Diaree prelungita nediagnosticata

Diaree prelungita nediagnosticata | Autor: sache

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!

Sunt Simona, o cititoare activa a acestui forum, si m-am inregistrat in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat sau macar cu discutii despre situatii similare: am o fetita in varsta de 7 luni, cu o diaree trenanta careia nu-i dau de cap. Mai exact, povestea este asa:

Catalina a fost hranita artificial (Nan) - a crescut foarte frumos in primele 4 luni (cu peste 1 kg pe luna) - fara probleme deosebite de sanatate, doar colici pana spre 3 luni;
- la 4 luni a facut un prim episod de diaree (adica scaune mai multe si mai moi) si cu un inceput de febra - a trecut in 2 zile;
- o luna mai tarziu, dupa diversificarea cu succes, a avut un al doilea episod diareic ( 5- 6 scaune moi pe zi) - i-a trecut treptat intr-o saptamana scotand fructele din alimentatie;
- peste alte ~2 saptamani a mai avut o perioada cu scaune mai multe (4-5) din care cate unul cu mult mucus. A trecut lent cu dieta, dar a ramas cu 3-4 scaune pe zi. In tot acest timp s-a comportat normal. cu pofta de mancare si a luat in greutate cca 500 gr pe luna.

La 6 luni si ceva a aparut un nou episod, mai grav - a inceput cu lipsa pofta de mancare si scaune pana la 8 / zi. Dupa o saptamana de regim si lapte fara lactoza, a revenit la 4 scaune pe zi, din care unul cu foarte mult mucus. Doctorii la care am fost (mai multi) suspecteaza cauze virale (coprocultura, parazitologic si coprocitograma repetate sunt ok) si i-au dat tratament cu sumetrolin si considera ca nu e cazul de investigatii suplimentare - totusi situatia dureaza de o luna, timp in care nu a mai luat in greutate si starea pare usor alterata (nu doarme noaptea / o doare burta). In afara de primul episod, nu a avut niciodata febra sau varsaturi

Am incercat toate variantele de regim (menta, orez, morcovi, lapte) + prebiotice, probiotice, smecta, debridat, saruri rehidratare...si totusi situatia e stationara de foarte mult timp. Probabil urmatorul test (cat o fi de relevant) o sa fie alergologic din sange.

Cunoasteti cumva situatii similare? Cum le-ati rezolvat? Ati intalnit cazuri de alergie doar cu diaree, fara alte simptome? Sau de infectie prelungita...?

Va multumesc si sper sa imi fiti de ajutor macar cu un sfat bun...pt ca din pacate de la doctori nu am obtinut nici macar atat.

O mamica foarte ingrijorata,
S.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Asa s-a manifestat la noi infestarea cu giardia. Scaune moi, apoase, spumoase (am observat asta deoarece copilul era mai mare, 2 ani, facea deja la olita) Nici eu nu am suspectat un parazit pt ca s-a suprapus peste o viroza f nasoala. a iesit apoi la analize (facute la un laborator unde au laborant priceput, la Synevo unde se lucreaza pe banda rulanta n-a iesit nimic).

Chestia s-a repetat exact la 3-4 saptamani (ciclul de viata al parazitului). Am incercat toate tratamentele disponibile pe piata, alopate, naturiste si homeopate, n-am reusit sa scapam de parazit. Acum e ok copilul dar eu nu sunt convinsa ca nu-l mai are, doar a capatat rezistenta... Dar, are 3 ani deja...

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Poate o alergie la lactoza ?
Ca probiotic, f bun este Protectis.

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sache spune:

Multumesc frumos...teoretic asta trebuia sa iasa la analize...dar cine stie...oricum, cat durau episoadele si cate au fost? Incep sa am dubii cu analizele pt ca am mai patit-o in alte situatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Pai durau cam 2-3 zile pana isi faceau putin efectul diversele solutii incercate. Prima oara a durat 2 saptamani, pana mi-a zis o vecina care e asistenta ca nu e ok de la febra si antitermice sa tina atata o diaree. M-a intrebat cum arata si cand i-am zis ca e si decolorata (ca si cum copilul ar manca numai lapte si branza) mi-a zis ca aia sigur e giardia si sa schimb laboratorul pt copro. A avut dreptate. Nu i-a afectat apetitul si nici cresterea in greutate.

Ca numar de episoade sa fi fost vreo 5-6, poate mai multe in decurs de 7-8 luni, la 3-4 saptamani distanta. Am ajuns ca deja cand vad vreo decolaratura moale si spumoasa la wc ii dau o tura de giardinophyt si situatia se imbunatateste substantial. Am facut tratamente si cu Zentel, de doua ori, cu Flagyl, you name it we tried it, fara succese notabile. Noi ne-am captusit cu ea la sfarsitul verii trecute de la apa de la tasnitorile din parc (cred eu)

Edit: pana la urma cel mai eficace "tratament" a fost administrarea de probiotice pe termen lung, minim 1 luna, Baby Jarro Dophylus in cazul meu... Astea au si efect antiparazitar, in plus repara zproblema de malabsobtie produsa de giardia

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput