Sfaturi pentru convertire la ortodoxism

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Credinta este o calatorie avandul pe Isus in inima in fiecare secunda si lasandu-l pe El sa ne conduca si sa ne salveze sufletele noastre pacatoase.
Credinta incepe prin realizarea faptului ca avem o natura pacatoasa care nu ne duce decat la pieire.
Avem nevoie de un Conducator spiritual si de o inima noua.

Avem nevoie de directii in viata date de Biblie.

Trebuie sa intelegem ca viata asta pe pamant este temporara si ca la sfirsitul calatoriei noastre ne asteapta o eternitate alaturi de Dumenzeu.

Tot ce avem sunt de la Dumenzeu: bunurile materiale, familia, prietenii, sanatatea, biserica. Sa le apreciem, sa le cinstim ca atare dar Dumenzeu sa ramana Dumenzeu . Sa slavim Creatorul nu creatia.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Michelle, poate ca ortodocsii pe care-i stii tu sau cum erai tu inainte sa te convertesti dupa sotul tau nu stiu "de ce si in ce cred"(si sa stii ca abia afirmatia asta e ofensa, nu ce ti-am zis eu).dar nu ma supar pe tine si sper ca nici eu nu te-am suparat cu ceva.

De ce Katya o vezi ca o ofensa? Eu o vad ca un adevar trist. Crede-ma ca nu ma bucura in niciun fel. Pacat ca nu mai vine si Crinuta cu statistica sa spuna cum 80-90% din romani spun ca sunt crestini orodocsi, dar in realitate cati sunt cu adevarat.

Katya,aici trebuie sa intervenim fiecare dintre noi si sa ne indeplinim misiunea asa cum a spus Isus. Sa propovaduim fiecare dupa puterile si darurile noastre Vestea Buna.
Asta trebuie sa faca si Onitza, sa propovaduiasca Cuvintul si sa lase in seama lui Dumnezeu convertirea, schimbarea...si ce mai vrea ea.
Si prin stilul de viatza suntem exemple vii ale credintei noastre.
Daca doar acceptam darul de la Dumenzeu, suntem ca acel om care a primit banutul si l-a ingropat sa-l pastreze la loc sigur.

Oamenii au nevoie de Biblie-Cuvintul lui Dumenzeu. Numai asa Il pot cunoaste pe SINGURUL care le poate salva sufletele si sa-i ajute sa fie pentru o eternitate cu Dumenzeu.

Credinta=speranta, increderea in imposibil, incredere in CINEVA- care ne poate ajuta, alina, mangaia, vindeca, invata ce e bine si rau ...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Julia, da, de-abia de-acum am incepe sa discutam, dar mai bine n-o facem...ca ti-as spune ca ai dreptate ca toti 'calatorii' sintem/ar tb sa fim Trupul lui Hristos, doar ca Ortodoxia considera ca non-ortodocsii n-ar mai face parte din Trup,ca s-au desprins etc..Adevar, tupeu, infumurare, ia-o cum vrei... asa ca de ce sa intram in polemica ?E mai bine sa 'cooperam', sa ne respectam ca facind parte din aceeasi 'breasla' si sa ne rugam sa avem cit mai multi 'calatori', sa traim cu totii...decit sa falimentam..chiar ma uitam cum acea 'artista' lady gaga a fost blamata ca a aparut in carucior cu rotile, dar ca batjocoreste un simbol crestin (crucea)nu vede nimeni...(ma intreb daca ar avea curajul sa apara cu val pe cap).A,ma bucur ca-ti place par Steinhardt, iti mai recomand si vol Daruind, vei dobindi, f buna carte.

Michelle, n-o fi spus Iisus ca biserica sau preotii ar fi Calea, dar nici n-a spus ca ar fi Biblia...Cit despre 'propovaduire',nu oricine are chemare,uite de ex asa cum o practici tu,nu cred ca-l vei avea vreodata pe Capcaunul de client, isi va alege cu siguranta o alta companie, chit ca deocamdata prefera sa mearga pe jos...

Sper ca n-am suparat pe nimeni cu ceva, va rog sa ma iertati daca da.

Mergi la inceput

Citat:

Julia, da, de-abia de-acum am incepe sa discutam, dar mai bine n-o facem...ca ti-as spune ca ai dreptate ca toti 'calatorii' sintem/ar tb sa fim Trupul lui Hristos, doar ca Ortodoxia considera ca non-ortodocsii n-ar mai face parte din Trup,ca s-au desprins etc..Adevar, tupeu, infumurare, ia-o cum vrei... asa ca de ce sa intram in polemica ?E mai bine sa 'cooperam', sa ne respectam ca facind parte din aceeasi 'breasla' si sa ne rugam sa avem cit mai multi 'calatori', sa traim cu totii...decit sa falimentam..chiar ma uitam cum acea 'artista' lady gaga a fost blamata ca a aparut in carucior cu rotile, dar ca batjocoreste un simbol crestin (crucea)nu vede nimeni...(ma intreb daca ar avea curajul sa apara cu val pe cap).A,ma bucur ca-ti place par Steinhardt, iti mai recomand si vol Daruind, vei dobindi, f buna carte.

Michelle, n-o fi spus Iisus ca biserica sau preotii ar fi Calea, dar nici n-a spus ca ar fi Biblia...Cit despre 'propovaduire',nu oricine are chemare,uite de ex asa cum o practici tu,nu cred ca-l vei avea vreodata pe Capcaunul de client, isi va alege cu siguranta o alta companie, chit ca deocamdata prefera sa mearga pe jos...

De ce nu vrei Katya sa discutam? Polemicile isi au rostul lor.

Spui ca: "doar ca Ortodoxia considera ca non-ortodocsii n-ar mai face parte din Trup,ca s-au desprins etc..."

Bine ca Dumnezeu nu gindeste asa, iar dragostea lui Isus si jertfa Lui e valabila si disponibila pentru toti.

Ce inseamna Biblia pentru tine?

Cat depre Gaga...no more comments...sunt inutile. Putem doar sa ne rugam pentru ea, cat si pentru toti necredinciosii.

Mai spui ca nu il voi avea niciodata pe Capcaunul, de client. Asta e o expresie care nu-si are valoare. NU ma intereseaza sa am clienti.
Al cui client este el, nu ma intereseaza in mod direct! Sper sa-l intereseze pe el. Daca intra pe SC si citeste, comenteaza ...toate isi au un motiv.

Nimic nu e facut la intamplare.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:

Julia, da, de-abia de-acum am incepe sa discutam, dar mai bine n-o facem...ca ti-as spune ca ai dreptate ca toti 'calatorii' sintem/ar tb sa fim Trupul lui Hristos, doar ca Ortodoxia considera ca non-ortodocsii n-ar mai face parte din Trup,ca s-au desprins etc..Adevar, tupeu, infumurare, ia-o cum vrei... asa ca de ce sa intram in polemica ?E mai bine sa 'cooperam', sa ne respectam ca facind parte din aceeasi 'breasla' si sa ne rugam sa avem cit mai multi 'calatori', sa traim cu totii...decit sa falimentam

A,ma bucur ca-ti place par Steinhardt, iti mai recomand si vol Daruind, vei dobindi, f buna carte.

(...)

Katya,atat timp cat eu intrezaresc sclipirea aceea,chipul lui Christos in cineva,mi-e foarte suficient,inseamna ca e un suflet viu,care a recunoscut Calea.Cum spune Steinhardt,odata ce il cunosti pe Christos,nu te mai porti la fel,nu-ti mai e asa lesne sa pacatuiesti,pentru ca pur si simplu iti este foarte rusine!
Biblia e lacunara,interpretabila,depinde foarte mult si de traducere,nu toate aspectele (practice,organizatorice,de ordin uzual) sunt surprinse in ea,poate de aici atatea opinii diferite,atatea culte si ramificatii.Ceea ce ma bucura,totusi,e ca ceea ce trebuie sa stie cineva pentru a-L intalni pe Christos e scris foarte limpede-Calea e simpla,asa incat chiar cei nescoliti si necizelati o pot gasi cu usurinta.Christos se lasa descoperit,cand e cautat si dorit din inima.
FONDUL e clar,curatia inimii si credinta din inima.Forma...exista,sunt diverse sisteme de organizare si preotie,diferite de la o denominatiune la alta.Una fara alta creeaza dezarmonie,desi forma e mai putin importanta decat fondul,de regula e generata de fond.

Nu vreau sa polemizez,doar stam la o discutie in mersul trenului :) .Respect punctul de vedere ortodox,desi nu il imbratisez ca si convingere-personal cred ca predomina prea mult forma,insa,cum spuneam,e doar parerea mea personala.
Am mai multe carti ale lui Steinhardt,inclusiv cea recomandata de tine. Citesc cu placere si pe parintele Staniloae,pentru ca valorile sunt greu de ocolit ori de ascuns sub pres.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Michelle, nu mai polemizam, ca stii ca am mai facut-o si nu aduce folos nimanui, hai s-o luam cum zice Julia, ca pe o discutie in mersul trenului si ziceam ca tu scoteai din poseta o Biblie, Julia Jurnalul fericirii, eu o iconita , ne bucuram de fond si evitam polemicile despre forma...

Vreau doar sa-ti spun, Julia, ca probabil ortodocsii par ca pun accent pe forma, dar in realitate fiecare gest are semnificatia lui, poate par mai taranoi,mai necititi, mai inapoiati etc, si poate ca-ti vin in minte, raportindu-te la ei, elemente precum coliva, popa, Doamne miluieste, post,'femeia de la luminari', batic in cap, colaci, pomelnice, tamie, bataie la moaste si mai stiu eu ce,in raport cu apusenii care, dupa aspect exterior, ar intra la oraseni, scoliti,educati etc,dar cit e de adinca si de bogata Ortodoxia, numai noi stim Ceva o fi de capul ei daca un intelectual rasat precum Steinhardt sau un enciclopedic ca Serafim Rose au ales-o...Deci forma are si ea importanta ei.
In rest, ai scris f frumos , mai ales despre 'suflete vii', ma bucur ca ne-am intersectat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:

Julia, pai da, Michelle a schimbat compania, dar nu-i lasa si pe altii s-o faca, sa schimbe doar ea...

Michelle, nici vorba de ofensata, Doamne fereste, doar ca asa cititoare de Biblie cum esti, uite ca ti-a scapat pasajul ala cu paiul si cu birna, uita-te un pic la mesajul tau :"Calea e una singura.(...) Tu nu stiai asta?"
Nu le iau apararea ortodocsilor, stiu ca nu (prea) citesc, asa e, dar decit sa citesti si sa tot citesti si sa-ti scape o gramada...

cand deja scrie ca a convertit sotul si ca acum vrea sa-si converteasca si soacra(care nu-i este prietena) ma asteptam sa stie. Eu nu am intentii de jignire...deci te rog, nu-mi arata birna.

Aici e vorba de ignoranta lor,ca nu stiu de ce cred , nici in ce cred si daca cred nu aplica ce cred.

michelle

Unde ai citit tu ca a scris de convertirea sotului?
Mesajul initial nu este editat si nu scrie asa ceva.
Convertire inseamna sa treci de la o religie la alta.

Ioana citeste mai mult despre asemenarile si diferentele intre religiile voastre si incearca sa o intelegi si sa-i respecti religia in acelasi timp.
Ea a fost ortodoxa vreodata? Daca da atunci clar a avut un motiv sa-si schimbe religia.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

ba da , scrie daca citesti mesajul initial:

"Cu sotul mi=a fost mai usor in aceasta lupta, am avut si ajutor pe duhovnicul nostru. "

michelle

Lupta nu este egal cu convertire.
Nu m-as fi bagat dar intamplator ne cunoastem. Pasii ni s-au intersectat in liceu si ulterior cand eram insarcinata cu primul copil.
Eu am interpretat altfel fraza selectata de tine. Ori ca a fost botezat ortodox cand era mic insa nu mergea la biserica ori ca nu a avut vreo apartanenta religioasa pana atunci.

In fine pe mine m-a mirat ca tu afirmi cu certitudine ca a fost convertit de sotie iar eu care-l cunosc personal nu pot face nici o afirmatie clara pentru ca nu-mi sta in fire sa aduc in discutie un subiect atat de delicat precum religia.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Le multumesc foarte mult fetelor care mi-au dat un sfat sincer, pe care l-am perceput ca fiind scris cu multa caldura sufleteasca.
Recunosc ca nu ma asteptam sa fiu judecata dar nu ma mai mira nimic.

Rog moderatorii sa inchida acest subiect.....unele mesaje mi-=au lasat un gust tare amar.....

Mergi la inceput

nu cred ca a intentionat nimeni sa te judece. imi pare rau ca simti asta.
sfaturi bune sunt si cele cu care nu suntem de acord.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Inca o idee, cat se poate de ontopic: temelia trairii ortodoxe este smerenia si toti crestinii ortodcsi tind spre ea.
Dorindu-ti atat de mult s-o convertesti pe soacra ta, s-ar putea "presupune" ca ai ispravit lupta pentru mantuirea proprie iar acum te preocupa, intr-un mod nu tocmai smerit, "bunastarea cereasca" a celor din jur.
Se mai spune ca gandurile acestea sunt de fapt ispite; luptandu-te in lupta cea dreapta, starnesti fortele rele care vor incerca sa-ti abata atentia de la mantuirea personala cu varii diversiuni.
Mirenii cu dinti de lapte in ale ortodoxiei sunt chiar sfatuiti sa nu se aventureze in rugaciuni complexe si multi-directionate, ci mai degraba sa se rezume la cererile pentru propria persoana.
Sa-ti ajute Dumnezeu sa iei decizia buna!

Mergi la inceput