cat e de normal???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sinzianaaa spune:

Michelle,am intalnit la cabinet multi copii ca si acest baiat.NU este ceva anormal.faptul ca tu consideri ca ceea ce face el nu este de buna credinta,moral nu are nicio legatura cu dezvoltarea fiecarui copil in parte.
A venit timpul ca mama baiatului sa aiba cu el o discutie despre sexualitate ,discutie pe care poate ar trebui si mama fetitei sa o aiba cu aceasta pentru ca este la o varsta in care poate sa inteleaga.
Dupa cum ai spus si tu baiatului tau nici nu i-ar trece prin cap sa faca asa ceva,deci uite,cum ziceam ,copiii se dezvolta diferit unii fata de altii,unii au tendinte spre sexualitate mai devreme decat altii.
nu mi se pare ca este un motiv pentru a strica o prietenie,sunt de parere ca cele doua mame trebuie sa vorbeasca deschis pentru a rezolva problema.
-striga in public ca se insoara cu ea : sunt foarte multi baieti de varsta lui care fac asta,uneori chiar si fetite.
-zice ca e prietena lui-acelasi lucru:sunt multi baieti de varsta lui care fac asta.
-striga ca o pupa pe buza :tendinta de a vrea sa se afirme,sa arate celorlalti copii ca el poate;
-o tine cu mana dupa gat-idem
-cand o vede o striga pe nume tare si ii face cu mana chiar de la distanta-ce e rau in asta?
Urmatoarele trei recunosc ca sunt niste lucruri mai complicate,dificile,dar ti-am spus :este foarte necesara o discutie despre sexualitate si ,de asemenea o discutie intre cele doua mame.

o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bely spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Citat:
citat din mesajul lui bird70
dar ca mama de fete, nu as fi de acord cu faptul ca pupa fata pe buze, ca se urca pe ea si mimeaza ceva sexual sau ca nu o lasa sa se joace cu alti copii. As vorbi cu mama baiatului si chiar cu baiatul daca as surpride faza, as avea grija sa ii vad tot timpul cand se joaca si l-as corecta atunci cand mi se pare ca face ceva nepotrivit. Daca nu functioneaza nu mi-as face prea mari mustrari de constiinta sa rup relatia. Cred ca e foarte important ce simte fetita, banuiesc ca toata atentia asta, pupaturile si incercatul sa se urce pe ea sunt neplacute.

Mai, eu risc si spun direct: sunt mami de fetita de 4 anisori.
Personal, nu mi se pare deloc normal! Iar daca i s-ar intampla ceva de genul asta fetitei mele, as da si cu copil si cu ma-sa de pamant! Clar!

Si acu' dati cu ce vreti...

eu nu dau cu nimica
oarecum as face la fel.. normal fiind mamica de fetita, nu as accepta s-o calareasca cineva contra vointei ei..si daca ar vrea n-as accepta, as vorbi frumos cu ea, i-as explicat despre lucrurile astea.. in fine, e grea meseria de mama mai ales de fetite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM
Uneori mi-e asa de lehamite de prejudecatile cu care am crescut,de tot felul,de la educatia impusa copiilor (gen '... nu-i voie sa pui mana pe cocosel( ),pentru ca e taaaare rusine...Descoperirea propriului corp si a celui de sex opus e o tema care incepe din scutece,cand bebele incepe sa se atinga si sa se traga de toate alea,pana la moarte...cand tot cu gandul la ale tineretei patimi inchizi ochii.

Luam cazul in care un nerusinat din asta se freaca sau se scarpina la...sex (cocosel inteleg ca e rusine) si tu treci cu copilu' de mana fix pe langa el?

Sau cazul in care, copila fiind, in parc, sa fie un nerusinat cu chilotii-n vine si sa si-o frece de zor, la cativa metri de tine?

Sa nu se inteleaga gresit ca baietelul de mai sus ar deveni violator! Doar ca eu nu l-as lasa langa fi-mea!

Asta s-a inteles din ce am scris eu??

Cred ca diferenta dintre un copil de 8-9 ani,care inca nu stie bine despre ce e vorba in propozitie,pentru ca fiziologic nu e dezvoltat pentru asta,si un dement adult care pandeste copiii ascuns in tufisuri e imensa.
Raman la convingerea ca tendinta in societatea romaneasca e una de adanca inhibare in ceea ce priveste sexul(faptul ca unii fac parada mai nou cu asta e tot o forma a unei vechi probleme,acum dezlantuita la cealalta extrema) si implicit educatia sexuala,potrivita fiecarei varste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
Mai, eu risc si spun direct: sunt mami de fetita de 4 anisori.
Personal, nu mi se pare deloc normal! Iar daca i s-ar intampla ceva de genul asta fetitei mele, as da si cu copil si cu ma-sa de pamant! Clar!
Si acu' dati cu ce vreti...

Cu copilul n-as da chiar de pamant , ca n-are nici o vina, dar cu ma-sa da, ca nu stie sa-i explice pe intelesul lui ce si cum, ba chiar se si mandreste cu ceea ce interpreteaza in mod gresit ca o dovada de virilitate !

Sincer, daca tu ca adult esti deranjata de comportamentul baiatului respectiv, inseamna ca e ceva acolo care nu e chiar inocent si specific varstei ...
Ca zice ca e prietena lui, ca se insoara cu ea, ca o striga pe nume sii ii cauta compania, asta mi se pare ok si in limita varstei (atata timp cat nu devine sufocant si nu o deranjeaza pe fetita).
Cand insa mimeaza diverse acte nepotrivite cu varsta lor ... aici nu prea sunt de acord ... Mi se pare normal ca la 8.5 ani sa i se explice ce se poate face in public si ce nu, si ce este adecvat pt varsta lui.

Daca mama fetei nu se simte confortabil cu acest comportament, ar trebui sa-i atraga atentia mamei baiatului ca nu i se pare normal, ca pe fetita o deranjeaza, si daca nu primeste un raspuns multumitor, sa rareasca vizitele pana cand baietelul isi va modifica comportamentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Nu as spune neaparat ca mi se pare anormal comportamentul baiatului dar un pic deplasat.
Odrasla mea de 6 ani e foarte mindru de "penis" al lui;cred ca e o chestie pur masculina pe care eu nu o inteleg neaparat.
Eu cred ca e o chestie pur copilareasca si parintii in cauza ar trebui sa puna niste limite sau sa explice copilului aceste limite.
Oricum raspunsul Razei de soare mi se pare total nepotrivit cind vorbim de un copil de 4 ani.Vorbim de un copil inocent nu de un pervers si ca sa dai de pamint cu copilul in cauza mi se pare o aberatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu am un coleg de serviciu care are in baietel de 5 ani. Imi displace sa discut cu el despre copiii nostri deoarece ii pune copilului sau in circa o precocitate sexuala deplasata, inexistenta de altfel. Copilul spune multe "prostii" (cu prietena de joaca deasupra, cu culcat cu multe femei etc) cu implicatii sexuale, fara sa priceapa ce anume spune, doar pentru ca a vazut ca taica-su cade pe spate de placere si il lauda.
Asa si cu mindria legata de cocosel....

cit despre joaca...deranjant mi se pare ca desi fetitei nu ii fac placere manifestarile baiatului, mama fetitei nu se gindeste sa ia vreo masura decit pentru ca ea ofera conotatii sexuale comportamentului acestuia.

Despre "trintitul" copiilor...bila neagra !

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

In linii mari nu mi se pare nimic anormal, dar ca mama de fete, nu as fi de acord cu faptul ca pupa fata pe buze, ca se urca pe ea si mimeaza ceva sexual sau ca nu o lasa sa se joace cu alti copii. As vorbi cu mama baiatului si chiar cu baiatul daca as surpride faza, as avea grija sa ii vad tot timpul cand se joaca si l-as corecta atunci cand mi se pare ca face ceva nepotrivit. Daca nu functioneaza nu mi-as face prea mari mustrari de constiinta sa rup relatia. Cred ca e foarte important ce simte fetita, banuiesc ca toata atentia asta, pupaturile si incercatul sa se urce pe ea sunt neplacute. Sigur copiii mei nu ar fi agreat asa ceva. Nu mi-as expune sub nici o forma copilul la un individ fata de care sa simta discomfort.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

va multumesc mult pt raspunsuri.exact asta a fost si sfatul meu.

anul trecut cand eram cu totii o data in parc si l-am vazut si eu cum in loc sa se joaca cu baiatul meu si cu alti baieti o tinea pe fetita de mana si o tragea spre el sa stea numai cu el si sa nu se joace nici ea cu alti copii.
iar cand mama fetitiei i-a spus sa o lase in pace el s-a dus la maica-sa si ia spus ca vrea acasa. asa ca au plecat.
dar atunci nu stiam ca lucrurile o sa continue asa si chiar sa se amplifice.
alta data l-a auzit la scoala, cand a spus unui alt baiat ca ea e prietena lui si ca a pupat-o....

prietena mea e uimita de lipsa de reactie a mamei baiatului si a zis ca in viitor o sa-i faca ea observatii direct baiatului.
daca situatia nu se va schimba cu siguranta va intrerupe relatia cu parintii. astfel de prietenii nu-i place sa aiba pentru fetita ei.

copiii nu sunt de gradinita si asta nu e un comportament acceptabil la scoala si nici in societatea unde traim.noi traim intr-o comunitate oarecum restrinsa unde vor fi la aceleasi scoli pana la sfirsitul anilor scolari.
eu cred ca nu e vorba de educatie sexuala aici, ci de comportamentul si respectul care treb sa-l aiba in societate.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Din moment ce e normal ca baiatul sa-si perceapa tatal ca pe un rival in dragostea lui pt. mama, de ce te miri?
Este un comportament inocent, multi am trecut prin asta.
varu-miu zicea ca o sa ne casatorim, el fiin mai mare decat mine cu un an sau 2, cand eram mica la gradinita aveam "prieten", toti ne casatoream cu toti, toti eram indragostiti.
Nu e nimic anormal in ce descrii tu.
Anormal mi se pare comportamentul mamei fetei.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

ce ti se pare anormal la comportamentul mamei fetei? Te rog fi mai explicita.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Eu am un coleg de serviciu care are in baietel de 5 ani. Imi displace sa discut cu el despre copiii nostri deoarece ii pune copilului sau in circa o precocitate sexuala deplasata, inexistenta de altfel. Copilul spune multe "prostii" (cu prietena de joaca deasupra, cu culcat cu multe femei etc) cu implicatii sexuale, fara sa priceapa ce anume spune, doar pentru ca a vazut ca taica-su cade pe spate de placere si il lauda.
Asa si cu mindria legata de cocosel....

cit despre joaca...deranjant mi se pare ca desi fetitei nu ii fac placere manifestarile baiatului, mama fetitei nu se gindeste sa ia vreo masura decit pentru ca ea ofera conotatii sexuale comportamentului acestuia.

Despre "trintitul" copiilor...bila neagra !

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

in comunitatea unde traim noi , aceste "discutii" ar fi de domeniul fantasticului.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Nu mi se pare normal acest comportament. Nu am vazut asemenea comportamente la baietii (4-5 ani) de la gradinita la fata-mea.E adevarat ca merge la o gradinita religioasa si poate asta ii tine in "friu" nu stiu, dar nu am vazut asemenea comportamente pe aici; iar la copii mai mari cred ca ar fi o reala problema la scoala, probabil s-ar lasa cu tam-tam mare pe la directiune cum ca fata e agresata...

Mergi la inceput