ADMITERE LICEU 2011
Raspunsuri - Pagina 2
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cricor Voi sunteti acolo intre cei cu peste 9.80 media de absolvire, sunt sigura. |
Momentan da dar mai are 3 ani luuungi
Multumesc pentru laude, saru'mana
Vine ea si maturizarea. Aceste generatii nu prea au incotro la acest capitol, li se cere mult si foarte mult.
Nu ma astept sa se renunte la ponderea mediei , mi-am perdut aceasta speranta de multi ani. Din contra se vrea sa se faca mai mare chiar si pentru ciclul liceal deci...slabe sperante.
Faptul ca NU exista o certitudine in acest sistem ma omoara. Acum se face intr-un fel, anul viitor altfel, peste 2 ani se mai schimba ceva.
Se fac experiente pe pielea copiilor. Si pe nervii parintilor .
Pe noi ne-au anuntat la o sedinta ca la sfarsitul clasei a sasea vor da 2 examene. Insa nu se stie din ce, de ce, la ce vor conta daca vor conta la ceva...
A ramas ca " ne vor mai anunta cand apar lamuriri".
Dragut.
Si atat de "normal" pentru sistem.
Anka74 spune:
Multumesc mult de lamuriri!
Sunt sigura ca in 8/9 ani lucrurile se vor schimba...de n ori,dar asa sunt mamele.
Cricor spune:
Vorbeam astazi cu un prieten, profesor de matematica la Sf Sava, despre licee, admitere, etc. Parerea lui este ca diferenta intre primele 5 licee si restul e foarte, foarte mare...ca de fapt e o inflatie de 10, ...sunt copii inzestrati, dar departe de a fi buni cu adevarat ..la mate desigur . Copiii vin cu 10 la mate pe linie si au socul vietii lor cand dau de matematica de liceu care e cam aceeasi cu cea de pe vremea noastra.
Si stau si ma intreb, daca asa e la Balcescu..cum o fi la liceele unde se intra cu 7 ??
Lala_D spune:
Cricor, cum sa fie...jale.
De aceea este necesar ca inainte de a intra in clasa a cincea sa le fie explicat de ce trebuie sa invete, care este scopul, ce vor obtine la un liceu mai bun, care sunt avantajele unui anturaj, a unei traditii a unui liceu etc.
Pe scurt sa fie responsabilizati.
Si discursul se repeta an de an cu analiza rezultatelor proprii pana la admitere.
Asta daca vrei sa fie cu adevarat informati si motivati.
isabela spune:
Din proprie experienta, degeaba ii spui ,inainte de a incepe clasa a cincea, ca trebuie sa invete, ca trebuie sa intre la un liceu bun, pentru ca nu intelege.( Cel putin asa a fost in cazul fiic-ami).
Toata clasa a cincea i-am repetat acest lucru si tot n-am avut media 10 ci 9,82.
A inceput sa constientizeze ca va urma liceul, si ca daca nu va avea medii bune, s-ar putea sa nu intre la liceul unde-si doreste ea, undeva dupa semestrul I al clasei a VI-a. Rezultatul a fost 9,79 la sf cls a VI-a.
Vom vedea ce va fi in urmatorii doi ani, dar pentru a ramane la colegiul unde este acum va avea nevoie de o medie de peste 9,50 in V-VIII, si peste 9,50 - 9,60 la evaluarile nationale.
Cricor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui isabela Din proprie experienta, degeaba ii spui ,inainte de a incepe clasa a cincea, ca trebuie sa invete, ca trebuie sa intre la un liceu bun, pentru ca nu intelege.( Cel putin asa a fost in cazul fiic-ami). Toata clasa a cincea i-am repetat acest lucru si tot n-am avut media 10 ci 9,82. A inceput sa constientizeze ca va urma liceul, si ca daca nu va avea medii bune, s-ar putea sa nu intre la liceul unde-si doreste ea, undeva dupa semestrul I al clasei a VI-a. Rezultatul a fost 9,79 la sf cls a VI-a. Vom vedea ce va fi in urmatorii doi ani, dar pentru a ramane la colegiul unde este acum va avea nevoie de o medie de peste 9,50 in V-VIII, si peste 9,50 - 9,60 la evaluarile nationale. |
Daca a avut 9,82 si 9,79 eu zic ca este pe drumul cel bun. Nici nu inteleg de ce pari suparata, copilul are note bune.
Prietenul de care vorbeam imi zicea ieri ca probabil o consecinta imediata a rezultatului catastrofal de la bac va fi o scadere a notelor, care oricum sunt umflate si nu reflecta stiinta copiilor ci doar dorinta profesorilor de a avea rezultate bune - din punctul de vedere al scolii.