Calendarul gradinarului vesel (20)
Raspunsuri - Pagina 15
Tala spune:
Da B.nica, eu paracioasa
Nu cred ca m-am grabit cu bulbii (acum nici nu mai tin minte sigur daca era iunie sau iulie), dar frunzele erau 'topite', pe unii nici nu i-am mai gasit (pt ca nu mai aveau frunze), dar simteam nevoia sa fac putina ordine (si mai rau i-am zapacit)
leeloo2004 spune:
Vad ca scoarta de copac a rezistat vantului si ploii de zilele trecute - e drept ca nu a fost furtuna, dar a batut rau vantul pe la noi. Iar cu buruienile ce pot sa spun este ca reduce semnificativ aparitia lor - nu de tot (probabil cu folie dedesubt nu ar mai rasari niciuna), dar sunt mult mai rare! Trebuie sa ma mai duc saptamina viitoare sa mai iau un sac de 50l...
Noi plecam pina luni la mare - la intoarcere cred ca am sa culeg si eu primele 2 rosii - am 2 mari care au inceput sa se inroseasca - daca va fi cald si soare zilele astea (cum se anunta), sigur se coc pana luni!
Eu pina la urma nu am mai scos bulbii - deci o sa fie tot "surpriza" - sper sa reziste peste iarna cat mai multi din cei plantati anul trecut - oricum in Noiembrie am programata o deplasare la Amsterdam - sigur voi veni si cu bulbi!!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
gogosel spune:
wow, wow,wow! feteloooor, unde sunteti?
in gradina, of course!
am rasfoit on line catalogul S si am cateva intrebari catre voi:
* vreau trandafiri- cum vin, deja cu radacina/de pus sub pet-uri/la primavara? ca ma gandesc ca dc sosesc cu radacina, nu voi putea sa ii protejez suficient la iarna?
*florile anuale prezentate sunt de plantat acum sau la primavara?imi plac niste floricele albastre-clopotei parca?- si cimbrisor pt stancarie.
*bulbii cumparati au rodit toti? ma gandesc la crinii aceia de 2 m!
*as cumpara arborele de matase cioco,dar oare va rezista?dar despre afinele alea uriase, ce parere aveti? b.nica, stiu ca tu ziceai de ceva asemanator.
pentru eventualele raspunsuri, va multumesc!
Starlet spune:
Buna,
Am o intrebare: Cum se altoieste un mar?
Am un mar in gradina , frumooos si face multe mere, dar este salbaticit. Merele nu au un gust bun. Care ar fi solutia?
Altoirea sau sa mai plantez un alt mar?
leeloo2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gogosel wow, wow,wow! feteloooor, unde sunteti? in gradina, of course! am rasfoit on line catalogul S si am cateva intrebari catre voi: * vreau trandafiri- cum vin, deja cu radacina/de pus sub pet-uri/la primavara? ca ma gandesc ca dc sosesc cu radacina, nu voi putea sa ii protejez suficient la iarna? *florile anuale prezentate sunt de plantat acum sau la primavara?imi plac niste floricele albastre-clopotei parca?- si cimbrisor pt stancarie. *bulbii cumparati au rodit toti? ma gandesc la crinii aceia de 2 m! *as cumpara arborele de matase cioco,dar oare va rezista?dar despre afinele alea uriase, ce parere aveti? b.nica, stiu ca tu ziceai de ceva asemanator. pentru eventualele raspunsuri, va multumesc! |
Gogosel - eu am luatd e la ei trandafiri - vin cu radacina nuda - i-am plantat in toamna, i-am musuroit si mi-au rezistat toti peste iarna, nu am avut probleme. Plantele perene - le plantezi cind iti vin, dar vor inflori la anul. Bulbii in general cred ca mi-au rodit toti - spun cred pentru ca am cumparat foaret multi si nu am stat sa-i urmaresc pe fiecare...Si arbore de matase am luat de la ei - dar nu cel cioco - mi s-a prins (asta parca a venit in ghiveci, dar nu mai sunt sigura 100%) - doar ca o parte din el mi-a inghetat, crengile respective nu au mai facut frunze si le-am taiat, dar i-au dat oricum multi alti lastari noi!
Ieri am cules si eu primele 2 rosii din gradina!!!
Poze
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
P&ANA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Starlet Buna, Am o intrebare: Cum se altoieste un mar? Am un mar in gradina , frumooos si face multe mere, dar este salbaticit. Merele nu au un gust bun. Care ar fi solutia? Altoirea sau sa mai plantez un alt mar? |
Starlet , urmareste indicatiile de aici ,poate se prinde : www.cmuntean.ro/site/diy/agricole/63-altoire-mar?start=1" target="_blank">altoire mar
Gradinarese , daca doriti seminte de rucola pot sa va ofer eu .
gogosel spune:
gabriela, !
am trimis comanda si la arbori cred ca o sa aleg artari(cred ca asa se numesc ) din aceia cu frunza ca o palma si cu coroana globulara. o sa aleg si unul cu frunzele rubinii, poate si un salcam galben,ornamental.
de brad ce stiti referitor la superstitii? sunt cam superstitioasa si se zice ca aduce necaz?!? vroiam unul argintiu
b.nica spune:
Gradinaresele mele dragi,cred ca trebuie sa va atrag atentia asupra unui lucru ff. important, mai ales acum cand vom fi napadite de oferte tentante.
Ma declar depasita in pasiunea mea de gradinarit!
Daca Dumnezeu nu dadea atatea conditii favorabile de crestere,daca nu as fi avut ajutor in gradina de la tara,utilaje si oameni(desigur platiti!),nu as fi putut sa imi sustin pasiunea.
Incercati sa fiti selective si sa va concentrati pe obiective precise.
Vad la unele dintre voi aceeasi ardoare cu care am debutat in aceasta pasiune.
Sunt convinsa ca asteptati cu nerabdare cataloagele,!
Eu in ultima vreme, m-am axat pe acele oferte inedite de plante exotice si cu efect medicinal.
Consider ca am dat lovitura pt. ca am obtinut si frumusete dar si sanatate.
Sa vedeti ce bine arata in gradina mea Merisorul si Cransberry-ul(nu stiu daca am scris corect)!Capsunile, nici nu mai stiu de unde le am,sunt pe punctul de a da rod ca si fragutele mele dragi.
leeloo2004 spune:
b.nica, eu deocamdata cel putin, imi pastrez gradinaritul la nivel de hobby - nu vreau sa obtin cine stie ce productii de legume, fructe etc - doar ca evident e minunat cind gusti ceva pus de mainile tale, in gradina ta! Asa ca eu marturisesc ca abia astept cataloagele!!
Ieri am oprit in hornbach ca sa-mi mai iau un sac de scoarta de copac (70l = 44 lei pentru cine e interesat) si pamint de trandafiri (ma tot chinui sa mut trandafirii prinsi din butasii pusi anul trecut - nu de alta, dar vreau sa pun butasi noi si anul asta!) - mi-am mai luat un suport metalic pentru mandevilla si evident nu am rezistat sa nu imi iau crizanteme/tufanici (Liviana, iarta-ma, dar eu tot nu ma descurc sa fac deosebirea...) mi-am luat 3 violete si un ghiveci un pic mai mare cu 2 culori - galbene si ruginii...
Poze
Gradina mea
John D. Rockefeller, Jr.
ioanaiub spune:
Gabriela, mandevilla e cumva iasomia braziliana (sau chiliana)?
tu o ai plantata in gradina?
eu am doua, tata le-a cumparat, cred ca de la sieberz, in ghivece, si chiar ma intrebam ce sa fac cu ele peste iarna ... daca le duc in casa cum se comporta? le cad frunzele sau raman verzi, ca alte plante de apartament?