urmat). |
Ce draguta esti
... TOATE COSTA !!! Indiferent ca esti inscrisa la pediatru, sau la medic de familie, indiferent ca-ti vine acasa sau la cabinet ! Doar "tarifele" difera; am pus ghilimele pt ca si daca nu sunt tarife oficiale, tot trebuie sa dai, ca doar traim in RO 
Teoretic e obligatia dr. de familie sa-ti faca o vizita la domiciliu, dar practic ... depinde foarte mult de doctor, dar majoritatea se asteapta sa le dai. Daca vrei disponibilitate la telefon si la consultatii, DAI ! Crede-ma ca atunci cand iti face copilul 38-39 de grade, vineri noaptea (ca asa se imbolnavesc copiii, numai in week-end
), iti va prinde bine sa ai un doctor dispus sa-ti raspunda la telefon.Cand te hotarasti la un doctor, intai e bine sa vorbesti cu el, ca sa vezi daca te primeste. Pediatra noastra, de exemplu, nu mai primeste copii, pt ca este foarte aglomerata; am vrut s-o recomandam unor colegi si ne-a spus ca nu mai poate primi. Apoi o anuntati cand ai nascut, la noi a venit dupa 2-3 zile de cand am ajuns acasa. E mult mai comod sa-ti vina acasa, mai ales in primele luni, cand esti zombi cu somnul, iar copilul se foieste si maraie ... a noastra era foarte sensibila la orice schimbare de program, era o adevarata aventura sa mergem cu ea la medic.
Irina (2006) si
37+ cu 
alexia_ada spune:
Corry nu am mai ajuns la ramona, ca ieri era multa lume pe la ea, mama, soacra, etccc si am zis ca eu mai lispsesc de acolo ...am zis ca merg azi, dar cum este f cald afara si nici bine nu ma simt am vb cu sotul ei si vestile sunt urmatoarele : " daca iese o analiza legata de proteina C ok a lui Iustin maine suntem acasa , daca nu , mai stam 2-3 zile in spital si apoi vineri cel tarziu acasica . bebe nu prea are putere sa traga de la titi dar se lupta sa traga acolo :) "
Theo este si ea bine, a iesit luni din spital ca a avut ceva probleme ( a intrat cu anemie in oepratie ) si a mai stat o zi in spital...dar acum este ok, cu durerile de dupa cezriana...bebelina si ea bine, o asteptau impreuna pe dr acasa .
Maine la ora 4.30 merg si eu la dr si sa vedem ce mai face domnisoara :)
Alexutza

maine este ziua cea mare !!! wow !!! dimineata la prima ora scot motatele sa fie fresh pentru tine !!!
35+
Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !
anaemi spune:
Hai Alexuta 

Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...