Strugurasi de Sept-Oct 2011 (83)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didianana spune:

Off fetelor am avut azi niste intepaturi acolo ca m-am speriat.Nu pot sa zic ca au fost foarte puternice, dar am avut o gramada.Nici nu stiu daca totusi nu m-a intepat vezica totusi..

27+ si mamica fericita de 3+ anisori

Mergi la inceput

Ce urat m-am exprimat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

vai de mine didi, faza cu anestezia care nu prinde ma terorizeaza de-a dreptul, am mai vazut si un film tampit cu unul de nu ii prinsese anestezia generala si simtea tot dar nu putea sa spuna si m-am speriat de-a binelea.

si pe mine ma mai inteapa pe acolo

28+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Ma apucasera si pe mine dilemele cu nasterea, m-am uitat la documentarul "The Business of Being Born" si dupa asta si niste discutii cu prietene care au nascut recent am zis hait, stai ca poate nu e bine cu epidurala, ori cu oxitocina sintetica, si cu medicatie in general, ca cica se declanseaza un lant de reactii fortate si poti sa ajungi la cezariana fara sa fi fost nevoie de nu luai atata medicatie de la inceput. Dar am dezbatut problema cu doctorul meu si m-am linistit, mi-au trecut dilemele. Practic ma las pe mana lui, si pe a mea atunci, oi vedea cum ma voi simti la momentul X, daca ma descurc si fara medicatie, sau cer vreun analgezic mai slab, sau epidurala direct.
Si mi-a mai placut ca mi-a zis ca el nu face epiziotomie automat, ci face masaj perineal ca sa incerce sa evite epiziotomia, si doar daca e absolut necesar cu masaj cu tot, atunci doar taie. Si am citit ca pot sa fac si eu singurica sau cu ajutorul sotului masaj perineal de la 34 de saptamani incolo, pt. a pregati zona si a diminua probabilitatea necesitatii unei taieturi. Noa sa vedem daca m-oi pricepe.

Acum m-au apucat altele, mai precis m-a apucat si pe mine febra cumparaturilor Azi am luat un bouncer la mana a doua si acum stau si ma uit la el si mor de drag. L-am pus la televizor, unde mai e o canapea si un fotoliu mare, si langa el sta acum "fotoliul" mic de bebe - ma topesc doar privind la el si-mi imaginez cum o sa fie cu bebe asta sturlubatic de-mi trage mie picioruse acuma in el Maine ma intalnesc cu o tanti care vinde un leagan (swing); pe cand se intoarce sot n-o sa mai poata calca prin casa de ele

Lai 31+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Neata,

acuma cu anestezia cred ca medicul e cel mai in masura sa gaseasca tipul de anestezie potrivit. eu de ex vreau generala pentru ca lesin ff usor...va dati seama ce ar insemna rahi pt mine? Cand s a nascut nepotul meu eu am fost in sala.am rezistat eroic si dupa ce am iesit am lesinat de emotie...deci no way rahi. nepotul meu a venit pe lume prin ceza..mama m a chemat in sala dupa ce au taiat-o pe cumnata mea, cu 2 min inainte sa il scoata pe vlad.l au scos, era roz, a plans din prima,scor apgar 10

Oana 28+ cu Maria Ecaterina

Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Neatza!!

Seidana eu intelesesem altfel listuta ta ,si anume ceva in genul :
XXXXXXXXXXS 24,S 25,S 26,S 27,S 28,S 29,S 30,S 31,S 32,S 33,S 34,S 35,S 36,S 37,S 38,S 39,S 40.
XXXXXXXXXX0.00,0.00,2.00,0.00,0.00,4.00,0.00,5.00,0.00,....,....,....,....,....,....,....,....

Asa cred eu ca ar fi foarte usor sa urmarim exact in aceeasi saptamana cate kg a avut fiecare. Si m-as apuca sa o fac eu daca vreti,sau iti explic cum am facut, desi nu e greu daca dai Reply la mesajul meu vezi si cum am scris. Chestia este sa respectam 10 caractere la nume, unde nu sunt sa punem ceva ,spatiu, numai sa se alinieze saptamanile una sub alta.

Sorry daca am deranjat cu interventia mea . Merg la piata si revin

Pentru Raisa
Lali de Paul ( 01.10.2009)
si 31+ cu Ioana Teodora
AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Fetelor hop si eu cu cafeluta
MIKKA eu am vb cand m-am operat la nas cu dr anestezist de la clinica la care o sa nasc, ca si eu eram tare panicata de filmu ala, si mi-a zis ca asa ceva e posibil doar daca nu administreaza toate substantele necesare ( ca cica intr-o anestezie intra mai multe substante, fiecare calculate in functie de durata operatiei, greutate etc ). Atunci era vorba de anestezie generala. Acum la epidurala nu stiu ce sa zic, asa a patit cunostinta mea, acum un an si ceva. M-au lasat picioarele cand am auzit. Dar o sa discut eu cu anestezistul la consultul preanestezic..
Sincer la mine partea cu anestezia e cea mai mare dilema...aa si partea cu cine trezesc prima data daca intru in travaliu noaptea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

NEatza....

Lali.. e super ok ce zici tu.. numai ca stii ce e greu de realizat..? de ex daca fetele nu declara greutatea o sapt fie te apuci si pui la fiecare X -ul pe culoare, fie te zapacesti daca o declara mai tarziu ... si mai mult daca tu nu ai decat 25 sapt, eu am 32, de la 32 la 25 pun la tine 0 sau X.. faza cu spatiu nu prea merge pt ca asa cum a fost si data trecuta se decaleaza spatiile ... sa pui puncte iar e aiurea ca ma ia zgaiba pana vad cate puncte trebuie la fiecare, apoi tot e oarecum greu de urmarit pt ca la fiecare ar scrie ceva in dreptul sapt celei mai mari ca sa nu pierdem sirul listutei ... dar putem incerca si daca functioneaza iti dai seama ca nu ma deranjeaza..
E aiurea pt ca DC -ul nu tine cont de pun 10 spatii intre litere , pune numai unul, iar mai mult tine cont si de lungimea caracterului..

In legatura cu anestezia..... eu am patit-o la al doilea chiuretaj.. nu a prin anestezia, si oarecum chiuretajul a fost pe viu , aveam impresia ca rupe din mine ( de fapt asta facea si la propriu si la figurat), nu puteam sa respir pe masa si nici nu am putut sa ma misc.. am fost lac de apa iar 15 min am fost paralizata de durere.. Dr zicea ca nu se poate sa nu fii prins anestezia, ca probabil durerea am simtit-o din cauza aderentelor pe care le-a fosrmat corpusorul mort al fatului ... dar eu nu cred asta..
Apoi la operatie mi-au facut rahi si nu am simtit nimic decat gadilituri .. imi era f frica avand trauma asta inainte... insa a fost ok...
MAi mult nu cred ca un doctor in cazul in care iti deschide abdomenul nu se asigura de cateva ori inainte sa te deschida... Pe mine la rahi ( epidurala) sau ce o fi injectia aia in coloana, atata m-au verificat sa fiu bine amortita ca eu ma speriam, cica efectul a fost putin intarziat, insa nu mi-au pus masca de oxigen pana nu au fost siguri ca nu simt nimik de la brau in jos...
Eu zic ca nu are sens sa ne luam dupa gura lumii orice ar fi, de ex stiti faza prin care dupa anestezie nu ai voie sa ridici capul de jos ca ramai cu traume si dureri mari? ei bine eu l-am ridicat de nu stiu cate ori , asistentele au sarit ca arse au inceput s urle la mine.. si le-am zis clar daca nimeni nu stie sa vb sa stiu eu ce am voie si ce nu? dar nu am avut nici o durere de cap....

In mod evident pt fiecare modalitate de a naste sunt avantaje si dezavantaje... fiecare trebuie sa facem o cantarire clara a acestora , sa le aplicam pe pielea noastra, sa nu ne incarcam pesimist si sa luam decizia cea buna.. eu la inceput ceza, acu sunt hotarata pe naturala.. dar tot am uneori tendinta sa imi schimb opinia mai ales ca sunt super ingusta in bazin.. insa na incerc sa ma incurajez singura, zicandu-mi ca nici o durere fizica nu e mai mare decat cea sufleteasca, nici o durere nu se compara cu bebe sanatos, si mai mult sa incerc sa n ma gandesc mereu la acest lucru.. AAAA si nu ma mai uit la filmulete CLAR...

Va pup merg sa fac piata...

32+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

SEI la cunostinta mea asta cred ca fost problema, ca nu au asteptat destul de mult, ca abia la sfarsit a inceput sa-si faca efectul (din cate imi aduc aminte).Acum sigur o sa mai vb eu cu ea pana nasc, ca sunt totusi curioasa.Ea a nascut pe la vreo 32 de saptamani cred, si nu stiu daca nu cumva era fetita in suferinta fetala, de aia cred ca s-au grabit.Oricum cel mai bine e sa vb cu dr anestezist.
Ma iertati fetele ca nu am vrut sa speriu pe nimeni eu v-am spus ce am auzit.Si mie mi se pare absurd sa te taie pe viu.E sadic de-a dreptul..Plus ca si mama ei mi-a povestit ca a nascut asa acum vreo 30 de ani si mi-a zis ca e mult mai bine decat cu generala, ca ea nu a simtit nimic, si si-a vazut copilul imediat.

Mergi la inceput

SEI la tine a fost rahi( o singura injectie) sau epidurala (cu branula si periodic administrata pana la final)?
La cunostiinta mea a fost cred cu epidurala.

Mergi la inceput