Micile agresiuni stradale

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Nepoata mea implineste in august 16 ani. De la 12 ani a fost fluierata pe strada si incercat sa o pipaie asa ca zau ca nu stiu cum nu s-a auzit de asa ceva. Si era copila in blugi lungi, tricou normal deci nu se poate spune ca era imbracata sexy. Sa fluieri un copil de 12-13 ani si sa strigi ca ce i-ai trage-o intre tzatze? Nu mi se pare normal.

----------------------------------------------
mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA!

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Marius,
tu crezi ca eu am spus acasa vreodata? Se intampla atat de des, tuturor fetelor ca era ceva 'normal'. Si daca spuneam ce ar fi putut taica-meu sa faca? Plus ca mi-era rusine. Cea mai nasoala chestie mi s-a intamplat intr-o iarna, eram gravida in 4 luni si veneam acasa de la facultate. Aveam palton si blugi, sa nu iti imaginezi ce stiu eu ce costumatie care atrage atentia. Eram obosita din cauza sarcinii si probabil am lasat garda jos, nu am mai scanat strada cu aceasi grija ca de obicei si m-am trezit cu 4 cretini in jurul meu. M-au impins de la unul la altul, mi-au pus mana pe fund, au incercat si sa-mi deschida paltonul sa-mi ppuna mana pe sani si in final unul mi-a dat o palma dupa cap si au plecat razand. M-am dus acasa si nu am mai putut sa ma opresc din plans, am stat cel putin o ora in vana sa ma spal, ma simteam atat de murdara. Nu i-am spus nici macar sotului meu, ce ar fi putut sa faca decat sa se enerveze foarte tare? A venit pe seara acasa si m-a gasit umflata de plans. I-am zis ca sunt obosita si ingrijorata de viitor si ...hormonii. I-am povestit cativa ani mai tarziu cand deja nu mai eram in Romania.

Stiu ca i-am povestit si tatalui meu acum cativa ani cand a venit in vizita si a fost foarte uimit, el credea ca barbatii mai fluiera dupa femei dar nu si-a inchipuit ce rau este de fapt. Maica-mea in schimb stia exact despre ce vorbesc.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas
Dupa o vreme, inveti sa prevezi asemenea comportamente si sa eviti. Simti cand te urmareste o namila pe strada si inveti sa te faci pierduta. Te uiti de 2 ori inainte de a deschide usa blocului, ca sa fii sigura ca nu va intra un 2x2 odata cu tine in scara. E o experienta amara, dar inveti incet-incet sa prevezi reactiile si sa le eviti.

Exact asta am trait si eu . Senzatia aia ca sunt haituita, stresul ala asociat cu mersul pe strada sau cu autobuzul. Si mai ales neputinta si incapacitatea de-a prevedea si evita situatiile astea. Iar apoi rusinea si senzatia de murdar.

Dupa liceu am stat o vreme in Germania, trebuia sa fie definitiv dar m-am intors. Nu am putut fara prietenul (actualul sot) si eram patrioata , aveam sperante atunci dupa Revolutie. Dar acolo m-am simtit prima data LIBERA. Acolo nu a mai trebuit sa scanez strada, nu m-am mai simtit haituita, nu a mai urlat nimeni obscenitati dupa mine. Experienta aia m-a schimbat si am cautat intotdeauna libertatea aia, respectul si bunavointa de acolo. Chiar daca am fost nefericita atunci fara prietenul meu, cred ca a experienta aia a fost vitala pentru decizia mea ulterioara de a-mi creste copiii in alta parte.

Citat:
Acum stii ce am constatat? Ca haidamacii se leaga mai ales de fete timide. Daca adopta o atitudine de persoana sigura pe ea, baga un pas sprinten si hotarat, sunt sanse mai mici sa o pateasca.

Eu nu am fost timida si tot o pateam. Adevarul este ca barbatii aia sunt pradatori. Daca esti timida se leaga de tine ca esti timida, daca esti sigura pe tine atunci se leaga de tine ca esti 'smechera', daca esti grasa atunci ca esti grasa, daca esti urata pentru ca esti urata, daca esti frumoasa pentru ca esti frumoasa, etc.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Si nu ai ce-i face, ca nu intervine nimeni nici cand iei bataie sau te omoara cineva, dar cand iei o palma peste fund.

Exact asta e drama, ca nu ai ce-i face. Trebuie sa pleci capul si sa suporti sa fi invadata de toate gunoaiele, sau sa protestezi spre amuzamentul lor. Genul asta de experienta schimba ceva in tine permanent. Ma duc cu fiica-mea pe strada si mai sunt grupuri de baieti adolescenti galagiosi, eu ma stresez toata si sunt pregatita sa ripostez, sa o apar, si ea e calma si relaxata si nici macar nu-i vede cand trece pe langa ei. Eu raman cu urechile ciulite si dupa ce trecem, in caz ca decid sa vina dupa noi . Ea nu a avut nici un fel de experiente din astea si e complet relaxata si nici nu isi imagineaza ca cineva ar putea sa o agreseze in mijlocul strazii asa din senin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am intrebat-o pe Ioana mi-a spus ca nu a patit asa ceva niciodata. Nimeni nu a fluierat dupa ea, nimeni nu a impins-o sau nu a atins-o sub nici o forma, pe strada merge asa cum spuneam zilnic de la scoala vine de ani de zile singura cu tramvaiul, merge singura in oras sau la zone studio la lucru sau la dans. Nu a auzit a vreo colega sa fi patit asa ceva sau asemanator. A spus ca probabil in Bucuresti se intampla desi ea de cate ori a fost in Bucuresti nu a patit asa ceva.
Asta este tot ce pot sa spun din partea ei.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

aiurea...eu am trait in Ardeal 32 de ani;
printre amintirile de gen: unul care se masturba dimineata in curte cind mergeam la lucru si striga dupa mine (eu coboram niste scari si se vedea direct in curtea aluia)
unul care m-a prins de picior la urcarea in autobuz
odata, ori profitind de inghesuiala in autobuz se freca unul de mine cu pantalonii, oricit ma trageam.....
soapte dulci gen `ce te-as...` de la un mahar cind treceam prin fata unul hotel unde-si faceau veacul niste derbedei....

e drept c-am cam imbatrinit de cind am ajuns aici, dar de 10 ani incoace n-am avut `placerea`; mi s-a intimplat odata sa fiu la un examen si un tip (localnic) a intrat in vorba, s-a tot dat pe linga mine, dupa examen m-a asteptat la iesire si m-a intrebat direct daca nu vreau sa merg cu el la o cafea...am raspuns nu si asta a fost...

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius
Am intrebat-o pe Ioana mi-a spus ca nu a patit asa ceva niciodata. Nimeni nu a fluierat dupa ea, nimeni nu a impins-o sau nu a atins-o sub nici o forma, pe strada merge asa cum spuneam zilnic de la scoala vine de ani de zile singura cu tramvaiul, merge singura in oras sau la zone studio la lucru sau la dans. Nu a auzit a vreo colega sa fi patit asa ceva sau asemanator. A spus ca probabil in Bucuresti se intampla desi ea de cate ori a fost in Bucuresti nu a patit asa ceva.
Asta este tot ce pot sa spun din partea ei.

Sper din tot sufletul sa fie asa cum zice ea .

Trebuie insa sa intelegi ca e foarte rusinos cand ti se intampla asa ceva si la o varsta atat de frageda e greu sa vorbesti despre asta. Mai ales intr-o societate in care victima este de vina intotdeauna. Cand am incercat sa vorbesc despre asta cu niste adulti romani stii care a fost prima reactie a barbatilor? Cum te imbracai? Cum aratai pe vremea aia? Te machiai? Umblai noaptea pe strazi singura? etc. Femeile care au trecut prin asta stiu ca nu are importanta cum te imbraci, ce spui si unde mergi. Dar barbatii cred ca sigur ai facut ceva gresit ca sa ti se intample asta. Poate fiica ta crede ca ai sa o invinuiesti daca recunoaste abuzul, ca ai sa-i spui ca e din cauza hainelor sau machiajului sau ai sa ii restrictionezi libertatea daca afli ca este abuzata pe strada. E un subiect extrem de sensibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Am patit-o de multe ori, si libidinosi care s-au frecat de mine in autobuz, si onanisti, am fost pipaita, lovita peste fund, apucata de sani. Inainte de Revolutie, dupa Revolutie, la 13 ani, la 30 de ani, in Bucuresti, in provincie. Prima pipaiala, eram in clasa a V-a, fetita slabuta tare, n-aveam nici sani, un copil, dar m-a prins un idiot de pustan, cand veneam seara de la scoala, bleacs, asa murdara m-am simtit. O palma foarte puternica pe fund am luat de la un cersetor, in fata la Unirii, nimeni n-a zis nimic.
Odata eram la munte, zona Siriu nu prea turistica la vremea aia, cu prietenul si auzim niste ragete cu ecouri "F...-o bahhhh!", nu stiam de unde vin, sus pe-o stanca, dar la distanta mare erau niste muncitori care urlau spre noi cu mainile facute palnie.
Frustrati, idioti, complexati....
Mda, uite ca nu m-am gandit niciodata la asta, ca am o fetita si va trece prin asta. E mica, cine stie, poate se vor mai schimba lucrurile

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

A spus ca probabil in Bucuresti se intampla

Se intampla peste tot, pentru Galati, Cluj, Brasov pot confirma eu... Nu stiu daca zilnic (ca nici macar nu ies zilnic din casa), dar saptamanal da. Si asa cum spuneau si ceilalti, nu prea conteaza varsta / marimea / frumusetea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

bird, am stat in chirie in Giulesti. Am gasit camera libera pt ca fata care a stat inainte acolo a cedat datorita agresiunilor. Intradevar, era mai machiata ca mine, cu fusta mai scurta, iesea mai des din casa etc. Asta nu e scuza pt agresiuni. Agresorul isi cauta victima acolo unde stie ca ii merge - si unde nu o ia peste cocoasa .

Cred ca problema mare in ro, este ca oamenii nu se implica. Ba chiar ii amuza.

Mergi la inceput