Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 60 -
Raspunsuri - Pagina 17
MeAlex spune:
Tuturor ni s-a prescris la fel, cred ca Dr. Uscatescu intervine doar cand e vorba de ceva in plus, un caz mai special care necesita si alte medicamente...in rest, asistentele stiu ce au de facut. Dar asa e, tu ai dreptate in tot ce spui...
Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
Ruxandrica spune:
MeAlex, multumesc. Asa ma gandeam si eu ca sigur nu e analiza care-mi trebuia. Din pacate eu nu ma aflu in Romania si cu foarte mare greutate am reusit sa conving un medic sa-mi prescrie aceste analize (altele nu cred ca mai pup).
May3 spune:
Maryela, eu zic sa le asculti pe fete, dar daca ai indoieli, mergi la Medsana Cotroceni si vb cu ea direct. Programare, plata si vb cu dr U fata in fata si nu mai ai indoieli :)
Bafta si sa ai test pozitiv cat mai repede
30+ cu
Beatrice Ana
zebraroz.ro
speranta2 spune:
Fetelor, eu m-am dus la Medsana Cotroceni cu programare la Dr. Uscatescu si era foarte aglomerata, chiar veneau fete fara programare. S-a uitat in fuga pe analizele mele si m-a chemat la spital, unde zice ea putem sta de vorba linistite. Nu m-am mai dus la ea de nervi.
Deci am platit si consultatia degeaba si n-am rezolvat nimic. O sa caut un alt dr hemtolog.
Eu cred ca mai exista si alti dr hematologi in afara de Uscateasca.
May3 spune:
chiar ma surprinde. de 2 ori am fost si mi-a raspuns la toate intrebarile. a fost foarte draguta.
eu am o programare pe 20 august la ea la care nu cred ca merg dar inca o mai tin. trebuie sa fac o eco si sa i-o trimit. o mai tin programarea ca mi-e sa nu iasa ceva aiurea.
dar, daca cineva e interesata, sa imi dea un mp si, mai aproape de data, o sa ma hotarasc daca merg sau nu si astfel exista posibilitatea sa cedez programarea.
30+ cu
Beatrice Ana
zebraroz.ro
Maryela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui May3 Maryela, eu zic sa le asculti pe fete, dar daca ai indoieli, mergi la Medsana Cotroceni si vb cu ea direct. Programare, plata si vb cu dr U fata in fata si nu mai ai indoieli :) Bafta si sa ai test pozitiv cat mai repede 30+ cu Beatrice Anazebraroz.ro |
Saru`mana.

Am sunat la Medsana deja..si...tot augustul e ocupat. Am lasat nr. de telefon si or sa ma sune ei cd au un loc.
Dar daca e asa dupa cum spune Speranta, mai bine ma las pagubasa.
Va pup pe toate . Fug acasa la pitic.
Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007)
:( o sarcina pierduta -mai 2011
& mutatia 1298 in gena MTHFR, in stare homozigota
& mutatia 844G in gena PAI in stare homozigota
May3 spune:
eu zic sa incerci ca n-ai de pierdut decat niste bani.
parerea mea.
nu stiu, cu mine s-a purtat f frumos.
sa-mi zici daca te intereseaza programarea de pe 20 august.
vb pe mp daca da.
30+ cu
Beatrice Ana
zebraroz.ro
Maryela spune:
Am trimis pm.
Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007)
:( o sarcina pierduta -mai 2011
& mutatia 1298 in gena MTHFR, in stare homozigota
& mutatia 844G in gena PAI in stare homozigota
Cristinuta_M spune:
Maryela, am vazut mutatiile din semnatura ta...
Mutatia 844G in gena PAI-1 in stare homozigota a fost si rezultatul meu dupa ce mi-am facut testele genetice la Medlife.
Ideea e ca eu facusem testele genetice si in alt laborator, trimisa de un alt medic si ca acolo nu-mi iesise nici o mutatie.
Asa ca am verificat din nou cu primul laborator care mi-a reconfirmat ca nu am mutatia pt sunt de tip homozigot normal GG si ca doar daca ai AG heterozigot sau AA homozigot inseamna ca ai o mutatie PAI-1 in pozitia 844.
Apoi am sunat la Medlife si am vorbit cu doctorul de la laboratorul de biologie moleculara care mi-a spus ca si ei au identificat ca sunt de tip GG homozigot, adica am protectie contra trombofiliei. Doar ca ei la Medlife considera ca asta ar fi mutatia, pentru ca majoritatea indivizilor ar fi de tip AA sau AG si mi-au dat un link ca sa ma conving ca au dreptate. Am cercetat link-ul si cred ca interpretarea lor este gresita (probabil pt ca nu si-au tradus bine din engleza)
http://atvb.ahajournals.org/content/20/5/1387.full.pdf+html
30 de ani, sarcina de 24 sapt oprita in evolutie, factor XIII pozitiv heterozigot, posibila trombofilie indusa in sarcina. Tratament de intretinere cu aspenter 3/sapt, acid folic 5mg, folowise 1/zi, magneB6 1/zi
MeAlex spune:
Cristinuta, ai putea sa mai ceri o parere unui alt hematolog ca sa fii sigura, sa te duci cu analizele si sa vezi ce iti spune.
Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru