Scaunelul de masina - mare bataie de cap!
Sal, mamici!
Luminati-ma si pe mine, ca eu nu mai poci: fata mea cea mica are aproape 6 luni. Pina acum n-am reusit sa gasesc un scaunel pt ea. I-am pus intii scoica Chicco, fosta a sora-sii. Nu sta bine! Ea e cam grasa si are si ceva reflux. Cum o pun, cum incepe sa dea lapte, ca sta asa, cu stomacul prea inchesuit. Plus miriieli la greu, evident. Apoi, i-am montat un alt scaunel, de la Inglesina, primit in set cu carutul. Nici ista nu-i bun, aceeasi poveste.
Sora ei avea un scaun de masina cu pozitii, puteam sa i-l dau pe spate cind dormea, mare minune! Ca statea cu burta mai sus (mama, bine explic!) si nu mai inchesuia stomacelul...
In fine, ideea e: voi stiti vreun scaun de masina bun? Adica: sa aiba mai multe pozitii, sa se dea pe spate, sa aiba sistem de prindere zdravan (as vrea isofix, dar nu obligatoriu)?
Hai, multam, multam de pe acum.
Pup,
G
Raspunsuri
theo_2004 spune:
http://www.britax-roemer.com/car-seats/overview-car-seats/first-class-plus
http://maxi-cosi.com/products/car-seats/infant/opal.aspx
ceva in genul? adica grupa 0 - 1
britax si maxi cosi sunt cele mai bune!
roxanaz spune:
da, probabil cel mai bun iti este un scaun de grupa 0-1, adica 0-18 kg. ele se rabateaza ca cele de grupa 0 dar se prind ca cele de grupa 1 si te tin si mai mult - pus ca se pot monta cu fata sau cu spatele la sensul de mers. uita-te pe site-uri, majoritatea producatorilor au asemenea modele.
Roxana
BRAHARUALEXA spune:
Buna mami. Si eu a o grasunica si maraitoare. Cand am cumparat caruciorul nu am vrut cu tot cu scoica-era deja iarna si nu mai avea sens sa dau banii si pe ea (tinand cont ca aveam un portbeb super fain-calduros si comod). Cand s-a facut de 4 luni--surprizanu mai incapea in portbebe. Dai si cauta scoica. Am luat una de pe bazar-o Maxi Cosi. Ne-am impacat bine cu ea, dar ne-a crescut poponetul si nu am mai incaput. Asa ca la 7 luni am trecut la Maxi Cosi . Asta e bun: are 3 pozitii pt scaun-e ceva mai inclinat decat scoica-cum zici tu-sta cu burta in sus copilul. Plus e super bine ancorat de scaunul masinii-cu centura. Uneori in curbe ma mai tin si eu de scaunul ficamii-si ma tine, nici nu se clinteste. Un singur minus are, sau sa zicem doua: unu-cand pui copilul in scaun te cam chinui sa nu-l lovesti la cap, dar asta se rezolva in timp, te obisnuiesti, si doi-la sis. de strangere a centurilor (hamului)iti cam prinzi unghiile.
Oricum, eu il recomand cu caldura la toata lumea.
gabivalceanu spune:
Maxi-cosi sa fie! De unde l-ati luat? Ista, Opal, arata bine... si se (ne!) da pe spate, cum vreau eu.
Multam!
G
Laura Ioana spune:
Incearca sa pui o pelincuta impaturita sau un prosopel impaturit sub fundulet (in scoica), ca sa nu mai stea asa indoita fata.
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt