Perioada de proba! Urgent

Sunt intr-o situatie foarte delicata. pE data de 01.06.2011 am inceptut activitatea in cadrul unei societati. Din anumite motive n-am mai putut rezista la acest job si pe data de 5 iulie mi-am depus cererea de demisie cu preaviz. Acum , uitandu-ma din nou pe contract am vazut ca periaoa de proba era de 20 zile , deci eu in ziua in care mi-am depus cererea eram in ultima zi de proba. Intrebarea mea este : daca de maine nu m-as mai duce la munca s-ar putea intampla ceva?
Raspunsuri

violetan spune:
N-am mai avut contact atat de direct cu zona asta si s-au si schimbat niste lucruri prin codul muncii, dar, intreb si eu: ti-ai inregistrat demisia? cu nr de inregistrare si data la secretariat/registratura si ai depus-o apoi la HR?
Stiu ca in mod normal, perioada de proba tocmai pe asta se bazeaza: pe lipsa obligatiei (de ambele parti) de a continua relatia de munca.
Dar daca ai apucat sa inregistrezi cererea (apropo, daca da, ce ai scris?) ma gandesc sa nu trebuiasca urmati pasii clasici.
Pe de alta parte, o minima conduita profesionala ar obliga la mai mult. E chiar atat de rau? Chiar nu merge sa discuti, pur si simplu?
Oricum, succes si sa rezolvi problema curand si fara probleme!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Adela99 spune:
nush cum e cu Codu' Muncii, da' logic e ca daca nu ti se reinnoieste contractu' inaintea expirarii perioadei de proba, contractu' inceteaza.
aici perioada de proba e mai lunga de la min trei luni la shase luni, iar angajatoru' e obligat sa te instiintzeze cu 30 de zile inainte de expirarea perioadei de proba, de-o fi una de-o fi alta.
daca angajatoru' nu te instiintzeaza iar tu continui sa mergi la munca fara ca el sa riposteze :) esti angajat automat inca 30 de zile.
la tine situatia e inversa, tu nu vrei sa continui.
tu ti-ai dat demisia si ai un preaviz, preaviz care io cred ca e suspendat, dat fiind ca ti-ai dat demisia in aceeasi zi in care perioada de proba s-a incheiat. daca nu-ti dadeai demisia, oricum faceai o notificatie scrisa fara preaviz la incheierea peioadei de proba.
io cred ca daca nu te mai duci la munca, nu ti se intampla nimic, da' vorba violetei mai e si conduita profesionala

alexalorena spune:
Daca activitatea ai inceput-o pe 01.06 si perioada de proba este de 20 zile, mie nu-mi iese 05.07 ultima zi din perioada de proba.
Codul muncii spune:
Art.31
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Daca tu spui ca 05 iulie ar fi ultima zi a perioadei de proba atunci in mod normal nu ar trebui sa te mai duci la munca, cu conditia sa ai dovada ca ti-ai inregistrat demisia.

liliana83 spune:
Multumesc de raspunsuri.Intre timp s-a rezolvat problema, oricum am gresit eu considerand cele 20 de zile de proba lucratoare, ele de fapt fiind calendaristice.