Sfaturi pentru convertire la ortodoxism
Raspunsuri - Pagina 3
Otiliav spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui michelle-usa
cand deja scrie ca a convertit sotul si ca acum vrea sa-si converteasca si soacra(care nu-i este prietena) ma asteptam sa stie. Eu nu am intentii de jignire...deci te rog, nu-mi arata birna. Aici e vorba de ignoranta lor,ca nu stiu de ce cred , nici in ce cred si daca cred nu aplica ce cred. michelle |
Unde ai citit tu ca a scris de convertirea sotului?
Mesajul initial nu este editat si nu scrie asa ceva.
Convertire inseamna sa treci de la o religie la alta.
Ioana citeste mai mult despre asemenarile si diferentele intre religiile voastre si incearca sa o intelegi si sa-i respecti religia in acelasi timp.
Ea a fost ortodoxa vreodata? Daca da atunci clar a avut un motiv sa-si schimbe religia.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
Iasmin08 spune:
Onitza, singura cale ca sa o faci sa vada, este ca tu insati sa fii pe cale. Tu trebuie sa fii exemplul pe care altii sa doreasca sa-l urmeze. Daca stai cu gura pe soacra nu o vei convinge. Traieste tu ortodoxia cum trebuie, si cu siguranta o vei schimba si pe soacra.
Si mai trebuie sa te gandesti ca tu nu stii planul lui Dumnezeu cu ea. Pentru ca zice : "Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul"(Isaia 55:8)
Asadar fa mai intai schimbarea in interiorul tau- acea schimbare extraordinara si minunata pe care toti ne-o dorim, fie ca o marturisim sau nu.
Doamne ajuta!
Ica 1975 spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui JuliaSM
Asta cu 'only us' suna putin a marketing exacerbat,mai ales pentru o calatorie atat de importanta! Exclusivitatea nu e nici ceruta,nici garantata de vreo denominatiune,prin suport biblic,carte pe care banuiesc ca o cunoastea si acest parinte pe care il pomenesti. "Cei cu inima curata vor vedea pe Dumnezeu",nu cei ortodocsi,desi una nu exclude pe alta. Keep travelling,enjoy the trip,see you at the end of the road! Calatorii sunt cei asteptati la final si premiati,nu companiile de transport.De la acestea se asteapta doar sa urmeze Calea si sa tina utilizabile mijloacele de locomotie.Niciunul din ele nu va fi decorat nici pentru stil,nici pentru podoabe,nici pentru covoarele de pe podele,ci doar pentru functionalitate si pentru finalizarea calatoriei. |
Discutia Singur Ortodoxia - e deja un alt subiect si intr-adevar nu doar ortodocsii se mantuiesc. Vroiam sa adaug ca pentru mine Biserica Ortodoxa nu este un simplu mijloc de transport ci cu mult mai mult.
JuliaSM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ica 1975 Discutia Singur Ortodoxia - e deja un alt subiect si intr-adevar nu doar ortodocsii se mantuiesc. Vroiam sa adaug ca pentru mine Biserica Ortodoxa nu este un simplu mijloc de transport ci cu mult mai mult. |
Pentru mine nu.Si e valabil pentru orice cult,pentru orice biserica.
Cu mult mai mult inseamna Christos,in orice forma doreste sa se descopere El.Christos a fost Cel care (S-)a daruit,biserica doar a primit si e datoare sa urmeze.
Biserica(numele,forma,exprimarea religioasa,denominatiunea) are nesemnificativa valoare,in comparatie cu El,asa cum se si cuvine sa fie.
La urma urmei,asta e si diferenta intre 'mijloacele de transport' : felul in care I se da intaietate lui Christos.
In ce priveste metafora cu calea si mijlocul de transport...Capcaunul e intaiul vinovat .
Expresia e banala,insa elucidanta pentru subiect.Nu cred ca se pangareste nicicum atat valoarea discutiei,cat sfintenia Caii.La urma urmei,pana si Christos a facut destule pilde si comparatii,servindu-se de paini,pesti,banuti,cetati,nisip...
michelle-usa spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Otiliav
Unde ai citit tu ca a scris de convertirea sotului? Mesajul initial nu este editat si nu scrie asa ceva. Convertire inseamna sa treci de la o religie la alta. Ioana citeste mai mult despre asemenarile si diferentele intre religiile voastre si incearca sa o intelegi si sa-i respecti religia in acelasi timp. Ea a fost ortodoxa vreodata? Daca da atunci clar a avut un motiv sa-si schimbe religia. Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010) |
ba da , scrie daca citesti mesajul initial:
"Cu sotul mi=a fost mai usor in aceasta lupta, am avut si ajutor pe duhovnicul nostru. "
michelle
michelle-usa spune:
Biserica universala a lui Isus este reprezentata de oameni care au in inimile lor pe Isus si care sunt calauziti de Duhul Sfint, nu de cladiri sau denominatiuni.
Cladirile bisericilor sunt doar locasuri folosite ca punct de intilnire pentru crestini ca loc de rugaciune, slavire, initiere, studiu etc.
O biserica fara crestini ar fi o simpla cladire.
michelle
Katya spune:
Michelle, poate ca ortodocsii pe care-i stii tu sau cum erai tu inainte sa te convertesti dupa sotul tau nu stiu "de ce si in ce cred"(si sa stii ca abia afirmatia asta e ofensa, nu ce ti-am zis eu).dar nu ma supar pe tine si sper ca nici eu nu te-am suparat cu ceva.
Julia, e corect ce-ai zis tu, cu deosebirea ca pt un ortodox si Biserica e importanta,si de altfel pt orice crestin biserica lui e importanta,chiar daca o recunoaste sau nu, altfel ramineam toti pe aceeasi cale pe care am fost secole si secole de-a rindul, nu? Macar ortodocsii nu afirma ca ceilalti ca doar calea conteaza, ei sint sinceri si afirma si valoarea Bisericii lor(Trupul lui Hristos, Hristos fiind capul), pe cind ceilalti spun ca doar Hristos conteaza dar, daca i-ai pune sa-si schimbe religia, n-ar face-o.
De aceea fiecare, fara sa vrea, vrea "binele" celuilalt facindu-l partas la biserica lui, eu asa inteleg postarea autoarei subiectului: ea vrea ca soacra sa se bucure si ea de binele in care crede ea,nora.Dar si Michelle de ex voia sa-l aduca pe Un Cabotin la Cale de ex, deci eu zic sa nu ne suparam unii pe altii, eu ma bucur ca sintem crestini si desigur ca sper ca intr-un timp, cindva, cind o vrea Dumnezeu, sa (re)devenim cu totii ortodocsi.
Ica si Iasmin,ce ma bucur ca va vad!
JuliaSM spune:
Ei,Katya,de-abia acum incepem sa discutam...
Nu am afirmat ca biserica NU conteaza,ci ca biserica organizatorica(nume,denominatiune,forma,exprimare religioasa) nu are insemnatate.Calatorii conteaza,Christos a murit pentru om,nu pentru organizatie.
Ce spui tu referitor la Biserica,ca Trup al lui Christos,sunt tot calatorii...strict oamenii,care pe parcursul calatoriei invata sa convietuiasca impreuna,sa lege relatii profunde,recunoscand Calea pe care merg si urmandu-I invataturile.
De aici pana la a spune ca trenul tau e singurul valabil...e cale lunga,si nu neaparat dreapta.
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui coracora
Ma tem ca pui problema in mod gresit: lipsa de cunostinte biblice a ortodocsilor nu invalideaza ortodoxia ca credinta. Tin minte ca am citit la un moment dat ceva de genul: "diavolul cunoaste Biblia pe dianfara - si la ce-i foloseste, ca tot departe de Dumnezeu ramane?" Daca volumul de cunostinte biblice ar da masura credintei unui om, atunci stiutorii de carte ar avea clar intaietate in fata analfabetilor, insa nu cred ca asta a fost intentia lui Dumnezeu. Vezi musulmanii care fac din invatarea pe de rost a Curanului scopul lor in viata. Le garanteaza acest lucru (in cazul in care duc la bun sfarsit "proiectul") mantuirea? Nici vorba. |
Dar trebuie sa intelegi ideea ca fara cunostiinte biblice nu stii in ce crezi si de ce crezi.
Pot sa ma straduiesc eu toata viata sa-mi impun ca sunt de ex. surfer, pot sa am si placa de surfing, ca daca nu stiu nimic despre surfing si nu practic nu voi deveni surfer cu adevarat, niciodata.
Vezi in jurul tau cati zic ca sunt crestini, poate unii se duc si la biserica 1-2 ori pe an sau 1 data pe luna de ochii lumii sau alte motive, dar habar nu au cine e Dumnezeu,Trinitatea; ce inseamna sa fii crestin, relatia care o ai cu Dumnezeu, jertfa Domnului Isus.
Fara astfel de cunostiinte nu te poti numii crestin.
Da, asa e Diavolul cunoaste Biblia. Chiar il vede pe Dumnezeu in Trinitate, dar diferenta consta in faptul ca el :
-nu isi doreste sa petreaca eternitatea alaturi de Dumnezeu
-nu accepta sacrificiul facut de Domnul Isus
-nu accepta salvarea
-nu-l accepta pe Domnul Isus ca Salvator, Domn si Dumnezeul lui
-Diavolul vrea sa devina el insusi Dumenzeu si sa fie slavit.
Asa si cu unii oameni care se supranumesc'crestini", ei nu cred in sacrificiu facut de Domnul Isus pentru ca nu au cititi despre el, sau nu vor sa citeasca si sa-l accepte.
Unii se numesc crestini dar nu cred in Iad, Rai, salvare, mantuire, Biblie...etc.
Faptul ca se numesc asa o fac sa fie in rindul lumii si sunt doar ipocriti.Nu vor ca Isus sa fie Domnul vietii lor,si sa se lase consudi de El. Isi pun increderea mai mult in banii sau relatiile sau pozitiile care le au decat in Dumenzeu.
michelle
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Michelle, poate ca ortodocsii pe care-i stii tu sau cum erai tu inainte sa te convertesti dupa sotul tau nu stiu "de ce si in ce cred"(si sa stii ca abia afirmatia asta e ofensa, nu ce ti-am zis eu).dar nu ma supar pe tine si sper ca nici eu nu te-am suparat cu ceva. Julia, e corect ce-ai zis tu, cu deosebirea ca pt un ortodox si Biserica e importanta,si de altfel pt orice crestin biserica lui e importanta,chiar daca o recunoaste sau nu, altfel ramineam toti pe aceeasi cale pe care am fost secole si secole de-a rindul, nu? Macar ortodocsii nu afirma ca ceilalti ca doar calea conteaza, ei sint sinceri si afirma si valoarea Bisericii lor(Trupul lui Hristos, Hristos fiind capul), pe cind ceilalti spun ca doar Hristos conteaza dar, daca i-ai pune sa-si schimbe religia, n-ar face-o. De aceea fiecare, fara sa vrea, vrea "binele" celuilalt facindu-l partas la biserica lui, eu asa inteleg postarea autoarei subiectului: ea vrea ca soacra sa se bucure si ea de binele in care crede ea,nora.Dar si Michelle de ex voia sa-l aduca pe Un Cabotin la Cale de ex, deci eu zic sa nu ne suparam unii pe altii, eu ma bucur ca sintem crestini si desigur ca sper ca intr-un timp, cindva, cind o vrea Dumnezeu, sa (re)devenim cu totii ortodocsi. Ica si Iasmin,ce ma bucur ca va vad! |
Katya ce ai spus e lipsit de valoare. In primul rind nu m-am convertit dupa sot. In al 2-lea rind nu vreau sa-l convertesc pe Un Cabotin la religia mea, ca nici macar nu am una (sper macar ca el a inteles asta)
Ti-am spus de multe ori ca nu ma intereseaza religia. pentru mine acest cuvint nici nu exista si nu il folosesc cand ma descriu ca persoana sau ca apartenenta spirituala.
Pentru mine exista doar credinta in Isus.
Ca ma duc la baptisti, penticostali, asta conteaza mai putin, crestini sa fie. Cat am fost in Romania am fost de cateva ori in biserica ortodoxa.Imi placea biserica micuta din Eforie si ma duceam cand era lume mai putina si ma rugam.
Cand oamenii adauga la Cuvintul lui Dumenzeu atunci intervin problemele si diviziunile. Acel "si "care il folosesti si tu. Acel "si "care completeaza Cuvintul Domnului.
Isus a spus "Eu sunt Calea !" Deci El e singura Cale...nu a spus "si "Biserica e calea..."si" preotii sunt calea...etc.
Deci e simplu , noi complicam lucrurile.
Am vazut la multe religii dorinta de a-si castiga adepti. Eu nu o am . Pentru mine daca cineva devine crestin adevarat datorita semintei mele si cu ajutoarul Duhului Sfint ma declar multumita.
Poate sa mearga UC la orice biserica crestina vrea,dar sa mearga cu sinceritate.
michelle