Refacerea florei vaginale

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Daca tot faci analize "la cerere" si nu la indicatia medicului, poate ar fi bine sa stii ca sumarul de urina NU depisteaza infectia urinara ... Tie iti trebuie UROCULTURA.

Si chiar daca ti-a dat antibioticul, oricum trebuia sa-ti faca o urocultura, urmand ca dupa aparitia rezultatului sa vedeti ce si cum.

voi lua in calcul sfatul tau, sumar + urocultura; din pacate cred ca urocultura se plateste!

Vreau sa va anunt ca nu mai am deloc usturime si nici disconfort la urinat deja dupa 2 zile de tratament!
Vom face tratamentul pana la capat atat eu cat si sotul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Degeaba iti faci urocultura, ca dupa antibiotic nu iti va iesi nimic.
Sumarul de urina depisteaza o infectie, doar ca nu iti spune cu ce germen este si nu se face antibiograma.
dar un medic iti va putea spune pe baza sumarului daca este ceva patologic sau nu.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Poate nu ii va iesi nimic dupa urocultura, dar daca tratamentul nu a fost eficient, va iesi ceva. Urocultura ar fi trebuit facuta inainte de inceperea antibioticului, nu e asa greu sa faci pipi intr-un recipient steril (1 leu te costa daca-l cumperi de la farmacie) si sunt sigura ca e mai ieftina analiza decat antibioticul pe care l-ai luat singura ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Burtocika, tu poti intelege ca sunt medicamente de prima intentie si scheme terapeutice?

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Burtocika - apreciez participare si implicarea ta in "problema" mea insa treaba sta in felul urmator:
analiza sumarul dureaza 1 zi iar urocultura + antibiograma 3 zile (la medlife unde beneficiez de reducere) fiindca daca ar fi sa o iau pe partea cu medicul de familie ar fi trebuit sa astept vreo 3 saptamani pana se intoarce din concediu iar medicul inlocuitor "este foarte aglomerat si nu stiu in ce masura ma poate primi"

Deci usturimea ma omora, nu ma tavaleam inca pe jos dar nici mult nu mai aveam!
Plus ca in 2 zile de luat antibioticul prescris de el deci nu l-am luat de capul meu, mi-a trecut durerea, usturimea, inflamatia!

in 3 saptamani merg la control din nou si voi urma sfatul lui, cred ca asa e cel mai bine!

Mergi la inceput

Alinutza - eu am inteles perfect problema, si am scris ca am si trecut prin situatii asemanatoare, deci stiu foarte bine cum te simti la o infectie urinara si cat dureaza o urocultura + antibiograma (si eu tot la Medlife le fac, dar peste tot e la fel, dureaza cateva zile pana "creste" cultura de bacterii in mediul respectiv).
Din cate am inteles dintr-un mesaj anterior al tau, spuneai ca prima data ai luat antibioticul (ciprinol) la indicatia medicului, apoi ai mai avut un episod si ai luat tu singura acelasi antibiotic, dar nu si-a mai facut efectul, apoi ai ajuns din nou la medic, care ti-a dat un alt antibiotic.

Eu atat am vrut sa-ti spun, ca un sumar de urina NU arata decat posibilitatea sa existe o infectie, dar nu spune CU CE germeni, si nu-ti ofera un spectru de antibiotice la care este sensibil "balaurul". Adica-l faci degeaba.

Si mai spun o data, si cu asta inchei interventia mea la subiect, pt ca am spus tot ce aveam de spus, ca in cele 2-3 infectii ale mele + cele 2-3 ale surorii mele (asta ca sa ma limitez doar la cazurile apropiate si sa nu vorbesc din auzite), schema a fost urmatoarea:
- vizita la medic
- recomandarea de urocultura
- prescrierea unui antibiotic + antimicotic (pt evitarea candidozei)
- revenire cu rezultatele uroculturii, care confirma / infirma antibioticul prescris
- eventuala modificare a antibioticului, daca antibiograma arata altceva
- repetarea uroculturii dupa terminarea tratamentului, pt verificarea eficientei lui

Niciodata nu a fost tratat si partenerul (si nici nu a fost nevoie).

Ca sunt doctori care procedeaza si altfel, ca la tine n-o fi fost infectie urinara si o fi fost altceva, asta n-am de unde sa stiu.
Stiu doar ca infectiile urinare recidivante sunt foarte nasoale, iar antibioticele nepotrivite pot da rezistenta.

Si cu asta eu am spus tot ce aveam de spus, fiecare intelege ce vrea.

Mergi la inceput

Eu incerc sa evit antibioticul cat pot, ma tratez cu leacuri babesti (spalaturi cu ceaiuri, beau ceaiuri diuretice) insa cand nu mai am ce face de durere iau antibiotic!

Si acum tot ciprinol luam daca nu ma indemnati voi de pe forum sa merg la doctor! Fiindca sistemul medical in Romania este asa cum este; suni pentru programare si te programeaza peste 3 saptamani iar daca te duci in urgenta iti trebuie musai si liber in ziua aia fiindca se sta la coada cu orele

Apoi mi-am adus aminte ca am 2 consultatii gratuite la Medlife si mi-am dus!

Am nimerit la Dr Mitroi Gabriel, un medic care lucreaza si la 2CFR.
Mi s-a parut foarte de treaba, i-am explicat problema, m-a consultat apoi mi-a prescris tratamentul!
A zis ca el suspecteaza o infectie cu chlamydia - pentru care mi-a dat sa fac analize, deoarece nu am ramas niciodata insarcinata tinand cont ca noi folosim ca si metoda contraceptiva "coitus interruptus" - care nu este o metoda sigura!
Macar o data din gresala, cumva in cei 5 ani trebuia sa raman!

Sper sa rezolv problema si sa fie bine!

sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Hai ca am zis ca nu mai scriu, dar daca ai dat (in sfarsit) toate detaliile, acum am inteles Sau ma rog, asa cred

Deci de fapt tu nu aveai o infectie urinara, de-aia saracul doctor nu te-a trimis sa faci urocultura ! Pt ca usturimile la urinare si senzatia de arsura si inflamare a zonei sunt rezultatul unei infectii vaginale ! De-aia i-a dat si partenerului tratament, asa are logica !

Clamydia este o MST - maladie sexual transmisibila (daca nu ma insel); am avut si eu si nu am stiut ca am, la vreo 2 analize de secretie vaginala (facute la Medicover) nu au aparut, abia la o analiza facuta la o alta clinica s-a vazut ce este; cu un simplu antibiotic (dar cel potrivit) a trecut fara urmari.

Si oarecum off-topic ... ar fi mai sigur, dupa parerea mea, sa alegeti o alta metoda de contraceptie, din cate stiu eu c.i. este printre cele mai nesigure ...

Mergi la inceput