cat e de normal???

cat e de normal??? | Autor: michelle-usa

Link direct la acest mesaj

credeti ca e normal pt un baiat de 8.5 ani sa-i placa de o fetita de 6.5?

s-au cunoscut in urma cu 1 an si de la inceput baiatului i-a placut de acesta fata si are urmatorul comportament fatza de ea:

-striga in public ca el se insoara cu ea,
-zice ca e prietena lui
-striga ca o pupa pe buze (de fapt chiar a pupat-o o data),
-o tine cu mana dupa git,
-cand o vede o striga pe nume tare si ii face cu mana chiar de la distanta
-nu o lasa sa se joace cu alti copii,
-cand merge la el acasa vrea sa stea in camera lui cu usa inchisa.
-vrea sa joace trinte cu ea si sa stea peste ea, uneori prefacandu-se ca o loveste in zona genitala.

fetita are acum aproape 7 ani dar nu intelege ce se intimpla...

mama baiatului nu vede aceste chestii ca nimic deosebit.
intr-o zi se lauda ca baiatul ei e tare mandru de sexul lui mai ales la baie cand e dezbracat.
mai recent cand cei 2 copii erau in camera si nu se mai auzea nimic a spus in gluma:poate se pupa.

mama fetei e disperata nu mai vrea sa se viziteze si ca acest baiat sa fie in preajma fetitei ei, dar nu prea vrea sa strice nici prietenia, dar probabil la asta se va ajunge in curind.

eu-ca mama de baiat si prietena buna cu mamei fetitei vad toate astea ca ceva anormal.
si baiatul meu se joaca cu aceasta fetita dar au altfel de joc. la al meu nici pe departe nu i-ar da prin cap sa zica si sa faca asa ceva...

spuneti si voi daca ati mai intilnit asa ceva, si ce credeti?

michelle

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Dar cat e de normal ca unui elev sa ii placa de educatoarea/profesoara lui,chiar sa ii declare asta,ori unor veri sa le placa asa mult unul de celalalt,incat sa spuna ca ei se vor casatori cand vor fi mari?!

Mie nu mi se pare anormal nimic din ce ai scris,nici din ce am scris eu.Pentru ca toate discutiile astea,de la varsta preadolescentina sunt perioade cand copiii se definesc pe sine ca fiinte sexuale.La urma urmei,jocurile de rol si aplicarea acestora in viata reala fac parte din educatie.'De-a mama si de-a tata' se joaca toti copiii de gradinita,indemnati fiind atat de parinti,cat de educatori.

Sexul nu e ceva rusinos,asa cum ni s-a insuflat noua 'jde ani la rand.Uneori mi-e asa de lehamite de prejudecatile cu care am crescut,de tot felul,de la educatia impusa copiilor (gen 'spune multumesc,saluta pe vecinul,ai zis satu-mana??),pana la a zice ca nu-i voie sa pui mana pe cocosel( ),pentru ca e taaaare rusine...Sa se mai mire careva ca e atata inhibare si serie de complexe de inferioritate,cand nu e cazul.

Ce spui ca fac cei doi copii nu mi se pare nici nepotrivit,nici murdar,nici nicicum.Descoperirea propriului corp si a celui de sex opus e o tema care incepe din scutece,cand bebele incepe sa se atinga si sa se traga de toate alea,pana la moarte...cand tot cu gandul la ale tineretei patimi inchizi ochii.

Tin sa mai adaug ca,din punctul meu de vedere,tema propusa de tine nu are nicio legatura(cel putin nu incarcata de vinovatie)cu morala si invatatura crestina.

...inca ceva: spui ca 'vrea sa joace trinte cu ea si sa stea peste ea, uneori prefacandu-se ca o loveste in zona genitala'.Probabil baietelul a vazut cate ceva din experienta adultilor,in familie sau in vreun film,de aceea isi asuma rolul.
Cel mai potrivit este ca mama fetitei,fiind in cunostinta de cauza despre ce se petrece,sa o pregateasca pe aceasta,sa ii spuna ca nimeni nu are dreptul sa o atinga pe corp,mai ales in zonele intime(fara ca ea sa fie de acord ).E o informatie buna atat pentru situatia cu baiatul respectiv,cat si pentru viitor.
Eventual,de-as fi mama fetei,as incerca sa port o discutie si cu mama baiatului,sa o intreb ce parere are ea despre situatia respectiva ,despre educatia sexuala a copiilor.Prietenie cu forta nu se poate,si daca i se pare ca nu impartaseste aceeasi viziune sau valori cu familia baiatului,nu are decat sa nu se mai intalneasca cu acestia.Asta nu face,totusi,ca lucrurile sa se separe implicit in 'asa e bine' vs. 'asa e rau' .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol24 spune:

poate ca mamica lui a incurajat un astfel de comportament si el se simte indreptatit sa se poarte asa cu fetita
fetita mea are 4 ani si este foarte interesata de subiecte de genul acesta chiar intr o zi mi a spus sa ne pupam cu limba ca a vazut pe cienva in statia de autobuz facand asta
i am explicat ca fetitele mici nu fac asa ceva si a inteles

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Michelle, din felul cum ai scris e clar ca tu consideri anormal comportamentul baiatului. Ai deschis subiectul pentru confirmari? Atunci ai ghinion azi Comportamentul baiatului e normal, probabil putin exacerbat din cauza educatiei falocentriste pe care i-o da mama lui (era sa scriu altfel in loc de falocentrista, am eu un termen mai potrivit, dar nu merge zis pe forum).

Da, copiii se indragostesc devreme. Foarte devreme, chiar. Unii din gradinita. Altii pe la 6-7-10 ani. Unii exprima ce simt, altii nu, in functie de educatia primita, de mediul familial si social. Am citit acum multi ani o carte foarte interesanta scrisa de o psihoterapeuta frantuzoaica in care ideea de baza era ca jocurile violente dintre frati din timpul copilariei sunt in mare masura bazele perceptiei sinelui sexual. In sensul ca atunci un copil decide cumva daca va fi un partener dominant, cooperant sau submisiv. Cum ar zice bunica-mea, daca are sau nu cu ce.

Perceptia propriei valori sexuale nu are intotdeauna legatura cu organele genitale la baieti, deci faptul ca baiatul cu pricina isi adora sexul nu cred ca e mare lucru la varsta asta. Nici macar nu stim daca e asa, probabil ca el doar il studiaza, afla lucruri despre corpul lui si cineva (poate mama fetitei sau tu) a dat interpretarea asta, ca e extrem de interesat de sexul propriu si de sex in general.

Daca as fi mama fetitei, i-as ura baiatului succes in a-mi cuceri fata si as avea o discutie cu el, explicandu-i ca fetele nu asa se cuceresc, prin trantit si pocnit. As mai discuta si cu mama baiatul, sa incercam impreuna sa impunem niste limite de comportament. In niciun caz nu m-as oripila si nici nu as rupe relatia cu parintii copilului respectiv.

Fetita cu pricina il place pe baiat? Inteleg ca se joaca impreuna, deci nu cred ca e ingrozitor de deranjata de iesirile lui (care nu cred ca sunt totusi permanente).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Michelle, din felul cum ai scris e clar ca tu consideri anormal comportamentul baiatului. Ai deschis subiectul pentru confirmari? Atunci ai ghinion azi Comportamentul baiatului e normal, probabil putin exacerbat din cauza educatiei falocentriste pe care i-o da mama lui (era sa scriu altfel in loc de falocentrista, am eu un termen mai potrivit, dar nu merge zis pe forum).

Da, copiii se indragostesc devreme. Foarte devreme, chiar. Unii din gradinita. Altii pe la 6-7-10 ani. Unii exprima ce simt, altii nu, in functie de educatia primita, de mediul familial si social. Am citit acum multi ani o carte foarte interesanta scrisa de o psihoterapeuta frantuzoaica in care ideea de baza era ca jocurile violente dintre frati din timpul copilariei sunt in mare masura bazele perceptiei sinelui sexual. In sensul ca atunci un copil decide cumva daca va fi un partener dominant, cooperant sau submisiv. Cum ar zice bunica-mea, daca are sau nu cu ce.

Perceptia propriei valori sexuale nu are intotdeauna legatura cu organele genitale la baieti, deci faptul ca baiatul cu pricina isi adora sexul nu cred ca e mare lucru la varsta asta. Nici macar nu stim daca e asa, probabil ca el doar il studiaza, afla lucruri despre corpul lui si cineva (poate mama fetitei sau tu) a dat interpretarea asta, ca e extrem de interesat de sexul propriu si de sex in general.

Daca as fi mama fetitei, i-as ura baiatului succes in a-mi cuceri fata si as avea o discutie cu el, explicandu-i ca fetele nu asa se cuceresc, prin trantit si pocnit. As mai discuta si cu mama baiatul, sa incercam impreuna sa impunem niste limite de comportament. In niciun caz nu m-as oripila si nici nu as rupe relatia cu parintii copilului respectiv.

Fetita cu pricina il place pe baiat? Inteleg ca se joaca impreuna, deci nu cred ca e ingrozitor de deranjata de iesirile lui (care nu cred ca sunt totusi permanente).

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

da, eu consider anormal, am spus asta(nu are nimic de a face cu credinta,religia...etc)e simpla mea parere, e instinctul meu.
mama fetitei e de aceeasi parere.mai are un baiat de 20 de ani , dar nu l-a vazut avand astfel de comportament la 7-8 ani. si e ingrijorata.

am pus mesajul nu pentru confirmari, dar sa aflu parerea altor parinti.

ca isi adora sexul sunt chiar cuvintele mamei lui, nu interpretarile noastre. de fapt nici nu stiu cum sa comentez asta....

fetita respectiva e f. prietenoasa. se joaca cu toti copiii. a spus ca nu ii place ca vrea sa o pupe, dar nu stie ce sa-i spuna, sa faca...e micuta.
comportamentul asta dureaza de 1 an de zile.
el prefera sa se joace doar cu ea, decat cu alti baieti...alte fete/colege de scoala/clasa.
copiii sunt la aceeasi scoala si se vad destul de des.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cred ca depinde cum privesti problema. da, de acord baiatul isi descopera corpul si sexualitatea, insa anumite comportamente trebuie supravegheate de parinte ptr a nu degenera in altele.
apoi mai sunt factori pe care noi nu-i stim, si probabil nici Michelle. cat de mult este expus acel baiat, imaginlor explicit sexuale? parintii lui ce atitudine au?

stiu un caz, la o gradinita, o fetita de 6 ani ia dat pantalonii jos unui baiatel si a inceput sa-l pupe la cocosel. asta in clasa unde se jucau. educatoarea ia surprins si fetia a spus ca a vazut un film acasa. stiu din sursa sigura, pe mama fetitei am cunoscut-o personal. desigur, era mandra de fapta odraslei si n-avea nici un stres ca fata se uita la filme xxx.

nu vad normal sa se evite educatia sexuala, chiar trebuie inceputa de cand copilul se descopera prima data. comportamnetul natural, fara stres pe copil: -nu atinge, esti prea mic sa intelegi, etc nu fac decat sa starneasca si mai mult imaginatia. din experienta, daca explici copilului mereu cum stau lucrurile in orice aspect, el va intelege si va invata fara temeri si rusine.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Ca nu-i comod/placut pt cei din jur e una, ca ar fi anormal e alta.

Imi aduc aminte ca tot pe la varsta asta eu calaream plapumile. Si mi-am adus aminte ca ai mei se uitau cam incurcati la mine si nu-mi ziceau nimic. Mi-a trecut, evident, de la sine. Acum, amintindu-mi, imi dau seama ca probabil imi oferea niste "senzatii". Poate si baietelul, chiar daca nu a fost supus unor imagini explicite, simte ceva cand o atinge pe fetita.

Pe de alta parte, daca fetita nu e "interesata de subiect" (inca) s-ar putea sa se simta agresata de comportamentul baiatului, chiar daca nu isi da seama exact cum. Dar asta e o treaba pe care intai de toate mama trebuie sa o discute cu fata si apoi sa decida mamele celor doi copii cum pot respecta dorintele/tendintele copiilor.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Din moment ce e normal ca baiatul sa-si perceapa tatal ca pe un rival in dragostea lui pt. mama, de ce te miri?
Este un comportament inocent, multi am trecut prin asta.
varu-miu zicea ca o sa ne casatorim, el fiin mai mare decat mine cu un an sau 2, cand eram mica la gradinita aveam "prieten", toti ne casatoream cu toti, toti eram indragostiti.
Nu e nimic anormal in ce descrii tu.
Anormal mi se pare comportamentul mamei fetei.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

In linii mari nu mi se pare nimic anormal, dar ca mama de fete, nu as fi de acord cu faptul ca pupa fata pe buze, ca se urca pe ea si mimeaza ceva sexual sau ca nu o lasa sa se joace cu alti copii. As vorbi cu mama baiatului si chiar cu baiatul daca as surpride faza, as avea grija sa ii vad tot timpul cand se joaca si l-as corecta atunci cand mi se pare ca face ceva nepotrivit. Daca nu functioneaza nu mi-as face prea mari mustrari de constiinta sa rup relatia. Cred ca e foarte important ce simte fetita, banuiesc ca toata atentia asta, pupaturile si incercatul sa se urce pe ea sunt neplacute. Sigur copiii mei nu ar fi agreat asa ceva. Nu mi-as expune sub nici o forma copilul la un individ fata de care sa simta discomfort.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70
dar ca mama de fete, nu as fi de acord cu faptul ca pupa fata pe buze, ca se urca pe ea si mimeaza ceva sexual sau ca nu o lasa sa se joace cu alti copii. As vorbi cu mama baiatului si chiar cu baiatul daca as surpride faza, as avea grija sa ii vad tot timpul cand se joaca si l-as corecta atunci cand mi se pare ca face ceva nepotrivit. Daca nu functioneaza nu mi-as face prea mari mustrari de constiinta sa rup relatia. Cred ca e foarte important ce simte fetita, banuiesc ca toata atentia asta, pupaturile si incercatul sa se urce pe ea sunt neplacute.

Mai, eu risc si spun direct: sunt mami de fetita de 4 anisori.
Personal, nu mi se pare deloc normal! Iar daca i s-ar intampla ceva de genul asta fetitei mele, as da si cu copil si cu ma-sa de pamant! Clar!

Si acu' dati cu ce vreti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM
Uneori mi-e asa de lehamite de prejudecatile cu care am crescut,de tot felul,de la educatia impusa copiilor (gen '... nu-i voie sa pui mana pe cocosel( ),pentru ca e taaaare rusine...Descoperirea propriului corp si a celui de sex opus e o tema care incepe din scutece,cand bebele incepe sa se atinga si sa se traga de toate alea,pana la moarte...cand tot cu gandul la ale tineretei patimi inchizi ochii.

Luam cazul in care un nerusinat din asta se freaca sau se scarpina la...sex (cocosel inteleg ca e rusine) si tu treci cu copilu' de mana fix pe langa el?

Sau cazul in care, copila fiind, in parc, sa fie un nerusinat cu chilotii-n vine si sa si-o frece de zor, la cativa metri de tine?

Sa nu se inteleaga gresit ca baietelul de mai sus ar deveni violator! Doar ca eu nu l-as lasa langa fi-mea!

Mergi la inceput