vacanta cu copilul. Acte necesare?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bely spune:

cleo, dar cu ce acte calatoreau copilul si totul tau? daca acte romanesti e clara situatia!
eu am sunat la ambasada si mi-au spus teoretic nu aveti nevoia de procura dar totusi v-as sfatui sa veniti s-o faceti ca-ci "vulpoii" ar putea baga bete in roate.. poftim raspuns!
normal ca ma sfatuieste sa merg sa fac procura ca doar as cotiza 60€ pt simpla semnatura a sotului, si nu asta e problema cea mare.. ci drumul de 700km si-o zi pierduta de al servici pe deasupra amandoi. Al meu pe zi ce trece se mira tot mai mult de legile noastre, nici nu ma mir ca si eu raman cu gura cascata, cum un minor de cetatenie straina sa fie oprit intr-o alta tara, adica nu-l lase sa plece in propria lui tara? clar ca doar in Romania se poate intampla asa ceva

Mergi la inceput

ah, de intrat sigur ma lasa sa intru fara procura, problema e daca ma lasa sa ies?!
am rascolit site-le politiei de frontiera si scrie clar minorii cetateni romani nu si minorii cetateni straini au nevoie de procura pt iesirea din tara. In fine, le-am trimis mail dar pana azi nimeni nu mi-a raspuns nimica.. am vrut scris nu verbal, prins scris am proba verbal cum sa demonstrez asta?! in caz de ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumphitza spune:

daca minorul are cetatenie straina si nu romaneasca si se legitimeaza cu pasaport strain, cei din vama nu au cum sa nu te lase sa iesi cu copilul pentru ca nu este ceteatean roman sa aiba dreptul de a-l opri sa treaca frontiera, daca da, atunci suni ambasada statului de resedinta al copilului la Bucuresti si vorbesti cu ei , asta e sechestrare de persoane si nu cred ca statul roman s-ar baga in asa ceva cu unul din statele UE si nu numai

_
Happy Mummy of Sophia Nicole (02.04.2011)

Mergi la inceput

Fetelor,strumphitza am primit azi raspuns la mailul trimis la cei de la politia de prontiera, in concluzie imi trebuie imputernicire. Cica daca unu din parinti e cetatean romana automat si copilul e considerat cetatean roman si se aplica legea si pt el...Imi scrie ca trebuie sa am imputernicirea notariala cu consentamantul sotului, dar nu scrie ca musai de la ambasada, sper sa nu implice si pt asta..chiar n-am chef sa merg 700km la amabasada si in plus 60€ sa platesc cand la notar P platesc 11€

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui bely

Fetelor,strumphitza am primit azi raspuns la mailul trimis la cei de la politia de prontiera, in concluzie imi trebuie imputernicire. Cica daca unu din parinti e cetatean romana automat si copilul e considerat cetatean roman si se aplica legea si pt el...Imi scrie ca trebuie sa am imputernicirea notariala cu consentamantul sotului, dar nu scrie ca musai de la ambasada, sper sa nu implice si pt asta..chiar n-am chef sa merg 700km la amabasada si in plus 60€ sa platesc cand la notar P platesc 11€

_
Mami de Patricia-Filipa (29-08-2009)
Patricia

eu cand le-am spus la fete la un alt subiect asta, nu m-au crezut ca mie mi-au cerut-o de fiecare data.
ar trebui sa intrebi daca treb la ambasada, sa fie in scris.

mie mi-au spus ca musai la ambasada (dar a fost verbal).

michelle

Mergi la inceput

michelle o sa scriu si la celalalt subiect asta, chiar le pot atasa scrisoarea semnata de ei, sa numai fie induse mamici in eroare.. acuma sunt la servici si pe picior de plecare dar deseara sau maine o sa le postez.

nu le mai scriu despre notar/ambasada, pt ca sunt sigura ca vor spune ambasada doar sunt pe aceeasi mana.. ma fac ca ploua si ma voi "scoate" ca nu mi-au specificat asta, asa ca am in gand sa fac notariala semnata de notar P, si in caz de ceva le arat ce mi-au scris si ca nu mi-au spus concret ambasada ci doar sa am consentamantul sotului, asta inseamna sa fie semnata de el si autentificata, daca nu spun unde eu profit de data asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

_
Patricia

Pai daca copilul nu are nici macar certificat de nastere romanesc(sa presupunem!!!!)cum sa fie cetatzean roman!Faptul ca unul dintre parintzi este cetatzean roman nu inseamna ca au si fost derulate actele pentru obtzinerea cetatzeniei copilului!!!!

Daca circuli cu pasaport sttrain,altul decit romanesc nu-tzi trebuie imputernicire!

Eu zic sa nu va lastzi intimidate de ce spun ei,eu chiar vreau sa vad unde spune legea asa ceva!Ma rog,mie personal mi se pare un mARE santaj,Mare,mare ,mare!!!!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Eu inteleg ca au fost fete carora nu le-au cerut.
dar ce te faci daca tie iti va cere?
spunea cineva ca pur si simplu nu le-a lasat in avion si au piredut cursa.
acolo nu stii peste cine dai si ce legi le vine sa aplice...asta-i Romania!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Michelle,nu mai vreau sa discutam pe tema asta de o mie de ori,ceretzi e-mail la ambasada cu legea!

Repet,un copil daca nu are nici macar certificat de nastere romanesc nu are cum sa circule ca si cetatzean roman!

Uitatzi la strumpfitza de exemplu,care la un subiect mai jos a spus clar ca nu demareaza inca actele pentru obtzinerea cetazeniei romane a fetitzei!Cum poate cineva sa spuna ca pruncul ala circula ca si cetatzean roman!!!!!!!

editez ca am uitat esentzialul:Cu sigurantza ca celor care le spun ca daca un parinte are cetatzenie romana trebuie procura,le spun ca procura trebuie neaparat facuta la amsada/consulat!!!!!!

Ce sa faci bre...e vara,mai intra un ban la buget pe seama "fraierilor"(nu o luatzi personal va rog frumos,dar exact asa ne considera!!!!! !)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

_
Patricia

Pai daca copilul nu are nici macar certificat de nastere romanesc(sa presupunem!!!!)cum sa fie cetatzean roman!Faptul ca unul dintre parintzi este cetatzean roman nu inseamna ca au si fost derulate actele pentru obtzinerea cetatzeniei copilului!!!!

Daca circuli cu pasaport sttrain,altul decit romanesc nu-tzi trebuie imputernicire!

Eu zic sa nu va lastzi intimidate de ce spun ei,eu chiar vreau sa vad unde spune legea asa ceva!Ma rog,mie personal mi se pare un mARE santaj,Mare,mare ,mare!!!!

Dana

Copilul nascut chiar si in strainatate dintr-un parinte cetatean roman este considerat ca a dobandit cetatenia romana prin nastere.

Nu conteaza daca are emis sau nu un certificat este un drept al copilului, actul doar valideaza acest lucru. El obtine cetatenia prin simplul fapt al nasterii.

Art. 4. – (1) Cetatenia romana se dobandeste prin:
a) nastere;
b) adoptie;
c) acordare al cerere.

A. Prin nastere

Art. 5. – (1) Copiii nascuti pe teritoriul Romaniei, din parinti cetateni romani, sunt cetateni romani.
(2) Sunt, de asemenea, cetateni romani cei care:
a) s-au nascut pe teritoriul statului roman, chiar daca numai unul dintre parinti este cetatean roman;
b) s-au nascut in strainatate si ambii parinti sau numai unul dintre ei are cetatenia romana.
(3) Copilul gasit pe teritoriul statului roman este cetatean roman, daca nici unul dintre parinti nu este cunoscut.

Mergi la inceput