Amenajare gradina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Vivela, daca ai pir si mohor cat am eu in curte nici ierbicidul ala rau nu-si face efectul. Pirul isi poate duce radacina cica si pana la 8m sub pamant. Eu am incercat intr-un loc de curiozitate sa caut insa am renuntat cand am ajuns de am facut o gaura de 1m adancime. Plus ca trebuie intretinut apoi pt ca si radacinile aparemt moarte si uscate invie - e ceva fantastic cu buruiana asta. Bineinteles ca e de dorit sa mergi pe varianta bio, insa nu e si cea mai usoara....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

ma si gandeam ca am gasit solutia ideala . si pirul si mohorul si musetelul salbatic si ciulinii si papadiile si coada soricelului si ...de toate cresc in ura, n-am vazut asa ceva!
asta e, probabil trebuie sa ma inarmez cu multa rabdare si sa caut solutii, alte variante nu am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Vivela, daca ai musetel, e aur curat, ai pamant bun si zona e nepoulata. Lasa-l naibii de ierbicid si desteleneste treptat. Firmele de amenajare folosesc ierbicid pt viteza, fac curat, aduc totul nou, iau banul si gata. Buruienile reapar oricum de la vecini, din seminte aduse de vant. Hotaraste cu ce vrei sa incepi, studiaza planul, fa o lista cu plantele mari pe care le vrei, cu amplasamentul si incepe treptat achizitionarea lor, ca sunt scumpe si voi aveti inca de lucru la casa. Deocamdata fa-ti un rond mai mic sa incepi sa gusti din placerile gradinaritului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Tocmai ce am venit de la o tura de smuls lighioane. creste o planta nesuferita rau, la frunza seamana cu floare soarelui, e inaltuta, tulpina viguroasa, frunze mari. se smulge usor din pamant, dar sunt muuuuulte rau. cu rabdare o s-o dau gata pe asta, ca am spor. nu stiu de unde a aparut si ce este, cert e ca trebuie smulsa mereu, ca isi ia avant dupa ploaie.
nu stiu cum o sa fac cu ciulinii, ca astia inteapa si prin manusi (si-asa am mainile varza). cred ca doar cu sapaliga o sa pot sa fac ceva.

in toamna o sa incep sa cumpar si plantele mari, sa le pot pune direct in pamant.

am stropit ieri cu solutia aia de otet o bucata de teren si vad ca buruienile s-au cam suparat , s-au pleostit. poate o fi eficient totusi.

ps: absoluta, scuze ca ti-am invadat topicul . eu cred ca o firma specializata stabileste tariful in functie si de ce vrei sa faci acolo, probabil una e sa pui doar gazon, alta e sa vrei sa-ti faci iaz cu pesti sau fantani arteziene...eu tocmai vazusem pe un site cum ca numai pt proiect se ia 1E/mp, operatiunile in sine cred ca sunt mult mai mult de atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Buna,
eu sunt nou lovita de hobbiul gradinaritului si nu am absolut nici un pic de experienta. In Romania am stat doar la bloc, si bunicii mei tot la oras la bloc stateau, apoi in Australia am stat initial in bloculete micute si apoi in complexe care aveau gradinar . De 3 ani ne-am mutat la casa si am petrecut foarte mult timp renovand interiorul si am reusit sa demolam si sa mutam cateva constructii ciudate din curte . Acum curtea e curata, dreapta, a crescut iarba frumoasa si pe locurile de unde am demolat ciudateniile. Am construit in spatele casei, unde nu se vede, un shed (o magazie) de care sunt foarte mandra . Noi am pus placa de beton si am montat magazia. Avem pomi mari si mijlocii in curte pe langa gard si...iarba. Ma gandesc sa mai plantez cativa copacei in locul celor pe care a trebuit sa-i scoatem pentru ca murisera. Mai vreau sa pun tufisuri printre copaci de-a lungul gardului. Dar as vrea o parere de la gradinaresele cu experienta. In ultima vreme ma pasioneaza crescutul legumelor. Planuim sa ne cumparam o proprietate mare mai la tara, ceva gen 3-4 hectare si as vrea sa imi cresc singura legumele si fructele. Dar cum am spus, nu am nici un pic de experienta. Acum cateva saptamani am cumparat 4 ardei, plantute micute de vreo 5-6 cm, au crescut frumos in ghivece mari, 2 au si niste ardei micuti, ceilalti au flori si boboci. Saptamana trecuta am cumparat si 4 rosii, tot asa micute si le-am pus in ghivece. Deocamdata ghivecele stau pe o masa veche in curte, la soare. As vrea sa stiu daca pot sa le plantez de-a lungul gardului printre pomi si tufisuri. Nu vreau sa fac un colt de curte pentru legume. E o casa la oras si nu ne-am hotarat daca o vom vinde cand ne cumparam la tara, dar aici oamenii prefera ca o curte de oras sa arate ca o curte de oras si nu vreau sa-mi fac viata grea sa imi fie greu sa o vand. As vrea sa 'ascund' legumele printre plantele ornamentale. Se poate? Nu ma deranjeaza sa se catere si pe gard. In fine, nu stiu cat de coerenta am fost .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Bird, te invit la subiectul despre gradinarit, acolo ai sa gasesti tot ce-ti doreste inima in materie si daca nu gasesti, asteptam intrebari!
Cat despre rosii printre tufisuri, merg, cu conditia ca aiba cat de cat lumina.daca e umbra rau, n-o sa-ti faca rosii sau o sa faca putine si mici!
Cu ardeii la fel, le trebuie lumina multa, soare din plin ca sa se dezvolte sa-ti faca fructe multe, dar merge sa-l pui printre tufisuri langa gard.
In principiu totusi, nu cred ca ar fi asa o mare tragedie sa-ti sapi o bucata de 3 m patrati pe care sa plantezi legumele.Daca va hotarati la anu sa vindeti casa, pui gazon pe locul gradinii si gata!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput