Pepenasi de iulie-august 2008 (210)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

La multi ani!!!!!

Va dorim sanatate, multa, multa veselie si dorinte indeplinite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salut

da, Turturico, sunt fan, dar in ultima vreme posteaza cam rar retete. Tarta am facut'o acum dupa o reteta a lui AdiHadean.ro.
A primit o chitara cu microfon de au cantat amandoua de am lesinat de ras (ea cu Noricelul), o casa de marcat, o inimioara de cristal (asta e o chestie dubioasa de facut din prafuri), un bebe cu suzy si tot felul de alte prostioare, prea multe. Cit despre crizele ei, nici noi nu prea mai stim cum sa procedam, e si foarte nervoasa, posesiva (se cearta cu Nora de'ti piere cheful de viata) si in general te ignora, se face ca nu te vede/nu te aude. Insa marea noastra reusita e cu somnul, doarme la ea 5 zile din 7, fara discutii/cintece si alte alea. Nu mai pot sa scriu ca doarme Zoe aici dar revin eu.ici multi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Buna fetelor, cu intirziere bag si eu capul sa zic Craciun Fericit si LA Multi ANi !
m-am gindit la voi, sper ca ati avut niste sarbatori frumoase si cu daruri multe.

cum sunt pepenasii, multumiti?
ai mei deja fac liste pt la anul ce sa le aduca Mosul
ajung si eu sa ma enervez la gindul de cit de comerciala a devenit sarbatoarea.
macar am avut concert de Craciun la biserica cu scoala Annei, ea merge la o scoala catolica si mi-a placut f mult.
m-am ingrasat vreo 2 kile pe putin, daca au iesit sarmaile buuune

Turtu n-ai dat nic un semn... ce faceti voi? ...inafara de gatit, precum vaz
mai eu cred ca e o faza asta acuma, de rebeliune, pe la 3 ani jumate asa si pe al meu il apuca destul de des. de multe ori sunt cauze identificabile, gen oboseala, plictiseala, lipsa de miscare suficienta, foame... alteori te paleste din senin.
si mai e o chestie cu dificultatea de a exprima suficient de repede si concis ideile care ii vin, se frustreaza ca noi nu intelegem intr-o secunda si il apuca nervii. am observat la copiii cu limbaj mai dezvoltat ca e mai usor, nu fac atitea crize. al meu vorbeste ok dar cred ca e usor zapacit cu 3 limbi si se pierde.

Ooka mi-ai dat de lucru sa ma bag pe blogul ala. ies bine retetele? eu is cam necajita ca am incercat de pe diferite bloguri citeva praji de Craciun si au iesit varza da-mi si mie idei, vreau acolo retete probate ca ies

Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

biri, am vrut sa-ti scriu mail, dar e fifi in vacanta si n-am pauza. Saptamina viitoare sper sa am mai multa vreme, ca vreau sa te intreb mai multe chestii.

Apropo de retete, eu am facut de sarbatori www.videojug.com/film/how-to-make-banoffee-pie" target="_blank">banoffee pie, e foarte usor de facut. Nu e extrem de aspectuoasa, dar e delicioasa, ca toffeul ala facut din lapte condensat iese super. Eu am adaptat reteta in sensul ca biscuitii macinati i-am amestecat cu applesauce, iar frisca am batut-o cu sirop de agave in loc de zahar.
Nu de alta, dar imi place prea mult sa maninc dulce, asa ca incerc sa le fac cit mai dietetice, ca sa pot minca cu mai putine mustrari de constiinta

Nu mai prea folosesc unt in prajituri, pun applesauce, iar zahar nu mai am deloc in casa, il inlocuiesc cu sirop de artar sau de agave. Vreau sa incerc si stevia.

Io tot probez retete, se vede ca-s casnica Retetele lui laura adamache arata super in poze, dar nu sint asa de stralucite la gust. Adica eu le imbunatatesc cu diverse arome, combinatii, le fac mai bune decit ea. Si sint si modesta

De exemplu, de ziua mea azi vara am facut tortul www.lauraadamache.ro/2009/02/tort-de-ciocolata-cu-mousse-de-quark.html" target="_blank">asta, in varianta ei iese mai fad, dar eu l-am imbunatatit.
Avantajul la ea e ca are camera buna foto si stie sa isi decoreze mincarurile.

De adi hadean nu stiu prea multe, cum sint retele lui ooka? Zi si mie ce ai incercat? Sa probez si eu, ca as mai face chestii noi. V-am zis ca am o gramada de faina

ma duc, copiii astia nu ma lasa nici sa respir.

Mergi la inceput

salut fetelor

Biri, Turtu, mie mi'au iesit retetele de la Adi Hadean. Eu n'am nimic cu zaharul dar folosesc zahar brun sau melasa, stevia am incercat da' e infecta la gust, despre agave am citit ca cica ar cam fi blamat ca tot nu e sanatos, da' nici nu te omoara iar artar n'am incercat inca. Miere, ca e sanatoasa, am de la bunicul meu, asta mai folosim.

Tarta facuta de mine din doua retete combinate ale lui Hadean (blat brownie si umplutura tarta de ciocolata - ambele pe situl lui) brownie imi place ca n'are praf de copt. Eu am ce am cu praful de copt, insa are o gramada de unt/cioco/zahar etc. Bine, poti sa o indulcesti cu altceva dar amaraciunea aia de ciocolata tot cu mult dulce o dregi si miere nu merge ca e la cuptor.

Turturico, eu faceam pe vremea cind ma pasiona raw food, acu' m'am lasat, bine tot raw da' slanina sau carnati, niste biscuiti de ovaz. Fulgi de ovaz cu apa sau suc de mere ce pui tu acolo, ceva dulce ce'o fi, la inmuiat. Se face un fel de pasta, ulterior radeam portocala, sau puneam bucati de portocale confiate (acu' cei, ce te lasa inima) si le deshidratam, aici e sanatatea din reteta. Ieseau niste chestii 'gumate moi' ca sa zic asa, foarte parfumate, placute pt nasurile sensibile, bune la ceai/cafea. Mai bine la cafea daca stau sa ma gindesc. Tot un dulce super usor cu doar vreo 4 lg zahar sau alt indulcitor, cel de la o reteta de pe forum, AldaEsme parca. Blat de biscuiti, poate fi si din biscuiti de ovaz deshidratati si umplutura de quark/branza de vaci fina (250g)+mascarpone(250g) + suc 1 limeta+coaja 1 limeta+4 linguri zahar (echivalent alt indulcitor). se pune peste biscuiti se da la rece si se haleste. In loc de unt in biscuiti poti sa pui ulei de cocos (sa se lege) iar in branza poti sa pui fructe uscate sau din compot. Eu am facut cu ananas o data si o data cu piersici. In rest toata vara cu fructe crude (capsuni/zmeura/afine). Si mai de efect este sa trantesti deasupra o gelatina din zmeura strecurata de seminte (varianta chipurile mai sanatoasa se face cu agar agar vreo 3 grame parca) - n'am folosit, am auzit, noi gelatinuri nu servim, eu povestesc ce am facut pentru o prietena. Adica tartoaia asta cu branza e de efect si la majoritatea a placut, mie nu'mi place ca nu'mi place mascarpone iar pt mine mascarpone cu fructe crude e cah/ptiu/bleah. Dar eu nu sunt cu dulciurile asa ca pot fi trecuta cu vederea. Ah, Turturico, am gasit o carte pe net, despre cum sa repari cariile si acolo zicea ca e bine sa consumi unt si ulei din ficat de cod. Cica a facut unu' un studiu prin '30 si i'a dat ca se repara de al astea plus organe plus alte chestii. Am mai incercat sa fac paine fara drojdie ca cica e za best dar sincer, desi am facut vietatea (maiaua) m'au lasat nervii dupa vreo 5 incercari mai ales ca toata familia radea de mine. In schimb am facut o branza fermentata de migdale care a iesit buna buna.

Turtu, laptele ala condensat nu e indulcit?

Ca sa revin, Biri, probate de la AdiHadean sunt urmatoarele:

- Brownie
- Tarta cu ciocolata
- tort de ciocolata cu blat brownie in forma rotunda si umplutura de la tarta de ciocolata (imbunatatite cu coaja de portocala multa si cu multe migdale).

Turtu

mai bine te apuci de paine, daca tot ai faina (http://www.thefreshloaf.com/ - paine fara drojdie) iar pentru gateli de toata ziua (http://invatsagatesc.blogspot.com - de unde folosesc aluatul de tarta si am facut Aluat de quatre quarts care a iesit demential dar la fel imbunatatit cu ghimbir confiat/migdale/alte fructe uscate). Retete mult mai usoare sunt la mihaelabunatatidinbucatariamea - un blog - insa mai mult pentru saraturi.

In rest nu prea fac, ca am oroare de creme de unt, bulit mult timp la o praji, mult jeg in bucatarie etc etc etc. Adica eu prefer tartele atat sarate cit si dulci si cu umpluturi cit mai simple. De ex, tortul cu blat de brownie si umplutura de la tarta de cioco se face cam in 45 min cu tot cu copt si arata de lesin langa el.

Daca mai imi aduc aminte ceva, revin. Mai spuneti si voi o reteta doua da usoare nu complicaciuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

multam gagici sa vedem ce incerc acu spre weekend. tort cu cioco suna bine si ar minca si moata mea. tony nu le are cu dulciurile, parca nu-i al meu

turtu deci sapt asta esti mami eroina cu doi?
apropo si eu de agave stiu ca-i mai nesanatos ca zaharul... cica e procesat ca o grasime si creste colesterolul, ceva de gen, nu mai tin minte exact, dar de atunci de cind am citit mi-am luat gindul sa-l incerc. si palm oilul tot rau e, mult grasimi saturate. hai ca v-am omorit cu astea acuma

sunt suparata pt ca fii-mea s-a tuns adik ea singura pe sine, s-a ciopirtit iremediabil. aproape ca l-am sinucis pe berbant ca era cu el acasa singura cind s-a intimplat. si-i creste parul enorm de incet, pina in vara poate va avea din nou ceva breton
poate am timp si va pun o poza doua.
in rest, ma pregatesc de amnio si am un morcov de nu egzista. asta e, sper ca va fi oki.
pup

Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3

Mergi la inceput

salut

am mai facut o tarta sarata ieri cu ton, foarte buna, e asemanatoare cu pizza cu ton, cui ii place. Si pentru prima data in viata ieri am trisat si am facut tarte (3 buc) cu aluat cumparat dar n'am mai rezistat, cred ca am facut aprox 8 tarte in 7 zile, nu ma mai tineau nervii . Acu' am terminat cu vizitele, nu mai trisez , oricum iese ciudat ca pate brisee a mea nu iese asa elastica, e mult mai gustoasa si miroase mai frumos si iese si cu faina integrala si cu alba insa nu e asa gumata moale. In plan, am o baclava si un cremsnit insa nu prea am chef sa fac foi, desi am citit pe forum o reteta magica dintr'un pachet de unt, de fapt doar jumate bagi un kg de faina si ies vreo 200 de foi, glumesc doar vreo 15. Nu stiu cum ca eu folosesc cam 120g unt la 250g faina pt pate brisee pentru o tarta mica nu mare .

Biri, tin pumnii sa iasa bine testul, cit despre Anna lasa ca ii creste, macar s'a lamurit ca n'are mana de tuns? la noi Nora tunde si se tunde, da ii iese cioparteala cit de cit. Vine si ne anunta Sofia ca a tuns'o Nora

le

mi'am adus aminte ca tot vreau sa fac o budinca fiarta englezeasca, insa n'am vas. Chiar, a facut cineva?

Mergi la inceput

pentru ca tot sunt singura in casa sa va las un bilet pe masa cu niste urari:

Un an nou bun pepenasi, sa fiti sanatosi si voiosi, inventivi si creativi, sa cresteti frumos alaturi de familie!

Numai bine mamici de pepenasi, sa ne auzim sanatoase si voioase la anul!

la multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Va doresc un an nou fericit si mult mai bun decat orice an ati avut pana acum. La multi ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Sa aveti un an nou plin de fericire si impliniri!

PS: Imi pare rau ca nu mai avem nici o veste de la Sun, macar de sarbatori ne mai spunea cateva cuvinte despre ei...

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput