Laptele; pana cand?
Raspunsuri - Pagina 2
Didididi spune:
Eu am auzit de la colegi mai aplecati spre nutritie, ca pana pe la 7 ani stomacul secreta o enzima care ajuta la digerarea laptelui. De aceea se recomanda ca dupa aceasta varsta sa se mananace laptele fermentat (iaurt, branza). Nu am verificat ca eu nu beau lapte decat accidental.
Mama e mare amatoare de lactate si la cei peste 73 de ani ai ei nu are osteoporoza. Stare certificata de medic. Este clar ca partea de aer liber (vit D) combinata cu calciul din lapte este cauza.
matildasep spune:
Cleo, eu ma refeream la laptele de vaca in special, nu cel de mama- care e cel mai bun. Si de-asemenea nici daca il tolereaza sau nu, de la 1 an a baut laptele de vaca din comert, deci nu e vb. de tolerat.
Asa auzisem si eu , cum ca, stomacul secreta o enzima la copii mici care pot digera laptele, iar dupa o anumita varsta-asta si vreau sa aflu, stomacul nu mai digera laptele, in special cel de vaca. Am cautat pe net si sunt argumente pro si contra, cica ar fi chiar cancerigen. Pt. adulti se recomanda iaurt, branzeturi, chefir...
clarmai spune:
E prima oara cand aud ca laptele nu e bun,oi fi eu mai necitita,dar nu cred in ruptul capului,decat daca organismul nu tolereaza lactoza dar si asa sunt variante.
Eu fiind o persoana care nu asimilez foarte bine calciul mi s-a recomandat sa beau cat de mult lapte si sa iau calciu cu vitamina d,copila mea are 3 ani si bea cat vrea,din contra ii face bine nu rau,mi-a recomandat si un medic pediatru sa-i dau cat vrea,e foarte bun pt organism.Am intrebat cat sa-i dau lapte atunci avea 2 ani si mi-a zis razand"pana la pensie",daca tolereaza lactoza.Poate ma lamuriti si pe mine de unde vorba ca laptele face rau organismului.
matildasep spune:
Citat: |
citat din mesajul lui clarmai E prima oara cand aud ca laptele nu e bun,oi fi eu mai necitita,dar nu cred in ruptul capului,decat daca organismul nu tolereaza lactoza dar si asa sunt variante. Eu fiind o persoana care nu asimilez foarte bine calciul mi s-a recomandat sa beau cat de mult lapte si sa iau calciu cu vitamina d,copila mea are 3 ani si bea cat vrea,din contra ii face bine nu rau,mi-a recomandat si un medic pediatru sa-i dau cat vrea,e foarte bun pt organism.Am intrebat cat sa-i dau lapte atunci avea 2 ani si mi-a zis razand"pana la pensie",daca tolereaza lactoza.Poate ma lamuriti si pe mine de unde vorba ca laptele face rau organismului. |
La 3 ani nici nu se pune pb. de baut sau nu lapte. A mea merge spre 7 ani, de aici si intrebarea mea, daca e bun sau nu Laptele??
La o cautare pe ggl, ai sa gasesti tot felul de pareri, ba ca e bun, ba ca nu, de aici nedumerirea mea, asa ca intreb si eu ( pe forumul cel mai activ cu teme despre copii) mamicile cu copii mai mari de 7 ani, daca ele inca mai dau laptele copiilor.