Sfaturi pentru convertire la ortodoxism
Raspunsuri - Pagina 2
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Onitza, fetele te-au sfatuit f bine, las-o pe soacra in grija Domnului, mai ales ca, daca tot nu sinteti 'prietene', s-ar putea sa nu faci decit sa respinga ideea,in cazul in care ar avea totusi vreuna de a-si schimba religia. Michelle, dar asta-i culmea culmilor ca tocmai tu sa vorbesti despre o singura Cale cind tu ti-ai schimbat denominatiunea, asta-i chiar buna, m-ai amuzat. Capcaunul,frumoasa metafora, de altfel intr-o buna zi vom citi, deschis de tine, un sb de genul Calea, companiile de transport sau Cum am devenit ortodox, ma bucur de pe-acuma pt tine. |
Katya de ce esti asa de ofensata de schimbarea denominatiuniii mele?
Nu vezi ce lipsa de cunostiinte religioase au cei care merg la o biserica otodoxa? Pun mana pe Biblie o data pe an...dar vor sa-si converteasca rudele sa faca parte din acelasi club, de parca asta le-ar salva sufletele! Eu zic ca asta e culmea, culmilor!
Inclin sa cred ca capcaunul s-a straduit ceva mai mult decat multi altii.
michelle
JuliaSM spune:
Katya,continuand cu metafora Capcaunului,Michelle a ramas pe aceeasi singura Cale,doar compania de transport a fost schimbata...
Katya spune:
Julia, pai da, Michelle a schimbat compania, dar nu-i lasa si pe altii s-o faca, sa schimbe doar ea...
Michelle, nici vorba de ofensata, Doamne fereste, doar ca asa cititoare de Biblie cum esti, uite ca ti-a scapat pasajul ala cu paiul si cu birna, uita-te un pic la mesajul tau :"Calea e una singura.(...) Tu nu stiai asta?"
Nu le iau apararea ortodocsilor, stiu ca nu (prea) citesc, asa e, dar decit sa citesti si sa tot citesti si sa-ti scape o gramada...
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui Katya Julia, pai da, Michelle a schimbat compania, dar nu-i lasa si pe altii s-o faca, sa schimbe doar ea... Michelle, nici vorba de ofensata, Doamne fereste, doar ca asa cititoare de Biblie cum esti, uite ca ti-a scapat pasajul ala cu paiul si cu birna, uita-te un pic la mesajul tau :"Calea e una singura.(...) Tu nu stiai asta?" Nu le iau apararea ortodocsilor, stiu ca nu (prea) citesc, asa e, dar decit sa citesti si sa tot citesti si sa-ti scape o gramada... |
cand deja scrie ca a convertit sotul si ca acum vrea sa-si converteasca si soacra(care nu-i este prietena) ma asteptam sa stie. Eu nu am intentii de jignire...deci te rog, nu-mi arata birna.
Aici e vorba de ignoranta lor,ca nu stiu de ce cred , nici in ce cred si daca cred nu aplica ce cred.
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui Katya Julia, pai da, Michelle a schimbat compania, dar nu-i lasa si pe altii s-o faca, sa schimbe doar ea... Michelle, nici vorba de ofensata, Doamne fereste, doar ca asa cititoare de Biblie cum esti, uite ca ti-a scapat pasajul ala cu paiul si cu birna, uita-te un pic la mesajul tau :"Calea e una singura.(...) Tu nu stiai asta?" Nu le iau apararea ortodocsilor, stiu ca nu (prea) citesc, asa e, dar decit sa citesti si sa tot citesti si sa-ti scape o gramada... |
Ba dimpotriva, ii incurajez fiecare sa aleaga pe cei care ofera "conectia" mai buna.
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui coracora |
Si-atunci cum se explica multiplele ramificatii (de ordinul miilor) in sanul Crestinismului?
[/quote]
uite aici un raspuns:
http://www.gotquestions.org/Romana/Denominatiile-crestine.html
in general toate denominatiunile crestine se bazeaza pe credinta in Isus Christos ca- mantuitorul sufletelor noastre si ca domn al nostru in viata.Diferentele dintre denominatiuni consta in diferentele de opinie ale oamenilor, stiluri de inchinare,etc.
michelle
toni spune:
Cand un om se "converteste", el o face in favoarea unui Dumnezeu, nu in favoarea unei religii. Un om convertit la o religie e ceva hibrid, in schimb un om convertit la Dumnezeu e ceva adevarat.
Isus Hristos a spus: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine."
Preocuparea unui crestin este cum sa ajunga la Tatal- anume prin Isus Hristos. Apoi, daca se ajunge prin Isus Domnul, cam trebuie sa faci ceea ce spune El, sa il asculti , sa il urmezi sa te faci cum ar veni ucenicul Lui.
Posibil ca soacra ta sa fie mai aproape de Tatal decat multi altii.
Si, dupa cate stiu, penticostalii pun foarte mare accent pe botezarea credinciosilor, ca semn al legamantului intre ei si Dumnezeu. Poate ca ar fi bine sa cercetezi cum stau lucrurile cu credinciosii penticostali, fiindca cred ca se gasesc si la ei lucruri vrednice de cinste, drepte, curate, fapte bune.
Mai mult decat atat penticostalii cred in lucrarea Duhului Sfant si in bisericile lor de multe ori s-au produs lucruri miraculoase - vindecari supranaturale reale.
Chiar merita sa cunosti mai mult despre lucrurile acestea si cred ca soacra ta ar fi foarte bucuroasa sa iti povesteasca ceea ce stie ea desspre credinta ei.
Dumnezeu sa te binecuvinteze!
P.S. Nu-i lua icoana, ca e posibil sa o arunce!
Ica 1975 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui capcaunul
Calea este una singura. Dar companii de transport, o groaza! |
Calea este una singura, cu asta sunt de acord. Pentru a doua afirmatie se potriveste foarte bine ceea ce a spus un parinte drag nou, care a plecat de cateva zile la Cer - Singur Ortodoxia!
coracora spune:
citat din mesajul lui michelle-usa Nu vezi ce lipsa de cunostiinte religioase au cei care merg la o biserica otodoxa? Pun mana pe Biblie o data pe an...dar vor sa-si converteasca rudele sa faca parte din acelasi club, de parca asta le-ar salva sufletele! Eu zic ca asta e culmea, culmilor! |
Ma tem ca pui problema in mod gresit: lipsa de cunostinte biblice a ortodocsilor nu invalideaza ortodoxia ca credinta.
Tin minte ca am citit la un moment dat ceva de genul: "diavolul cunoaste Biblia pe dianfara - si la ce-i foloseste, ca tot departe de Dumnezeu ramane?"
Daca volumul de cunostinte biblice ar da masura credintei unui om, atunci stiutorii de carte ar avea clar intaietate in fata analfabetilor, insa nu cred ca asta a fost intentia lui Dumnezeu.
Vezi musulmanii care fac din invatarea pe de rost a Curanului scopul lor in viata. Le garanteaza acest lucru (in cazul in care duc la bun sfarsit "proiectul") mantuirea? Nici vorba.
JuliaSM spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Ica 1975
Calea este una singura, cu asta sunt de acord. Pentru a doua afirmatie se potriveste foarte bine ceea ce a spus un parinte drag nou, care a plecat de cateva zile la Cer - Singur Ortodoxia! |
Asta cu 'only us' suna putin a marketing exacerbat,mai ales pentru o calatorie atat de importanta! Exclusivitatea nu e nici ceruta,nici garantata de vreo denominatiune,prin suport biblic,carte pe care banuiesc ca o cunoastea si acest parinte pe care il pomenesti.
"Cei cu inima curata vor vedea pe Dumnezeu",nu cei ortodocsi,desi una nu exclude pe alta.
Keep travelling,enjoy the trip,see you at the end of the road!
Calatorii sunt cei asteptati la final si premiati,nu companiile de transport.De la acestea se asteapta doar sa urmeze Calea si sa tina utilizabile mijloacele de locomotie.Niciunul din ele nu va fi decorat nici pentru stil,nici pentru podoabe,nici pentru covoarele de pe podele,ci doar pentru functionalitate si pentru finalizarea calatoriei.