bebe de 2 luni plange mult
Buna mamici,
Am o problema cu fetita mea care are 2 luni. Plange si nu mai stiu de ce si nici nu mai stiu ce sa ii fac. Are cateva perioade in cursul zilei cand nu mai stiu ce sa ii fac ca plange intr-una si transpira de la plans. Inca ii mai dau ceai de colici desi mi-a spus cineva ca nu a mai auzit sa aiba bebe colici "atat de tarziu". Uneori se mai linisteste dupa ceai, dar alte ori nu. A inceput sa imi bage degetul in gura si ma strange f tarre cu gingiile. Medicul pediatru spune ca e posibil sa i se pregateasca gingiile desi e cam devreme. Eu am terminat cu examene, licenta etc, deci stresata nu mai sunt. De mancat prostii nu mananc. Daca e sa ma iau dupa grafic, tocmai am iesit din puseu de crestere.Pe noapte imi doarme 7 ore. Ziua cannd e in toane bune ne jucam, rade, gandureste. De 3 zile imi vomita f mult, dar mi s-a spus ca si de la caldura. Ce alte motive ar avea sa mai planga? Chiar nu mai stiu ce sa ii fac ca ceva sigur are ca aiurea nu imi plange...
Raspunsuri
Sinzianaaa spune:
Buna
Parerea mea este ca ar trebui totusi sa o duci la medic,ca sa stai linistita in privinta starii de sanatate.
in al doilea rand s-ar putea sa fie si in mare parte din cauza gingiilor.exista la magazin sau la farmacie jucarioare frumoase pentru gingii,unele care chiar pot fi puse si la rece pentru a-i calma gingiile(eu deja i-am cumparat copilului meu desi sunt deabia in 2 luni).
Multa sanatate!
ali_deiu spune:
Am dus-o la medic si a consultat-o. Ia bine in greutate si nu are nimic altceva. Medicul zicea ca de la colici...
I-am luat si eu jucarii pentru dentitie, dar nu le primeste deloc. E cu toane. De ex. a plans jumatate de ora in continuu, a atipit cateva minute, s-a trezit si acum "vorbeste" IN LIMBA EI cu tata...ca si cvum nu s-a intamplat nimic. Dar o s-o apuce iar...:(
adelaideA spune:
Salutari!
Eu am un bebe de 3 luni si am patit si eu sa planga fara sa stiu ce sa ii fac. Nu stiu cum e cu scaunele bebele tau, dar eu am vazut ca atunci cand plange asa de mult si nu vrea decat in brate si abia se linisteste, inseamna ca il doare burtica. Chiar daca unii nu recomanda, ii pun un sfert de supozitor, in jumatate de ora face caca si apoi e totul ok.
Ma mai ajuta sa il tin pe umar, cu burtica lipita de corpul meu, sau in poala, cu mana mea pe burtica lui, sa ii tina cald.
Daca ii dai picaturi de colici, atunci incearca si alta marca. Eu ii dadeam Bonisan, dar pe noi nu ne-a ajutat deloc. Acum ii dau Sab Simplex si se partaie intr-o veselie.
Poate te ajuta sa te uiti pe youtube dupa filmulete de masaj pt colici, sunt foarte utile.
Si inca ceva, sa nu crezi cand ti se va zice ca plange de smechereala, ca sa o iei in brate. Ei chiar plang cand au nevoie de ceva si e datoria noastra de mame sa ascultam de puii nostri!
Picky_toto spune:
Renunta la ceaiul ptr colici sau la alte picaturi si nu-i mai da nimic. O sa-i treaca si crampele intr-un final. Prima mea fetita a avut crampe pana la 4 luni jumate, iar a doua inca le are si are 3 luni jumate..Micutei i-am dat deai ptr crampe si mai rau ii faceau. SIngurul lucru care a ajutat la ambele fete au fost niste supozitoare cumparate din Germania. Probleme cu vomatul am si eu la copil, reflux, dar am observat ca at cand are crampe puternice si se agita, se incordeaza la burtica mai mult imi vomeaza.
Numai bine
Mami de mica si iubita 05.05.2009 si de inca o mai mica si iubita 25.03.2011
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai
ali_deiu spune:
Nu stiu ce sa zic fetelor. Treaba cu supozitorul nu ajuta deloc. Plange si dupa ce face kk. Azi de dupa masa mi-a dormit pana la ora 20. Pe la ora 21 mi=a adormit dusa insa trebuia sa ii fac baitza ca pe caldura asta nu se poate altfel. Abea acum la 23:30 mi-a mai adormit. Atipea 2 minute, iar sarea. Am impresia ca poate plange si de oboseala...parca si noi cand suntem f obositi nu mai putem adormi bine.
adelaideA spune:
Draga mea, mama are o vorba: "pe copil nu il trezi nici sa manance". Si sa stii ca bine zice.
Si al meu a adormit pe la 8 si nu se va trezi pana la 3-4, cand am sa il pun la san si vom dormi impreuna pana pe la 8 dimineata. Maine dimineata facem baita, acum il las sa se odihneasca, pentru ca asa se dezvolta. Mai ales ca si el a avut azi dureri de burtica si s-a cam necajit azi.
Daca fetita ta se tot trezea, inseamna ca o doare ceva. Cand am patit asa si am mers la doctor, am descoperit ca il dureau urechile, deci poate fi si altceva decat colici. Eventual, mergi la pediatru. Daca nu ai unul ok, iti pot recomanda pe dna doctor Secosianu, din Timisoara, zona Iosefin. Mie imi place foarte mult si stie ce poate avea bebe.
freedelia spune:
La 2 luni colicii sunt normali. Daca doctorul nu a gasit nimic altceva in neregula, probabil ca bebe are colici. Din pacate, nu prea ai ce face. Ce a mers la noi cat de cat a fost purtatul in wrap, piele la piele, copilul doar in scutec si mama doar in sutien. Asa se mai calma, dar nu intotdeauna si nu imediat. Si am incercat diverse picaturi, la noi a mers Sab Simplex la toti copiii.
Inarmeaza-te cu rabdare, o sa treaca...
Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
Nati spune:
Iti inteleg frustrarea ca nu stii ce sa-i faci la micuta sa-i fie bine sa nu mai planga.
Eu stiu ca la 2 luni e normal sa aiba colici, fetele de aici ti-au dat sfaturi bune,incearca tot poate da rezultate.
E greu si e obositor, dar trece.
Baietelul nostru pana la 5-6 luni plangea mai tot timpul, dar el nu a avut colici la stomac, el a avut colici de brate.
Asa a fost invatat din spital, o luna cat a stat, mereu a fost la vreun medic, asistenta in brate, cum gangurea putin cum era luat in brate, pe motiv sa nu i se deschida operatia.
Si chin pe noi acasa cand l-am adus, plangea, verificam tot, pampers, foame, febra, ei....cum il luam in brate cum tacea ca mutulica, ne-a omorat de spate.
Sotul il tinea pe burta lui si se calma pt 10 minute dupa care iar incepea cu plansul si trebuia sa faca sant prin casa cu el in brate.
Dar a trecut, o sa treaca si la voi, numa ca trebui sa rezistati fizic si psihic, mereu sa verifici de febra si altele.
Inca putina rabdare ca acusi trece si o sa va amintiti cu placere de momentele astea.
ali_deiu spune:
Ii fac toate controalele de rutina. Temperatura e in parametrii normali. Azi am scos-o pe la 6 afara si inca imi doarme. E bine ca eu am racit la plamani si ma omoara spatele. Mama mea are poliartrita reumatoida (oasele se mananca si in timp se anchilozeaza) deci nu ma pot baza f mult pe ea. Sot n-am ca l-a dus vantul, tatal meu...ca barbatii si cam toate sarcinile casei plus copilul imi revin mie...sper sa se termine cat de curand perioada asta cu durerile ei. Macar stiu ca nu ar avea alt motiv de plans si eu sa nu stiu. Asa am patit cu puseul de crestere pana mi-a spus o mamica de pe DC. Saptamana asta mergem sa ne punem cerceii la spital. Profit de ocazit sa o consulte atl medic.
O zi buna fetelor!
My_Lady0091 spune:
Incearca Colief..sunt scumpe insa la noi au functionat cu succes,fiind ultimele pe lista,incercate.
si la noi fu lista lunga:
-bonisan
-saab simplezx
-espumisan
-alinan
-Infacol.etc
fiica mea plangea toata ziulica pana se innegrea,albea si lesina din plans..
nu mai intru in detalii,ca nu imi face placere sa imi amintesc,cate am patimit si io si ea
ideea e sa intelegi urmatoarele:
-nu toti copiii fac fata la fel durerii cauzate de colici(adica unii se schimonosesc,fac grimase,strang din picioruse,se arcuiesc..si atat,altii..cum era fiica mea-fac urat tare)
-colicile nu fac niciun rau organismului..fiind doar niste dureri cauzate de gazele din intestine si de faptul ca organismul lor este in incapacitate de a absorbi carbohidratii din lapte matern sau praf!
-colicile pot dura si pana la sase luni..deci muuuuuulta rabdare!
-normal colicile sunt in punctul culminant intre saptamanile 6-8..deci cam acum la voi... apoi scad in intensitate pana dispar de tot.fiicei mele i-au trecut la 13 saptamani.
-fooooarte important:incearca sa ii faci un proram la supt/hranit cu biberonul(nu am fost atenta cum o alaptezi).adica distanta intre mesele ei sa fie intre 2 ore jumatate-trei,dar nu mai mica!daca ea incepe sa suga la ora 9 sa zicem si termina la 9 jumatate..tu calculezi 9 jumatate plus 2 jumatate egal 12-deci asta e ora urmatoarei mese,nu mai devreme.DE CE te intrebi..pentru ca atata are nevoie organismul ei pentru a digera lapticul de la o masa iar daca tu o hranesti mai devreme..se amesteca instomacel laptele digerat partial cu cel nedigerat si ii amplifica gazele...Daca nu facea asa urat de la colici,o puteai alimenta linistita,la cerere,adica cand i se facea fomica..asa cam greu..
-daca nu mananca toata cantitatea pe care ar trebui s-o pape la o masa..nu o forta,nici nu ii da din 10 in zece minute..ca la fel..vine lapte peste lapte si iar amplifici colicile...in acest caz...cand mananca foarte putin...jumatate...insuficient pentru a se considera satula...nu o mai fortezi in caz de refuz,daca adoarme,are o noua criza de colici,e mofturoasa,va intrerupe ceva anume...incerci din nou intr-o ora jumatate-doua!
-alte "remedii" pentru colici:o batistutza inmuita in otet indoit cu apa calda,pus pe burtica..un minut doua(daca criza de colici e insuportabila,plange prea tare,in rest nu e recomandat), masaj in sensul invers al acelor de ceasornic pe burtica...
-in afara de colici..se mai poate si constipa des pentru ca organismul inca se adapteaza la viatza extrauterina...ei nu au senzatia bine-dezvoltata de a face caca..sfincterul lor nu poate fi controlat inca voluntar(adica n-au senzatia de "imi vine sa fac caca")..daca in maxim 2-3 zile nu face deloc care-doar atunci ii bagi supozitor..nu mai devreme pentru ca se va invata asa si nu e ok..sa faca mereu caca ajutata!
Rabdare,perseverenta si nu in ultimul rand iubire:),vei vedea ca in cateva luni..vor urma altele..dinti...si eheheeeeeee....
*Blackmoon Lady 10+si lipistocul meu iubit
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |