Vaccin sau nu?Pregatirea pentru gradinita...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

da, eu i-am facut doar prevenar, el in general avea probleme de tip ORL asa ca am vrut un vaccin care sa ne ajute aici. si da, la peste 2 ani nu se face rapel, e o singura doza

varicela am, avut apoi eu si el nu a facut desi nu e vaccinat, oricum prefer sa nu il vaccinez pt asta

de havrix nu stiam - ei nu sunt vaccinati de hepatita inca de la nastere? sau e alt tip de hepatita?

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

la nastere si apoi inca 2 rapeluri sunt cu ENGERIX B (sau alt vaccin care contine il contine), care e ptr Hepatita virala B.

Havrix junior 720 este ptr Hepatita virala A, care mai este numita "boala mainilor murdare"

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250

http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Noi am facut 2 doze de Prevenar, Varilixul si 2 doze de Havrix. Dar facute in timp. Pana acum, ma felicit ca i-am facut Prevenarul, a fost epidemie in gradi cu Streptococcus pneumoniae, la Miruna in grupa toti au fost bolnavi cu febra foarte mare, unii chiar internati in spital, ea n-a avut nimic. Doar o usoara durere in gat 2 zile, si atat.

Havrixul e pt Hepatita A, la nastere se face cel pt Hepatita B

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Dupa virsta de 2 ani, de ce prevenar si nu pneumo23?

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui madau

Noi am facut 2 doze de Prevenar, Varilixul si 2 doze de Havrix. Dar facute in timp. Pana acum, ma felicit ca i-am facut Prevenarul, a fost epidemie in gradi cu Streptococcus pneumoniae, la Miruna in grupa toti au fost bolnavi cu febra foarte mare, unii chiar internati in spital, ea n-a avut nimic. Doar o usoara durere in gat 2 zile, si atat.

Havrixul e pt Hepatita A, la nastere se face cel pt Hepatita B

Si eu ma felicit ca NU am vaccinat-o. Si la gradinita acum un an a fost epidemie, a mea a facut o zi febra apoi tusea de rigoare (astmatica) dar nu am ajuns nici la spital si nici la medicamente sistemice.
De atunci si pana acum s-a reactivat de vre-o 7 ori Pneumococul si am avut putin de tras (fiind astmatica) dar nu am ajuns niciodata la complicatii. Acum, la mai bine de un an, mi-am facut curaj si i-am dat antibiotic (7 zile Zinat). Se pare ca am reusit sa-l sterlizam.
Eu am avut indicatii ferme de la medic sa o vaccinez cu Prevenar, de fapt e "obligatoriu" la toti copii astmatici.

Cheia in lupta cu microbii/virusiii/bacteriile este alimentatia sanatoasa si nu indoparea organismului micutz cu substante sintetice.
Sunt multi microbi pentru care nu exista vaccin, cu aia ce faci ?

Si pe langa alimentatie un rol foarte important il are si modul in care este tratat copilul inca de la primele semne. Nasucul trebuie curatat cu responsabilitate, aerosoli pentru fluidificarea secretiilor, ceapa, usturoi, ridiche neagra, ghimbir si multe multe lichide. Nu trebuie indopat cu mancare din contra lasat organismul sa isi concentreze toate resursele pe lupta cu inamicul si nu in digestie.
Am avut o situatie recenta cand mama obisnuita cu racelile usoare ale copilului l-a lasat cu muci la nas si exact atunci s-a complicat intr-o pneumonie de a trebuit sa schimbe 3 antibiotice. Si paradoxal, era un copil vaccinat cu Prevenar.

De varicela nici nu m-ai vorbesc ....

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Andra, si mie mi se par prea multe vaccinuri.

Noua pediatra ne-a spus asa: Hepatita A este un fas, se manifesta ca o viroza banala. Iar in ceea ce priveste bolile copilariei, este mai bine sa le faca (ceea ce s-a intamplat, anul trebut a facut varsat de vant). Noi l-am vaccinat (la recomandarea mai multor medici) doar cu Prevenar, dupa ce am trecut printr-o perioada nasoala dpdv viroze (cu complicatii otice) - in conditiile in care copilul era operat de polipi. Privind retrospectiv, cred ca si pe asta o puteam rezolva homeopatic, dar in momentul respectiv nu incepusem inca tratamentul si am intrat in panica. Cam asta este experienta noastra cu vaccinurile.

Editez ca sa iti spun ca pediatra ne-a dat sfaturile de mai sus in contextul in care am inceput gradinita foarte devreme, la 1 an si 8 luni. Pt noi primul an a fost floare la ureche, nu a facut forme grave de viroza. In schimb, al doilea an (2009 - 2010) a fost mai dificil decat ne-am asteptat (2 otite recurente, varsat de vant, streptococ beta-hemolitic + otita). Acest lucru ne-a determinat sa ii facem un set complet de analize si sa incepem un tratament homeopatic. Si acum suntem in forma excelenta, am trecut prin iarna fara nici un fel de probleme iar analizele de sange arata imbunatatiri semnificative pe parte unde avem probleme (fond alergic).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Va multumesc tuturor de raspunsuri
Varilrixul as fi vrut sa i-l fac, pentru ca am vazut cum reactioneaza la o banala ciupitura de tantar, nici eu, nici ea, nu dormim toata noaptea, ea mi se plange ca o mananca, iar eu o dau cu mixtura si suflu non stop.

Prevenarul mi se pare de baza dintre cele 3.

Iar Havrix...na', cand aud de hepatita, ma gandesc numai la nenorociri...

Softurela, ziceai ca:
"Cheia in lupta cu microbii/virusiii/bacteriile este alimentatia sanatoasa si nu indoparea organismului micutz cu substante sintetice".

Dar astea nu au legatura cu orice afectiune. ca degeaba o alimentez eu sanatos, daca la gradinita ia contact cu diverse minunatii. Zi de zi. 4 ore pe zi (o sa fie la program scurt).

Si asa cum zicea si Ina, fi-mea a avut lapte matern pana la 5 luni, a avut contact cu copii in parc, zilnic, isi baloseau jucariile intre ei, etc si nu a avut nicio problema.

Si totusi, colectivitatea e altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Va multumesc tuturor de raspunsuri

Softurela, ziceai ca:
"Cheia in lupta cu microbii/virusiii/bacteriile este alimentatia sanatoasa si nu indoparea organismului micutz cu substante sintetice".

Dar astea nu au legatura cu orice afectiune. ca degeaba o alimentez eu sanatos, daca la gradinita ia contact cu diverse minunatii. Zi de zi. 4 ore pe zi (o sa fie la program scurt).

Si totusi, colectivitatea e altceva.

BAZAR UMANITAR

Exact, tocmai pentru ca de la gradinita ia diverse minunatii trebuie asigurata o imunitate buna.
Ex: Prevenarul te va salva de pneumonia data de pneumococ dar pneumonie poate sa faca si din alte n-cauze.
E adevarat ca si pe mine Prevenarul m-ar fi scutit de niste nopti nedormite dar prefer noptile nedormite decat sa injectez copilul cu substante netestate pe termene lungi de timp.
Fiecare mama isi asuma riscurile si consecintele. Eu mi le-am asumat si suport consecintele ce deriva din asta.
E alegerea fiecaruia.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Tocmai, pentru ca nu imi pot da seama care este raul cel mai mare, (substantele din vaccin, netestate pe termene lungi versus o complicatie a unei boli aparent banale, care ar fi putut fi evitata si care ar putea avea urmari grave) de aceea sunt foarte indoita si nu stiu ce sa fac.

De aceea v-am intrebat si pe voi, pentru ca imi doresc sa aflu cat mai multe pareri. Si sunt binevenite toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Eu am ales sa nu le fac nici Varilixul, nici Havrixul. Au facut varicela, forma usoara, fara complicatii (Maria a avut mai multe bube si mancarimi).
Matei a facut Prevenarul la varsta de doi ani (o singura doza, nu se repeta dupa aceasta varsta). Maria va face si ea Prevenar 13.

Mergi la inceput