Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (195)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Eu m-am chinuit sa vad filmuletul si n-am reusit. Cred ca merge netul prea superb. Am avut o teama imensa sa nu se inece cu bucatele asa incat Ana a mancat pasat pana la aproape 2 ani. Pe la 2 ani si ceva a primit in parc o bomboana si a inghtit-o direct. Cu Elena am fost mai relaxata. E tare ideea cu lasatul sa se descurce cu bucatile inca de mici, sange sa ai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Am vazut si eu filmuletul cu Kevin; foarte tare, dar eu n-as avea "nerv" pentru asta; si Cristi a mancat pasat pana la 2 ani si ceva.
Oricum, ma gandesc ca metoda asta e doar asa de antrenament...cat pot sa molfaie ei la varsta asta?!?!?!

Gabi, sa-ti traiasca "stirbul"! felicitari pentru primul dinte schimbat!

Simonix, foarte haios si dulce Robert!!! si-mi pare asa de precoce!!! pe Cristi a mea n-o vad sa faca toate astea. pai in comparatie cu Robert, e destul de rece ! De fiu-meu, nu mai zic, e sloi de gheata
Oare nu stiu eu sa mi-i apropii?!

Ce vreme am avut azi!!! l-a omorat p fiu-meu: n-a mai putut sa iasa cu Cristi afara...cred ca l-a innebunit toata ziua in casa!

Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

LUMINEL - pai molfaie, molfaie, a mancat o para intreaga asa. Acuma insa nu prea vrea sa puna mana, sau daca pune ii tot cade, deci cere timp, trebuie sa-i tin eu fructele si legumele, mai ales pe cele tare alunecoase. De aceea cand sunt in graba ii pasez, merge mai repede.

SIMONIX- ce scump e Robertel! Dar sa stii ca al meu nu e deloc asa. Daca il pup eu si-l dragalesc sta ca mielul, dar din proprie initiativa niciodata. Mai degraba pe taica-su, cand e o obosit si suntem pe undeva si-l ia in brate il prinde de gat si-l pupa cu foc, pe mine niciodata. Declaratii nu-mi face, ba ma critica tot timpul. Sa-mi prind parul, sa nu mi-l prind, pana si la haine face tarantele, daca n-a urlat intr-o zi de sa innebunesc ca nu-i placea bluza mea in carouri alb cu negru, il dureau ochii cica de la ea. La hainele lui nu se uita niciodata, dar pe ceilalti ii remarca imediat. I-am zis ca va fi vai si-amar de nevasta lui. De fapt stiu cum e ca taica-su e la fel.
Si al meu e foarte sensibil la mirosuri, de mic a fost, de aceea noi nu putem manca cu el la masa pentru ca lui nu-i place mancarea gatita. De pe la 18 luni-2 ani se izola, se inchidea in camera lui cat mancam noi pentru ca :"Miroase urat!"
Acum tocmai am citit Raising your spirited child si al meu cam se incadreaza in categoria asta si asa am aflat si eu ca asa s-a nascut, nu sunt eu de vina cu ceva. Copilul "spirited" e mai sensibil reactioneaza mai puternic la stimuli, la gusturi, la texturi.

ALEX-SARA pai fa-ti o cresa particulara numai cu bebei mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Fetelor, sunt singura acasa Azi s-a facut schimb de bunici si avionul cu mamaia de schimb a intarziat 3 ore Tati cu printzul meu sunt la aeroport iar eu am avut parte de o seara singura cuc in casa - a fost fun la inceput daaaar zaau, e prea liniste hmmm... Asa ca ma consolez cu un forum :D

Dolores - pai da, ma gandeam eu ca cu doi copii nu e la fel - adica din experienta amicilor mei cu doi pitici cel mare trece in "custodia" tatalui Si nu cred ca mai e timp pentru atatea cuvinte de amor hehe :) Ala micu al tau imi place si mie Foarte interesant cum mananca dar zau ca eu nici nu ma gandesc Deci am tras-o prea rau cu inecatul piticaniei.

Luminelule - nu stiu zau daca e precoc :D e doar cu imaginatie o tona, de dat si la altii. Nu are skiluri de numarat, spus poeme, spus litere etc - dar ii zboara mintea pe coclauri E artist, imi este clar. In primul rand e f receptiv - adora sa te asculte si retine tot, evident, si apoi imi place ca pleaca de la o ideea a mea si o duce intr-o directie surprinzatoare. Conexiuni la greu. Cand ii povestesc (orice lucru, de la cel mai banal) ma inghite cu ochii. Daca tac sa respir si eu isi ia ochi de pisica aia din Shrek si zice "Mai pune, mami, mai pune ... pune ... (adica spune)". Nu te lasa pana nu ii "spui". Povestile - le adora - rutina de seara are acum ore bune caci nu ii ajunge o poveste spusa pe intuneric - nu: acum luam perna de citit (adica aia veche de alaptat) si un carztoi gros cu povesti si cititm povesti. Nu ii trebuie poze deja - cartea e efectiv una "de omi mari" fara poze. Si e asa atent ca ai zice ca citeste Sa nu crezi ca il adorm povestile astea - nu. Din contra - i se aprind beculetele si e totul f interactiv. De pilda, e fascinat acum de comori, pirati si pietre pretioase - deci in Alba ca Zapada piticii merg la serviciu, la mina, iar casuta lor este din diamante. Si Alba intra in casuta si vede o masa cu rubine, cu farfurii de smaralde, si piticii au si tobogan cu diamante. La final vine printul cu metroul si se indragosteste de ea. Deci na, pleaca de la trei vorbe si construieste altceva. Ma rog. Dupa povestea citita inchidem lumina si continuam cu povesti pe intuneric. Si iaca cum fuge somnul. Povesti ii ciresc din cele clasice dar ii iau si carti cu povestioare ( de ex Noddy, sau carti cu povestiri cu pirati :D) Avem deja fara numar carti si trebuie sa ii iau o bibliotecuta speciala.

Deci cam asta este, imaginatie - incepe si sa minta, cu buna stiinta, intelege perfect ce efect are pe noi si nu ezita sa faca uz de toate "farmecele" lui ca sa obtina ce vrea.

Cat despre ocupat de pitic/a - nu cred ca e cazul sa te simti aiurea, fiecare se ocupa de copil cum poate si depinde si de skilurile mamei. Eu recunosc ca sunt la fel de visatoare ca fiumiu si eram buna la comentarii si se vede ca turui si acum ca moara stricata - ei bine, Robert e fix ca mine. Daca semana cu Bobo fac pariu ca facea deja integrale dar nu scotea doua vorbe in plus. Cu cartile eu l-am impins pe panta asta sa zic pentru ca mie imi place sa cetesc - dar sunt persoane care isi gaesc implinrea in alta parte. De exemplu fata mea nu va invata niciodata de la mine sa gateasca sau sa croseteze Fiecare cu ale lui. Eu mor cand aud cum numara fimiu: 1, 2, 5, 7 vai de capul lui la scoala hehe :) La fel, cu desenatul - sta prost - adica nu il intereseaza.

Asa ca no stress, vorba aia :)

Uf, nu mai vine familionul asta al meu ... Ma duc sa ma mai uit la un TV ceva ... Noapte buna

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

Seara buna fetele!
M-a plimbat putin pe-aici si l-am vazut pe bb Kevin cel papacios..foarte dulce, stie foarte bine ce face acolo
Gabitza, frumoasa povestea cu zana, cum e el convins de situatie
Simonix, la varsta asta copiii trec prin ceea ce se numeste compexul lu Oedip, atasamentul fata de parintele de sex opus. Incearca sa te castige, isi imita tatal, ar vrea sa te aiba numai pentru el.. ma rog, asta zice psihanaliza..la noi fenomenul inca nu se manifesta, ta'su ramane centrul universului si al iubirii lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonix

De exemplu fata mea nu va invata niciodata de la mine sa gateasca sau sa croseteze Fiecare cu ale lui. Eu mor cand aud cum numara fimiu: 1, 2, 5, 7 vai de capul lui la scoala hehe :) La fel, cu desenatul - sta prost - adica nu il intereseaza.

Bine, noi stim deja ca ai nostri au lungimi de unda comune...in romana este "1 4 6 9" in olandeza "1 2 5 7" in maghiara "1 2 3 4 5" ceea ce ma cam frustreaza fiindca maghiara e o limba care revine de doua trei ori pe an. Acum ma gandesc sa o aduc pe matusa-mea aici prin toamna, fiindca ea vorbeste predominant maghiara si daca a mea tot are deschidere poate se prinde ceva mai mult.

Eu am zis ca nu stie poezii, ca nu stie din alea structurate dar...trece un avion si Lorelei : "Avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor! Nu te iau, ca esti mic si te cheama polonic!" sau evident Buna dimineata Lorelei..."Buna dimineata s-a sculat si rata si ariciul tzatza si-au mancat dulceatza". Si tot felul de alte strofe in aceasta idee. Dar nu nu stie poezii din alea structurate. Stie alfabetul...da, din cap in coada, asta olandez...nu inseamna ca stie sa citeasca sau ceva, pur si simplu ii place cantecelul cu ABC si acu' stie tot alfabetul.

O intreb, aiurea intr-o doara alaltaieri "Cat fac unu si cu unu" raspunsul genial, parerea mea (evident!) "Doi de unu". Pai are dreptate, nu?!

Foloseste informatiile intr-un mod foarte inteligent si smecher. De exemplu : eu nu o las cu pantofi in pat fie ei cei mai curati papuci de casa, mama insa a lasat-o cu papuci in pat.Vin intr-o zi de la servici si ii fac observatia. Raspunsul: "A spus buni Piri ca e voie cu papuci in pat."

Sau: in cada de baie nu facem pipi, acu' daca se intampla sa iti trebuiasca fix cand esti complect sapunita hai sa zicem ai voie, asta e regula pe care i-am spus-o eu. Mama nu o stia, pentru ea era in cada nu. Fi-mea se dezbraca, intre in cada si repede anunta ca face pipi. Mama da sa o ia in brate sa o transporte la WC la care fi-mea :"A spus mami ca e voie pipi in cada". Ceea ce evident nu e un neadevar e doar omiterea unei parti din afirmatia mea.

Apropo de mancat, Lorelei manca bucatele de la 9 luni in paralel cu piureuri, ce insa nu am facut eu niciodata nu am lasat-o sa aleaga ce mananca. I-am pus mereu in fata bucatele de ceva si aia a fost singura optiune. Acum ca are "palatul" format are voie sa aleaga...si alege bine E adevaratc a eu am avut mare noroc cu felul in care a mancat ea mereu asa ca nici un stres din partea aia. Ea de muuulta vreme nu mai avea cana de lapte dimineata sau seara, fiindca nu cerea si eu nu ii dau numa' asa. Avand in vedere ca micul dejun e mai mereu ceva in lapte nu am stres. Nici in zilele cand e ceai si/sau ou nu am stres. Ce voiam sa spun este ca de vreo doua saptamani cere singura dupa cina o cana de lapte (mami, nu prea rece si nu prea cald!). Nu am reusit insa nicicum sa introduc cacao cumva in meniul ei...si zau ca as vrea. In continuare mananca 3-5 fructe pe zi si da, aproape zilnic daca e cald si o inghetata. Dupa dulciuri nu se da in vant (deci lipesc kg pe mine, ca de facut tot fac) mananca mereu aluatul necopt fie el cu drojdie sau cu unt, faina in timp ce lucram aluatul, mananca compozitie de la pandispan si linge orice soi de crema. Dar cand e totul asamblat...nu prea...musia mai trebuie sa fie copii langa ea sa vada ca ei mananca si atunci poate, poate face si ea. Am descoperit pana acum o prajitura pe care o mananca "non plus ultra" si presupun ca e datorita bezelei de pe ea.

Belgia/Olanda...ne vedem la jumatate de septembrie? Simonix tu cand pleci in vacanta, sa nu o facem fara tine. As sugera final de luna, dar tocmai implinim 10 ani si avem alte planuri.

va pup pe toate,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Hai ca vad ca vb de ce mai fac copilasii. Victoria nu face multe, dar sa va spun ce face: numara pana la 11 spune (de fapt, canta) abc-ul, dar la q ii spune tot f. Deseneaza, se joaca pe computer zic eu, super bine, (boowa & kwala.). Stie poezioare (nursery rhymes, vreo 20, le mai incurca, dar daca o ajut cu cate un cuvintel ici si colo, e ok. Se joaca bine cu nintendo dsi, chiar si jocurile mai grele le-a 'prins', m-am tot jucat eu si ea s-a uitat pana a invatat si ea. Desenatul nu prea o intereseaza. In schimb o fascineaza tot felul de crafts (un fel de lucru manual). Cam asa sta treaba la noi. Plus, gateste cu mine, are cutitul ei mic (din setul ei, deci nu prea taie), dar toaca cu el cartofi, morcovi, etc. fierti deja.

ANDREEA LA MULTI ANI, DRAGA MEA!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Doloress, sa-ti traiasca baietii scumpi, sa va bucurati cu/de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Doloress, ! La Multi si Fericiti Ani!, mama frumoasa de baieti minunati! Sa fiti cu totii sanatosi si voiosi! Mult surprize frumoase sa ai, si nu numai de ziua ta, ci in fiecare zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

mai, fetelor, dar sunteti cam lenese in ultimul timp. nu mai are omu' ce sa citeasca de la munca. pai voi nu va ganditi si la oamenii amarati care traiesc in tari ploioase si nu au ce face pe afara? in plus mai e si pustiu la munca, numa eu si cu vreo inca doua "mushte".
dar vine ea si agitatia, o simt cum se apropie. pe 25/26 august plec in manchester sa tin o prezentare la compania mare cu scoica, si incepe sa imi tzatzaie dorsalul de pe acum. sper sa se linsiteasca baietii de cartier pana atunci, ca asta stres imi mai trebuie.

esme, simonix, pai hai sa ne vedem, dar nu prea stiu cand. juma de septembrie plec la o conferinta in franta. fix duminica, pe 17. un weekend inainte avem sarbatoare in familion. daca ziceti ca sfarshit de sept este esme ocupata, poate ar fi mai bine inceput de octombrie? zic si eu, vedem cum convine la mai mutla lume.

si a mea mandrutza numara din 3 in 14. adica la ea lipseste 6. nu ii iese oricea ar fi. in olandeza nu zice deloc. defapt ea cam refuza sa vorbeasca olandeza acasa. mai se cearta cu papushile in olandeza, in rest... nu prea. dar cica la gradi numa prima zi dupa vacanta a fost mai tacuta. acum turuie iar. in olandeza, normal.

Desiree, imi e si rushine sa spun, dar n-am ajuns inca la poshta. incer sambata asta. pana atunci va trimti pupici virtuali.

am vazut poze cu familie frumoasa de lorich, cu baiat cu ochiii ca cerul de simonacip, cu baiat stirb de grabitza. frumoase poze, frumoshi copii.

vroiam sa va anuntz ca mi-au crescut copiii. bine, bine, de alex stiam si era evident, dar de odo? de ce zic asta? am avut o miercuri foarte relaxanta cu ai mei copii. am plecat la 10 de acasa si ne-am mai intors la 16:00. am fost la biblioteca sa luam carti pt alex si odo s-a jucat pe acolo la colturile cu jucarii, apoi am fsot la film, toti trei. a fost primul film al lui odo la cinema. e drept ca nu am intrat la 3d, dar a rezistat pana la sfarsit. evident ca a stat vreo 45 minute pe scaun, si restul a facut ture prin sala (noroc ca era sala mai goala), ca a vrut de doua ori la toaleta, dar pot spune ca am fost la film cu copiii, da?

apoi am mers prin vreo doua magazine, am mers la terasa si am mancat ceva, apoi am fost la dentist cu alex, apoi la o inghetzata. si uite asa a trecut ziua. si a fost minunat. bine, nu am facut mancare, nu curat, hainele au ramas necalcate, dar copiii au fost fericiti, eu la fel, deci ce mai conteaza restul?

asa ca de acum in colo sper sa pot sa nu imi mai programez miercurea chestii de facut in/pt casa, ci sa ma bucur mai mult de ieshiri cu copii.
oricum, de luni incepe scoala la alex, asa ca juma de miercuri o sa fiu din nou numa cu mandra.

in alta ordine de idei, de cand a venit tati acasa eu sunt pusa pe liber. ai mei copii, si mai ales odo, nu il vrea decat pe tati (zicea cineva de compexul oedip?). eu zic ca e de la plecarea lui lunga. oricum, saracul tati, si cand se duce la toaleta, are paznic la usha. il asteapta odo pe hol, in fatza ushii. asa ii trebuie daca pleaca de acasa. si vine acum sezonul de plecari de toamna. trebuie sa trecem la negocieri, ca iar s-au strans cam multe.

eee, cam atat de pe aici. urati-mi si mie o raza de soare, ca de o zi insorita nu mai sper de mult. nu mai vorbesc de un weekend insorit. bucurati-va voi, cei care il aveti!

Pupici

Mergi la inceput