Laptele; pana cand?
Fetita mea are 6 ani si 3 luni, bea o cana dim. si una seara de lapte din comert uht, de ~250ml. nu prea ii place, a#351;a ca il bea cu o lgt. mica de nesquik de cand am renuntat la biberon, cam acum 3 ani.
Din cate stiu laptele nu e bun pt. adulti, dar mai exact de cand renuntam la lapte ?? si sa ramanem doar cu branzeturi si iaurturi.
Vreau sa fie sanatoasa, dar inconstient poate ii fac rau dandu-i sa bea lapte, daca nu e bun pt. varsta ei.
Raspunsuri
JuliaSM spune:
Sunt foarte interesata si eu de raspunsurile la subiectul acesta,ai mei sunt fani lapte,de care-o fi! Au 4,resp 3 ani si inca beau cam 750 ml de lapte pe zi,uneori chiar mai mult.Daca le tai ratia de lapte,se lasa cu lacrimi si mare circ!
Sunt amandoi bine diversificati,mananca legume proaspete,fructe,carne de pui,aluaturi facute in casa,nu se pune problema inlocuirii mancarii adevarate cu mese de lapte,dar cel putin dimineata,la pranz si seara cer cu maaaare insistenta o sticla de lapte(cu biberon,of course).
Sper ca de la toamna sa uite de bibe,dupa ce.or incepe gradinita.
roli25 spune:
Ai mei au 5 si 3 ani. Beau dim si seara cate o canuta. Acasa lapte de tara, la gradi din comert. Acum ca e vacanta, doar lapte de tara.
Le place si nu-mi pun problema sa renunt. Daca nu as avea lapte de tara, m-as gandi sa renunt la cel din comert care mi se pare apa chioara.
Tanti Zavaidoc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui matildasep Din cate stiu laptele nu e bun pt. adulti, dar mai exact de cand renuntam la lapte ?? |
Laptele `nu e bun pentru adulti` pentru ca multi nu il mai tolereaza. Exista insa si lapte fara lactoza, pe care adultii il pot bea linistiti. Chiar nu vad niciun motiv pentru care ar renunta cineva sa bea lapte, daca ii place si il suporta (fara diaree, voma, crampe si alte asemenea).
Exista in comert si lapte imbogatit cu vitamina D (era unul care se chema ceva cu Lady... nu stiu cum), iar asta mi se pare o solutie ideala pentru fixarea calciului.
Aici se recomanda consumul de lapte (cu sau fara lactoza) pe toata durata vietii, in special femeilor, pentru combaterea osteoporozei.
Vad ca locuiesti in Turcia. Acolo e soare multe zile pe an, deci cred ca nu e nevoie de suplimente de vitamina D.
mariana_alex spune:
De curand am citit si chiar am ascultat un reportaj la TV ca foarte multe probleme de sanatate pe care le avem la batranete se datoreaza consumului foarte redus sau deloc al laptelui.
Copii, adolescentii si chiar adulti TREBUIE sa consume lapte cel putin 250 ml/zi.
Porumbita spune:
acum vreun an chair aici pe DC era un subiect care zicea ca laptele nu e deloc bun/de folos adultului la fel , conform cu studii etc); ca ar trebui consumat iaurt kefir sau branza
Tanti Zavaidoc spune:
citat din mesajul lui Porumbita acum vreun an chair aici pe DC era un subiect care zicea ca laptele nu e deloc bun/de folos adultului la fel , conform cu studii etc); ca ar trebui consumat iaurt kefir sau branza |
... dar noi ne documentam din mai multe surse ca sa stabilim adevarul sau macar veridicitatea unei informatii.
anya spune:
De ce sa nu bea lapte? Daca le place si nu au probleme digestive...sa bea cat vor.
Baietii mei au 8 si 6 ani si beau lapte cat vor. Au zile cand beau peste 1 litru (amandoi) si zile cand nu beau deloc. Aseara erau incalziti si au fost fericiti cu laptele din frigider .
Porumbita spune:
pai si raspunsurile alea contra erau documentate
astea s discutiile mai vechi
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=157564
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=158
_Ralu_ spune:
citat din mesajul lui JuliaSM Sunt foarte interesata si eu de raspunsurile la subiectul acesta,ai mei sunt fani lapte,de care-o fi! Au 4,resp 3 ani si inca beau cam 750 ml de lapte pe zi,uneori chiar mai mult.Daca le tai ratia de lapte,se lasa cu lacrimi si mare circ! Sunt amandoi bine diversificati,mananca legume proaspete,fructe,carne de pui,aluaturi facute in casa,nu se pune problema inlocuirii mancarii adevarate cu mese de lapte,dar cel putin dimineata,la pranz si seara cer cu maaaare insistenta o sticla de lapte(cu biberon,of course). Sper ca de la toamna sa uite de bibe,dupa ce.or incepe gradinita. |
Idem!
4 ani si 10 luni.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
cleo78 spune:
citat din mesajul lui matildasep Fetita mea are 6 ani si 3 luni, bea o cana dim. si una seara de lapte din comert uht, de ~250ml. nu prea ii place, a#351;a ca il bea cu o lgt. mica de nesquik de cand am renuntat la biberon, cam acum 3 ani. Din cate stiu laptele nu e bun pt. adulti, dar mai exact de cand renuntam la lapte ?? si sa ramanem doar cu branzeturi si iaurturi. Vreau sa fie sanatoasa, dar inconstient poate ii fac rau dandu-i sa bea lapte, daca nu e bun pt. varsta ei. |
pana ies la pensie. Dupa aia poa sa bea ce vor . Pana atunci, laptele este sanatos.
Gandeste te ca sunt societati unde se alapteaza pana la 6-8 ani. Cum sa fie laptele daunator? Daca nu au probleme cu intoleranta la lapte, mergeti asa in continuare. E mai recomandat consumul de branzeturi pt ca au continut mai mare de Ca pe gramaj(sunt mai concentrate), dar asta nu inseamna ca laptele trebuie exclus.