Calendarul gradinarului vesel (20)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Multumesc, Gabriela. Si pepenele tau arata f bine, te cred ca a fost gustos.

Fetele, vreau sa pun o floare in ghiveci la baie - spuneti-mi si mie pls ce soi rezista la lumina putina si umezeala?
Ca sa va clatiti ochii, iata un link pt voi:

http://www.potterybarn.com/shop/outdoor/inspired-outdoor-garden/outdoor-artful-garden/

Olimpia, unde esti?

Inca ceva: aveti idee unde gasesc in Buc/IF saci de ciment mai ieftin? Sotul vrea sa se apuce de alei.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Liviana cred ca merg Spathifilium(sigur ii place umbra) sau feriga.

Mergi la inceput

Am Spathifilium, dar pare ca-i merge bine la geamul din living; nu stiu daca e bine s-o mut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Liviana si eu am un spath in baie si ii merge minunat. E adevarat ca am un geam mare, chiar daca e sablat si are lumina exact cat ii trebuie (pt ca stii ca nu are nevoie de f multa) a si inflorit acum de curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004

Ioana, da, aceea este. La mine e primul an, dar din ce am citit, peste iarna intra in repaus - ii cad frunzele si trebuie adapostita intr-o incapere mai racoroasa (cam 15 grade) si la lumina, cu mai putin apa. Sper sa treaca cu bine iarna, eu am sa o pun sus, in mansarda, unde adapostesc si leandrii...
Liviana, am ramas impresionata de gradina ta!! Super!

Gabriela, sa va fie de bine pepenele
deci va trebui sa pastrez cumva iasomiile peste iarna, sa vad unde, ca nu am o camera racoroasa si cu lumina ... poate undeva pe la mama, sa vad

Liviana, cata verdeata e la tine in gradina ... la noi toate sunt cam "arse", chiar daca udam zilnic, e drept ca sunt in plin soare, n-avem nici o umbra, doar in livada, acum ca au mai crescut pomii
gustoasa rosia, nu?

am pus si eu cateva poze cu gradina in prag de toamna

Mergi la inceput

Multumesc Tala si Ioana.

Ioana, de unde ati facut rost de araci din acestia? Am inteles ca cei din salcie sunt cei mai buni, si Elisa are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Salutare,gradinarese!

Am si eu preocupari de amenajat gradina, chiar radicala schimbare! Adica am facut inclisiv gardul ca ne-am extins cumparand terenul de langa noi, am inaltat terenul si am turnat ciment si pe locul unde parcam masinile.

* o firma de amenajat gradini trebuie sa vina sa sape cu o motosapa, sa marunteasca, sa niveleze si sa taseze pamantul. Am pus deasupra si un strat de 5-7 cm de nisip fin ca am citit ca gazonului asa ii place :)
Intrebare: sa iau firma sa imi semene gazon sau sa iau rulouri? Cu samanta ar fi muuult mai ieftin insa cu rulouri ... 250 mp ...ne rupe si cred ca nu punem nici la anul :(
Se da garantie ca rasare iarba sau e de genul " ne pare rau, nu e vina nostra ca nu a rasarit iarba, pamantul dvs e de vina"? ca daca e asa...iau echipa sa imi aduca terenul pana in stadiul de samanta si il semanam noi (samanta o vom lua din mag specializate, dar nu cele de bricolaj...Pr, Br sau H)
Eu am gazit pe cineva care imi ia 2 euro/mp inclusiv insamantare cu samanta lor , stiti undeva mai ieftin? nu de alta dar pana acum am bagat fff multi bani si finalizat ceva...nu prea este deci, orice economie, e binevenita.
ok, sper ca am fost cat de cat coerenta...am cam stat in soare

Va pupacesc de va zapacesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Multumesc Tala si Ioana.

Ioana, de unde ati facut rost de araci din acestia? Am inteles ca cei din salcie sunt cei mai buni, si Elisa are.

cu aracii au fost responsabili barbatii , s-au dus ba pe la padure, ba pe malul apei si au tot taiat ... sa-ti spun drept, nici nu stiu din ce lemn sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Gogosel eu iti recomand sa insamantezi tu. Nu stiu ce sa zic insa de stratul de 5-7 cm de nisip, eu n-am mai auzit de un strat asa gros. Eu am curatat bine pamantul inainte am trecut cu grebla peste el, am semanat (si nu-ti imagina ca cine stie ce seminte, am luat unele la oferta pt ca urmau sa expire dar cred ca a germinat fiecare samanta), am imprastiat nisip peste (dar cu mana, ca la semanat) si am trecut cu un tavalug apoi. Cel mai important este ca dupa ce termini procesul asta sa ai grija ca 5 zile sa nu se usuce pamantul. Eu in perioada aceea stateam acasa si udam cam de 5-6 ori pe zi. Acum, la cat de cald e afara e cam riscant, mai bine mai astepti putin. Apoi la 3 saptamani tunzi (de preferat cu masina nu cu trimmer). Eu inainte sa tund iarba chiar de primele 3 ori, am stat pe ciuci cum se zice si am smuls fiecare buruiana care a indraznit sa iasa. Doar asa cred ca poti sa ai un gazon mocheta si nu impestritat cu buruieni. E adevarat ca ajungeam in pragul insolatiei . Mai am o parceluta mica pe care am semanat iarba primavara asta si nu am mai avut timp sa o curat de buruieni si arata f diferit de restul curtii (adica mai rau, cu multe buruieni).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Tala,

Stratul de nisip nu ramane asa, trebuie amestecat cu pamantul de sub el, de aia trebuie o motosapa, sa mestece pamantul cu nisipul cam 15 cm adancime. trebuia si nisip mai mult deoaarece pamantul este unul lutos, argilos si asta zice ca il mai afaneaza.
deci cred ca o sa merg doar pe amenajat pana la insamantare, ca pt asta am inteles ca este un dispozitiv special, ce se gaseste in mag de profil.

Mergi la inceput