Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 60 -
Raspunsuri - Pagina 11
MeAlex spune:
Cristinuta, imi pare tare rau pentru pierderea ta...
Am citit si eu pe site-ul Synevo ce ai scris tu despre Factorul XIII, ca protejeaza, dar am mai citit ceva: "In ceea ce priveste patologia sarcinii, un studiu a aratat ca genotipul 4G/4G PAI-1, statusul homozigot pentru mutatia Val34Leu a factorului XIII sau homozigotia/heterozigotia compusa pentru ambele defecte se asociaza cu pierderile de sarcina din trimestrul I, prin afectarea formarii placentei." Ai facut si analiza pentru detectarea mutatiei genei PAI? Ce vreau eu sa spun e, ca din cate inteleg eu, in sarcina, mutatiile astea actioneaza mult mai puternic, afecteaza mult mai tare.
ProC. global arata ca e ceva in neregula legat de trombofilie...nu am inteles niciodata ce...la unii arata o problema cu Factorul V Leiden, la altii mutatie de MTHFR...eu am ProC. global 0.4 chiar sub tratament cu Aspenter, Femibion, Folowise, Vit. C, Magne B6 si am statusul heterozigot pentru MTHFR C677T si homozigot pentru gena PAI ...
Numai bine!
Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
ileanasi spune:
Cristinuta, nici nu pot si nici nu vreau sa-mi imaginez cum e sa pierzi o sarcina la 24 s., cand crezi ca nimic nu se mai poate intampla; medicul tau ce explicatii posibile ti-a dat? La analizele pe care le ai, nu pare sa fie din cauza trombofiliei...
Fetelor, eu luni am control si deja am niste emotii groznice, zilele trecute mi s-a parut ca misca, apoi m-am gandit ca mi s-a parut, e ceva o fluturare acolo, dar e la fel de posibil sa fie o inchipuire :)
Tot ce-mi doresc e sa fie bine, altceva nu mai conteaza; sunt un pic ingrijorata ca nu am luat in greutate, desi burtica a crescut.
Samabata vreau sa merg cu toate analizele la d-na dr. U la Medsana, sa vedem ce facem in continuare.
Sa-mi tineti pumnii :)).
pe toate. Celor care sunt pe ultima suta, tinem pumnii
MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; zilnic Aspenter, acid folic, Vit E, Q10, MgB6, Cetebe, Femibion
INNOHEP 0.35 ml
insarcinata in 15 +
Gliana spune:
M-am cutremurat si eu la povestea Cristinutei. Este ingrozitor. Numai o mama poate simti cat doare. Dumnezeu sa-ti ajute sa o iei de la capat. Roaga-te si tu si parintii tai si va fi bine.
Ileana, fluturarea e usoara si de aceea ai uneori senzatia ca e doar o iluzie. Ai sa te saturi cate suturi ai sa primesti mai incolo
Va pup dragele mele
mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani.
Acum sarcina in evolutie 34 s cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, pregnacare - 1/zi, 1 captafer/zi], no-spa 1/zi
O nastere normala fara probleme acum 18 ani - o fetita sanatoasa tun.
Cristinuta_M spune:
MeAlex, da, am facut analize pentru toate mutatiile si toate au iesit negative, inclusiv PAI-urile.
Eu cred ca mutatia factor XIII am mostenit-o de la mama mea, care atunci cand are o taietura sangereaza destul de mult pana i se inchide si se invineteste din orice.
In schimb trombofilia cred ca am mostenit-o de la tatal meu care are 2 infarcturi si 2 accidente cerebrale. Si cei 3 frati ai lui au cam aceleasi probleme. Iar una din verisoarele mele din partea tatalui a pierdut si ea cam 4 sarcini - de care am aflat doar acum dupa ce am pierdut sarcina - doar ca la ea se intampla totul foarte devreme, in primul trimestru.
M-am gandit si eu ca trebuie sa fie o mostenire genetica dar probabil ca nu s-a descoperit inca analiza care s-o identifice...
floaredemac spune:
Pup fetele!
MRN uite ca nu prea apuc sa intru cat as vrea, acum am o noapte alba fiindca am ceva de lucru f urgent pana maine la ora 15, si sper sa apuc sa fac in noaptea asta tot, ca maine sa pot sta cu copilasii. Mi s-a intors feciorul de la mare, l-am trimis cu bunicii, si maine vreau sa il pupacesc toata ziua! Printesica noastra s-a invatat numai in brate saptamana asta, cat a lipsit cavalerul, iar el e de 50 de ori mai rasfatat decat era cand a plecat, bunicii i-au facut toate mofturile, de! Toate astea la un loc fac sa nu mai reusesc sa intru decat din an in Paste pe forum...
Cunoscutii ma intreaba cand revin la lucru, in loc sa ma intrebe daca am dormit si eu cateva ore macar
http://salveazavieti.ro/858/doneaza.html
Cristinuta_M spune:
Ileanasi, imi pare tare rau ca te-am facut sa te ingrijorezi.
Tu trebuie sa blochezi toate vestile triste si lucrurile rele din jurul tau si sa te gandesti numai la bebelus si ca totul va fi bine, mai ales ca sunteti pe mana doamnei Uscatescu.
Ca sa iti raspund totusi la intrebare, medicul care "m-a urmarit" in sarcina nu a facut nimic pentru mine. Mi-a spus doar ca el este de parere ca gravidele nu trebuie puricate. Iar eu am avut incredere in el pentru ca eram prieteni, si eu si sotul il cunosteam.
Ceea ce nu pot sa ii iert este ca nu mi-a spus nimic despre pb care pot aparea in sarcina datorita trombofiliei si ca facand asta, a luat el decizia in locul meu de a nu face investigatiile acestea. Daca as fi stiut le-as fi facut, chiar daca el nu mi-ar fi recomandat. Ar fi trebuit sa fie decizia mea
Te pup si sa ai grija sa stai linistita pentru ca bebe-ul tau are nevoie sa te concentrezi numai asupra lui
Cristinuta_M spune:
Multumesc mult, Gliana
Dumnezeu sa-ti ajute si tie
Si noi simtim ca ne-am apropiat mai mult de el de cand s-a intamplat si ca puterea de a merge mai departe de la Dumnezeu vine.
angelica28 spune:
Fetelor revin si eu tot cu vesti proaste din pacate vineri am aflat ca sarcina mea este oprita din evolutie si maine ma programat pt chiuretaj ,sunt darimata psihic ,nu inteleg de ceeeeeeeeeee,a doua sarcina ,prima am zis ca este din cauza trombofiliei ,dar acum am facut fragmin din ziua inseminari ,deci eu zic ca am fost protejata ,in saptamina 6 de sarcina dr USCATESCU mi-a marit doza de la 5000u la 7500u,ma gindesc ca poate doza asta trebuia de la inceput ,nu stiu ..........am inteles ca ar fi o analiza care depisteaza daca doza care o faci este buna corpului tau stiti cum se numeste?
Mutatia677-in stare homozigota
Mutatia844g -in stare heterozigota
2 INSEMINARI ,A TREIA IN CURS ,O SARCINA OBTINUTA NATURAL IN IUNIE 2010,OPRITA DIN EVOLUTIE LA 13 SAPTAMINI
Tratament actual inainte de sarcina:femibion1 1/zi,acid folic1/zi ;magmeB61/zi;vit E3/zi;cetebe1/zi,
Inseminare reusita in iunie 2011 dar pierduta la 8 saptamini.
danezza spune:
Pup mutantele
Cristinuta - din pacate cunosc si eu foarte bine situatia cand pierzi o sarcina avansata (eu am pierdut la 30-31saptamani) si nimic nu te poate alina. Tu singura trebuie sa te intaresti, sa cauti alinare la sot (care sufera la fel de mult ca si tine) .. la parinti, frati etc. e mine m-au ajutat foarte mult.
Acum degeaba te mai gandesti .. daca as fi facut daca as fi dres .. trebuie sa fii foarte bine pregatita fizic si psihic pt inca o incercare (doar asa o sa-ti mai alini durerea cat de cat.
Parerea mea, schimba doctorul si mergi la unul care sa fie muuult mai atent cu tine de la inceput. Altceva .. nu stiu ce sa-ti spun.
Si eu am depasit foarte greu momentul dar acum sunt iar in 10+ si ne rugam la Doamne Doamne sa fie bine la dublu test .. sa evoluam bine si sa crestem mari si sanatosi. Mai am o sapt pana la viitorul ctrl si toata perioada asta intre vizitele la dr mi se pare luuungaaa si incerta cel putin pana avem siguranta ca sarcina e ok si putem merge mai departe.
Angelica .. altceva nu stiu ce sa-ti spun.
Poate ar trebui (desi nu sunt de acord) sa mai credem si in explicatie "selectie naturala" avand in vedere totusi ca erai sub tratament .. sau poate problema este alta si nu trombofilia .. acum nu cred ca putem pune pe seama trombofiliei toate pierderile de sarcina .. chiar nu stiu ce sa mai zic, ce sa mai cred.
ninca o data pe toate si trebuie sa fim optimiste indiferent de ce ne rezerva viata. Eu mi-am propus sa le iau pe toate asa cum sunt .., fac tratament si cu Dumnezeu inainte
MTHFR C677 Homozigot
in 9+
danezza spune:
analiza pt verificarea dozei de anticoagulant se cheama anti fxa sau asa ceva
se face si la fundeni
ileanasi, tinem pumnii, o sa fie bine
flutureii aia de-i simti tu .. e bebelul
MTHFR C677 Homozigot
in 10+