Vaccin sau nu?Pregatirea pentru gradinita...
Raspunsuri - Pagina 4
lulu77 spune:
Luca nu are nici un vaccin in plus fata de schema obligatorie.
Nu a facut ptr ca pediatra ne-a spus clar NU ptr el, nici macar Varilix sau altceva.Si la gradinita a avut muci si tuse productiva sau nu, si cam atat in primul an de colectivitate terminat, fara tratament cu antibiotic toata iarna.
Nimik altceva, nimik complicat.
Singura problema a lui a fost gatul, o sensibilitate cu gatul si cu toate asta iarna a trecut, si a facut o amigdalita pultacee in plina vara, cu febra 41, in vacanta fiind, exact saptamana trecuta.
Prietena mea a facut baietelului Pneumo23.
A fost bolnav non stop. antibiotic, pauza 2 saptamani, iar antibiotic, aerosli, pneumonii, injectii, branule, spitalizari, tot tacamul.
Depinde enorm de copil, de materialul genetic, de stilul de alimentatie, de viata, de fffff multi factori.
Si nu ai cum sa te asiguri ca daca faci vaccinul o sa fie bine, si nici invers.
Chestia asta o vad ca pe o loterie.
DISCUTA cu medicul pediatru care cunoaste copilul, si in care ai incredere ca nu "iti vinde vaccin" daca copilul chiar nu are nevoie.
SANATATE!
Porumbita spune:
dintre "optionale" am facut:
rotarix la 4 luni
havrix la un an si 10 luni (si rapelul corespunzator)
varilix la 2 ai si 3 luni
prevenarul la 2 ani si 6 luni
la gradinita merge de la un an si 9 luni
alaptat a fost pan ala un an si 8 luni
pana acum a avut cateva raceli, acum 5 luni o stomatita aftoasa
cel mai prost a fost la un an, dupa vaccin (infanrix) vreo sapt l-am cautat de toate cele (apatic, febra si nu manca) insa dupa sapt respectiva si-a revenit complet
noi ne-am gandit fff mult dc sa facem vacinurile sau nu si am ales sa le facem insa nu cat era f mic (pana intr-un an jumate);
alex_andra spune:
Lulu, doctorita fetei este impotriva vaccinurilor optionale.
daca insist, mi le face ,dar ea si-a exprimat parerea.
este si impotriva antibioticelor si a siropurilor in exces.
makydenis spune:
Eu mi-am vaccinat ambii copii doar cu Prevanar, si nu sa-i apar in primul rand de pneunonie ci mai degraba de meningita produsa de streptococul pneumoniei, meningita care de cele mai multe ori e letala.
Celelalte vaccinuri nu ne-au fost recomandate de pediatru.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madau SOFTURELA, eu n-am incercat sa conving pe nimeni de nimic, mi-am spus doar parerea si am relatat care a fost experienta mea vizavi de vaccinurile facute. Si da, sunt convinsa ca faptul ca a fost vaccinata a scutit-o de eventuale complicatii. Din 28 de copii in grupa, fiica-mea a fost singura care n-a avut nimic. Pot pune asta pe seama unui sistem imunitar puternic sau pe seama norocului. Insa eu nu cred in coincidente. Dar repet, asta e doar parerea mea, daca te intriga, nu esti obligata sa citesti. In fond, fiecare isi trece prin propriu filtru al gandirii atunci cand hotaraste ceva ref la copilul din dotare. Noi doar ne dam cu parerea. Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005) www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2 bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX |
Imi pare rau daca te-ai simtit vizata. Nu am facut neaparat referire la comentariul tau, crede-ma. Sunt comentarii de genul asta cu sutele pe forum. La momentul cand trebuia sa iau o decizie le-am citit si mai ca astfel de comentarii m-au convins sa vaccinez copilul.
Ce pot sa adaug insa la ce ai spus sunt urmatoarele:
1.Esti sigura ca fetita ta era singura vaccinata ? Pentru ca inteleg ca a fost singura la care Pneumococul nu a dat complicatii.
Eu ma indoiesc. Nu ai cum sa stii ca nu mai erau inca 10 copii vaccinati si totusi au ajuns la complicatii.
2.Esti sigura ca toti copii nevaccinati au ajuns la complicatii datorita pneumococului ? Definitia de "complicatie" este relativa prin insasi faptul ca diagnosticarea comporta multe greseli din partea medicilor.
Uite si fetita mea cea mica a fost diagnosticata cu otita la un moment dat si am primit antibiotic. Nu l-am dat si am mers sa cer si a doua parere medicala. Nu avea nici o otita prin urmare nu i-am dat nici un antibiotic. Concluzia e ca nu avea nici o "complicatie a pneumococului".
Sau fetita cea mare la care in repetate randuri medicii au confundat crizele de astm cu pneumonii bacteriene. Noroc ca imi cunosc copilul si nu am sarit cu antibioticul.
L-a momentul cand am aflat ca Diana are pneumococ, educatoarea imi spunea ca baietelul ei (era in aceeasi grupa) a facut si pneumonie si otita pana au reusit sterlizarea. Si totusi aceeasi tulpina a ajuns la micuta mea, nou nascuta si nu a degenerat urat. Poate a fost noroc sau poate nu.
Multa sanatate si alegeri intelepte!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
crisspy spune:
citat din mesajul lui alex_andra crisppy, cat are baietelul tau? Ii vei face si vaccinul impotriva hep A, sau doar prevenar? Si cele 2 doze de vaccin impotriva hepatitei , la ce distanta ti le-a prescris? Multumesc:) BAZAR UMANITAR |
Sorry ca n-am mai intrat ieri...si aseara am fost ocupati cu aerosoli ca avem bronsita
Razvi are 2 ani si 6 luni. O sa-i fac si Prevenar si Avaxim. Rapelul la Avaxim nu stiu cand il facem, o sa intreb dr.
Crisspy, fericita de Razvi si 34 sapt Andra - Maria
Adriana_78 spune:
Alex_andra, imi place doctorita vostra!
M-ar interesa datele ei de contact
Sunt de parerea lui Softurela (prefer cateva nopti nedormite, febra etc., incerc sa nu ma gandesc la cele mai negre scenarii si complicatii -- decat substantelor "ciudate" injectate in corpurile micute) si cum a zis si
lulu77 "Depinde enorm de copil, de materialul genetic, de stilul de alimentatie, de viata, de fffff multi factori.
Si nu ai cum sa te asiguri ca daca faci vaccinul o sa fie bine, si nici invers."
Eu am ales sa nu mai vaccinez
tomaca spune:
citat din mesajul lui alex_andra Din toamna incepem gradinita... Desi fetita mea a fost sanatoasa pana acum, cu cateva mici raceli, imi e foarte teama de colectivitate, de boli mai putin usoare. Medicul fetitei este impotriva vaccinurilor optionale. Am vorbit si cu un alt medic, care este pro vaccinuri optionale si mi- dat urmatoarea schema: prevenar13+ havrix(hepatita A), apoi dupa 6 saptamani varilrix si apoi, la distanta de cate 6 saptamani , iar, cate o daza din fiecare,cu distanta intre ele, 6 saptamani. Deci schema ar dura intre 1 august si 15 martie. Mi-a zis ca nu toti medicii stiu ca toate cele 3 se fac in doua doze, dar ca asa trebuie. Buun...deci am 2 medici, 2 pareri diferite. Dilemele mele sunt doua: 1. daca sa-i fac sau nu vaccin. 2. daca sa le fac cu rapel. Mi-ar fi utile niste pareri din partea voastra, atat din partea parintilor care au trecut prin acest moment, dar si din partea celor care sunt de specialitate BAZAR UMANITAR |
Pediatrele pe care le-am consultat noi, au fost pentru vaccinurile optionale. Recunosc ca nici n-am studiat foarte mult inainte de a le face, dar eu de felul meu tind spre pro-vaccinare. N-as vrea sa se intample ceva rau si sa stiu ca poate iar fi fost mai bine daca l-as fi vaccinat.
Plus ca baiatul meu n-a fost alaptat nicio secunda si am fost foarte stresata pentru imunitatea lui. Eu am virus hepatic B pe care credc ca l-am luat la o recoltare de sange intrun spital pe stil romanesc si ma gandesc ca daca ar fi existat si in Romania campanie pentru acest vaccin la acel moment, n-as fi suferit ulterior.
Eu i-am facut infanrix in loc de cele de la stat, rotarix la 3 si 5 luni, prevenar 7 la 7 si 10 luni si apoi la doza la 13 luni a treia am schimbat cu prevenar 13. Asa ca azi ii mai fac ultima doza.
Mi-a mai recomandat pediatra vaccinul pentru hepatita A si cel pentru varicela, care nu asigura imunitate totala si ar fi bine ca in perioada urmatoare sa intre in contact cu copii bolnavi. N-a insistat pe cel pentru varicela.
Cat priveste hepatita A, da este ca o viroza, dar tot hepatita este si afecteaza ficatul. Eu stiu ce inseamna. Poate sa-l lase sensibil pentru toata viata. Daca il prinde pe copil la o varsta mica si cu fond de imunitate mai scazuta, poate sa faca o forma mai urata si sa-l lase sensibil.
Parerile sunt impartite si fiecare decide. Eu am intrat doar sa las un link Recomandari ale American Academy of Pediatrics pentru monitorizarea sanatarii copiilor. Recent, am citit un articol ca sunt din ce in ce mai multi pediatrii in USA care redirectioneaza copiii nevaccinati de catre parinti, catre alte cabinete motivand ca in avand in vedere conditiile actuale, ei nu pot realiza o asistenta corecta. N-am gasit articolul, dar mai caut si va dau ul link.
baiatul meu are 1 an si jumatate. Nu a fost niciodata bolnav pana acum. Noi am fost, la fel si bona, dar el a rezistat. Nu stiu daca de la vaccin, daca asa este el mai rezistent de la natura, sau a contat faptul ca am avut grija sa nu-l expunem (de scos l-am scos pe orice vreme, ninsoare, ploaie, ger..) Dar m-am bucurat ca am reusit sa nu-i dau antibiotice pana acum.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un
tomaca spune:
ca info fara nicio opinie, va trimit un link unde puteti gasi protocoalele de vaccinare, care sunt, tinta vaccinului, cand se fac etc www.persepolispediatrie.ro/articole_medicale.html" target="_blank">Protocoale vaccinare
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un
alex_andra spune:
Tomaca, multumesc pentru informatii
Crisppy, multa sanatate baietelului tau
Adriana, eu iti pot da datele dr fetei, dar nu stiu daca am mentionat pe undeva ca e medicul nostru de familie si nu e pediatru de specialitate.
E doctor, e mamica si, din cate stiam eu, homeopat, sper sa nu gresesc.
Dar nu e pediatru.