Pufi frumosi de ian-feb 2010 (33) LMA Sagetutza!

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Mergem in 2 mai (ca de obicei) si satul e mic, din orice locatie cred ca e mai putin de 500 m, pensiunea la care vom sta este aproape de plaja, zice ca e chiar la intrarea in sat... am mai fost, mi-a placut tot ce-am vazut (casute, stradute, chiar imi ziceam ca mi-ar fi placut sa locuiesc intr-un sat de vacanta)...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Vrem si noi sa plecam imediat ce rezolvam cu actele pe litoral si cititindu-va pe voi, ma scarpin la ceafa... ce conditii speciale va doriti petru copii??? sotul zice sa mergem acolo si apoi sa cautam cazare (la un localnic), bine cand nu era Kay, mergeam cu cortul... iin afara de o bucatarie unde sa incalzesc un biberon si sa fac o supita de pranz nu cred ca am nevoie nimic special... in rest, ce-ar mai fi, un pat mare si un pat mic si posibilitatea de a face un dus...nu???

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Exact cum am spus... eu pe viitor o sa am grija sa aleg o locatie cat mai aproape de casa pt ca nu se merita sa pleci in weekend si 2 zile din 3 sa le faci pe drum. Daca eram doar noi 2 nu era absolut nici o problema pt ca noua ne place foarte mult sa calatorim si am tot facut haiducii de tot felul, dar sa chinui 2 copii mici sa stea inchisi 7 ore intr-un metru patrat chiar n-are rost.
In rest, ce a spus Alexutza e valabil si pt mine. Musai David trebuie sa aiba patutul lui. De fiecare data mi-a luat cca 1,5-2 ore sa-i culc intr-un pat de 2 persoane. Se suceau pe toate partile, cand ziceam gata, au adormit... poc isi trageau cate un picior si incepeau aman2 sa planga. Bineineles pt cine cine are doar un copil si doarme de regula cu el in pat asta nu e o problema.
Curtea trebuie sa fie cat de cat sigura. Am mai spus... pensiunea asta avea iesire directa la rau. Poate ca nu era nici asta o mare problema daca aveam doar 1 copil... stateam pana la urma dupa fundul lui tot timpul ca doar asta fac si acasa, dar cand sunt 2 si unul trage intr-o parte, altul vrea sa faca pp/kk, sau vrea sa manance sau sa se joace cu paletele ... etc e mult mai greu.
Mancarea ... aici ne-am gatit singuri, deci e si asta alta grija. Iti rapeste din timp, plus ca daca iti faci singur de mancare, trebuie sa si pui masa, strange masa pe urma, spala vase... samd. Asa ca data viitoare o sa ma asigur ca avem un restaurant ok prin preajma in primul rand pt Mara (si pe viitor si pt David) ... ca sa nu ma intorc acasa cu cine stie ce toxinfectie alimentara.
Daca m-as duce cu ei la mare as avea grija ca hotelul sa fie cat mai aproape de plaja pt ca am experienta de anul trecut in spate cand faceam 20 de minute cu saltelutze, colace, galetuse, carut... si alte cele in carca... plus cei doi copii de 8 luni respectiv 2 ani jumate infierbantati si dornici sa ajunga la apa.

Voua probabil ca o sa va fie mult mai usor, indiferent de locatia pe care o veti alege pt ca sunteti 2-3 adulti cu un singur copil si atunci sigur ca nu se compara situatia.

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Azi e 19 iulie... aniversarea casatoriei noastre, nu ne-am formalizat in niciun fel, ne-am zis doar la multi ani dimineata... 6 ani... o fi mult, o fi putin? adica intotdeauna am crezut ca aceasta casnicie are un termen de expirare la maxim 5 ani si faptul ca l-am batut pe al 6-ea poate fi ceva bun - am rezistat! sau rau - ne-am blocat si impotmolit... nu mai dezvolt subiectul, nu estul unul facil pentru mine... cu toate nemultumirile mele fata de sotz, uneori ma simt atasata de el, ma gandesc la ce mananca la servici, cum se trambaleaza prin oras prin soare, cum ar fi ramas singur daca plecam in Grecia cu copiii (si n-am vrut sa-l las singur)...

Atunci sa zicem si noi cu intarziere: "La multi ani fericiti impreuna!".

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Buna dimineata, haideti la cafelutza!

Gata vacanta, ieri ne-am intors, am despachetat...

Nyny..frumoasa pensiunea, pacat ca nu este potrivita pentru copii.. Imi pare rau de w-e stressant!
BF...imi pare rau si de week-end-ul vostru...ce bine ca ai putut sa-l trimiti pe Dani in vacanta, sa va mai odihniti!
Ale1212xa...vazut poze de Dragosel-barbatel tunsulici!
Tomaca... de informatii! Tudorel e un scump, ca de obicei, o veselie de baietel!
Larisel......admirat si gemanutze frumoase in actiune!
Alexutzza..offf, maica, cum s-au strans toate belelele!
Bea, Mire....ce frumos ati povestit de pui!
Ruxita...La multi ani fericiti, impreuna!

Cu locul de cazare in vacanta...cred ca depinde foarte tare de bebe, de obiceiurile lui, si bineinteles de ale voastre, ale familiei. Cu Diana, de pe la 7 ani, am stat si noi in 2 mai, la gazda. Cu ele amandoua....nu ne-am fi incumetat. Diana doarme singura, eu cu iris...Treaba e ca diana doarme rau tare, da din picioare in somn, se invarte, se trezeste sa bea apa, se foieste, citeste...tati de iris sforaie si le trezeste pe amandoua...e grele, maica. Plus ca iris e inca la 2 somnuri pe zi si e activa fix in perioada de pranz, cand e cald de mori...Asa ca noi am luat in considerare cam toate aspectele astea, in alegerea locatiei. 3 camere, bucatarie, A/c, fix pe plaja, umbra, verdeata...si tot n-a fost suficient! Diana si tati erau sa-si ia gatul reciproc, dupa prima noapte, ca nu am avut canapea in living sa-i despart(sa doarma diana intr-un dormitor, si tati in living)...so...miercuri dimi am cumparat o saltea(aveam si acasa, dar nu ne-am asteptat sa ne trebuiasca), si am impacat partile combatante.

In rest...ca sa nu fie treaba-treaba....de luni seara pe Iris o doare burtica...nu prea pricep ce poate sa mai fie si asta...nu are temperatura, nu este diareee, nu varsa (a facut cate un scaun luni si marti, dar f moale si urat mirositor-scuzati detaliile), iar de varsat a varsat luni seara, laptele...si atat.
Dar azi-noapte a tzipat o ora, de pe la 12 la 1...crampe, nene...offf! Ea a mancat numai borcanele, cerealele ei si in rest banane, covrigi, pufuleti....nu inteleg de unde sa fie chestia asta.... Am vorbit si cu doc de fam ieri...mi-a spus sa-i dau debridat, si eventual nitzel regim...Astazi vreau sa-i iau proba de scaun, sa trimit la analize....

O zi frumoasa, si mai racoroasa, daca se poate, si La multi ani celor ce-si sarbatoresc astazi ziua numelui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Noi am revenit deja de 2 zile de la tzara, dar cu timpul liber stau prost rau... A fost super ok, gemanutzele au alergat, jucat cu verishorii, probat-testat toate butoaiele cu apa, udat florile (cu ceshtile de la setul de ceai al Taniei - verishoara ), julit genunchii si coatele, saturat de pietricele (zic eu dar nu-s convinsa)... si multe altele de genul... Pt ele a fost super; eu cu limba scoasa dupa ele abia le dovedesc, dar asta e, per total sunt multzumita. Cand am timp pun si poze (poate diseara poate nu ). Azi il ashteptam pe tati de la tura, apoi plec eu la birou si seara speram la o balaceala in marea noastra... abia astept sa ma racoresc si eu. Ieri ne-am topit toate 3 in maxim 50 mp cat avem.

nyny Tu ziceai ca-i greu cu 2 copii mici cand alearga si vor chestii diferite... exact din cauza asta eu nici nu ma incumet sa ies cu ele afara cand sunt singura.

Mergi la inceput

Ce simpatici trebuie sa fi fost Mara si Yannis la pupat

danasor Incepusem sa cred ca gemanutzele sunt cele mai zvapaiate de pe aici, dar vad ca nici A nu e mai prejos .

bea Felicitari pt Ivanelul guraliv! Si noi ne topim (nu avem ac) - avem 28-29 grade noaptea, dar ne racorim pe seara cu o baitza in mare/in cada si sper sa ne tzina pana a doua zi pe seara .

bf Bagati odihna la greu!

nyny Sorry pt ieshirea nereushita... chiar ca prea departe atzi mers (800km)...
Si gemanutzele cershesc la masa cand manca noi (chiar daca au avut acelashi meniu cu 5 minute inainte ), dar e mai interesant de la noi din farfurie .

dece, nyny Eu nu cred ca locatzia de destinatzie pt we/vacantza e cheia... ci varsta copilului. Noi cand mergem la tzara (unde e ok din toate punctele de vedere vizavi de locatzie, mediu ambiant si familial, variante de distractzie etc) eu oricum vin epuizata de acolo. Doar acasa mi se pare suficient de comod... cel putzin acum la varsta de circa 1 an jumate de super-activitate a fetelor. Poate pe la 3-4 o sa fie relaxant si pt mine, nu shtiu...

dece Noi am fost in delta acum vreo catziva ani chiar in inima deltei, la Mila23... cu cazare la o vila (recomandata de cineva), daca vrei caut nr de telefon, link-chestii nu cred ca au. Noua ne-a placut, dar in sat (pe o insula mica) nu prea ai ce face; noi mergeam cu barca (la rame - sotzul ), mai pescuiam la unditza, chestii din astea... la pensiune doar dormeam si mancam (mancaruri locale din peshte ).

tomaca Imi pare rau pt bunica sotzului. Multzu pt info.

mire Ce frumos ai povestit de Mara ... Voi nu mai veniti la plaja?

ruxita LMA! Vacantza placuta!

sorina Sper sa se repare pufuleatza rapid! Poate e doar de la caldura! Sau apa???

Legat de apetitul pufilor... gemanutzele mele s-au dat pe brazda de cand au inceput sa vada mancarea mai colorata (gen amestec hawaii - preferatul lor) si de cand le dau si din altfel de farfurii (boluri transaparente sau foarte colorate). Poate e coincidentza, dar functzie. Si incerc sa le descriu cat mai atractiv ce vor manca... nu shtiu cat pricep ele, dar uneori merge schema...

Mergi la inceput

Am fugit sa bucataresc meniul de azi...

Sa aveti o zi ushoara... si innorata !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

neatza fetili...sarumana de coffe, sorina...

sper sa reusesc sa scriu pt k jiji e treaz si-mi da cate-un picior in laptop....

larisel...cand am fost eu in we...exact asta am subliniat ca e o varsta fff critica asta de 1 an juma...nici mari sa te intelegi, nici mici sa stea locului.

legat de locatie...e importanta...sincer...cel putin din pct meu de vedere...sa nu capiez avand in vedere ca je ma ocup de copil in cea mai mare parte.

ruxita...in 2 mai am fost ani la randul...de cand nu era mai nik acolo...sa ai in vedere urmatoarele.

ai bb mic..care daca o ia pe jos face ceva pana la plaja...daca merik carutu..la fel...pt ca pe stradutele spre mare e nisip sau prost asfaltul...500 metri mi se pare cam departe...mai ales dimi...cand tre sa ajungi devreme iar la amiaza de intors prin soare. in 2 mai vesnic sunt camere libere si la particulari...aproape de mare.

daca e sa faci mancare acolo iar e greu cu bb mic... de fapt e greu oricum( si eu cand am fost stateam si faceam mancare ca nu-mi permiteam sa mananc la restaurant)..pt caajungi obo...tre sa te bgi in bucatarie..trebuie sa astepte toata lumea...etc...lui ii e somn..nu stiu e complicat...

de ce am zis ca vacanta de anul trecut la bulgari a fost aproape perfecta....camera mare..terasa mare...1 pat de 1 pers si ink unul de 2 m....mini bucatarie( asta mi se pare extraordinar) faceam cafea ...lapte..erau vase de tot felul exact ca intr-o bucatarie...nu aveam grija mancarii...iar aceasta era pt toate categoriile inclusiv pt copii si ffff diversificata....desi n-am fost are si pisina interioara varianta ptamiezile toride...cand copilul n-are somn...multe piscine afara cu tot felul de chestii pt copii( eu sunt fan mare) CE MI-AS FI DORIT... sa fie pe plaja asta era cam la 200m....

de ce e bine ca peniunea sau ce-o fi sa aiba si mini locuri ed joaca? pt ca ii tii ocupati cel putin 1 ora....si poti respira...

larisel...suna bine/...in delta insa park prefersa aj cu masina..la mahmudia pt ca daca e ceva sa ma urc oricand si sa ma intorc...
tomaca...poateiti amintesti..

sorina sorry pt micutza..offf

nu ma mai lasa

ma duc la munca si mai scriu

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Buna dimineata,

ZIc repede sa nu uit. Dece hotelul se numeste Mon Jardin www.hotelmonjardin.ro/" target="_blank">Mon Jardin Mahmudia

Noi ne-am simtit tare bine acolo de fiecare data.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Ruxita - vacanta placuta la malul marii

Vrem si noi sa mergem la mare, dar vreau sa ma duc la Flamingo Albena la bulgari unde am mai fost acum 2 ani. Sa am toate cele in camera si sa ma pot descurca cu Tudor. Nu ma vad intro camera de 10 m2 cu tot bagajul in Romania, iar la Phonicia la Mamaia am fost anul trecut si mi-am blestemat zilele. Ca la romani, batalie sa ocupi o masa ca e restaurant mic, batalie sa prinzi liftul, ridicat carut in brate sa cobori treptele cladirii, tarat cartu pe nisip 100m ca plaja era lata rau etc.

Dar sa vedem. Am vrut sa planific tot si sa platesc din aprilie cu reducere. N-am resuit, n-am reusit nici in mai si a fost mai bine ca a aparut problema cu operatia. Acuma a aparut o alta problema ca tati e pieton si ar trebui sa conduca mami. Nu-i bai, ca eu ma descurc, dar cele 2 experiente cu Tudor in spate cu tati au fost cam naspa. L-a apucat urlatul ca vrea cu mine. Asa ca avem program de exersat calatoria cu mami la volan si tati pe post de dadaca.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput